Kirli Çıkılar )))

canım altınlarınız hayırlı olsun
bunlar 24 ayar mı 22 ayar mı bir de kuyumcuna bunları geriye satarken ne kadar zarara uğrayacağını sordun mu canım?

canım altınlarınız hayırlı olsun
bunlar 24 ayar mı 22 ayar mı bir de kuyumcuna bunları geriye satarken ne kadar zarara uğrayacağını sordun mu canım?

Valla hiç bilmiyorum alırken gram altın istiyorum diyorum verdiği bunlar oluyor.. Bugün aklıma takılınca nete gram altın yazıp görsellerden baktım hepsi bilet şeklinde gram altınların, benimki de resimde ki gibi olunca kafam karıştı bir size yazayım dedim.. Üzerinde 916,0 ve 1g yazıyor birde rafineri yazıyor ne oluyor bu rafineri hiç bir bilgim yok içime bir korku düştü şimdi gidip soracağım bugün 24 veya 22 mi diye..

kuyumcudanmı alıyorsunuz bu gramlarrı

Evet her ay belirli bir kuyumcudan alıyorum kuyumcuyla pek bir sohbetim yok gidip altınımı alıp çıkıyorum..

kuyumcudanmı alıyorsunuz bu gramlarrı

canım kuyumcuda değişik şekillerde gram altın mevcut oluyor, lakin geriye satarken ne kadar düşüğüne alıyor sormak lazım banka en fazla 1 tl düşüğüne alıyor altının gramını geri alırken zaten bunun için genel olarak yatırımcı bankayı tercih ediyor

Ben keşke Farmasi ve diğer arkadaşlarla daha önce tanışsaydım çünkü çalışırken 4500-5000 maaş giriyordu eve amahiç birşey almıyorduk sadece bir ev kredisi ödüyrduk oda 600 lira başka şehirde bol bol harcadım şimdi evde bebeğime bakıyorum 6 aydır damlaya damlaya biriktirmeye çalıştırıyorum tek maaşla gecen ay bayramdı şehir dışı derken kumbaramı açsakta:26: bu ay yeniden başladım evden çalışıyorum ilk paramı kredi kartımı falan kapatıcam ama hedef bir çeyrek almak o parayla gerçekten teşekkür ederim arkadaşlara aslında böle paylaşımlarımız çok faydalı ben harcayacakken yada dışarda yemek yiyecekken diyorum o parayı kumbaraya atarım ne gerek var dye

canım 24 ayar altında da 995.0 ya da 999. 9 olarak yazar saflık ayarını

canım şimdi evine ne kadar giriyor ?
kaç yaşındasın ve de mesleğin neydi ?

canım şimdi evine ne kadar giriyor ?
kaç yaşındasın ve de mesleğin neydi ?

25 yaşındayım cnm şimdi 2000 lira giriyor eve televizyoncuydum şimdi evden organizasyon konser vs başladım 1000 lira kazandım onunlada kredi kartlarını kapatayım dyorum diğer organizasyonlarıda birikim için kumbaraya atmak niyetindeyim en azından faizden kurtulursak daha bereketli olacağını düşünüyorum

anladım canım yaşın gençken bu bilince sahip olman ayrı bir artı.
Allah işlerini rast getirsin canım .
kredi kartı borçlarını kapatmak öncelikli hedefin olursa önünü rahat görürsün.
Allah yardımcın olsun

farmasi canım senin gibi bende helal haram konularında titizleniyorum .
geçen hafta hoca altın fonları kesinlikle caiz değil dedi .fiziki olmadığı için miş.varmış gibi yapılıyormuş.
içime kurt düştü çok huzursuzum ya.
sadece gerçek altın alıp banka bizim adımıza saklayabilirmiş
sende araştırırmısın biraz bu konuyu?
be netten bir hocaya fetva sordum cevap bekliyorum.

helal -haram konuları tartısmaya acık konular bence.faizin haram oldugu söylenır ama altın-euro-dolar da bı cesıt kumar değil midir? altın alıyorsun neden yükselecek dıye yanı bı cesıt kumar oynuyorsun..o kısımlara cok takılıyorsak eger bence en saglamı TL den bırıkım yapmak...

selam kızlar,
herkese bol birikimli iyi hafta sonları diliyorum..
ben bugün çok heyecanlıyım, eşimden gelecek tel. bekliyorum..
eşim bir süper markette müdürlük yapıyordu, süpermarketin yanında, restaurant ve benzinlik istasyonu var.. Hepsinin sahibi bir kişi.. Birde sorumlu müdür vardı adam geçen ay istifa edip ayrılmış.. Şirketin sahibi oğlunu getirmiş adamın yerine gnl. müd. yapsın diye oğlan bir ay dayanmış oda ben yapamam deyyip bırakmış işi.. şimdi dün patron eşimden çok memenun olduğunu bütün sorumluluğu üzerine verileceğini gnl müdür olmasını istemiş..Ben sana güveneiyorum yapabilirsin demiş.. eşimde kabul etmiş.. Ama maaşını söylemeiş o an.. dün gece konuştuk 3000 isterim diyor 2500 de razı olurum diye konuştuk eski müdür 3500 alıyormuş.. Bakalım bugün konuşacak biraz geç gitti işe tatil bile yok 1 haftada yarım gün ancak veriyorlar sabah 7,30 çıkacak akşam 11 de gelicek bu kadar eziyete değsin değilmi.. inşallah olur olursa süper olucak bayağı rahatlar bir ev dah alaırız inşallah..

Kızlar Selam

Bugün 55 TL kumbarama attım. Malum geçen hafta 100 tane 1 liramı bütünleştirdim ve 1 gram altınımı aldım. Tekrar başladım birikime. 55 liramı attım kumbarama
Hepinize bereketli günler

Ayy hayırlı olsun yaaa darısı tüm bekleyenlerin başına

Çok sevindimm

ben de vadesiz altın konusunun caiz olduğunu vadeli altın hesabının caiz olmadığını okumuştum ve onun üzerine vadesiz altın hesabı açmıştım canım.
bence burada pc başında bir nevi altın alım satımı küçük çaplı sarraklık yapıyoruz bizler öyle değil mi? ortada faiz yok kar -zarar riski dersen var bu da ticarette olması gereken .
bu işler oldukça ince işler o nedenle herkes en iyisi kendi kararını kendi versin

Son düzenleme:

merhaba canım altın fonu haram benımd emınık bı bebegım var onun ıçın duşunmuştum ılersı ıçın araştırdım ve harammış
istiyosan altın hesabı açtırısın canım onda bışey yok ayrıca bu konulara tıtzlenmek gerek KURANI KERİMDE faiz haramdır denılıyor
bunun daha sencesi bencesi yok ınsanlar artık boyle şeylerı unuttular maaleseff herkes kredıyle ev alma derdınde bu dunya ıçın obur dunyalarını
mahfedıyolar degermı degmez.kusura bakmayın bıraz sert oldu belkı ama gerçek bu kızlar.hepınıze guzel bırıkımler dılıyorum en kısa zamanda
aranıza donucem ınşallah eşımın ışlerı bu aralar kotu bıraz allah herkese hayırlı ışler versın amin

canım hakkınızda dünya ahiret hayırlısı neyse Rabbim öyle sonuçlandırsın inşallah
bereketli olsun canım

yüreğine klavyene sağlık bitanemmmmmmmmmmmmm
herşey gönlünce olsun Rabbim darlığından kurtarsın bitanem inşallah şu an burada okunan ezan vaktinde senin için yaptığım bu dua da kabul olur AMİN

kredi ile ev almak haram mı???? ilkkez duydum....bir de insanlar kredı ıle ev almak derdınde demıssınız.ne derdınde olacaklardı acaba napalım ev sahıbıne tonlarca para mı ödeyelim...emegımızı mı sömurtelım...şimdi nerde ınsanlara bırden ev alacak para biz de yok benım gıbı bırcok ınsanda yok...başımızı sokacak ii veya kötu bır ev almak ıcın de Türkıye şartların da kredı cekmekten başka sizin bıldıgınız haram olmayan!!! bır yol varsa söyleyın de bizde bile bile gunaha girmeyelim......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…