Kırk Yaşında Anne Olan Var mı Lütfen Umuda İhtiyacım Var

Eylül cüm öncelikle çok tebrik ederim.Allah sağlıkla kucağına almanı ve büyütmeni nasip etsin.Ben de memoriali çok düşünüyorum.Neden kötü olmuştu tedavilerin. vakit bulup yazabilirsen çok sevinirim. Sevgiler...

ben senin hep takipçindim valla iyi hatırlıyorum memorialdeki tedavilerini. hatta ilk seferde gelmiştin ama tedaviyebaşlamadan geri dönmüştün.insan hamileyim diye çığlık atmaz mı bak bizde duyardık. hiç haberim olmadı valla. çok zor günler geride kaldı. hadi işallah sorunsuz devam eder.

canım bence degerlerın cok kotu degıl estradıol hallolur merak etme olacak senın bebegın ben cok ınanıyorum. ben valla nasılım onu da bılmıyorum ruh gıbı gıdıp gelıyorum işime evde de oyle işlerle oyalanıyorum. ben sadece bal arısturu polen karısımından yıyorum sabah aksam o kadar dhea daha once doktoruma sordum kanıtlanan bısey degıl bu dedu ters tepebılır ıcme demıstı ama bende ıcsem mı gızlı gızlı dıye dusunuyorum aslında... sogan kurunu yapmayı bıraktım rahmı ıncelıtyor dedıler aman yaaa bılemıyorum canımcım ya Zaten bu motıvasyon ve umutsuzlukla olacagıda varsa olmaz heralde yarın doktor kontrolum var bakalım ne olacak pek ıyı seyler duymayacagımı bılıyorum ama gıdıp bır dınleyelım bakalım..

sen kendıne ıyı bak olacak hıc aklından cıkartma ben senden cok umıtlıyım..

sevgıler

merhaba alkancım tabi benim başıma gelenler herkesin başına gelmez başka memnun olanlarda çok vardır
ben ekimde 4. deneme için geçen yıl ekim ayında memeoriale gittim dr um müstecep beydi ama ben semra hanımdan da randevu almıştım ikisiylede görüştüm ilk görüşmeler çok iyiydi ilgiliydiler 1 saat görüşmüştük memnun kalmıştık tedaviye başladık ama bana farklı protokol uyguladılar ve iğneler bir sürü kist yaptı ben de sık sık estradiol yüksek çıktığı halde bana estradiol takviyesi yaptılar o zaman neyse tedavim iptal oldu çok sinirlenmiştim ağlamıştım kistlerim 7 ay hiç geçmedi küçüldü büyüdü kanama yaptı adetten kesti çoğaldı derken ama hiç düzelmedi estradiol her ay çok yüksek çıkıyordu göğüslerim ağırmaya başladı muayene oldum film çektirdim ve göğüslerimde bir sürü kistler oluşmuş nedenide uzun zaman vücutta östrojen hormonunun fazla bulunmasıymış ve halen bu kistlerle uğraşıyorum bir sürü problem oldu o zamandan sonra
neyse nisanda istanbula bir düğün için gittim adet oluncada dr a gittim iyiyse durum tedaviye başlayalım diğe bu sefer farklı dr olsun dedim nur hanımdan randevu aldım ve gidince 7 ayda ne kadar sağlık problemi yaşadığımı doğru dürüst dinlemedi bile sadece çok nadir olsada bazı hastalarda böyle olabilir dedi sadece bu kadar ultrasona baktı 8 yumurta var ama ikisi büyük kiste benziyorlar estradiol bakalım duruma göre başlarız dedi öğleden sonra estradiolun iyi çıktığını başalyabileceğimizi söyledi hemşire nur hanımı görmedim bile ama önceki gün adetin 2. günü başka bir yerde estradiole baktırmıştım 114 çıkmııştı ama orda 65 çıkmış sözde 1 güne nasıl değişmişse
tabi o zaman çok düşünmedim artık nasıl olsa başladık 8 yumurtam var dedim daha sonra önceki dr um müstecep bey diğe hep ona randevu vediler benim isteğimle olmadı ama iyiki o olmuş çünkü nur hanım hiç ilgilenmemeişti ama müstecep bey daha iyiydi
önceki tedavilerden farklı olarak clomen hap ve menagon 2 toz 1 su verdiler sadece 5 gün clomen kullandım ve clomenin 4. ve 5. gününde de 2 kere menagon kullandım 1 günde cetrotide kullandım ilk defa böyle bir tedavim oldu yani sonuçta 9. gün önden giden 2 yumurtamın toplanacağını diğer 6 sının boyutlarının küçük olduğu söylendi çok üzüldüm eğer baştan o 2 kist görünümlüler aspire edilseydi diğer 6 tanesi normal gününde daha sağlıklı büyürdü dah önceden başka yerde öyle yapmışlardı çünkü
2 yumurtam toplandı heyecanlı bekleyiş sonunda 2 si de döllendi ve 6 ve 5 hücreli olarak 3 gün transfer edildi ikiside transfer edildiği için çok umutluydum ama olmadı 4. denememde hüsranla sonuçlandı
hastanede en memnun kaldığım dr umdu onun dışında hiçbir şey hemşireler telefonda ulaşıp soru sormak bile çok zordu not bıraktığım zaman geri dönüşleri bile zor oluyor sonuçta telefonda ısrarla kan sulandırıcımı bana vermediklerini bunu kullanmam gerktiğini kaç kere söyledim bunu dr a sormaları için kaç kere aradım transfer günü tekrar hatırlattım transferde aynur hanım vardı eski dosyama ben söyleyince bakıldı ve heparin 0.4 lük kullandım ben ısrarla söylemesem onuda vermiyceklerdi yani çok soğuktular eski gittiğim yere göre
bunları yazmamın nedeni sonucumun negatif olması değil daha öncede negatif sonuçlar aldım ama hemşireler ve dr um çok ilgiliydi memorial çok iyi diğe gittim hastane ve laboratuvar olarak iyi ama ben ilgilerinden memnun kalmadım
sonucumun çıktığı gün aramadılar bile ertesi gün aradılar sonrada dr um müstecep bey aradı değerlendirelim siz 10 gün sonra arayın dedi ben aramadım daha sonra yine müstecep bey aradı dosyanızı inceledik önceki tedavinizde bazı yalnış ilaç kullanımları oldu bu tedavinizde istenilen gibi olmadı dedi ben eğer diğer 6 yumurtayla tedaviye gidilseydi daha iyi olabilirdi dedim haklısınız dedi bu şekilde yalnış oldu düşünebiliyormusun 2 tedavininde yalnış olduğunu kendi ağzıyla söyledi eğer yeniden gelirseniz 3. sünde beni hasta olarak daha iyi tanıdıklarını ve daha iyi bir tedavi uygulayacaklarını söyledi gidermiyim ben kim giderki bir daha sonuçta 2 kere deneme tahtası oldum bir daha olurmuyum
20 saatlik yol gittim 1 aya yakın başkalarının yanında kaldım hastaneye bir sürü para verdim sonuçta memnun kalmadım
ankarada bir merkez ayarlamıştık ekimde gidecektik ama allahıma şükürler olsun gerek kalmadı herşey yolunda gider inşallah
inşallah sen nereye gidersen git iyi dr lar ve ekibiyle karşılaşırsın ve herşey senin içinde çok güzel olur
uzun yazdım ama anlatınca konuyu bayağı uzun oldu işte:))

bende bu topiği yumurtalık rezervinde azalma topiğini ve 1-2 tane daha topiği çok yazmasamda hep takip ediyorum güzel haberlere seviniyorum olumsuzluklara üzülüyorum inşallah herkes tedaviyle yada tedavisiz sağlıklı bir şekilde bebeklerine kavuşur
ilk yazamadım çünkü korkularım vardı daha önceki kayıplarımdan dolayı endişeliydim keseyi göreyim kalp atımlarını duyayım diğe bekledim 1 hafta önce keseyide kalp atımlarınıda gördüm ama istiyorum ki her gün gideyim bebeğimin yaşadığını göreğim allahım inşallah bebeğime sağlıkla kavuştuğum kucakladığım günleride gösterir

bende bu topiği yumurtalık rezervinde azalma topiğini ve 1-2 tane daha topiği çok yazmasamda hep takip ediyorum güzel haberlere seviniyorum olumsuzluklara üzülüyorum inşallah herkes tedaviyle yada tedavisiz sağlıklı bir şekilde bebeklerine kavuşur
ilk yazamadım çünkü korkularım vardı daha önceki kayıplarımdan dolayı endişeliydim keseyi göreyim kalp atımlarını duyayım diğe bekledim 1 hafta önce keseyide kalp atımlarınıda gördüm ama istiyorum ki her gün gideyim bebeğimin yaşadığını göreğim allahım inşallah bebeğime sağlıkla kavuştuğum kucakladığım günleride gösterir

Tiny nasıl gıdıyor hamılelık? haber beklıyorum senden

NCURT,ROZALINA ,BEŞKEREBEŞ,AZAZİL, TAYF,KNİHAL,TOPRAKSU,YAGMURUNSESİ,MAİUMUT ve şu ab isimlerini sayamadıgım diğer arkadaslarım.. NERELERDESINIZ?

nedır durumlarınız neler yapıyorsunuz fırsat bulup yazın lutfen sızler aılem gıbı oldunuz merak edıyorum sızlerı

ben moralsızım,umutsuzum, ot gibi işe gidip geliyorum. yarın doktoruma gıdecegım bakalım ne dıyecek ama cok ıyı seyler soylemeyecegı kesın((

hadı haberlerınızı beklıyorum.

sızı sevıyorum

sevgıler

Not:alkan59 senle yazıstıgımız ıcın adını yazmadım sakın seni unuttum zannetme canım:))

eylul08 canım onca yasanılandan sonra bebegıne kavusmana ınan cok sevındım. Allah tamamına erdırıp kucagına saglıkla nasıp almanı nasıp etsın ınsallah..

darısı ısteyen herkeseın basına

sevgıler

Lenovacim ben de ayni ot gibi ise gidip geliyorum... Moralsizim benim ucuncu dogal deneme ayim da negatif maalesef... Arada bir ugruyorum ama nee yazasim geliyor icimden ne de baska bisey yapasim geliyor... Artik biktim her denemede negatif gormekten Allah'tan hayirlisini diliyorum hepimiz icin... Mevsime alisana kadar bu depresyon durumu devam edcek sanirim bende...

üzülme moralını bozma dıyecegım ama bende cok kotuyum evın ıcınde bırsey eksık bır nese bır ses ve onun hıcbır zaman olamayacagını hıssetmek ınan benı cok uzuyor . eşimi sevıyorum ama ona da haksızlık yapmak ıstemıyorum. bebegı olabılır ama ben ona veremıyorum kendımı eksık hıssedıyorum yanında.. bu bendekı eksıklıgın zamanla eşimide mutsuz edecegını dusunuyorum.. hır gür cıkacak baska seylere takıp mutsuz bır bırlıktelıge gıdecek dıye korkuyorum.. yol yakınken ya ayrılmayı teklıf edeyım yoluna gıtsın dıyorum.. cocuksuz bır evlılıgınde bır anlamı yok gıbı gelıyor ..yanı psıkolojım pek normal degıl neyse sımdı mesaım bıtıyor ayaklarım gerı gerı gıtsede eve gıtmelıyım(

cok opuyrorum senı..

biz iyiyiz canım. aman sen iyi ve moralli ol. olacağına inan. doktoruna git. doğal şeyleri de ihmal etme. yalnız bu myom konusuna kafam takıldı benim doktor sakınca görmüyor mu hamile kalmana engel değil dimi?

sevgili Lenova,

ben kilo vermeye çalışıyorum 14 kilo verdim şimdiye kadar.. spor da yapıyorum diyetisyene de gidiyorum. beslenmemi de gebe kalabilecek şekilde ayarladık. kendimi oyalıyorum sıkıntılı günleri unutmaya çalışıyorum.

Allah izin verirse 8 kilo daha vereceğim ideal kilom olan 62'ye indiğimde tekrar son deneme (? umarım) yapacağım. umudum var bizlerden hala....75 kilo ile başladığım maceram beni 84'lere kadar taşıdı. artık neredeyse nefes bile alamaz hale gelmiştim. hormonlar zaten beni bitirmişti..benim psikolojim altüst olmuştu. 3,5 aydır kendimdeyim diyelim.

hepinizin yazdıklarını okuyorum, kendime hayrım yok ki size rahatlatıcı birşeyler söyleyeyim diye düşünerek elim tuşlara gitmiyor....hep takibimdesiniz inanın. umudum olsa da artık çocuğum olmasa da olur fikrine alışmaya başladım. Allah hepimizin gönlünün muradını tez zamanda versin.

sevgilerimle,

merhaba canım.embriyonun neden tutunamadığını araştırıyorum.yumurta takibi yaptırdığım doktorum bana test vermişti yaptır diye.onları araştırdım biraz.ama yazısını okumak çok zor.gözlerim bi hoş oldu.belki bende bilmediğim bir problem vardır.sebepsiz olması insanın elini kolunu bağlıyor.benimde adetim yaklaşıyor.21 . gün bugün.tüpten önce 3 ay boyunca 21 günde bir adet gördüm.önümde bir hafta var.ama gelmese ne süper olur :) yarın mutlaka doktora git.sana budan bir sürü moral yolluyorum.kendine iyi bak canım.

Tamam işte aylardan beri ben bizimkilere bunu anlatmaya çalıştım ama anlayamadılar...Tekirdağda yaşıyorum ve bu işlere ilk burda başladım.2 ay yumurta takibimi ve hemen ertesinde de aşılamayı Tekirdağdaki doktorumda yaptırdım.Öyle çok ilgilendi ki benimle anlatamam.Ama o bu işin çok ehli değil biliyordumYani ne yumurta toplama ne de transfer onun alanı değil..Bildiğiniz jinekolog işte.Ama ilaçlar aynı ilaç.Gonal f menogon çatlatma iğnesi falan filan.Daha önce de yazmıştım benim takiplerimi istanbulda akrabam olan bir doktor yapıyor.İlaçlarıma ise am.hastanesinin dr u karar veriyor dozuna filan işte.Bizimkilerde diyorki Bahçeciye yada memoriale git oralarda başarı daha yüksek.Ama ben şu kk sayesinde anladımki başarıyı etkileyen faktör yaş ve birde erkeklerdeki problemler.25-30 YAŞ kadınlarda başarı sağlıyorlar ayrıca eğer problem spermdeyse bi şekilde bulup alıyorlar sonra başarı yüksek oluyor.Kaç tanesi acaba ileri yaşlardaki kadınlarda başarı göstermiş.Topiklere bakıyorum 38 yaş üstü kadınlarda yazılarını okuduklarımın içinde bir tek tayf diye bir arkadaş aşılamadan hamile kalmış.Diğerleri normal yollarla.Sanırım sen de .Ancak şu da var.Tüp bebek tedavisiyle başarısız olunsa bile ilaçlar vücuttaki metebolizmayı çalıştırıyorlarki bir kaç ay sonra hamilelikler kendiliğinden geliyor ..Demekki evde kös kös oturmaktansa denemekte yarar var.Yazını okuduktan sonra memorialde hikaye oldu bende.Orda Çoook yakından bilip tanıdığın bir doktor olacak sana gereken özeni kendi karısına kızına gösterdiği gibi gösterecek amenna.Yoksa daha ben 43 yaşımdayım deyince suratları 1000 karış olacak biliyorum:)))Senin üzüntülü hikayenin mutluluğa dönüşmesine çok sevindim.Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah.Mutlu huzurlu büyüt.Benim de içimde kendime ait kötü hisler yok henüz.Allahım beni sever biliyorum.Bana güzel şeyleri hep geç verir.tıpkı sevgilimi verdiği gibi.:)))bU DA BİRAZ GEÇE KALDI AMA OLSUN VERSİNDE NE ZAMAN VERİRSE VERSİN BEN RAZIYIM.bENİ YANITLADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.kENDİNE İYİ BAK.sEVGİLER...

canım aferın sana azmıne hayran kaldım olacak olacak emın ol bende 64 kılo ıle basladım bu tedavılere sımdı 73 kıloyum ama kılo vereyım 3 ay sonra tekrar baslarım deme sansım yok benım her gecen gun aleyhıme ıslıyor yas 41 malum bakalım doktor yarın ne dıyecek..

sevgıler

canım inşallah sende emeklerinin karşılığını alırsın bulunduğun yerde merkez olmayınca başka yere gitmek zor oluyor bende artvinin ilçesinde yaşıyorum sana göre türkiyenin diğer bir ucu yani bende biraz geç evlenenlerdenim canım 3o umda buldum aşkımı 31 de evlendim iyiki beklemişim eşim benim ilk mucizem 5 yıl 3 ay oldu evlendiğim ve bayağı bir koşturmayla geçti yıllar
benim eşimde problem yok bende de kanda pıhtılaşma problemi dışında pek problem yok hipotiroidim var ameliyat oldum yıllar önce ama değerlerim normal arada prolactinim yükseliyor o da daha çok stresten oluyor ama tabi bunlar hamile kalmamı zorlaştırıyordu kesin zayıf sayılırımşimdi 55 kiloyum tedavilerde 57-58 oluyorum sonra 53 llere düşüyorum
herkes çok sıkıntı çekiyor ve çok uğraşıyor sende diğer herkeste inşallah mutlu sona ulaşırsınız zor olsun ama yeter ki olsun dimi biz zorlara alıştık zaten:))) inşallah daha fazla beklemeden kavuşursun evladına BENDE TEŞEKKÜR EDİYORUM herşey gönlünce olsun inşallah...

maalesef amelıyat cıktı

toplamda 3 mıyom 2 tanesı onemsız bır de polıp var rahım ıcınde..

mıyom boyutları 36x35 mm, 20x16mm 7x7mm
polip ise 8x7mm
doktorum hamıle kalma şansımın oldugunu bunu denemeden bılecegımızı soyledı. bosuna senı kesıp bıcmek ıstemedım.ama bebek tutunmadıgına gore bu mıyomlardan ve polıpten kurtulmalıyız bıran once dedı. su an mınık mınık yumurta var dedı ama yıne sana hormon verırsem ve yumurta yakalarsak bu rahme ıcım el vermez o embrıyoyu koymak dedı.
bır kere denemek zorundaydım cunku bu ıs maalesef denemeden olmuyor dedı. Şansın vardı bu durumda hamıle kalan kişi cok fazla Ama sımdı bılıyoruz kı mıyomları ve polıpı almadan olmayacak....
tabı benım korkum amelıyat sonrası ya yumurtalar bıterse.. o da bana asla boyle bırsey yok yumurta oyle pat dıye bıtmez korkma dedı..

eger sıgortam karsılarsa Salı gunu amelıyat olucam. 2 gun hastanede kalıcam 2 hafta evde dınlenecegım.. Dua edın kızlar benım ıcın hayırlısı ıle atlatayım şu amelıyatı Allah bu yolda verdıgımız emeklerımızı boşa cıkartmasın ..

lenova ; sana sonucunu bildiğimi çok üzüldüğümü ama ancak yazabildiğimi söyleyecektim ki ameliyatını okudum. Şimdii aklıma takılan bir soru var. Sana bu ameliyat kararını tek doktor mu verdi, başka doktora gözüktün mü ?

Rahmin yumurtalar gibi yaşlanmadığı söylenir. Doğru olmasa 50-60-65 yaşındaki kadınlar donasyonla hamile kalamazdı. Bizim zamana karşı yarıştığımız nokta rahmimiz değil yumurtamız. Dolayısıyla eğer rahim gerçekten ameliyat gerektiriyorsa 4-5 kere yumurta toplansa emb. elde edilse ve dondursan, sonra da ameliyatını olup transfere geçsen. Doktorun bilinen birşeyi söylemiş yumurta pat diye bitmez ama sen 1.5 yıl uğraştın o embriyolar için.

Kafanı karıştırmak istemem ama bir kaç görüş daha al derim çünkü ameliyat sana en az 4-5 ay kaybettirir.

Son düzenleme:

inanki karamelito ile benzer şeyler söyleyecektim ki onun mesajını okudum. bana doktor histereskopi gerekli demişti bende üç gün sonra hemen histereskopi yaptırdım. sonra başka doktorlara da gittim ki senin elindeki rahim filmine bakarak hiç bir şekilde histereskopiye gerek yokmuş boşuna yaptırmışsın dedi diğer doktorlar. ben de 3 750 lira para verdiğime mi yanayım her histereskopiden sonra rahmin toparlanması için geçmesi gereken zamana mı yanayım. hele bir de semra hanım bana her histereskopi rahim için bir darbedir ifadesine yakın bir cümle kullanmışken. burdan da şu sonucu çıkardım asla ve asla tek bir doktorun kararıyla yola çıkmamak gerekir .

diğer yandan yabana atılmaması gereken şuki hazır tüp tedavisi gördün ve uzun protokolle bir sürü ilaç aldın. hernekadar da tüp sonucun olumsuz olsa da o ilaçların etkisiyle güzel güzel yumurtaların olacaktır ve inan daha da kalitelidir. bak bende tüpten 2 ay sonra hamile kaldım. ve tüpten sonra doğal hamile kalanı da çok duyduk. yani belki myom ve polip sayesinde doğal hamile kalamayabilirsin ama bu yumurtaları mutlaka yabana atma hiç ilaç kullanmadan her ay eline geçen yumurtayı biriktirsen gene yeter . üç ayda üç embriyon olur ameliyattan sonra da transfer yaparsın tabi iyileştikten sonra.

son olarak ta eğer operasyon yumurtalıklarında olmayacaksa rezervine hiç bişi olmaz merak etme. ama kesinlikle çok iyi bir doktor bul derim rahmin bir darbe görmeden çok itina ile alınsın .işallah şansın açık olur arkadaşım. acele etmeden bence sakin ama emin adımlarla ilerlemelisin. olacak dua edelim hepimiz.
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…