Geçen hafta burada pazarda 3 liraymış kardeşim gitmişti.Yani en fazla 4 civarı olur.Bide Kapya biberin kilo nekadar. Burada 7.5 tl hiç düşmüyor
Bide Kapya biberin kilo nekadar. Burada 7.5 tl hiç düşmüyor
Ölçü ile yaparsanız turşuyu çokta güzel kurarsınız
Kapya biberini közlüyorum soyup, temizledikten sonra büyük parçalar halinde birakiyorum. Dağ kekik, tuz, zeytinyağ ve sarımsak, göz Karari kavanoza doldurduğum biberlerin üzerine bırakıyorum. Su eklemeden! Biber kendi suyunu bırakacak onu mutlaka kullanın Kavanozlara bölüștürün.
Vakum olayı da kapakları kullanılmamış olacak. Mutkala Kavanozlari kapatmadan 5 dk kaynatın kapakları.
Fasulye ve patlıcan için de menemen de yaptığınız aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
Fasulyeyi hafif kavurup üstüne domatesi bırakıp kaynatiyorsunuz. Patlıcan için aynısını geçerli.
Şimdiden eline sağlık
Ölçü ile yapın inanın hiç şaşmıyor ve asla sorun olmuyor.Sirke kaynatıldığı için bozulmuyorda,kütür kütürTarifinizi hemen attım cebe :)
Şu konserveleme konusunu çözersem sırtım yere gelmez gibi hissediyorum.
Çok teşekkürler vakit ayırıp cevaplamışsınız.
Bir heves neredeyse 60-70 kapak aldım, evde neredeyse 50 büyük kavanozun var ama domates sosundan başkasını bilmiyorum
Hani diyorsunuz ya fasulyeyi hafif kavurup üstüne domatesi bırakıp kaynatiyorsunuz diye, ne kadar bir domatesten bahsediyoruz, baya bol oluyor sanırım domatesi? Yani bol domatesle pıt pıt kaynayacak, sonra hop domates sosu gibi kavanoza? Doğru muyum?
Bir de misal şimdi sizin bu fotodaki kapya kavanozlarını nasıl vakumladınız? Neticede soğuktu yani o biberler? Yani belli bir ısının altındaki gıdayı nasıl vakumlu hale getiriyoruz? Ben onu çözsem sanırım baya aydınlanacağım :)
Kapya tamam, onu çok büyük ihtimalle deneyeceğim ucuz yakalayınca. Patlıcanı da közlesem onu da atsam böyle? Lütfen olsun çünkü..
İnşallah şu kavanoz vakum olayını aşarsam fasulye, patlıcan ne bulursam dalacağım herhalde :)
Bu arada size yapışmış gibi oldum kusuruma bakmayın ama her bilgi kırıntısına muhtacım, sadece siz değil, Bilal'e anlatır gibi anlatan herkese müteşekkir olurum :)
Tarifinizi hemen attım cebe :)
Şu konserveleme konusunu çözersem sırtım yere gelmez gibi hissediyorum.
Çok teşekkürler vakit ayırıp cevaplamışsınız.
Bir heves neredeyse 60-70 kapak aldım, evde neredeyse 50 büyük kavanozun var ama domates sosundan başkasını bilmiyorum
Hani diyorsunuz ya fasulyeyi hafif kavurup üstüne domatesi bırakıp kaynatiyorsunuz diye, ne kadar bir domatesten bahsediyoruz, baya bol oluyor sanırım domatesi? Yani bol domatesle pıt pıt kaynayacak, sonra hop domates sosu gibi kavanoza? Doğru muyum?
Bir de misal şimdi sizin bu fotodaki kapya kavanozlarını nasıl vakumladınız? Neticede soğuktu yani o biberler? Yani belli bir ısının altındaki gıdayı nasıl vakumlu hale getiriyoruz? Ben onu çözsem sanırım baya aydınlanacağım :)
Kapya tamam, onu çok büyük ihtimalle deneyeceğim ucuz yakalayınca. Patlıcanı da közlesem onu da atsam böyle? Lütfen olsun çünkü..
İnşallah şu kavanoz vakum olayını aşarsam fasulye, patlıcan ne bulursam dalacağım herhalde :)
Bu arada size yapışmış gibi oldum kusuruma bakmayın ama her bilgi kırıntısına muhtacım, sadece siz değil, Bilal'e anlatır gibi anlatan herkese müteşekkir olurum :)
Bu gazla bu güz turşuların efendisi olabilirim :) çok teşekkür ediyorum :)Ölçü ile yapın inanın hiç şaşmıyor ve asla sorun olmuyor.Sirke kaynatıldığı için bozulmuyorda,kütür kütür
İstediğinizi sorun ben bilmiyorsam elbet biri bilir,size yardımcı olur
Wow bukadar kapağı kaça aldın merak ettim. Bizim burda kapağın tanesi 80 kuruş 1 TL arası. Soğuk gıdaları mesela kapya biberi, patlıcan ezme gibi vakum işini bir tencereye ters çevirip kapak kısmı geçene kadar su koyup 10dk kaynatiyorsunuz.
Aslında Youtube veya nefis yemek tarifinde bakarsanız çok daha İiyi olur. Sonuçta yanlış yapıp bozulma ihtimali var..
Cidden olursunuz rica ederimBu gazla bu güz turşuların efendisi olabilirim :) çok teşekkür ediyorum :)
Kapakların bir kısmını 40 kuruş, büyük bir kısmını 25kuruştan aldım. Daha doğrusu buldukça topladım :) Geçtiğimiz hafta batı karadenizde bir şok markette tanesi 30 kuruşa vardı koca bir sepet. Bizim buradaki şokta da varsa alıp size yollayabilirim yazık bir kapağa o parayı vermeyin.
Aslında kaynatıldığını gördüm oralarda ama güvenememiştim, sizler de öyle yapıyorsanız denemek farz oldu. Eğer o sistemi çözersem kafam çok rahatlar, çok teşekkürler ilginiz için.
Bu gazla bu güz turşuların efendisi olabilirim :) çok teşekkür ediyorum :)
Kapakların bir kısmını 40 kuruş, büyük bir kısmını 25kuruştan aldım. Daha doğrusu buldukça topladım :) Geçtiğimiz hafta batı karadenizde bir şok markette tanesi 30 kuruşa vardı koca bir sepet. Bizim buradaki şokta da varsa alıp size yollayabilirim yazık bir kapağa o parayı vermeyin.
Aslında kaynatıldığını gördüm oralarda ama güvenememiştim, sizler de öyle yapıyorsanız denemek farz oldu. Eğer o sistemi çözersem kafam çok rahatlar, çok teşekkürler ilginiz için.
Olmaz canım o zaman fiyatı düşüyor.Eylülde kapya alsam geç mi olur ?
❤Biraz mısır haşlayıp tanelerini koydum buzluğa benim cadı çok seviyor.
❤İki poşet kiraz koydum ananemlerin bahseceden.
❤Sarma sardım,yeşil biber doldurdum, kuru biberim ve patlıcanım vardı onuda doldurup sarma sarar gibi sardım koydum.Tekrar sarma sarıp koyacağım annemden yaprak getirdim.
❤Ve sağolsun canım annem karadut toplamış buzluğa benim için koymuş bayram dönüşü getirdim.Karadut ve kiraz receli,vişne kompostosu da yapmıs onları henüz çekmedim.
Eki Görüntüle 2676459
Patlıcan ve kırmızı kapya biber közleyip kıydım ve karışık olarak paketleyip buzluğa koydum ve dahada koyacagim. Eki Görüntüle 2676460
Patlıcanlarımı yıkayıp alacalı soyup küp küp dogradım ve kızgın yağda kızarttım, paketleyip buzluğa koydum. İstersem patates kızartmasının yanında kızarmış biber, patlıcan, kızarmış kabak karışık kızartma yapıyorum istersem yemeklerde kullanıyorum. Hatta karnı yarıklık ve oturtmalık olacak şekilde de kizartıp koyacağım herzamanki gibi
Eki Görüntüle 2676463
Ve son olarak ilk defa kendim yaptığım çilek reçelim .(Hep annemden getirirdim☺)
İlk olmasına rağmen bukadar mı nefis oluur.☺
Eki Görüntüle 2676464
SeVgİLeR
Sağol canimEllerinize sağlıkk nefis görünüyorlar
Bir şey sormak istiyorum, bu kızartılan patlıcanlar çözülünce sulanmıyor mu ? Bir kez denedim sulu sulu bir tuhaf oldu bir daha da yapmadım. Bir de ayçiçek yağının dondurulması sakıncalıymış diye duydum gerçekten var mı böyle bir bilgi
Çok severim bunu yaa
Bir türlü beceremedim yapmayı :)))) kapya biberle anlaşamıyoruz bir türlü :)))
ya kızlar moralim çok bozuk binbir emekle yaptığım konserveler bozulmuş
kapaklar yeni eşim kapattı güçlü diye
20 kavonoz çöpe gidecek
Ellerine sağlık canım afiyet ile yersiniz inşaallahMerhaba herkese,
Evde olduğum sürede sıkı çalışıyorum :) Bugün 3 kg taze fasulyeyi aynen dediğiniz gibi domatesle sararana kadar pişirdim, suyunu süzdüm, kilitli poşetlere koyup attım dondurucuya. Dolmalık biberleri de ayıkladım, yıkadım, kuruttum; onları da kilitli poşette dondurucuya attım. Azıcık daha yer var. Bezelye, barbunya, mısır koyayım diyorum güzel bulursam. Kurutma yapmayı beceremem muhtemelen, o yüzden ona hiç kalkışmadım. Yeni gelin olarak elimden bu kadarı geliyor ehehe.