Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Ömrü hayatında tarhana yapmamış, nasıl yapıldığına dair pek bir fikri olmayan nebileyim den kışlık tarhana tarifi (ne günlere kaldık ben yaptığım ilk tarhana tarifimi paylaşıyorum)

(1) malzemeleri (maydanoz, nane, dereotu, havuç, kurusoğan, kapya biber, domates, tuz) pişir, rondodan geçir.

(2) maya, torba yoğurdu ve unla hamur oluştur.

(3) (en kolay aşama) 5 gün (taşmasın diye arada karıştırarak) bekle. (Not: Bu aşama geceleri 2-3 kez uykunuzdan kalkıp, kabaran tarhananın havasını söndürme işlemini de içeriyor, uyanamazsam da taşarsa korkusunu da)(Ya taşarsa korkusuyla 3 leğene böldüğüm, geceleri uyanıp havasını söndürdüğüm tarhanam)

(4) 3 gün beklediğim bu uykusuz nöbetleri "acaba erken bitirsem mi" düşüncesiyle 3.günde kilitli poşetlere doldurup, buzluğa atma kararımın neticesi:

(5) 4.gün sofra bezine serdiğim ve elimle ufalayıp elediğim hali:

(6) Bu da "acaba pişince nasıl olur ki?" sorusunun cevabı:

Sevgili Nevreste böyle güzel bir konu açarak (ve bu başlık altında yaptıklarını paylaşan tüm arkadaşlarıma) benim bu eşsiz deneyimi yaşamama sebep olduğunuz için teşekkür ederim

Son düzenleme:
Ellerine sağlık canımİnan hepimiz birbirimize destek oluyoruz. Asıl paylaşımlarınız için ben teşekkür ederim

Ellerine sağlık benim ki de bekleme de

Ben de denemedim. Eşim fazla almış inciri reçel yaptım buzlukta saklanırsa birazda buzluktan saklayacam
Kurutma imkanınız var mı?Yani yaşadığınız şehir buna uygunsa kurutabilirsiniz.
Tatlılar içinse saklanabilir.Ama bilemedim meyve buzluktan çıkınca çok sulanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…