Kirli Çıkılar )))

Hayırlısıyla bu haftayı da geride bıraktık.

Ayın 15'i geldi. önceden farmasiye hemen bildirim yapardım şu kadar altın aldım diye ama bu ay "bir adet küçükbaş hayvan" yazdıracağım galiba Farmasi bunu listeye ekle tatlım olur mu

aslında kurbalığı kayınvalidemden alacağız, taksitle de verir bize ya da ne zaman paranız olursa o zaman verin de der ama gerek yok böyle birşeye =)

Son düzenleme:
valla bravo sana, ben hayatta veremezdim o kadar parayı.
Aslına bakarsan her kadın için bir ihtiyaç bu tarz şeyler ama dedim ya ben şuanki durumumu göz önüne aldığımda veremezdim o parayı.
İnşallah sonuçtan hep memnun kalırsın, güle güle kullan...

ohhh bereketli olsun canım çok sevindim senin adına

olsun canım ya evde yapınca para yanımıza kalıyo ama kuaförde rahatlıktır eminim git yaptır tertemiz gel ohh mis

Selam kızlar şu an itibariyle 50 tl var kumbaramda sadece inşallah ay sonuna kadar çeyrek parası biriktirebilirim birikmezse eğer gram altın almayı düşünüyorum.Bu hafta çok para kaçtı nasıl oldu bende anlamadım nereye ne kadar gitti toplamda 100 tl harcamışım pazartesi gününden itibaren kuruş kuruş yazacağım her şeyi Önümüzdeki ay büyük bir ihtimalle birikimim daha fazla olacak inşallah

kızlar çeyrek altın ne kadar 165 ten aldım ben pahalımı almışım arkadaşın düğünü varda ona aldım yeni tarihli.

kızlar mrb, topiğinizi tesadüfen gördüm inanılmaz harcama yapan biri olarak ilgimi çekti. 1 sayfadan itibaren nefessiz okudum tüm sayfaları. azminize hayran kaldım ve sizlere özenmedim de değil hani. .hepinizi tek tek tebrik ediyorum.

ben ne zaman para biriktirmeye kalksam o ay mutlaka ekstra bişi çıktı. Eve giren onca paradan kuruş kalmıyor, üstüne bide stoktan harcıyoruz. Çok müsrifim ben çokkkk, Eşimde benden az değil. Dünyaya bidahamı gelcem, gençliğimde yiyemedikten sonra ne anladım ben o işten deyip duruyor.

Benim için motivasyon oldunuz bugünden itibaren bende kısıtlamaya gitme kararı aldım, hoş ne kadar uyarım orasını bilemiyorum. içimde para harcama dürtüsü yaratan bi canavar var sanırım benim. mesela dün akşam bi alışveriş merkezine gittik ( ki 2 hafta önce kıyafet için alışverişe gidip 200 küsür harcayıp uzun bi süre bişi almıcam demiştim ) herzamanki gibi gözüm döndü heryere saldırdım ama kendim için değil 9,5 aylık kızım için :) alırken az geliyor tabi, 20 lira, 15 lira, yok şuna hediye yok buna hediye v.s derken eve gelince faturalara bi baktım tam 330 liraa eee bide yemek yedik oda 30 alsana 360 lira bi gecede gitti.

bu bana ders olmamış gibi internette uyku tulumu gördüm onu alacaktım baktım alıştırma bardağı var indirimde onuda alayım dedim. ee oldu 80 lira , 100 tl üzeri kargo bedava yazıodu dedim bişi daha alayımda kargo parası vermiyeyim bu oldu sefer 110 lira :):):) . bunlar 2 günde olanlar ay 30 gün benim bu ayran gönüllüğümle olanları siz düşünün artık.

malesef bu ay birikim yapamıyorum elimdekini de harcadım.ay sonuna 3-5 bişi olumu bilmem

selamlar kızlar yeni topiğimiz hayırlı olsun

ben hemen bişey sorarak giriş yapayım eşim 150 tl verdi bana ister çeyrek al koy kenara ister para dursun dedi
şimdi malum altın düşüşte acaba beklesem almasammı kararsız kaldım
fikir istiyorum

Sen de yatırımını yapacaksın demek ki. Ben de birikimi 2'ye ayırıyorum; bir alıp kenara para olarak atmak (ileride alacağımız birşey için) iki almak istediğimizi şimdi alıp borçlanıp yine biriktirerek borcunu zaman içinde ödemek. Hepimizin her türden birikimi hayırlı olsun

Çok saol Yusumcum, inşallah işe yarar ve verdiğim para için kuruşuna kadar helal olsun derim Bana da enstitülere veya doktorlara lazer için gitmek çok pahalı geliyor, bir de kimi memnun kimisi de hiç değil. Üstüne bir de zaman ve mahremiyet olayı girince dedim alalım bakalım deneyelim Böylece tüm vücuduma deneyebileceğim, enstitülerde de kimi bölge bitiyormuş kimisi sadece biraz azalıyormuş. Yavaş yavaş göreceğiz artık.

Ben de dönem dönem sana benzeyen şekilde alışverişler yapıyordum bal10 Ama bu forumun biriktirme topiğiyle hayatımın tam uygun döneminde denk geldim ve cidden düşünmeye başladım. Kaldı ki ben yengeç burcuyum, yengeç burçları herşeyi biriktirir para eşya vs. Bense harcama canavarıydım; özellikle giyim ve kozmetikte. Artık böyle yapmayacağım deyip de kendimi kısıtlamaya başladığımda kendimi durdurabildiğimi ve harcamadığım o paralarla sonra neler yapabildiğimi gördüm. 10 çeşit kazak, onlarca kesim kot alacağıma istediğim son teknoloji laptopu aldım mesela Sonra da bu topikle tanıştım ve insanların yazdıklarını okudukça ne kadar doğru bir yolda olduğumu gördüm ve buraya yazan her arkadaşımla da gurur duydum Çünkü hayatın her anlamında tasarruf yapabilmek; inanılmaz azim, hesaplama becerisi ve mütevazilik gerektiriyor. Yani diyeceğim o ki; her saniye birikim yapmaya başlayabilirsin ve hayatına inanılmaz mutluluklar katabilirsin

Son düzenleme:
gerçekten sen alışveriş canavarısın =)))
Cidden çook harcamışsın.
eşin eviniz arabanız falan varsa bu yüzden de parayı harcamak istiyor olabilir. Genelde böyle olur çünkü. "Amaaan evim de var arabam da, maaşım da fena sayılmaz, bu dünyaya bir daha mı geleceğim gezer tozarım" denir.

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum

canım Allah kabul etsin şimdiden inşallah . O da hayırlısıyla ahiret hayatımıza yatırım bitanem.Rabbim herkese nasip etsin inşallah o güzel duyguyu.
Ben de nasipse bu ay maaşımdan kurbanlık paramı ayıracağım ama içimden bir ses sanki kasım başı bayram öncesi maaşlarımız yatar gibi diyor, ama hayırlısı olsun önemli değil yatsa da olur yatmasa da
nasip olursa ben her yıl olduğu gibi küçük baş alırım eşim de büyükbaşa ortak olarak girer.Allah herkesin ibadetini şimdiden kabul etsin canım

ohhh bereketli olsun canım çok sevindim senin adına

olsun canım ya evde yapınca para yanımıza kalıyo ama kuaförde rahatlıktır eminim git yaptır tertemiz gel ohh mis

saol yazmalım.. napalım ayda 50 tl bakımıma ayırıyorum artık..

bencede canım bayram öncesi verir devlet maaşlarınızı..
bizde ayın 10 nıun alıyoruz maaşı inşallah bizimkilerde verir.. bayrama ilaç gibi gelir..

bencede canım bayram öncesi verir devlet maaşlarınızı..
bizde ayın 10 nıun alıyoruz maaşı inşallah bizimkilerde verir.. bayrama ilaç gibi gelir..

haydi hayırlısı bitanem inşallah hepimizin maaşları yatar

kızlarr daha onceden solemıstım benım henuz dogmamıs bı bebegım war kasım aydın gelicek bundan yaklasık 3 hafta once bı karar almıstım kumbara yapıcam parayı kızım 1 yasına gelınce hesabına yatırcam dıe bahstemıstım okuyanlarnız olduyusa ama bugun baktım kumbaramızda 300tl mız olmus babamızıda heveslendı kızı ıcıntoplu toplu attı şimdi geleldım asıl konuya

ya para bırıkırken karda etsem ama eedemem kızıma hesap actırama kımlıgı yok :) pkı sızce hr ay kumbarayı açıp ceyrek altın yapsam 1 yasına gelıncede bozdurup bankaya hesabınamı koysam sızce en mantıklı yol hangısı fikirlerniz benım için çok önemlı cevaplarınız bekliyorum

püff bizim eve 7-8 bin gibi giriyor ama ortada yine bişey yok:2: annemlere diyorum araba filan alın bari de taksit maksit ödeyelim yoksa borç ödenmedikçe para filan birikmiyor yavv

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…