Kirli Çıkılar )))

kızlarr daha onceden solemıstım benım henuz dogmamıs bı bebegım war kasım aydın gelicek bundan yaklasık 3 hafta once bı karar almıstım kumbara yapıcam parayı kızım 1 yasına gelınce hesabına yatırcam dıe bahstemıstım okuyanlarnız olduyusa ama bugun baktım kumbaramızda 300tl mız olmus babamızıda heveslendı kızı ıcıntoplu toplu attı şimdi geleldım asıl konuya

ya para bırıkırken karda etsem ama eedemem kızıma hesap actırama kımlıgı yok :) pkı sızce hr ay kumbarayı açıp ceyrek altın yapsam 1 yasına gelıncede bozdurup bankaya hesabınamı koysam sızce en mantıklı yol hangısı fikirlerniz benım için çok önemlı cevaplarınız bekliyorum
:KK49:

canım ben şahsen faiz fikrine karşıyım helal paraya haram karıştırmaya ne gerek var.
ben olsam vadesiz altın hesabı açar ayda 1-2 gr alarak birikim yapardım ufaklık için . çünkü çeyrek altın alırken ve de ileride tekrar satarken kuyumcuya kazandırmanın anlamı yok bankalarda en fazla 0.80 kuruş- 1 tl gibi bir alım satım arası fark ödersin :KK34:
ileride de hesabı ufaklığın üzerine yaparsın olur biter.:KK34: canım sormuşsun ben nacizane fikirlerimi yazdım.kolaylıklar ve de bereketli birikimler dilerim.:KK19:

gerçekten sen alışveriş canavarısın =)))
Cidden çook harcamışsın.
eşin eviniz arabanız falan varsa bu yüzden de parayı harcamak istiyor olabilir. Genelde böyle olur çünkü. "Amaaan evim de var arabam da, maaşım da fena sayılmaz, bu dünyaya bir daha mı geleceğim gezer tozarım" denir.QUOTE]

:):) evimiz yok kiraadayız ama arabamız var çok şükür. hoş oda ayrı bi masraf tabii. bu ay arabanın 2 lastiğini değiştirdik 450 liracık tuttu. ee hepsi üst üste gelir ya elektrik süpürgesi bozuldu eşi mtamire götürdü gelince aynı prblm yine devam etti, eşim sağolsun tamirci tamircimi gezcem yenisini al dedi, bide gidip yeni süpürge aldık 300 tl ye ::)):)

siz söleyin ben nası birikim yapayımmm ????

nekadar gelirse okadar gider derler ya inan ki öle canım, aylık ortalama 4 bin lira maaş giriyor eve ama hiç para biriktiremiyorum beennnn :KK43:
bende bu paylaşımların benim açımdan faydalı olacağını düşünüyorum. sıkı takipçinizim artık :) inşallah bigün şukadar birikim yaptım die yazabilirim sizee .

merhaba canım diğer yazdıklarını da okudum ama hafta içi biraz yoğunum o nedenle yazdıklarınızı okusam da çok fazla cevap yazmaya vaktim olmuyor bu aralar özellikle.
genel olarak yazdıklarına bakınca bazı sorular aklıma geldi onları da sormak istiyorum
çocuk kaç tane kaç yaşında ya da yaşlarındalar?
çalışıyor musun ? yoksa sadece eşin mi çalışıyor?
kaç yaşındasın?
kira bedelin ne kadar?
aylık mutfak harcaman ne kadar?
aylık otomobilin yakıt parası ne kadar?
bunların da yanıtını almış olsaydım ona göre yorum yapardım. ama ben şu an eldeki bilgilere göre bir yorum yazayım en iyisi.

canım ayda 4000 tl hiç de az bir para değil özellikle 600 tl civarı asgari ücretle kirada olup çoluk çocuk okutmaya çalışan bir de hayatta kalma mücadelesi veren kişilerin azımsanamayacak ölçüde olduğu bir toplumda yaşadığımızı düşünürsek :KK34:

bu nedenle bence zaruri giderlerinizi güzelce oturup bir hesaplayın gelirinizden bunları düşün .
ne kadar kalıyor bu hesaba göre elde ve bence onu arada çıkan masraflar karşısında sıkılmadan sığınabileceğiz bir limana dönüştürün.
yoksa araba lastiği değiştirmek, süpürge almak gibi ekstra durumlarla karşılaştığınızda maddi anlamda yıprandığınızı hissedersiniz. kıyıda köşede mutlaka birikiminiz olsun .
en azından aylık 4000 lik gelirin % 30 nu yani 1200 tl sini bir kenara koymaya çalışın. yoksa ileride çocuklarınızın temel harcamaları , eğitim ,evlilik ,iş kurma vs gibi harcamaları karşısında yetersiz kalır çok daha fazla pişmanlık yaşarsınız ve üzülürsünüz.
hayat çok kısa gençlik rüzgar gibi geçiyor o nedenle mantıklı hareket etmek lazım her devirde.
bol bereketli birikimler yapabilmen dileğiyle...:KK19:

Son düzenleme:

canım ben şahsen faiz fikrine karşıyım helal paraya haram karıştırmaya ne gerek var.
ben olsam vadesiz altın hesabı açar ayda 1-2 gr alarak birikim yapardım ufaklık için . çünkü çeyrek altın alırken ve de ileride tekrar satarken kuyumcuya kazandırmanın anlamı yok bankalarda en fazla 0.80 kuruş- 1 tl gibi bir alım satım arası fark ödersin :KK34:
ileride de hesabı ufaklığın üzerine yaparsın olur biter.:KK34: canım sormuşsun ben nacizane fikirlerimi yazdım.kolaylıklar ve de bereketli birikimler dilerim.:KK19:

bunun ıcın hangı banka onerırısnız pekı ınsallah cekemem ordakı parayı bırazda korkum ondan

bunun ıcın hangı banka onerırısnız pekı ınsallah cekemem ordakı parayı bırazda korkum ondan

canım ben bankasya ve işbankası ile çalışıyorum
her iki bankada da vadesiz altın hesabım var
gram gram alıyorum.
ihtiyacım olsa sattığım günün kurundan satar ve paramı bankamatikten çekebilirim bu kadar basit:KK34:
böylelikle evde çalınma gibi riskleri de ortadan kaldırmış oluyorum.
ayrıca kuyumcuya daha fazla komisyon ödememiş oluyorum vadesiz hesap olduğu için de faiz işlerine bulaşmamış oluyorum:KK34:

Son düzenleme:
canım ben bankasya ve işbankası ile çalışıyorum
her iki bankada da vadesiz altın hesabım var
gram gram alıyorum.
ihtiyacım olsa sattığım günün kurundan satar ve paramı bankamatikten çekebilirim bu kadar basit:KK34:
böylelikle evde çalınma gibi riskleri de ortadan kaldırmış oluyorum.
ayrıca kuyumcuya daha fazla komisyon ödememiş oluyorum vadesiz hesap olduğu için de faiz işlerine bulaşmamış oluyorum:KK34:

teşekür ederim vadesız altın hesabı actırmak ıstıyorum dıyıcem ve acıcaklar

1111111111111111

22222222222222222
]

farmasicim class grid aralara çizgi çekmeye yarıyor (biz onu border la yapıyorduk ama neyse... :))
canım yukardaki 1 sütun 2 satırlık tablo aşağıddaki 2 satır 2 sütunluk tablo.
sen çok zekisin maşallah hemen çözersin. birilerini ekleme çıkarma yaparken bu bilgiyi bilirsen çok fayda sağlar sana :KK66:

1111111111111111

3333333333333333

22222222222222222

44444444444444444
]

bu arada özel mesaj gitmiyo 10 dk mevzusu
"en iyi programcılar bile bir programı baştan yazmazlar, en akıllı ve profesyonel programcı varolan şeyleri kullanarak yeni bişeyler yazar :KK66:"

Son düzenleme:
teşekür ederim vadesız altın hesabı actırmak ıstıyorum dıyıcem ve acıcaklar

evet canım aynen öyle :KK34:
internet bankacılığını kullanıyorsan kendin de pc başından açabilirsin .

Son düzenleme:

1111111111111111

22222222222222222
]

farmasicim class grid aralara çizgi çekmeye yarıyor (biz onu border la yapıyorduk ama neyse... :))
canım yukardaki 1 sütun 2 satırlık tablo aşağıddaki 2 satır 2 sütunluk tablo.
sen çok zekisin maşallah hemen çözersin. birilerini ekleme çıkarma yaparken bu bilgiyi bilirsen çok fayda sağlar sana :KK66:

1111111111111111

3333333333333333

22222222222222222

44444444444444444
]

bu arada özel mesaj gitmiyo 10 dk mevzusu
"en iyi programcılar bile bir programı baştan yazmazlar, en akıllı ve profesyonel programcı varolan şeyleri kullanarak yeni bişeyler yazar :KK66:"

estağfirullah canım
iltifatlar için teşekkürler
ama çözmek zor olmadı mantığı hayırlısı ben sana özelden atarım mesaj

merhaba canım diğer yazdıklarını da okudum ama hafta içi biraz yoğunum o nedenle yazdıklarınızı okusam da çok fazla cevap yazmaya vaktim olmuyor bu aralar özellikle.
genel olarak yazdıklarına bakınca bazı sorular aklıma geldi onları da sormak istiyorum
çocuk kaç tane kaç yaşında ya da yaşlarındalar?
çalışıyor musun ? yoksa sadece eşin mi çalışıyor?
kaç yaşındasın?
kira bedelin ne kadar?
aylık mutfak harcaman ne kadar?
aylık otomobilin yakıt parası ne kadar?
bunların da yanıtını almış olsaydım ona göre yorum yapardım. ama ben şu an eldeki bilgilere göre bir yorum yazayım en iyisi.

canım ayda 4000 tl hiç de az bir para değil özellikle 600 tl civarı asgari ücretle kirada olup çoluk çocuk okutmaya çalışan bir de hayatta kalma mücadelesi veren kişilerin azımsanamayacak ölçüde olduğu bir toplumda yaşadığımızı düşünürsek :KK34:

bu nedenle bence zaruri giderlerinizi güzelce oturup bir hesaplayın gelirinizden bunları düşün .
ne kadar kalıyor bu hesaba göre elde ve bence onu arada çıkan masraflar karşısında sıkılmadan sığınabileceğiz bir limana dönüştürün.
yoksa araba lastiği değiştirmek, süpürge almak gibi ekstra durumlarla karşılaştığınızda maddi anlamda yıprandığınızı hissedersiniz. kıyıda köşede mutlaka birikiminiz olsun .
en azından aylık 4000 lik gelirin % 30 nu yani 1200 tl sini bir kenara koymaya çalışın. yoksa ileride çocuklarınızın temel harcamaları , eğitim ,evlilik ,iş kurma vs gibi harcamaları karşısında yetersiz kalır çok daha fazla pişmanlık yaşarsınız ve üzülürsünüz.
hayat çok kısa gençlik rüzgar gibi geçiyor o nedenle mantıklı hareket etmek lazım her devirde.
bol bereketli birikimler yapabilmen dileğiyle...:KK19:

ÖNCELİKLE VAKİT AYIRIP ÜŞENMEYİP FİKİRLERİNİ YAZDIĞIN İÇİN çok ama çok teşekkür ederim.
29 yaşındayım, eşimde bende çalışıyoruz ben aylık 2200 eşimde 2100 tl maaş alıyoruz. henüz bitane 9,5 aylık bi kızımız var.
500 liraya kirada oturuyoruz. mutfak harcamaları heray değişiyor tam bilemiyorum ama ortalama 300-400 civarı sanırım. kızımın beziydi mamasıydı, kıyafetiydi bunlar haric. üzülerek sölüyorum ki eşimde bende sigara içiyoruz hergün hemen hemen 14-15 lira o giderimiz var. ayda ortalama 450 lirada o ediyor. çok seyahat ettiğimiz için benzin masrafımız da oldukça tutuyor ki ben hergün işe arabayla gidip geliyorum, bide kızıma annem baktığı için öğlenleride ofisten oraya gidiyorum. ee haliyle nerdeyse haftalık 100 liralık benzin alıyoruz.
3 tane faturalı cep teli hattımız var.

ee durum böle olunca ve bide içimdeki canavarı durduramayınca elde avuçta bişi kalmıyor.
ama bundan sonra sizinde tavsiyelerinizle daha temkinli olmaya çalışacağım. mesela evde bi kumbara var oraya sürekli para atıp 150-200 lira olunca alıp harcıyorduk. ama eşime dün söledim o parayı harcamak yok altın alıcam dedim tmm dedi. buda en azından bi başlangıç olur benim için dimi canım ??

bide işin en kötü yanı ben bi otoyol müşavirliğinde çalışıyorum 5,5 yıldır işin bitmesine 1 sene kaldı. 1 sene sonra proje biticek ve çıkışlarımız olacak. hemen iş bulamazsam tek maaşa düşücez . şimdi biraz biriktirelim ki o zaman sıkıntı çekmeyelim diye düşünüyorum .

ÖNCELİKLE VAKİT AYIRIP ÜŞENMEYİP FİKİRLERİNİ YAZDIĞIN İÇİN çok ama çok teşekkür ederim.
29 yaşındayım, eşimde bende çalışıyoruz ben aylık 2200 eşimde 2100 tl maaş alıyoruz. henüz bitane 9,5 aylık bi kızımız var.
500 liraya kirada oturuyoruz. mutfak harcamaları heray değişiyor tam bilemiyorum ama ortalama 300-400 civarı sanırım. kızımın beziydi mamasıydı, kıyafetiydi bunlar haric. üzülerek sölüyorum ki eşimde bende sigara içiyoruz hergün hemen hemen 14-15 lira o giderimiz var. ayda ortalama 450 lirada o ediyor. çok seyahat ettiğimiz için benzin masrafımız da oldukça tutuyor ki ben hergün işe arabayla gidip geliyorum, bide kızıma annem baktığı için öğlenleride ofisten oraya gidiyorum. ee haliyle nerdeyse haftalık 100 liralık benzin alıyoruz.
3 tane faturalı cep teli hattımız var.

ee durum böle olunca ve bide içimdeki canavarı durduramayınca elde avuçta bişi kalmıyor.
ama bundan sonra sizinde tavsiyelerinizle daha temkinli olmaya çalışacağım. mesela evde bi kumbara var oraya sürekli para atıp 150-200 lira olunca alıp harcıyorduk. ama eşime dün söledim o parayı harcamak yok altın alıcam dedim tmm dedi. buda en azından bi başlangıç olur benim için dimi canım ??

bide işin en kötü yanı ben bi otoyol müşavirliğinde çalışıyorum 5,5 yıldır işin bitmesine 1 sene kaldı. 1 sene sonra proje biticek ve çıkışlarımız olacak. hemen iş bulamazsam tek maaşa düşücez . şimdi biraz biriktirelim ki o zaman sıkıntı çekmeyelim diye düşünüyorum .

rica ederim canım.

şimdiki yazdıklarına göre
450 sigara
400 benzin
400 mutfak
300 cep tel desek
500 kira
hepsi toplamda 2050 tl eder
4300 tl para alıyorsun geriye 2250 tl kalır
bunun elektrik ,su ev tel internet hizmetleri olsa ve onlar için de toplam
100 elektrik
30 su
ev tel ve internet 100 desen hadi 20 tl de benden
250 tl desek
2000 tl elinde olması lazım
bu birrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ikincisi hadi dışarıda yeme- içme sinema tiyatro giysi alışverişi yapsak ayda düzenli bunların hepsinin toplamı olsun olsun da 500 tl olsun
gene elinde 1500 tl kalması gerekir canım
bir yerlerde bence çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz:26::26::26::26:
ayrıca 450 tl sigara parasına diyecek sözüm yok ama gene de diyemeden geçemeyeceğim resmen çöpe atılan para demek
hem paranız hem sağlığınız elden gidiyor:KK43:

yaşınız çok genç sayılmaz yaşlı da değilsiniz tam birikim yapmak adına kendinize çeki düzen verip treni kaçırmamanız gerekn yaştasınız bence.
yoksa durumu toparlamak zor olur diye düşünüyorum.

1 yıl sonra işten çıkarılma riskiyle karşılacak olmanıza gerçekten çok üzüldüm. Rabbim kimseyi işsiz güçsüz bırakmasın.
şimdi bu kadar bol harcamaya alıştırınca kendinizi sonra bunalım geçirirsiniz Allah korusun .
ben hep dar vakitlerle sıkıntılı zamanlarla karşılaşmadan , düşüncede bunu yaşamak ve yaşantımızı ona göre şekillendirmeliyiz diye düşünürüm ve de yaşamaya çalışırım.:KK34:
ve şimdiye kadar yararından başka birşeyini görmedim bu düşüncemin :KK19:

Son düzenleme:
evet canım aynen öyle :KK34:
Internet bankacılığını kullanıyorsan kendin de pc başından açabilirsin .

işbankası ınt bankaclıgılı actım vadesız altın hesabı acmayı tıkladım klavuz hesabnı sectım bankya gıdıp ımza atmam gerekıormus 30 tl war hesabımda onun alınrmı suan gram altın

işbankası ınt bankaclıgılı actım vadesız altın hesabı acmayı tıkladım klavuz hesabnı sectım bankya gıdıp ımza atmam gerekıormus 30 tl war hesabımda onun alınrmı suan gram altın

evet şubeye gider verecekleri evraklara imza atarsın ve de altın alıp satmaya başlayabilirsin :KK34:

Açtım hesabımı hayırlıı ugurlu olsn ama 99.24 1 grmın fıyatı bu sanırım hesabımda 30 war almadım demekkı 60 da koyarsam 1 grlık almıs olcam olemı ? o zaman bankamatıktn 60 daha eklım 1 gramlık alıyım sımdlık ay sonunda bayramdan snrada kızımınkınyle alırım bıraz daha bırıkısn parası ama anlamadııgm bısıy war sımdı bunun bana - sı ne artısı ne faız ıslemıcek snra altın olrarak cekebılcekmıyım :)

Açtım hesabımı hayırlıı ugurlu olsn ama 99.24 1 grmın fıyatı bu sanırım hesabımda 30 war almadım demekkı 60 da koyarsam 1 grlık almıs olcam olemı ? o zaman bankamatıktn 60 daha eklım 1 gramlık alıyım sımdlık ay sonunda bayramdan snrada kızımınkınyle alırım bıraz daha bırıkısn parası ama anlamadııgm bısıy war sımdı bunun bana - sı ne artısı ne faız ıslemıcek snra altın olrarak cekebılcekmıyım :)

canım haftasonunda hafta içi de mesai saatleri dışında altın almak pahalıya neden olur
o nedenle bunlara da dikkat etmek lazım hafta içi mesai saatleri içerisnde almak çok daha mantıklıdır.

canım buradaki mantık şu vadesiz olduğu için evine çeyrek altın alınca ne kazanıp kaybediyorsan aynı onu burada da kazanıp kaybediyorsun yani altının fiyatı yükselince altınının değeri yükseliyor düşünce düşüyor sadece faize bulaşmak istemeyip ama güvenli ortamda da saklayayım diyenler için.
bir de altını bozdurduğunda para alıyorsun o kadar:KK34:

nekadar gelirse okadar gider derler ya inan ki öle canım, aylık ortalama 4 bin lira maaş giriyor eve ama hiç para biriktiremiyorum beennnn :KK43:
bende bu paylaşımların benim açımdan faydalı olacağını düşünüyorum. sıkı takipçinizim artık :) inşallah bigün şukadar birikim yaptım die yazabilirim sizee .

evinize giren para küçümsenemeyecek kadar bereketli olsun

yola bozuk paraları biriktirip altın alarak başlayabilirsiniz.

zaten sonrası geliyor bir bakmışsınız alışveriş yaparken bunu almayayım da parayı kumbaraya atayım demeye başlamışsınız:)

tecrübeyle sabittir..

farması cok tşk ederim bunu degerlendırıcem pazartesıye kaldı altın alma ısı ama daha ayrıntılı bu hesapla ılgılı bılgı nerden alabılırim çok çok tşk ederim ayrıca

hımmm bınevıı fon gıbı gecmıs zamanlarda 50 tl ye 1 fon alıyordum getırısı fazla olmadı acıkcası ama en azından saklanıyordu aynı mantık o zaman

Son düzenleme:
evinize giren para küçümsenemeyecek kadar bereketli olsun

yola bozuk paraları biriktirip altın alarak başlayabilirsiniz.

zaten sonrası geliyor bir bakmışsınız alışveriş yaparken bunu almayayım da parayı kumbaraya atayım demeye başlamışsınız:)

tecrübeyle sabittir..

bende artık ole yapıorum su alıyorum ıkı damacana 9 tl tutuyor 10 verıyor artan 1 tl kumbaraya pazara gıdıorum dıyelım 3,-4 kaldı bozuk onlarıda kumbaraya evde buldugum bozuklarıda hoopp atıyorum hemencık bırıkıor baasarlı bı yontem oldugunu dusnuyorum ama kalanı cuzdana koysam gıtcek ekmek alıorum kalanı atıyorum

Dün 2 tane daha gram altın aldım 95 TL den..

Kızlar size aklıma takılan bir soru soracağım benim aldığım gram altın resimdeki gibi yuvarlak bu kare gramlarla aynı değerdemidir?

$2011-10-15 14.29.44.jpg

hm dısarda 95 ben sımdı alsaydım ınt. 99 alıcakrım 45 tl daha fazla fark acıkca gorundu

X