Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Salçan çok güzel görünüyor bu kadar salça 2 3 ay götürür mü?
Nasıl yaptın bende becerebilirsem yapsam

Biz çok salça tuketmiyoruz canım kışın ıspanağı pırasayı da domates rendesiyle yapıyorum, biraz da biber salçası yapicam ondan öyle dedim.iki ay önce şu teneke kutulardan aldim salçayı az kaldi daha bitiremedim
Bu mesajlarda anlatmıştım yapılışını, iki turlu denedim.onerim domatesi doğra tuzla kaynat bir bezden süz (4-5 saat beklesin)suyundan biraz ayir.suzdugun kısmı elekten geçir bu kisimda zorlandigim için o ayırdığım suyu ekleyip blenderdan geçirdim elekten daha rahat geçti.karniyarik tenceresi gibi geniş bir tencerede suyunu iyice çektir kıvamını begenince biraz yağ ekle rengi istediğin gibi olunca kapat,konserve gibi kavanozla.aklına takılan olursa sor

Canım çok sağol eline sağlık. Çok güzel görünüyordu. Tuzu ne kadar koyuyoruz mesela tuzlu olması gerekiyor demi. Bi de teyzem gene de güneşte beklet diyor ama gerek var mı?

Bende dün yesılfasulye koydum bu akşamda domates sosu yapacam inş :) köz bende dusunuyorum nasıl olucak bakalım.

Kapya ile kahvaltılık/turşu (Çok çok lezzetli )
Malzemeler;
5.5 kilo kapya biber
2 baş sarmısak
1 demet maydonoz
2 sb su
2 sb sirke(üzüm kullandım, elmada olur)
2 sb sıvı yağ
1 yk dolusu kaya tuzu(gerekirse 1.5 yk olabilir)

Öncelikle kapyalari ortadan 2 ye bölüp güzelce yıkadım. Ve iri iri doğrandı.
Sarmisaklarida soyup doğrandı.
Maydonoz ince ince kıyıldı.

Derin tencereye 2yk sıvı ya, 2 yk su, 2yk sirke ve kaya tuzu eklendi.
Kaynayınca biberleri ekleyip diriligini kaybedene kadar arasıra çevirerek pişiriyoruz.
Sarmısağı ve maydonozu ekleyip altını kapatıp kavanozlarımıza koyup kapağını kapatıyoruz.(Ben kavanoz kapağını kaynar suya koyup alıp kapatıyorum.)

Son düzenleme:
Pembe Lotus

Sağol canımBen yeni yeni denemeler yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…