Rica ederimAyy sayende ablacm
Tşk ederimmmm
Ellerine sağlık canım güle güle tüketin kışın bende bitirdim artık bitti şükürBuzluğa koymak için fırında bostan patlıcanı közledim.Poşetleyip buzluğa atacağım.Kışın hünkar beğendi,alinazik ve patlıcan salatası yapacağım.
Eki Görüntüle 2679356 Eki Görüntüle 2679355 Eki Görüntüle 2679354
Teşekkür ederim sizinde ellerinize sağlıkEllerine sağlık canım güle güle tüketin kışın bende bitirdim artık bitti şükür
Salçan çok güzel görünüyor bu kadar salça 2 3 ay götürür mü?Bugün biraz salça yaptım 5 kilo salçalık domatesten bu kadar çıktı .20 kilo almıştım ama daha fazla uğraşamadım kalani kaynatıp dondurucuya atmayı düşünüyorumyemekleri genelde domates ile yapıyorum zaten 3 ay gider bize bu salça Eki Görüntüle 2677200
Güle güle yiyin canım.Buzluğa koymak için fırında bostan patlıcanı közledim.Poşetleyip buzluğa atacağım.Kışın hünkar beğendi,alinazik ve patlıcan salatası yapacağım.
Eki Görüntüle 2679356 Eki Görüntüle 2679355 Eki Görüntüle 2679354
Biz çok salça tuketmiyoruz canım kışın ıspanağı pırasayı da domates rendesiyle yapıyorum, biraz da biber salçası yapicam ondan öyle dedim.iki ay önce şu teneke kutulardan aldim salçayı az kaldi daha bitiremedimSalçan çok güzel görünüyor bu kadar salça 2 3 ay götürür mü?
Nasıl yaptın bende becerebilirsem yapsam
Salçan çok güzel görünüyor bu kadar salça 2 3 ay götürür mü?
Nasıl yaptın bende becerebilirsem yapsam
Domatesleri yıkadım baş kısımlarını kesip doğradım,tuzladim,iyice kaynattim Blender ile
çektim.makarna süzgecinden eze eze süzdüm çekirdekleri kalmasin diye.genis bir tavaya azar azar ekledim suyunu çeken kısmı sık suzgecim var birtane ona aldım.en son göz kararı yağ ekleyip tekrar hepsini tavada pişirdim biraz rengi dönünce aldım size foto attım geri süzgece koydum
Şimdi yaptığım daha kolay olacak komşum söyledi köyde öyle yaparlarmış.
Domatesleri doğradım kabuklarıyla kaya tuzu atıp kaynattim,blendera gerek yok.bez torbayı süzgece oturttum içine döktum, torbayı sıktım bıraktım.sabah elekten geçirip yağ ile pisiricem o kadar.
Ocakta suyunu çektirirken çok sıçrıyor ona göre ablabunlar süzgeçler kaynayani büyüğünden geçirdim yağda çevirdikten sonra en son küçük süzgeceEki Görüntüle 2677288 Eki Görüntüle 2677289
Bu son hali . küçük kavanoz kayinannisimeEki Görüntüle 2677291
Bunu da yarın elekten geciricem Eki Görüntüle 2677292
İmkan olmayınca mecburen canımGüle güle yiyin canım.
Ben fırında denedim ama sevmedim tadı güzel olmuyor rengi kararıyor. Kööz seviyoruz biz.
Aklıma çocukluğum geldi annem salça kaynatirken ben ve arkadaşlarım çok severdik ekmek arası yemeyi o ilk kaynayan salçayı
Kapya ile kahvaltılık/turşu (Çok çok lezzetli)
Malzemeler;
5.5 kilo kapya biber
2 baş sarmısak
1 demet maydonoz
2 sb su
2 sb sirke(üzüm kullandım, elmada olur)
2 sb sıvı yağ
1 yk dolusu kaya tuzu(gerekirse 1.5 yk olabilir)
Öncelikle kapyalari ortadan 2 ye bölüp güzelce yıkadım. Ve iri iri doğrandı.
Sarmisaklarida soyup doğrandı.
Maydonoz ince ince kıyıldı.
Derin tencereye 2yk sıvı ya, 2 yk su, 2yk sirke ve kaya tuzu eklendi.
Kaynayınca biberleri ekleyip diriligini kaybedene kadar arasıra çevirerek pişiriyoruz.
Sarmısağı ve maydonozu ekleyip altını kapatıp kavanozlarımıza koyup kapağını kapatıyoruz.(Ben kavanoz kapağını kaynar suya koyup alıp kapatıyorum.)
Eki Görüntüle 2682453
Eki Görüntüle 2682458
Eki Görüntüle 2682450 Eki Görüntüle 2682451 Eki Görüntüle 2682452 Eki Görüntüle 2682454
Eki Görüntüle 2682459 Eki Görüntüle 2682455
Eki Görüntüle 2682460
Eki Görüntüle 2682456 Eki Görüntüle 2682457
Sağol canımAklıma çocukluğum geldi annem salça kaynatirken ben ve arkadaşlarım çok severdik ekmek arası yemeyi o ilk kaynayan salçayı☺ annem de ekmek almamiz için para verirdi ,sonra ekmeğe sürerdi güzelce yerdik yaa ay nasıl özledim o günleri cocuklugumu
Ellerine sağlık ablacimmm afiyetle yiyin