arkadaşım,ben 43 yaşındayım, 2sene evvel doğal yolla hamile kaldım ama 2,5 aylıkken düşük oldu.sonra geçen sen yine hamile kaldım herşey iyi gidiyordu yaştan dolayı dr amniyosentez istedi.2li 3lü bütün testlerim normaldi.eşim hiç istemedi ama dr yapalım risk 300 de 1 dedi.bizde yaptırdık.5.günü kanama ve su kaybıyla hastaneye yattım.15 yattım hergün azar kanama ve su geldi bebişim mücadele veriyordu ama 15.gün dayanamadı kalbi durdu.bütün kontrollerde kız çıkan bebeğim erkek olarak doğdu.melekler kadar güzeldi.bütün dünyam yıkıldı.şimdi tedaviye devam ama yumurta rezervim azalmış.geçen ay biri 18cm diğeri21cm yumurtam oldu.gonalf ve ovitrel çatlatma iğnesi yapıldı.ama olmadı.eşim bu olaydan sonra tıbba inanmıyor.olursa kendiğinden olur diyor.durumumuzda yok tekrar gonal f kullanıp aşılama yapalım diyor dr.ilaçlarda çok pahalı.allah razı olsun topraksu_arkadaşım bir kutu gönderecekmiş bana bakalım bir kutuya daha ihtiyacım var .inşallah onuda bulurum.bu arada balıkyağı, zinko tab içiyorum ot çöp ne bulduysam çayını içiyorum.dilerim seninde tutar yumoşların.çok zor hele beklemek dahada zor.yaşdan dolayı vakit yok ama ne yapalım rabbim büyük bizimde sesimizi duyar inşallah.bu siteye sizlere tşk ederim dertlerimizi paylaşıp bi nebze azalttığı için.
Canimm bende GONAL F le asilamaya gidiyorum ancak daha hastalanmadimm belkide hastalanmam belkide kendiliginden bebisim gelirrrr ama size soz veriyorumm eger hamile kalirsamm 2 kisiye yetecek kadar elimde belkide 3 kisiye ilac var bagislayacagimm hepinize duaciyimm cunku bende DUA m icin ugrasiyorumm eger bir kizim olursa adinida DUA koyucamm oyle karar aldimm optumm
bu sabah doktora gıttım maalesef 2 yumurtam tek yumurtaya dusmusama tek yumurtam 18,7mm olmuş guzel gozukuyor dedı doktorum.
Carsamba alacaklar ınsallah mucızem olacak o tek yumosum.. Pozıtıf dusunup stress olmamaya calısıyorum. Tabı ne kadar becerebılırsem.
zor bır hafta olacak benım ıcın dualarınızı eksık etmeyın benden..
sevgıler
bu arada doktorum 69 dogumlu bır hastasından dun 15 tane yumurta toplamıs ve 10 tanesı dollenmıs:) Kurban oldugum Allahım ısteyen herkese bu bollukta yumurta versın...
Efsune merhaba. Ben de 42 yasindayim, 4 denemem de negatif. Haklisin cok zor bir karar vermissin. Ama kalbin bunu soyluyorsa, en dogrusu budur. Genetik miras meselesini ben de cok dusundum, baskasinin genleri vs.. zor karar. Fakat beyin gelisimi oyle enteresan ve cocugun rahim icinde gecirdigi surece o kadar bagli ki, sonucta senden de cok sey tasiyacak. Insallah basarili olursun.yaş:42
sorun: sperm azlığı ve kalitesi
5 tüp bebek denemesi.
geçen süre içinde yumurtalık rezervinin azalması ve amh değerinin çok düşük olması nedeniyle daha zorlaşan bir durum..
2005- 1. deneme yumurtalık cevap vermeyince aşılama yapıldı negatif
2006 2. deneme meorial negatif
2007 3. deneme pozitif bahçeci kliniği sonra düşük
2010 4. deneme umut tüp bebek embryo yok
2011 5. deneme genart ankara 1 embryo 6 hücreli negatif..
geçen sürede artık anne olmak istiyorsam yumurta donasyonundan başka şansım olmadığını anladım.
en azından eşimin genetik mirası devam edecek..bunu sindirmek zor benim için ama anne olmak istiyorsam bu yoldan başka çare yok..
zaten evlatlık içinde yaşım geç..
"Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek" adlı forumda bu konuda deneyimli kadınlar var. okuyup süreci öğrenebilrisiniz..
sizlerle paylaşmak istedim..
üzülerek vakit kaybetmek yerine yeni bir şansı hak ediyoruz diye düşünüyorum..
şansınız ve bahtınız bol olsun..
Efsune merhaba. Ben de 42 yasindayim, 4 denemem de negatif. Haklisin cok zor bir karar vermissin. Ama kalbin bunu soyluyorsa, en dogrusu budur. Genetik miras meselesini ben de cok dusundum, baskasinin genleri vs.. zor karar. Fakat beyin gelisimi oyle enteresan ve cocugun rahim icinde gecirdigi surece o kadar bagli ki, sonucta senden de cok sey tasiyacak. Insallah basarili olursun.
evet ben cok dusunuyorum bu konuyu cunku doktorum 5 denemeden sonra olmuyorsa donasyonu dusun dedı. Ve soyledıgı senın genetık mırasın cok mu güzel sen osmanlı soyundan mı gelıyorsun kı !! o yumurtaya can veren sensın 9 ay senın kanınla senın canınla beslenecek o senın bebegın olacak.. ;En yakın arkadasına vesıle olmus ve sımdı cocuk 9 yasındaymıs hem ılgınc sekılde annesıne benzıyormus hemde anne bu baskasının yumurtasından benım bebegım degıl gıbı bır psıkolojıde olmamıs. aksıne o konu ıbr daha hıc ama hıc acılmamıs mutlu mesut yasıyorlarmıs:) Benım eşim karsı gelıyor donasyona olmuyorsa bebegımız vardır sebebı dıyor zorlamanın anlamı yok dıyor.. Tabı sonucta donasyonla hamıle kalma sansın%70 olabılıyor ama %30 luk kısımda küçümsenmeyecek kadar büyük bir oran.Maddi olarak Enaz 10-15 Bin arası.. yanı hamıle kalamazsan maddı manevı buyuk yıkım olur.. bılemıyorum kızlar.. oldukca zor bır karar ..Bu yolda karar veren herkese Allah yardım etsın..
Kampacim o Kadar güzel anlatmissin ki bu konular en yakınında bile konuşulmuyor cocuk sevdiğim cok net sokaktaki cocukları toplayıp eve getirirmisim küçükten her arkadaşımın cocuğuna emegim var genc yaslarda herkes gezip tozarken ben komşunun bebeğini sevmeye giderdim ama maalesef kader esimi karşıma artık evlenmem dediğimde çıkarttı şimdi Allaha yalvarıyorum bu yasa kadar baskalarının cocuklarını sevdim banada kendi bebeğimi sevdirmesi için ama cok umitsizim ruh gibiyim çok üzgünüm umarım bir çıkış yolu buluruz.sevgilrYa bu doktorlar ne kadar acimasiz konusuyorlar bazen. Yani siradan bir gunde belki insana dokunmaz ama zaten kalbin kan aglarken boyle abuk sabuk konusuyorlar sinir oluyorum. Sana ne benim genetik mirasimin guzelliginden salak! Ay pardon, cok bozuluyorum cok bilen doktorlara. Tamam hakli olduklari taraf var: illa yumurta sperm demeyip, donasyon yapip sonuca uasabilirsin. Ama cok kisisel bir karar. Belki ben o guzel olmayan soyumun ileriye tasinmayacagini hazmedemedim henuz, belki illa annemin babamin, dedelerin izleri olsun istiyorum. Illa dan diye kafama vurmanmi lazim.
Bence yumurta hala varsa denemeye devam etmeliyiz. Yeni bir baslik acmis biri '41 yasinda dogurdum, sakin vazgecmeyin' diye, ustelik daha once hic hamile kalmamis senin gibi. Orayi oku mutlaka.
Ama ben de ayni seyleri dusunuyorum lenova. kalbim yorulursa bir noktada, donasyon olurmu acaba? Iki senedir asla diyordum, simdi arastirmaya basladim, hala icime sinmiyor. Aslinda galiba neden cocuk istedigine bagli. Neden? Sorunun yanitini net verebilirsen daha kolay olabilir. Cocuk seviyorum, ailemizi tamamlasin, sevgimizi cogaltsin vs donasyon bebegi ile de bunlar olacak, ayni seveceksin. Ama eger benden bir parca olsun dunyada soyum devam etsin dersen, iste orada takiliyoruz. Genetik olarak kim oldugunu bilmedigin birinden yumurta alacaksin, yani bazen insan 2-3 kusak onceki atalarinin huyunu bile aliyor. DNA fiziksel kalitim ama RNA dedigin seyle atalarinin tecrubeleri kalitima dahil oluyor falan. Ben bilmiyorum bu merkezler ne kadar bilgi veriyor donor ile ilgili. Belki de donasyon forumunda konusmaliyiz bunu, fikir veren cok olur.
evet ben cok dusunuyorum bu konuyu cunku doktorum 5 denemeden sonra olmuyorsa donasyonu dusun dedı. Ve soyledıgı senın genetık mırasın cok mu güzel sen osmanlı soyundan mı gelıyorsun kı !! o yumurtaya can veren sensın 9 ay senın kanınla senın canınla beslenecek o senın bebegın olacak.. ;En yakın arkadasına vesıle olmus ve sımdı cocuk 9 yasındaymıs hem ılgınc sekılde annesıne benzıyormus hemde anne bu baskasının yumurtasından benım bebegım degıl gıbı bır psıkolojıde olmamıs. aksıne o konu ıbr daha hıc ama hıc acılmamıs mutlu mesut yasıyorlarmıs:) Benım eşim karsı gelıyor donasyona olmuyorsa bebegımız vardır sebebı dıyor zorlamanın anlamı yok dıyor.. Tabı sonucta donasyonla hamıle kalma sansın%70 olabılıyor ama %30 luk kısımda küçümsenmeyecek kadar büyük bir oran.Maddi olarak Enaz 10-15 Bin arası.. yanı hamıle kalamazsan maddı manevı buyuk yıkım olur.. bılemıyorum kızlar.. oldukca zor bır karar ..Bu yolda karar veren herkese Allah yardım etsın..
Bugün o tek yumurtam ici boş çıkarak umutlarımı tüketti. NCKURT,Canim arkadasım sanırım bizim kaderimizde anne olabilmek yok.umarim sen seytaninbacagini kırarsın ama benim artık umudunu yok doktorum istersen 2-3deneyebilecegim yol var dedi ama bilki dedi sen 2yumurtadan başka vermezsin 2yildir görmedim zaten tekrar denermiyim bilmiyorum arkadasım 69dogumlu kadından 15yumurta toplamış Allah'ın takdiri iste,öte yandan benle yaşıt bir arkadasım erkek arkadaşından hamile kalıyor pat diye sonra kürtaj oluyor bu nasıl adalet isyan etmiyorum ama neden diye sormadan edemiyorum(
arkadaşlar bende 2 denememi yaptığımda pgt yapışmıştı ve 7 yumurtadan 5 tanesi problemliydı.birine yapılamadı birine yapıldı.sonuç hüsran.ve ben bu denememi en iyi hastanelerden birinde yaptım.dr beni çağırdı. ona göre bu sonuçlara göre benim bebek sahibi olmam imkansız gibiydi.çünkü ne yapmalıyım dediğimde bir daha dene ama 3. denemeye yap demem dedi.yıkılmıştım.çıktığımda hüngür hüngür ağlıyordum.yumurta mı almam şart demiştim o da türkiyede yok yurt dışında yapılmakta dedi.yıl 2007. gel gör ki ben 2009 da bahçeciye gittim. şu an dünyalar tatlısı bir kızım var.6 aylıkta hamileyim.mucizeler ban hep uzak gelirdi.ama rabbim nasıp edecekse oluyor.yaşımda var.73 doğumluyum.
Canım benim,ne diyeceğimi bilemiyorum,ama bunda da vardır bir hayır diyerek sabretmemiz gerektiğini biliyorum.Ben çok ümitliydim senden.Biliyorsun durumlarımız benzer.Neden boş çıkmış.Bu çatlatma iğnesinin zamanında yapılmamasından olurmuş,ne dediler sana.Sabır arkadaşım,ben birgün anne olacağımıza inanıyorum yaaaaa,hem de hiç ummadığımız anda,kendiliğinden.Olamazsak da ne yapalım kader böyle hayırlısı deyip hayatımızı yaşamaya bakacağız.Benim eşim de bir daha denemeyi düşünmüyor,ısrar etmek istemiyorum belki böylesi hayırlı boşver hayatımızı yaşarız diyor ama ben acaba bir daha denesem mi diye düşünüyorum açıkcası.Bence eğer gücün varsa bir daha dene,menepoza girmediğimiz sürece şansımız var biliyorsun.Ben hayıt suyu ve soğan kürü deneyeceğim ve dhea kullanmaya devam edeceğim.Sen de biraz dinlenince bunları yap,hatta birlikte yapalım,birbirimize destek oluruz.Ben sana birlikte doğuracağız dedim valla ötesi yok.Hadi canım kendini toparla,biliyorum çok zor ama herkesin bir imtihanı var,en azından bir tek bu sorunumuz var.Rabbim inşallah bizim de sesimizi duyar da,üzüntümüz sevince dönüşür,sabrımızın mükafatını alırız.Donasyon işine ben de pek sıcak bakmıyorum rabbim ne verirse hayırlısını versin.Kendine iyi bak,allaha emanet ol,kendine iyi bak,sevgiler...
sorun: sperm azlığı ve kalitesi
5 tüp bebek denemesi.
geçen süre içinde yumurtalık rezervinin azalması ve amh değerinin çok düşük olması nedeniyle daha zorlaşan bir durum..
2005- 1. deneme yumurtalık cevap vermeyince aşılama yapıldı negatif
2006 2. deneme meorial negatif
2007 3. deneme pozitif bahçeci kliniği sonra düşük
2010 4. deneme umut tüp bebek embryo yok
2011 5. deneme genart ankara 1 embryo 6 hücreli negatif..
geçen sürede artık anne olmak istiyorsam yumurta donasyonundan başka şansım olmadığını anladım.
en azından eşimin genetik mirası devam edecek..bunu sindirmek zor benim için ama anne olmak istiyorsam bu yoldan başka çare yok..
zaten evlatlık içinde yaşım geç..
"Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek" adlı forumda bu konuda deneyimli kadınlar var. okuyup süreci öğrenebilrisiniz..
sizlerle paylaşmak istedim..
üzülerek vakit kaybetmek yerine yeni bir şansı hak ediyoruz diye düşünüyorum..
şansınız ve bahtınız bol olsun..
Ya bu doktorlar ne kadar acimasiz konusuyorlar bazen. Yani siradan bir gunde belki insana dokunmaz ama zaten kalbin kan aglarken boyle abuk sabuk konusuyorlar sinir oluyorum. Sana ne benim genetik mirasimin guzelliginden salak! Ay pardon, cok bozuluyorum cok bilen doktorlara. Tamam hakli olduklari taraf var: illa yumurta sperm demeyip, donasyon yapip sonuca uasabilirsin. Ama cok kisisel bir karar. Belki ben o guzel olmayan soyumun ileriye tasinmayacagini hazmedemedim henuz, belki illa annemin babamin, dedelerin izleri olsun istiyorum. Illa dan diye kafama vurmanmi lazim.
Bence yumurta hala varsa denemeye devam etmeliyiz. Yeni bir baslik acmis biri '41 yasinda dogurdum, sakin vazgecmeyin' diye, ustelik daha once hic hamile kalmamis senin gibi. Orayi oku mutlaka.
Ama ben de ayni seyleri dusunuyorum lenova. kalbim yorulursa bir noktada, donasyon olurmu acaba? Iki senedir asla diyordum, simdi arastirmaya basladim, hala icime sinmiyor. Aslinda galiba neden cocuk istedigine bagli. Neden? Sorunun yanitini net verebilirsen daha kolay olabilir. Cocuk seviyorum, ailemizi tamamlasin, sevgimizi cogaltsin vs donasyon bebegi ile de bunlar olacak, ayni seveceksin. Ama eger benden bir parca olsun dunyada soyum devam etsin dersen, iste orada takiliyoruz. Genetik olarak kim oldugunu bilmedigin birinden yumurta alacaksin, yani bazen insan 2-3 kusak onceki atalarinin huyunu bile aliyor. DNA fiziksel kalitim ama RNA dedigin seyle atalarinin tecrubeleri kalitima dahil oluyor falan. Ben bilmiyorum bu merkezler ne kadar bilgi veriyor donor ile ilgili. Belki de donasyon forumunda konusmaliyiz bunu, fikir veren cok olur.
Canım arkadaşım yaaaa,birbirimize ne kadar benziyoruz,cümlelerimiz bile benziyor.Bir an ben mi yazdım diye düşündüm.Aynen ben de herşeyi çok zor elde ettim,ama sonuç hep güzel oldu,önceleri neden dediğim herşeye sonra iyi ki öyle olmuş dedim.İnşallah bunda da öyle olur.Dualarım seninle,inşallah sen bana umut olursun.İnan kendim kadar sevinirim. Bügün mübarek kandil.Bol bol dua edeceğim,hepimiz için.Rabbim yine de hayırlısını versin,bizim için hayırlısı neyse o olsun.İnşallah tedavin olumlu sonuç verir,kendini rahat bırak ,biliyorsun biz ne yaparsak yapalım herşey olacağına varıyor.Daha öncede yazdım,bu tedavimde hiç tedaviyi düşünenedim,işlerim o kadar yoğundu ki ne olacak diye düşünecek zamanım olmadı.Ama herşey o kadar iyi ve hızlı gelişti ki.Beyin çok önemli,stres vücudu olumsuz etkiliyor.Bunların hepsini sen de biliyorsun aslında.Biliyorum çok zor ama takılma lütfen.Ben de kaderciyim biraz sonunda bizim elimizde olmayan şeyler var.Kaderimizde varsa evlat sahibi oluruz,yoksa da boyun bükeriz ne yapalım.Üzülme der Mevlana:Çok istediğin birşey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da olmaması gerektiği için olmuyordur.Çok severim bu sözü,gerçekten de çok üzüldüğüm neden olmadı diye kahrettiğim pek çok şeye daha sonra iyi ki olmamış diye sevindim.İnşallah rabbim bu mübarek gece yüzü hürmetine bizim de sesimizi duyar ve bizim için hayırlısı neyse onu verir .Biz elimizden geleni yapıyoruz sonuçta.Bu sürecin en iyi tarafı ne oldu biliyor musun,içsel yolculuklarım arttı,maneviyatım gelişti,inancım pekişti,kişisel anlamda olgunlaştım,kendimi geliştirdim.Bu da iyi yönler işte.İnanıyorum ki pek çoğumuz bunları geliştirdik.Bir yerde okumuştum,Allah sevdiği kuluna beni unutmasın hep hatırlasın diye acı verirmiş,biz de naçizane Rabbimin sevgili kıllarıyız demek ki... Dualarım seninle,kendine iyi bak öptüm...(biliyor musun seni tanımayı çok isterdim...)
arkadaslar yazdıklarınızı okuyunca ne kadar cok aynı seylerı yasadıgımızın farkına vardım. bende sızın gıbı aynı savası verıyorum.Bende Rabbimızın bizler icin bunları sınav olarak verdı , dıye dusunuyorum.Bızler herseyı belkı dıger ınsanlara gore zor elde ettık ama elde ettıgımızınde degerlerını bılenlerdenız bence....
canım bende senı tanımayı cok ısterım.cok yakın dostlarım arkadaslarım olmasına ragmen benımle aynı kaderı paylasan herkesı kendıme daha yakın goruyorum sana ozelden maıl adresımı yazacagım. oradan konusalım sonrada ınsallah bır gun tanırısırız bende cok ısterım.
bugun doktora gıttım yumurtalardan bırı 16 olmus dıgerı 12 haftasonu devam edecegım ıgnelere bakalım pazartesı ne kadar buyuyecekler ama aşmam gereken cok sey var onumde toplanacak kalıtelı olacak dollenecek bolunecek vs vs.. kısmer canım hersey elımden gelenı yapıyorum..
kocaman optum senı
Nc kurt ve lenova 71 ben de sizi tanımadan kendimi çok yakın hissdiyorum, o kadar çok paylaşacak şeyimiz varki çünkü ben artık etrafımdaki insanlar ve çok samimi dostlarım akrabalarımla bile konuşmaktan ve anlaşılamamaktan çok yoruldum.Ama özelden mesaj atamıyorum lütfen tanışırsanız beni de aranıza alın dertlerimiz çok ortak bir sinerji yaratıp hep beraber şeytanın bacağını kıralım istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?