Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Merhaba
1 kilo şeftali
700 gr şeker
1/2 tatlı kaşığı limon tuzu

Şeftalinin kabuklarını soyuyoruz.Çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğruyoruz.Elma dilimide olabilir.
Üzerine şekeri ekliyoruz.Hatta şeftalinin yarısını tencereye koyalım şekerin bir kısmını
Ekleyelim kalan şeftaliyide ekleyip kalan şekeri üzerine ekleyip sulanmasını bekliyoruz.
2 saat sürer,ocağa alıyoruz.Kaynadıktan sonra 15 dk ocakta kalacak.Çok karıştırmamak lazım,karıştırdığımızda tahta kaşık kullanalım.
Çok köpürürse kaynama sırasında 1/2 tatlı kaşığı tuzsuz,tereyağı koyabiliriz.
15 dk sonunda limon tuzunu ekleyip 3-4dk daha kaynatıp kapatıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Güneş alan bir yerde tencerenin üzerine tülbent kapatıp 2 -3 saat güneşlendiriyoruz.
Daha sonra cam kavanozlara koyup kaldırıyoruz.
Limon tuzu kimyasal ve sağlığa zararlı bunun yerine normal tuz veya kaya tuzu kullanılır miyiz?

Herkesin eline sağlık bu arada sağlıcakla yiyelim ins
Ben 25 kilo domates konservesi yaptı m
Dolaba koyduklarim ise; fasulye, bezelye, kapya biber, enginar, vişne
Dolmalık biber koymayı düşünüyorum birde anjelik erik ..eriğin çok güzel kompostosu oluyor

Merhaba
Reyhan balkonda kuruyor ama nane güneş almayan gölge bir yerde kurursa daha iyi oluyor:)
Yoksa rengi boz oluyor:)
Yani içeride veya güneş almayan bir balkonda:)
Ay ben reyhanı da içeri aldım Of şimdi git de geri çıkar uğraş 😭😭😭 çok teşekkür ederim güzel insan Nevreste Nevreste ♥️ Ben yeni başladım ara ara yazarım buraya foto da atarım 😁

Ay ben reyhanı da içeri aldım Of şimdi git de geri çıkar uğraş 😭😭😭 çok teşekkür ederim güzel insan Nevreste Nevreste ♥ Ben yeni başladım ara ara yazarım buraya foto da atarım 😁
Kalsın içeride sıkıntı değil canım içeride kurur:)
Şart değil demek istedim:)Zaten cansızlar hemen kuruyorlar:)
:KK60: :KK36:
Bekliyorum:KK200:

• Muhteşem
Reactions: JES
Nasıl yaptın anlat bakalım:)
Ellerine sağlık:KK60:
Domatesleri yıkadım baş kısımlarını kesip doğradım,tuzladim,iyice kaynattim Blender ile
çektim.makarna süzgecinden eze eze süzdüm çekirdekleri kalmasin diye.genis bir tavaya azar azar ekledim suyunu çeken kısmı sık suzgecim var birtane ona aldım.en son göz kararı yağ ekleyip tekrar hepsini tavada pişirdim biraz rengi dönünce aldım size foto attım geri süzgece koydum 🤭

Şimdi yaptığım daha kolay olacak komşum söyledi köyde öyle yaparlarmış.
Domatesleri doğradım kabuklarıyla kaya tuzu atıp kaynattim,blendera gerek yok.bez torbayı süzgece oturttum içine döktum, torbayı sıktım bıraktım.sabah elekten geçirip yağ ile pisiricem o kadar.

Domatesleri yıkadım baş kısımlarını kesip doğradım,tuzladim,iyice kaynattim Blender ile
çektim.makarna süzgecinden eze eze süzdüm çekirdekleri kalmasin diye.genis bir tavaya azar azar ekledim suyunu çeken kısmı sık suzgecim var birtane ona aldım.en son göz kararı yağ ekleyip tekrar hepsini tavada pişirdim biraz rengi dönünce aldım size foto attım geri süzgece koydum 🤭

Şimdi yaptığım daha kolay olacak komşum söyledi köyde öyle yaparlarmış.
Domatesleri doğradım kabuklarıyla kaya tuzu atıp kaynattim,blendera gerek yok.bez torbayı süzgece oturttum içine döktum, torbayı sıktım bıraktım.sabah elekten geçirip yağ ile pisiricem o kadar.
Ellerine sağlık canım bende yapacağım bakalım :)

Ellerine sağlık canım bende yapacağım bakalım :)
Ocakta suyunu çektirirken çok sıçrıyor ona göre abla 🤭bunlar süzgeçler kaynayani büyüğünden geçirdim yağda çevirdikten sonra en son küçük süzgece
IMG_20200819_004808.jpg
IMG_20200819_004646.jpg

Bu son hali . küçük kavanoz kayinannisime 😈
IMG_20200819_005024.jpg

Bunu da yarın elekten geciricem
IMG_20200819_004752.jpg

Ocakta suyunu çektirirken çok sıçrıyor ona göre abla 🤭bunlar süzgeçler kaynayani büyüğünden geçirdim yağda çevirdikten sonra en son küçük süzgeceEki Görüntüle 2677288 Eki Görüntüle 2677289
Bu son hali . küçük kavanoz kayinannisime 😈Eki Görüntüle 2677291
Bunu da yarın elekten geciricem Eki Görüntüle 2677292
Yağ koymadan iyice suyunu çektir en son yağ koy biz burda tatlı salça yaparken siselemeye yakın koyuyoruz komşular öyle söyledi 👀

biz de dolmalık patlıcan, biber, ayrıca acı biber, kabak, taze fasulye, bamya kuruttuk. şimdi de incir, kayısı, domates kurutacağım.
ayrıca derin dondurucuya böğürtlen koydum. vişne, taze fasulye, taze barbun, taze börülce, bamya da koyacağız.
çilek, vişne, kayısı-erik, şeftali reçelleri yapıldı :KK28:
Ellerine sağlık becerikli hatun 😍

X