- 26 Şubat 2011
- 112
- 1
lady fog,
senin yorumlarını takip ediyorum
pek birikimim yok
elimden geleni yapıyorum bakalım
daha bozuklukları biriktirebiliyorum
durumlar çok iyi değil...
o yüzden bildirim yapamıyorummm
kusura bakma pek anlamıyorum ben bir şey sormak istiyorum
dolar ons işlemi yapmak ne demek?:44::44:
canım tabloyu eklediğimde de şu anda da okuldayım nasipse bugün eve gidince seni ekliyeyim
bitanem kusura bakma oldur mu ?
Yata yata bir hal oldu bu altın.
1720 seviyesini geçmedikçe net bir yükseliş beklenmiyor piyasada.
21 inde fed var.
25 inde Hint düğünleri başlıyor.30 una kadar.
Merkez bankası müdahalesi de yok bugün.
Ons bana bakıyor, ben onsa bakıyorum.
Dolar ons işlemi yapmaya başladım gr arttırmak için.
Dün 1689-1690 dan sattım.
Bugün 1650-45 seviyesinden alım yapabilirim.
[/QUOTE]
canım gönlünce olsun inşallah
tabıkı anlaştık :) gün paramıda katalımmı hesaba 100 tl gun parası verıyorum
onun harıcınde bısmıllah dedım 100 tl attım kenara
Gerisi bereketiyle gelsin birikiminin.
Biz ülkemizde gr tl cinsinden işlem yapıyoruz.
yani 1 gr 98 tl gibi.
Bu fiyat söyle belirleniyor.
1 ons 31 gr altın demek. Dünya bu birimle iş yapar. dolarla işlem görüyor.
şimdi 1 ons 1670 dolar.
1 gr 53 dolar.
tl değerinde dolar çok etkili. ons fiyatı istediği kadar düşsün dolar düşerse gr fiyatı artmaz.
Mesela şu sıralar ne çıkıyor ne iniyor.Ancak ons fiyatı gün içinde 70 80 dolar oynuyor.
Bu da bir gr altının gün içinde 52-54 dolar arası dolaşması demek.
Ben al sat yaptığım için çıkış iniş bekliyorum.
böyle yatay gittiği zamanlarda elimdeki altını ons fiyatı yükselince dolara çeviriyorum.
Ons fiyatı düşünce tekrar altın alıyorum.
Böylelikle gr fiyatı ne olursa olsun etkilenmiyorum.
Tl ile işlem yapmadığım için dolar, inmiş çıkmış önemli olmuyor.
Tabi dolar birden çok çıkarsa elimdeki doları tl yapıp öyle altın almak daha mantıklı.
Umarım anlatabilmişimdir.
ladyfog başka bir topikte de karşılaşmıştık galiba sana soracağım bi şey var eğer vakit bulursan yazarsan sevinirim. sen ons olarak dolar cinsi alım-satım yapıyorsun anladığım kadarıyla işlemlerini nasıl yürütüyorsun? aracı kurumla mı? kendi adına mı? hangi platform üzerinden? ben de elimdeki paranın bir kısmını bu tarz işlemler için kullanmak istiyorum. bütün gün net başındayım takip edebilirim. çok değil 3-5 bin lira gibi bir rakam zaten fazla büyük parayla hiç bilmeden böyle bir işe kalkışılmaz. fakat nereden nasıl daha iyi olur bilmiyorum. fikir almak istedim. teşekkürler şimdiden.
kendime bir hedef belirledim ben, çocuklarda küçükken para biriktirip bir ev daha almayı düşünüyorum..
demek bunun adı arbitraj oluyormuş teşekkürler bilgi için. bu arada yeni bir haber okudum tahmin daha doğrusu: altın 2012 de de yükselecek 2013 başı gibi düşüş bekliyoruz demiş Reuters'in analizcisi...
evet anlıyorum canım çalışırken hiç durmazdım ben gerekli gereksiz alırdım
evlendim yine alıyordum
sonra bir dur dedim kendime gerekli olunca alıyorum ve aylık liimit belirledim beğendiğim birşey olursa o paradan alıyorum :)
hayırlı olsun minilya bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun
kolay gelsin mandalina.
sen de bendensin talya =))
hayırlı olsun bebeğin. inşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir.
sen de benim gibi mart annelerindensin galiba carefully.
hayırlı olsun sağlıkla gelsin bebişin ben de taze anneyim bebeğin evine bereket getirsin inşallah...
bebeğin hayırlı olsun canımmmmmuzun zamandır gırmıorumm sayfa epey ılerlemıs kızlarrr ben hamıleyımmm 8 ekımde ögrendım hamılelıgımı artık bundan sonra bebısım ıcın bırıkım yapıcam ınss...100 tl attım sımdıden kenara...
gün paran da birikim sonuçta nasıl istersen öyle bildirim yap bitanemcanım tabloyu eklediğimde de şu anda da okuldayım nasipse bugün eve gidince seni ekliyeyim
bitanem kusura bakma oldur mu ?
tabıkı anlaştık :) gün paramıda katalımmı hesaba 100 tl gun parası verıyorum
onun harıcınde bısmıllah dedım 100 tl attım kenara
slm herkeseee yorgunluktan uyuklamaya başladım bile,dönerim yatmış 2 gün sonrada maaş alıcam 1 ayda 3 bin liram oldunöbet paraları ne zaman yatar bilmiyorum ama ona da dokunmadan üstünü katıp altın alıcam,para bozuldukçada kumbarama atıyorum şimdi 50 lira harçlığım var çarşambaya kadar kalanı kumbaraya yine daha bozdurmadım harcamamak için maaşımdan sadece 2 forma aldım eşime de yemek ısmarladım o kadar kıyamıyorum
bereketli olsun bitanemmmmmmmmmmmm harika ya çok sevindim senin adına daha çok değil birkaç ay önce işe girmen için dua ediyorduk şükür şu gelinen noktaya bak maşallah barekellah
slm herkeseee yorgunluktan uyuklamaya başladım bile,dönerim yatmış 2 gün sonrada maaş alıcam 1 ayda 3 bin liram oldunöbet paraları ne zaman yatar bilmiyorum ama ona da dokunmadan üstünü katıp altın alıcam,para bozuldukçada kumbarama atıyorum şimdi 50 lira harçlığım var çarşambaya kadar kalanı kumbaraya yine daha bozdurmadım harcamamak için maaşımdan sadece 2 forma aldım eşime de yemek ısmarladım o kadar kıyamıyorum
|
cnm gecenlerde msj atmıştım 4 tane bılezıgım araba ıçın bozulcaktı dıye sagolsun k.pederım yolladı bozdurmamıza gerek kalmadı şimdilik 83 gr ekleyebılırsın cnm
Gerisi bereketiyle gelsin birikiminin.
Biz ülkemizde gr tl cinsinden işlem yapıyoruz.
yani 1 gr 98 tl gibi.
Bu fiyat söyle belirleniyor.
1 ons 31 gr altın demek. Dünya bu birimle iş yapar. dolarla işlem görüyor.
şimdi 1 ons 1670 dolar.
1 gr 53 dolar.
tl değerinde dolar çok etkili. ons fiyatı istediği kadar düşsün dolar düşerse gr fiyatı artmaz.
Mesela şu sıralar ne çıkıyor ne iniyor.Ancak ons fiyatı gün içinde 70 80 dolar oynuyor.
Bu da bir gr altının gün içinde 52-54 dolar arası dolaşması demek.
Ben al sat yaptığım için çıkış iniş bekliyorum.
böyle yatay gittiği zamanlarda elimdeki altını ons fiyatı yükselince dolara çeviriyorum.
Ons fiyatı düşünce tekrar altın alıyorum.
Böylelikle gr fiyatı ne olursa olsun etkilenmiyorum.
Tl ile işlem yapmadığım için dolar, inmiş çıkmış önemli olmuyor.
Tabi dolar birden çok çıkarsa elimdeki doları tl yapıp öyle altın almak daha mantıklı.
Umarım anlatabilmişimdir.
çok çok teşekkür ederim
anladım canım
garanti bankasında hesap açayım ben de, dediklerini takip etmeye calışayım
çok sağol
bol kazançlar olsun sana da inşallah