- 20 Mart 2008
- 140.483
- 210.331
- 60
Anladım abla biz şanslıyız o zaman kimi tarla sahibi ile anlaşıp kendi topluyor parasını ödüyor sonra
Burda kasa hesabı satılıyor genelde 25-28 kilo arası geliyor kasalar ilk ciktiginda 35 di şimdi 25 e satan varSizin orası çok iyiymiş,bizim böyle bir şansımız olmuyor maalesef.
Bu konudan bir arkadaştan fikir alarak kavun kurutuyorum, şahane oldu tavsiye ederim.1-2 gün daha bekleyecek.
Kabuklarını soyup ince ince dilimliyoruz.
Bez örtü üzerine serip güneşte bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 2676943 Eki Görüntüle 2676941 Eki Görüntüle 2676940 Eki Görüntüle 2676939
Sanırım elma portakal kurusu gibi ceviz üzümle nefis olur :))Günaydın, bunları nasıl tüketeceksiniz.
domatesin kilosu mu 25 35 kuruş anlamadım. Ne kadara alıyorsunuz.
Bir tane alıp dene canım ama güneş görürse daha iyi kurur:)Zor kuruyan bir meyve değil:)Nevreste ablacim bende kavun kurutmayi denemek istiyorum heryerimde güneş görüyor fakat bizim usttekiler sürekli biseyler silkeliyorlar bişey koyamiyorum.balkonumda ufak bı mutfaktan çıkma dolap var onun üzerine sersem az bişey üzerinde tülbent ortsem öyle kurumaz mi acaba.
Ellerine sağlık ablacımDün domates yaptım bende 20 kilo kadar aldım,bugün fırsat bulursam gidip gene domates almam lazım.
Yaşlı başlı kadınım yoruldum valla uğraşırken,yerken unuturum yorgunluğu
İnşallah kazasız belasız kurur canım:)Yarına belli olur durumu:)Hatta bu akşam :)Nevreste abla dün akşam ilk defa domatestlerimi yaptım kurutmaya bıraktım
bakalım nasıl olacaklar :)
Canım biz genelde kışların çayın yanına kuru meyve ve kuru yemiş yeriz:)Yani badem,kayısı çekirdeği,fındık ceviz:)Özellikle çocuklar:)Günaydın, bunları nasıl tüketeceksiniz.
domatesin kilosu mu 25 35 kuruş anlamadım. Ne kadara alıyorsunuz.
Tamam abla bir deneyeyimBir tane alıp dene canım ama güneş görürse daha iyi kurur:)Zor kuruyan bir meyve değil:)
tabi kiHavalanacak mı
Afiyetle yemek nasip etsin cnmBu cuma yapilsun o zamantskler
Canım biz genelde kışların çayın yanına kuru meyve ve kuru yemiş yeriz:)Yani badem,kayısı çekirdeği,fındık ceviz:)Özellikle çocuklar:)
Hazır gıda ,paketli ürün pek kullanmıyoruz.
Kuru meyve olarak tüketeceğiz:)
1.250 ye almış eşim:)
40 kilo almış 50 tl vermiş çok mu:)
Yok canım aksine kavun güneş alacak bir yerde öyle mi yazdım yoksaTeseekur ederim deneycegim. direk güneş görmeyen bir yere değilmi? bide kavun türü fark eder mi:)
Ellerine sağlık canım. Bu hangi yörenin tarhanası oluyor?
Malatya canım ama Elazığ ve Antep'te de yapıyorlar.Bence bu bölgeye aitEllerine sağlık canım. Bu hangi yörenin Tarhana su oluyor?
Anladım canım. Farklı bir tarif gerçekten. Yöreden yöreye değişiyor. Afiyetle yiyinMalatya canım ama Elazığ ve Antep'te de yapıyorlar.Bence bu bölgeye ait
Yoğurtlu oluyor biz çok severiz
Eki Görüntüle 2677503
Eki Görüntüle 2677502