Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Ömrü hayatında tarhana yapmamış, nasıl yapıldığına dair pek bir fikri olmayan nebileyim nebileyim den kışlık tarhana tarifi (ne günlere kaldık🤭 ben yaptığım ilk tarhana tarifimi paylaşıyorum🥳)

(1) malzemeleri (maydanoz, nane, dereotu, havuç, kurusoğan, kapya biber, domates, tuz) pişir, rondodan geçir.
IMG_20200813_195224.jpg

(2) maya, torba yoğurdu ve unla hamur oluştur.
IMG_20200813_213731.jpg

(3) (en kolay aşama🤭) 5 gün (taşmasın diye arada karıştırarak) bekle. (Not: Bu aşama geceleri 2-3 kez uykunuzdan kalkıp, kabaran tarhananın havasını söndürme işlemini de içeriyor:110:, uyanamazsam da taşarsa korkusunu da:KK57:)(Ya taşarsa korkusuyla 3 leğene böldüğüm, geceleri uyanıp havasını söndürdüğüm tarhanam)
IMG_20200814_175222.jpg

(4) 3 gün beklediğim bu uykusuz nöbetleri "acaba erken bitirsem mi" düşüncesiyle 3.günde kilitli poşetlere doldurup, buzluğa atma kararımın neticesi👇:
IMG_20200816_001819.jpg

(5) 4.gün sofra bezine serdiğim ve elimle ufalayıp elediğim hali👇:
IMG_20200816_172705.jpg

IMG_20200818_005515.jpg

(6) Bu da "acaba pişince nasıl olur ki?" sorusunun cevabı:kk77::
IMG_20200815_151806.jpg

Sevgili Nevreste Nevreste böyle güzel bir konu açarak (ve bu başlık altında yaptıklarını paylaşan tüm arkadaşlarıma) benim bu eşsiz deneyimi yaşamama sebep olduğunuz için teşekkür ederim🤗🤗🤗

Son düzenleme:
Ömrü hayatında tarhana yapmamış, nasıl yapıldığına dair pek bir fikri olmayan nebileyim nebileyim den kışlık tarhana tarifi (ne günlere kaldık🤭 ben yaptığım ilk tarhana tarifimi paylaşıyorum🥳)

(1) malzemeleri (maydanoz, nane, dereotu, havuç, kurusoğan, kapya biber, domates, tuz) pişir, rondodan geçir.
Eki Görüntüle 2676831

Eki Görüntüle 2676830

(3) (en kolay aşama🤭) 5 gün (taşmasın diye arada karıştırarak) bekle. (Not: Bu aşama geceleri 2-3 kez uykunuzdan kalkıp, kabaran tarhananın havasını söndürme işlemini de içeriyor:110:, uyanamazsam da taşarsa korkusunu da:KK57:)(Ya taşarsa korkusuyla 3 leğene böldüğüm, geceleri uyanıp havasını söndürdüğüm tarhanam)Eki Görüntüle 2676829

(4) 3 gün beklediğim bu uykusuz nöbetleri "acaba erken bitirsem mi" düşüncesiyle 3.günde kilitli poşetlere doldurup, buzluğa atma kararımın neticesi👇:
Eki Görüntüle 2676827

Eki Görüntüle 2676826
Eki Görüntüle 2676825

Eki Görüntüle 2676828

Sevgili Nevreste Nevreste böyle güzel bir konu açarak ve bu başlık altında yaptıklarını paylaşan tüm arkadaşlarıma, benim bu eşsiz deneyimi yaşamama sebep olduğunuz için teşekkür ederim🤗🤗🤗
Ellerine sağlık canım😍İnan hepimiz birbirimize destek oluyoruz. :KK19:Asıl paylaşımlarınız için ben teşekkür ederim🤗

Eki Görüntüle 2676831

Eki Görüntüle 2676830

(3) (en kolay aşama🤭) 5 gün (taşmasın diye arada karıştırarak) bekle. (Not: Bu aşama geceleri 2-3 kez uykunuzdan kalkıp, kabaran tarhananın havasını söndürme işlemini de içeriyor:110:, uyanamazsam da taşarsa korkusunu da:KK57:)(Ya taşarsa korkusuyla 3 leğene böldüğüm, geceleri uyanıp havasını söndürdüğüm tarhanam)Eki Görüntüle 2676829

Eki Görüntüle 2676827

Eki Görüntüle 2676826
Eki Görüntüle 2676825

Eki Görüntüle 2676828

Sevgili Nevreste Nevreste böyle güzel bir konu açarak (ve bu başlık altında yaptıklarını paylaşan tüm arkadaşlarıma) benim bu eşsiz deneyimi yaşamama sebep olduğunuz için teşekkür ederim🤗🤗🤗
Ellerine sağlık benim ki de bekleme de 😍

Ben de denemedim. Eşim fazla almış inciri reçel yaptım buzlukta saklanırsa birazda buzluktan saklayacam
Kurutma imkanınız var mı?Yani yaşadığınız şehir buna uygunsa kurutabilirsiniz.
Tatlılar içinse saklanabilir.Ama bilemedim meyve buzluktan çıkınca çok sulanıyor.

X