Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Maşallah maşallahh, hanımlar döktürmüş.
Bende Tarhana mı yaptım, domates ve kapya biberden sos yaptım, kompostoluk eriklerimi şokladım. Barbunya, araka, taze şeker fasulye, karnıyarıklık patlıcan, asma yaprakları, sarmalık lahana, mohteylik lahana, kızılcık, dolmalık biber, bamya, kışlık domates falan hazırlayıp dondurucuya attım. Daha da yaptıysam hatırlamıyorum
Çilek ve böğürtlen reçellerimi de yaptım sanırım bu kadar hazırlığım.

Turşular, taze fasulye konservesi ve biber salçası da yaparsam tamamım gibi

Oy benim becerikli arkadaşım ellerine emeğine sağlık muhteşem olmuş hepsi sağlıkla yiyin inşallah bende başladım receller tamam domates kırmızı biber sosları tamam, barbunya bezelye paketleme tamam tatil sonrası bunları hallettim :

Canım ellerine emeğine sağlık afiyet ile yersiniz inşaallah

Sağol arkadaşım canımsın
Ellerine sağlık afiyet ile yersiniz inşaallah

Susuz asma yaprağı ni nasıl yapıyorsunuz tarif verebilir misiniz
Herkesin eline sağlık sağlıcakla yiyin İnşallah
Yaprakların sap kısmını kısaltıp rulo şeklinde yapıyorsunuz sonra cam kavanoza sıkıca basıyoruz baska bir işleme gerek yok tuz da yok gecen sene hala var aynı taze gibi oluyor

Kızlar Reyhan ve naneyi nasıl kurutayım iç anadoludayım. Ben fırın tepsisine koyup balkona koydum az önce doğru mu yaptım ?

Ajvarin yapılışını yazabilir misiniz ?Bende göçmenim ama hiç yapmaya fırsat olmadi .Belki bu yıl lutenitsa ile beraber denerim
Tabiki size arkadasim tarifini yazayim, bazi yerlerde sebzeleri közlüyorlar ama bunlar tencerede yapiyor cokta güzel oldu
5kg. Kirmizi kapya biber
2kg.kücük patlican
1bas sarmisak
150gr.kirmizi aci biber
1litre aycicek yagi
Büyük bir tencereye su doldurun yarim litre sirke,tuz koyup kaynatin.
Ayni zamanda biberleri cekirdeklerini cikarip,yikayip kücük dograyin.
Patlicanlari yikayip,sorup kücük dograyin.

Dedigim kaynayan suyun icerisinde 10 dakika kadar kaynatip suyun icinden alip süzülmesini saglayin.ama ayri ayri kaynatin.
Bu arada aci biberi yikayip cekirdeklerini alip kücük dograyin.
Hasladiginiz biberlle aci Biberi ve patlicani büyük bir tencerenin icine alip yagin icerisinde 1bucuk saat gibi devamli karistirarak pisirin
Ocaktan almaniza 15 dakika kala sarmisagini,tuzu ve karabiber koyarak damak zevkinize göre tatlandirin icinde parca kalirsa blender le kücültün
Ve sicak sicak kavanozlara koyup kaldirin.

Çok tşk ediyorum bende deneyeceğim.

Bugün biraz salça yaptım 5 kilo salçalık domatesten bu kadar çıktı .20 kilo almıştım ama daha fazla uğraşamadım kalani kaynatıp dondurucuya atmayı düşünüyorum yemekleri genelde domates ile yapıyorum zaten 3 ay gider bize bu salça

Bu cuma yapilsun o zaman tskler

Ellerine sağlık canım harika olmuş Bende yapacağım inşaallah

Kızlar Reyhan ve naneyi nasıl kurutayım iç anadoludayım. Ben fırın tepsisine koyup balkona koydum az önce doğru mu yaptım ?
Merhaba
Reyhan balkonda kuruyor ama nane güneş almayan gölge bir yerde kurursa daha iyi oluyor:)
Yoksa rengi boz oluyor:)
Yani içeride veya güneş almayan bir balkonda:)

Bayildimmm ya massallahhhh

Ellerine sağlık canomm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…