Yok canım kurumuyor ya keşke kurusa neden dolayi biz kurutma işlemi yapamıyoruz malesef kufleniyor ama deniyecemAdanada siz bile kurursunuz, incir haydi haydi kurur
Nemden dolayı değil miYok canım kurumuyor ya keşke kurusa neden dolayi biz kurutma işlemi yapamıyoruz malesef kufleniyor ama deniyecem
DeniyecemBence kurur deneyin
Oy benim becerikli arkadaşım ellerine emeğine sağlıkSağol canım seninde ellerine sağlık
Meyve kurut canım ben her yıl elma,erik,kayısı,armut,dut ,incir kurutuyorum:)Geçen yıl vişne kurutmuştum.Bu yıl kiraz ve vişne kuruttum:)Tavsiye ederim:)
Tarhana henüz yapmadım daha yeni rahatladım sayılır:)Fasulye kurutma zamanı geçmesin dedim.Dah doğrusu een uygun zaman şimdi :)Biraz daha geçince hem bulunmuyor hemde pahalı oluyor.
Güzel bulursam kırmızı biber kurutmayı düşünüyorum:)
Canım ellerine emeğine sağlık afiyet ile yersiniz inşaallahMaşallah maşallahh, hanımlar döktürmüş.
Bende Tarhana mı yaptım, domates ve kapya biberden sos yaptım, kompostoluk eriklerimi şokladım. Barbunya, araka, taze şeker fasulye, karnıyarıklık patlıcan, asma yaprakları, sarmalık lahana, mohteylik lahana, kızılcık, dolmalık biber, bamya, kışlık domates falan hazırlayıp dondurucuya attım. Daha da yaptıysam hatırlamıyorum
Çilek ve böğürtlen reçellerimi de yaptımsanırım bu kadar hazırlığım.
Turşular, taze fasulye konservesi ve biber salçası da yaparsam tamamım gibi
Sağol arkadaşım canımsınOy benim becerikli arkadaşım ellerine emeğine sağlıkmuhteşem olmuş hepsi sağlıkla yiyin inşallah bende başladım receller tamam domates kırmızı biber sosları tamam, barbunya bezelye paketleme tamam tatil sonrası bunları hallettim :
Yaprakların sap kısmını kısaltıp rulo şeklinde yapıyorsunuz sonra cam kavanoza sıkıca basıyoruz baska bir işleme gerek yok tuz da yok gecen sene hala var aynı taze gibi oluyorSusuz asma yaprağı ni nasıl yapıyorsunuz tarif verebilir misiniz
Herkesin eline sağlık sağlıcakla yiyin İnşallah
Mersindeyim ben de çok güzel kuruyor bütün sebzeler.Adanada oturuyorum kurur mu kurumaz mi bilemedim deniyecem tsk ederim
Tabiki size arkadasim tarifini yazayim, bazi yerlerde sebzeleri közlüyorlar ama bunlar tencerede yapiyor cokta güzel olduAjvarin yapılışını yazabilir misiniz ?Bende göçmenim ama hiç yapmaya fırsat olmadi .Belki bu yıl lutenitsa ile beraber denerim
Çok tşk ediyorum bende deneyeceğim.Tabiki size arkadasim tarifini yazayim, bazi yerlerde sebzeleri közlüyorlar ama bunlar tencerede yapiyor cokta güzel oldu
5kg. Kirmizi kapya biber
2kg.kücük patlican
1bas sarmisak
150gr.kirmizi aci biber
1litre aycicek yagi
Büyük bir tencereye su doldurun yarim litre sirke,tuz koyup kaynatin.
Ayni zamanda biberleri cekirdeklerini cikarip,yikayip kücük dograyin.
Patlicanlari yikayip,sorup kücük dograyin.
Dedigim kaynayan suyun icerisinde 10 dakika kadar kaynatip suyun icinden alip süzülmesini saglayin.ama ayri ayri kaynatin.
Bu arada aci biberi yikayip cekirdeklerini alip kücük dograyin.
Hasladiginiz biberlle aci Biberi ve patlicani büyük bir tencerenin icine alip yagin icerisinde 1bucuk saat gibi devamli karistirarak pisirin
Ocaktan almaniza 15 dakika kala sarmisagini,tuzu ve karabiber koyarak damak zevkinize göre tatlandirin icinde parca kalirsa blender le kücültün
Ve sicak sicak kavanozlara koyup kaldirin.
İnşallah sağlıkla canım benimCanım ellerine emeğine sağlık afiyet ile yersiniz inşaallah
Bu cuma yapilsun o zamanFasulyeyi
Cnm fasulyeyi ayikliyorum ocaga koyup kavuruyorum rengi degisince kbugu soyulmus kup up domatesleri icine atiyorum suyunu salip az bisi cekecek yani pisiriyorum ama 1 tik cig birakiyorum sonra kisik atese aliyorum kavonozlara koyup agzini sikica kapatiyorum ve ters ceviriyorum cnm yapacagim zaman cikartiyorum ne yapacaksam kullaniyorum
Ellerine sağlık canım harika olmuşBugün biraz salça yaptım 5 kilo salçalık domatesten bu kadar çıktı .20 kilo almıştım ama daha fazla uğraşamadım kalani kaynatıp dondurucuya atmayı düşünüyorumyemekleri genelde domates ile yapıyorum zaten 3 ay gider bize bu salça Eki Görüntüle 2677200
MerhabaKızlar Reyhan ve naneyi nasıl kurutayım iç anadoludayım. Ben fırın tepsisine koyup balkona koydum az önce doğru mu yaptım ?
Bayildimmm ya massallahhhh❤Biraz mısır haşlayıp tanelerini koydum buzluğa benim cadı çok seviyor.
❤İki poşet kiraz koydum ananemlerin bahseceden.
❤Sarma sardım,yeşil biber doldurdum, kuru biberim ve patlıcanım vardı onuda doldurup sarma sarar gibi sardım koydum.Tekrar sarma sarıp koyacağım annemden yaprak getirdim.
❤Ve sağolsun canım annem karadut toplamış buzluğa benim için koymuş bayram dönüşü getirdim.Karadut ve kiraz receli,vişne kompostosu da yapmıs onları henüz çekmedim.
Eki Görüntüle 2676459
Patlıcan ve kırmızı kapya biber közleyip kıydım ve karışık olarak paketleyip buzluğa koydum ve dahada koyacagim. Eki Görüntüle 2676460
Patlıcanlarımı yıkayıp alacalı soyup küp küp dogradım ve kızgın yağda kızarttım, paketleyip buzluğa koydum. İstersem patates kızartmasının yanında kızarmış biber, patlıcan, kızarmış kabak karışık kızartma yapıyorum istersem yemeklerde kullanıyorum. Hatta karnı yarıklık ve oturtmalık olacak şekilde de kizartıp koyacağım herzamanki gibi
Eki Görüntüle 2676463
Ve son olarak ilk defa kendim yaptığım çilek reçelim .(Hep annemden getirirdim☺)
İlk olmasına rağmen bukadar mı nefis oluur.☺
Eki Görüntüle 2676464
SeVgİLeR
Teşekkür ederim canımBayildimmm ya massallahhhh
Ellerine sağlık canommBugün biraz salça yaptım 5 kilo salçalık domatesten bu kadar çıktı .20 kilo almıştım ama daha fazla uğraşamadım kalani kaynatıp dondurucuya atmayı düşünüyorumyemekleri genelde domates ile yapıyorum zaten 3 ay gider bize bu salça Eki Görüntüle 2677200