Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Başka bir işlem yapmıyoruz yani
Çok sağol canım

Domateslerimi çatıda kurumaya birakmistim gelin görünkiii biseyler yemiş bildiğiniz çöplemisler gitti domateslerim
domatesin çatıda işi neeeeeeeee balkona koysana

ben yaptım domates ama kuruyunca minicik kalmışlar be ne oldu benim domateslerime dedim
ama çok cici görünüyorlar kaç günde tam kururlar acaba

domatesin çatıda işi neeeeeeeee balkona koysana

ben yaptım domates ama kuruyunca minicik kalmışlar be ne oldu benim domateslerime dedim
ama çok cici görünüyorlar kaç günde tam kururlar acaba
Kız biz koyde oturuyozya sansar falan var galiba yemis atmis bide saga sola balkonum yok ki benim
Bende kocaman kocaman kesmistim 3gun çok guzeldiler songun hic kalmamislar

Ben senelerdir kaynatarak yaparım biber salçasını, Malum Sakarya’da güneşte çektirmek gibi bir şansımız yok.
Biberleri yıkayıp, sadece saplarını kesip, büyük bir tencerede odun ateşinde kaynatıyorum. Hatta şöyle söyleyeyim, çuval içinde kaynatıyorum. Biberler yumuşayınca çuvalı süzülmesi için asıyorum. İyice süzülecek hiç su damlaması olmayacak yani 5-6 saat asılı kalacak. Sonrası ister evde kıyma makinesinden çektirmek, ister salça çeken makinalara götürmek.
Salça çeken makinalar daha mantıklı, çünkü gelen salçanı süzgeçten geçirmen gerekmiyor ve evin batmıyor
Son olarakta kaya tuzunu koyup kıvam alana kadar kaynatıyorum, kaynar kaynar kapak tutturuyorum.
Bu kadar
Dediğim gibi, bizim buralar nemli bir iklime sahip olduğu için, ne kurutma yapabiliyoruz ne de salça, reçeli güneş ışığında çektirebiliyoruz. Siz bu yönden şanslısınız

Selaam

Ben de dolma biber bezelye vişne fasulye kabak patlıcan koydum.
Taze barbunya istiyorum ama pahalı 1 2 poşetlik atabilirsem ne ala.
Yaprak sarıyorum inanmazsın. Ama yaprağa geç kaldım galiba demi?
Eylülde pirinç alacam 10 kilo yeter sanıyorum.
Bide hangi meyve sebzeyi ne zaman almak gerekiyor onu bilmek lazım.
Şu soğanı doğrayıp atmak nasıl oluyor kullanılabiliyor mu öyle lezzetinde sıkıntı olmuyor mu?
Artık bi derin dondurucu da bana lazım galiba.
Afiyetle yemek nasip olsun herkese.

Ellerine sağlık canım Ellerine saglık canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…