Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

10 kiloya yakın dolmalık biber aldım ama çok küçükler kurutmalik harici nasıl değerlendirebiliriz Nevreste abla .
Canım doğrayıp dolaba atabilirsin.Kışın pizza,makarna veya yemeklerde kullanabilirsin.
Burada arkadaşlar yıkayıp,çekirdeklerini çıkarıp buzluğa attılar kışın çıkarıp dolma yapacaklar.
Domates alıp kavanoz menemen yapabilirsin.

Saçma olabilir gülmeyin lütfen fırında patlıcan kurutabilir miyim peki
Hiç yapmadım ama kurtuluyor. Fırını elinizi yakmayacak şekilde ısıtıp ızgaraya serdiğiniz patlıcanları 2-3saat bekleterek kurutabilirsiniz.Sonra yine serin açık bir alana:)
3-5deneyin beğenirseniz daha fazlasını yaparsınız.

Nevreste yarın pazara gidecek eşim. Meyve kurutmak istiyorum. Hangi meyveler yapılıyordu. Kavun elma, şeftali?
Sen nasıl yapıyorsun
Tarif verir misin? Hangi sayfada bulamadım
Elma her yıl kuruturum.Kabuklarını soyuyoruz ama soymasakta olur. sonra dilimliyoruz ve güneş alan bir yerde örtü üzerinde kurutuyoruz.Hatta armutta böyle kuruyor.
Şeftali küçükse ikiye ayır çekirdeğini çıkar öyle kurut büyükse dilimle yine örtü üzerinde kurutuyoruz.
Kavunun kabuklarını soyuyoruz.Onu ince ince doğrayıp yine güneşte örtü üzerinde kurutuyoruz.Kavunu ters düzcediyoruz günde bir defa
Erik kurutabilirsin.Kara erik veya mürdüm eriği şahane oluyor.İkiye veya 4 e böl güneş alan bir yerde örtü üzerinde kurut.
Ben kiraz,vişne,incir,kayısı,kavun,kızılcık kuruttum.İncir ile kızılcık hala balkonda:)
Armut hatta trabzon hurması kurutma planlarım var
Canım işin özü tüm meyveler kuruyor.Bol bol güneşe ihtiyaçları var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…