Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Son durum bu ,o salcayla acika da yaptım birazEki Görüntüle 2680814 kucuk kavanozlari dağıttım kalani bize yeter.10 kilo domatesten cikan salçalar ve 3sise domates suyu
Ellerinize sağlık çok güzel gorunuyorlar benim de elimde torku nun bu şişeleri var kapakları atmıyor mu nasıl yapiyorsunuz

Herkesin ellerine sağlık herşey harika olmuş bende henüz daha nane ve kekik kuruttum dolaba tane börülce koydum ve erik konsantresi yapdım ve domates konservesi kızım aralık ayında ek gıda ya geçicek onun için yapdım başka onerebilceginiz birşey var mı hanimlar

Canım çok sağol eline sağlık. Çok güzel görünüyordu. Tuzu ne kadar koyuyoruz mesela tuzlu olması gerekiyor demi. Bi de teyzem gene de güneşte beklet diyor ama gerek var mı?
Daha yeni gördüm mesajı canım kusura bakma 10 kilo için 4 kaşık kaya tuzu yeterli olur,tuzsuz olursa uzun dayanmaz

Teşekkür ederim. normal konserve yapar gibi koydum, kapakları kaynattim şişeleri Kaynar sudan geçirdim domatesi sicakken doldurdum

Daha yeni gördüm mesajı canım kusura bakma 10 kilo için 4 kaşık kaya tuzu yeterli olur,tuzsuz olursa uzun dayanmaz
Teşekkür ederim canım.

Domates biber turşusu yaptım hani şu 3 4 günde olandan. Güzel oldu fekat sirkesi fazla olmuş tuzu az. Aslında tadına baktığımda tuzluydu, Sonradan eklesem tuzunu ve yarım limon daha sıksam olur mu? Sirke tadını az alır mı? Rende yapmıştım çok sulu oldu bide, suyunu da o arada süzsem azcık.
Bilenler de cevaplasa olur:)

Merhaba hamarat hanimlar. Ben pek bilgili degilim bu konularda ama bende erik ve kayisi kuruttum, pestillerini yaptim. Yemeklik konserve domates ve acili sos yaptim. Dolmalik biber kuruttum birazda. Bir de taze fasulye atmak istiyorum buzluga ama nasil yapilir mumkunse tarif edebilir misiniz?

Kış hazirliklari başlayınca hissettiğim
Aslında olan :

Çigden yapılan turşumu annemde yapar hep tuz mutlaka ekleyin yoksa bozuluyor.

Canım çok sağol eline sağlık. Çok güzel görünüyordu. Tuzu ne kadar koyuyoruz mesela tuzlu olması gerekiyor demi. Bi de teyzem gene de güneşte beklet diyor ama gerek var mı?
Güneş imkanız varsa güneşte kurutun derim biraz

Ya bana bir şey göstermeyin ne görsem yapayım diyorumBu efsane olmuş ama bizim cevizler daha olmadı

Merhaba pestili nasıl yaptınız tarif verebilir misiniz
Ben fasulyeyide kuruttum.Dolaptakine göte daha lezzetli oluyor
Ama dolaba koyacaksanız yemeklik doğrayın,ayrıca domateste doğrayın.2 kilo fasulye 1 kilo domates diyelim.İkisini birlikte tencereye koyup rengi dönene kadar ara ara karıştırarak pişirin.Kapatın soğusun sonra tek kullanımlık poşetlere koyup dolaba koyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…