kısaca aile olamadık..

En iyisi o şehirden tayin istemek, başka bir şehirde ikiniz başbaşa olursanız daha birbirinize bağlanabilirsiniz gibi. Birde vajinismus a tedavi olun , eziyet kendinize de eşinize de .
Diğer konularda da ailesinin etkisinde kalıyor olabilir, dediğim gibi biraz sabredip o şehirden uzaklaşmaya çalışın

Sizin yasadiginiz sey evlilik degil

Evlilikte tek cuzdan olur , cuzdanlar ayriysa olmaz

Verilen sozlerin tutulmasi gerekir , keske bastan kabul etmeseymissiniz esinizin memleketine gitmeyi , mutsuz olacaginizi bile bile lades demissiniz

Cinsellik olmadan da evlilik olmaz , 6 sene cok cok uzun bir zaman , tedavi olmaniz gerekirdi

Din konusuna hic girmek dahi istemiyorum , esinizin soz vermemesi lazimdi sizinde ondan boyle bir beklentiniz olmamaliydi
Madem bu konuda bu kadar hassassiniz ona gore biriyle evlenmeliydiniz

Bastan sona yanlis bir evlilik kaldi ki bu iliski evlilik bile degil

mezhep durumunuz,ekonomik şeyler bunların üstesinden gelinebilir....tabii aranızdaki sevgi ve saygı kuvvetli olsaydı....bence bu evlilik baştan yanlış olmuş...
ben kötü bir insan değilim Ben ekonomik konuları açtığımda beni çıkarcılıkla suçluyor. Ben sorunumu anlatamıyorum Ailesinin ihtiyacı olsun bana kötü davransalar bile ben kendim veririm ihtiyaçlarını karşılarım. Ama inanın 2 maaşlar ve hiç ihtiyaçları yok
benim istediğim sadece birlik olmaktı. Beraber karar almak uygulamak... Zaten mezhep farklılığının felan aşılmayacağını düşünsem evlenmezdim ama işte hiç beklemediğim şeylerle karşılaştım

6 yılın 2 yılı evlilik içinde..

6 yılın 2 yılı evlilik içinde..
Pardon ben 6 yil evlilik anlamistim ama 2 yil da tedavi olmamak icin uzun bir sure
Eger devam etmek istiyorsaniz ilk is vajinusmusu halledin , esiniz de burayi okuyacaksa bir abla tavsiyesi olarak gorsun mutlaka cuzdanlar bir olmali , senin paran benim param diye birsey olmaz evlilikte

Ilk evlendigim zaman babamin bana soyledigi birsey vardi , babasi da ona soylemis , evlilikte tek cuzdan olur cuzdanlar ayrildigi zaman o is evlilik olmaz

tedavi olabileceğim bir yer yok zaten burda... ben evlilik öncesi de çok zor zamanlar atlattım.. belki onun bir etkisiydi.. bilmiyorum Ama benim isteyerek yaptığım bir şey değil.. tedavi olup normal olmak ben de isterim.

Ailelerinize uzak olan bi şehire tayin isteyin. Sıfırdan geçmişi unutarak başlayın. Vaginusmus için tedavi görün. Bir de böyle deneyin. Baktınız ki olmuyor herkes kendi yoluna gider ama önce evliliğiniz için ikinizde mücadele edin.

Bahsettiğiniz sorunlar mezhep farkı olmasa bile genel olarak evliliklerin birçoğunda var. Önce bunları konuşup bir aile olarak birlikte nerede ve nasıl mutlu olacağınıza karar verip uygulamalısınız bence. Ve kimse kimseyi İbadeti ya da inandığı doğrularla ilgili değiştirmeye çalışmamalı sonuçta ikinizde bunu bilerek evlendiniz. Benimde mezhep farkım var eşimle ve asla sen neden namaz kılmıyorsun oruç tutmuyorsun gibi sorunlar hiç olmadı. Ne onun ailesinden ne benim ailemden. Bunun dışında erkek ailesinin sürekli müdahalesi anneci erkekler maddiyat vs bunlar evliliklerin birçoğunda var hergün yüz tane konu açılıyor. Aranızda sevgi varsa yıpratmayın derim boşanmasanız bile huzur kolay sağlanmıyor.

tedavi olabileceğim bir yer yok zaten burda... ben evlilik öncesi de çok zor zamanlar atlattım.. belki onun bir etkisiydi.. bilmiyorum Ama benim isteyerek yaptığım bir şey değil.. tedavi olup normal olmak ben de isterim.
En azından bir kadın Doğum doktoruna gidin, fiziksel sorun var mı baksın. Ailenize gidebilirsiniz, orda doktora gideceğim dersiniz eşinize , belki bi süre ayrılık iyi gelir ikinize. Aileniz büyük şehirde sanırım , orda bir dr dan Netten Randevu alın şimdiden. Hemde kafanızı toplarsınız, olaylara dışardan bakmak daha iyi olabilir, annenize veya varsa kardeşiniz filan güveniyorsanız evliliğiniz açısından akıl danışabilirsiniz, veya güvendiğiniz fikirlerine değer verdiğiniz bir aile büyüğüne . yükü tek başınıza taşımamış olursunuz en azından.
Bir psikoloğa gitmek hem evlilik sorunları açısından , hemde vajinismus acısından iyi olabilir, bir yerden başlayın bence, böyle kendi kendinize gömüldükçe gömüleceksinz hiçbirşey de düzelmeyecek

merhaba Yadıklarınıza cevap yazmak istedim
1-Ailem evliliği istemedi ama eşim ben krblk ile okurum öğrenirim siz beni yanlış değerlendiriyorsunuz gibi şeyler söyleyince 4 yıl sonra ikna oldular. Bana da aynı sözleri verdi Sonra da sen de benim ailemin yanına gel 1-2 yıl kalırız Mutsuz olursan gideriz Benim ailem de bak evlendi de tamamen karısına döndü demesin en azından deyince ailesiyle arası bozulmasın diye kabul ettim Verdiği sözleri yapacağını düşündüğüm için ve ona güvendiğim için.. Bir de mutsuz olursan durmayız gideriz dedi. Ben de o bana bir adım atıyor ya ben de denerim Mutsuz olursam zaten gidecez diye kabul ettim
2-Aileme şahsi olarak laf etmiyor.. sanırım o kısım anlaşılamamış.. Ailemi değil dini değerlerime saldırı yapılıyor. Ailem de en son geldiklerinde bu konuşma tarzlarını fark edip çok mutsuz oldular.
3- dini konuda samimi değil dememin nedeni Allah ile olan ilişkisi değil.. bana karşı olan samimiyetinden bahsediyorum. Bana söz verip buraya getirip bir şey yapmamak bana karşı yapılan samimiyetsizliktir. O anlamda kullandım Yoksa kimin ne olduğunu ve ne olacağını ancak Allah bilir..

Aileyi çok fazla bu saatten sonea uzlaştırmak mümkün olmayabilir. Ama siz kendinizi ailelerden biraz daha soyut tutun. Evet, soğukluk sokmayın. Ama en azından biraz daha yuvanıza kapanın.

Ikincisi cüzdan mevzuu. Genelde fatura vs idaresini erkek yapar, sizde de böyle zaten. Ama evin geliri ortak paradır. O iş senin benim emeğime dönmemeli. Benim annemde öyle derdi evlilikte nefes bile birdir... önce o tabuyu yıkın.

2 senelik evlilikten bahsedersek, vajinismus için çok uzun bir süre. Bu noktada en yakın zamanda doktora gidip tedaviye başlayarak ortalama 3 sorundan bir tanesi çözülmüş olacak. Şahsen diğer sorunlar iki taraf olgunca oturup konuşursa çözülmeyecek şeyler değil. Bunu gerçekten isteyin, yuvayı ne kadar zor kurdugunuzu yazmissiniz. Evliliği bu kadar kolay dünya mali para pulun hesabı uğruna tuketmeyin...

siz hiç başbaşa kalamamışsınız, önce evlenmek için sizin ailenizin ikna edilme süreci olmuş, şimdi de eşiniz "ben hanım sözünde değilim"i ailesine göstermeye çabalıyor.
birbirinize kıymet veriyorsanız -ki 4 yıllık çabanız kıymet verdiğinizi gösteriyor- açın haritayı ve iki tarafa da uzak bir il seçip gidin. Gider gitmez de terapi desteği almaya bakın.
Eşiniz ailesinden ayrılmayı göze alamıyorsa da sizin kendinizi düşünme vaktiniz gelmiş demektir. Yazık etmeyin yıllarınıza, hayatınızı kurup yaralarınızı sarmaya bakın derim. Allah yardımcınız olsun.

Karsi tarafta saygi ve hoşgörü yok belli. Esiniz de aldigi maasi ailesine gonderiyor muhtemelen. Kültürel olarak farklisiniz. Aileler denk degil. Evliliginizin gelecegi yok gibi

Öncelikle bu bahsettiğiniz sorunlar cinselliğin olduğu ailelerde de yaşanıyor.

Vajinismusa bir bahane olarak yaşananları göstermeniz sağlıksız bir bakış açısı...

Diğer meslelere gelince nişan, düğün zamanı herkes nice problemleri oluyor maalesef ki...

Bu sorunları evliliğe taşımak çok daha kötü sonuçlar veriyor.

Mezhep konusunda ise toplumun ve kişilerin yanlış algısı, yanlış yaşayışları ile ilgili sorun yaşanmaya devam ediyor.

Birileri Hz. Ali'nin Hz. Muhammed'e tabi olduğunu, birlikte aynı safta namaz kıldığını hatırlatırsa mezhep çatışması yaşanmayacaktır.

Ayrılın diyemem ama çözüm sürecinizde iki tarafında çok büyük hataları olduğunu bilerek adım atın. Tek karşı yanlış görerek doğruya ulaşamazsınız.

sizin de mezhep farkınız varmış. Ama size sözler verilerek aileniz ve kendiniz ikna edilmemişsiniz. Aynı şekilde sözler verilerek 3 yıl hapis hayatına mahkum edilmemişsiniz. Bunlar yapıldıktan sonra benim de verilen sözün tutulmasını beklemek hakkım değil mi? hem öyle abartılı bir şey de beklemiyorum Sadece korunup kollanmak samimiyet. Anlama isteği.. Bunlar olmasa bile olması gerekenler sadece

sorun aile vs değil maddi ve cinsel

Yani Oray'a gidin buraya gelin bize daha sık gelin vs klasik Kv kp durumu

Düğündeki para pul hikayesi de

10 konudan 9 ü bu içerikte mezhep vs farkı olsa da olmasa da

Eşinizin ibadetine namazına orucuna karışmayın

Maddi konularda haklısınız para pul ortaya konmalı ya da borç harç varsa veya aileye yardım varsa netleşmeli

Cinsel sorunu da çözmeden aile olamazsınız

Bu kadar sevip bekleyip de cinsel sıkıntı yaşamak da kafaya diğer yazdıklarınızı çok taktığınızı gösterir

Bakın Ada'm öğrenirim dini demiş

Hatta oruç dahi tutmuş

Siz ondan ne yapmasını istiyordunuz

Babasına heyytt sen Nasıl camiye gitmezsin, sen Nasıl camiyi siyaset yeri haline getirdiler dersin diye bağırıp çağırmasını mı

Bırakın o Nasıl isterse öyle yaşasın

Bu arada aynı mezhep farkı bizim de var

Lakin ben ailem ile eşimin ailesi arasında 12 yılda hala farklılık bulamadım

Yani Sünni olmak da bir kalıp ile yaşamayı gerektirmez ki

siz hiç anlamamışsınız beni.. Ben ondan ne yapmasını bekliyorum? mesela babası evime gelip başörtülüler cahil insanlar dediği zaman "baba nasıl söylersin böyle bir şey" demesini bekliyorum Onu da söyleyemedi mi onlar gittikten sonra "canım babamın kusuruna bakma Ben öyle düşünmüyorum" demesini bekliyorum. Babası kuran kurslarından iğrenerek bahsettiği zaman bir şeyler söylemesini.. Sizde olduğu gibi tavırları siyasi değil.. Tavırları dini yaşayan insanları aşağılayıcı tarzda.. Dinden iğrenerek bahseder tarzda insanlar.. keşke sizin anlattığınız gibi bir ortam olsaydı.. ben de haklı olduklarında onlara katılırdım Şüpheniz olmasın.. Ben onlardan dini bir vecibe yapmalarını bekleyemem Beni de ilgilendirmez. Eşimden de sadece söz verdiğini yapmasını beklerim Okuyup öğrenirim dedi ya o samimiyetle yaklaşmasını beklerim Beraber bir şeyleri aşmayı beklerim Ondan da daha ötesini beklemem.. Yaptığı ibadetin çetelesini tutacak değilim. Umarın anlatabiliyorumdur.

+1

Benim bildiğim nişan ve düğün takıları yeni evli çifte bi yardım olsun diye takılır. Siz nişanda takılanları aileniz alınca ses çıkarmazsanız, dugundekileri de erkek tarafı alınca ses çıkarmaya hakkınız olmaz malesef. Yanlış yapmışsınız.
Inanç konusu değişmez. Ben değişeni hiç görmedim. Herşey olur da, inanç konusu olmaz, bence boşuna bu konuda huzursuzluk yaşamayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…