Kırk Yaşında Anne Olan Var mı Lütfen Umuda İhtiyacım Var

inanma da zaten ona...yumurtası olan kadına ne donasyonuymuş. hatırlarsan nazenin vardı bir zamanlar..bahçeci ona da demişti. kızın daha sonra bi sürü yumurtaları oldu...hatırlasana..takma kafana..sen birgül hanımdan şaşma...

lenova, tekrar geçmiş olsun. birgül hanım diye söz ettiğin hangi doktor, hangi hastanede ya da merkezde çalışıyor sakıncası yoksa? onun yaklaşımı nasıldı?

doğrusunu isterseniz ben de "yaşınız 35, şansınız az, deneyelim olur inşaallah" diyen doktorlara inanmıyorum artık! tüp bebek sorunsuz çiftlere yapılmıyor ki zaten, illa ki bir sorunumuz olmasa herhalde biz de doğal yoldan çocuk sahibi olurduk! ayrıca "ben bir deneyeyim, olmazsa beceremezsem de yaşını bahane ederim" mantığıyla olmaz bu işler.

gerçi ben kendi doktorumda böyle bir şey görmedim hep ümit verdi hep güzel olumlu konuştu. yani yukarda anlattığım tavrı asla sergilemedi. "olur mu ayşegül hanım, 35 yaş henüz çok erken sayılır, bundan daha büyük yaşta olumlu cevap veren hastalarım oldu" gibi konuştu. hiç ümidiimi kırmadı. ama ben ikinci tedaviye başlamadan önce alternatif üretmek adına birkaç doktor birkaç merkezle daha görüşmeyi tercih ediyorum. çünkü ne de olsa bir negatif denemem var doktorumla, belki (çok iyi olsa da) onun atladığı bir şey vardı ve başşka bir doktor bunu fark eder. (örneğin fsh bende hiç bakılmadı sadece amh sonuçlarıyla hareket ettik. eşimin morfolojisinin yerlerde sürünmesine aldırış bile edilmedi, önemli değil denildi... ) bu nedenle isim soruyorum, tıpta iki kere iki dört değil maalesef hele hele bizim mağduriyetlerimizde... bir başka doktorla oturup konuşmakta muayene olmakta büyük fayda görüyorum...

Canım
oncelıkle sen cok gencsın daha ve emınım kucagın bos kalmayacak.. Ayrıca bır kac doktordan tedavıye baslamadan fıkır almak bence yapılacak en dogru ıs. Benım sımdıkı doktorum cok tatlı pozıtıf ve oldukca basarılı oldugu bılınen bırı. Aslında Amerıkan hastanesının doktoru aynı zamanda Anadolu yakasında Şifa hastanesınde de bakıyor ayrıca FEMİNA ÜREME VE KADIN SAĞLIĞI MERKEZİ'nde muayanesi var.Tüp bebek kralıces lakaplı cok tatlı bır doktor. (Birgül Sarıkamıs) Ümit verıyor deneyecegız dıyor. Ama ben tedavımden once fıkır almak ıcın unlu bır prof ve klınıgıne gıttım. Benı mahfettı. senın cocugun olmaz bosuna ugrasma parana da canına da yazık dedı. Hele dedı uzun protokol hıc olmaz dedı. tek sansın olabılır o da donasyon ama bu konuda ben fıkır beyan edemem o senın bılecegın ıs benım sana dıyecegım senın cocugunun olmayacagıdır dedı.( ben gunlerce agladım oturup esımle konustum ve sonunda son kez Bırgul hanım'la yola cıkmaya karar verdım ve tedavıme basladım. Ancak dusunmek ıstemesemde beynımın bır kosesınde hep o prof dedıklerı benı kemırıyor.. Dıyorum kı bosuna ugrasıyorsun bu seferde olmayacak yanı bu motıvasyonsuzluk bu moralsız ve umıtsız ruh halımle eger ayın 25'ınde yumurtam olursa cok sasırıcam ve tabı cok sevınecegım. sımdı lucrın kullanıyorum 13 agustosta basladım hergun 10 mg vuruyorum bugun 7. ıgnemı vurdum..

yanı canım bırgul hanım'a bır muayene ol derım benım ılk doktorumda benden hsg ıstemıstı. bır takım eksıklıkler yapmıstı. bırgul hanım herseyı ıstıyor sıfırdan bakıyor ve yapılması gerekenlerı cok guzel anlatıyor yanı soru ısaretı ıle ayrılmıyorsun yanından.. ıste canım durum bu Allah bu mubarek gunlerde yuzumuze baksın ve bu tedavımde kalıtelı yumurtalarım olsun hergun dua edıyorum cocuk ısteyen herkese sızlerde benı eksık etmeyın dualarınızdan..

çok teşekkür ederim lenova'cım hem açıklaman hem iyi dileklerin için.. Allah hepimize evlat nasip etsin. yumurta donasyonu konusunda asla büyük konuşmam şu yaşadıklarımdan sonra hiç kimse için hiçbir konuda büyük konuşmam ama senin anlattığın kişi eğer mustafa bahçeci ise, onun hakkında ümit kırıcı yorumlar yaptığını bu topicte de başka birkaç platformda da okudum. tavır tahmin ettiğim tavır işte, başarı ihtimali düşük görünüyor kendince ve kliniğinin başarı oranlarını düşürmemek adına zor işlere hiç girişmiyor, kolay kahramanlık peşinde. üzgünüm, bu kadar kötü konuşmak istemezdim mutlaka ki kendisinden memnun kalanlar vardır ama acı gerçek de bu... tüp bebeğin ve modern tıbbın mantığına uygun davranmadığına inanıyorum ben. o yüzden onun bu umut kırıcı tavırlarını asla ama asla kafana takma. biliyorum çok zor ama "yalan" söylediğine inandır kendini. asla sözüne güvenme, inanmazsan kafana da takmazsın. şşimdi birisi çıkıp sana hiç olmayacak bir yalan söylese kafana takar mısın? mesela benim komşum bana tutup da balkonumda deniz manzarası var dese, yalan der, güler geçerim. kafama da takmam. bu da inanmanı takılmanı gerektirmeyen bir yalan. madem ki sende hiç ümit yoktu, madem mümkün değildi de şimdiki doktorun niye bu zor işe kalkıştı seninle?? deli mi_???

inşaallah kucağına bebeğini alır, sonra da yanına gider, ona da gösterirsin. bu kadar net ve acımasızca konuşmak bir doktora yakışmaz. en azından hepimizin bildiği bir laf vardır, ölümcül hastalara bile "Allah'tan ümit kesilmez" denir. bir insanın ümidini yıkma belki de sahip olduğu tek şey odur!

öfkem icin özür dilerim, bir an empati yaptım ve sinirlerim zıpladı hakkaten de...

canım destegın ıcın cok tesekkur ederım.Zaten eşimle de onu konustuk. Dıger doktor sansımızı deneyecegız pes etmek yok fsh degerım 18 cıktı ben cok uzulup hemen bırgul hanımı aramıstım bana uzulme dedı evet bıraz yuksek ama fsh degerı 30 ve uzerı gebelıklerım var dedı. Sen aglama sımdı dıye bana moral vermıstı. oysa bahsı gecen sahıs o degerlerıme bakmadı muayenede yumurtan olsa bıle ıcınde folıkul yok bu da aydan aya degısmez yoksa yoktur yumurtan olsa bıle kalıtelı yumurta ılaclarla bıle veremezsın dedı ıcı hep bos cıkar dedı.ama dedıgın gıbı yapıcam Allah bana bır evalt verırse o kısının burnuna sokucam cocugumu:))

kızlar bugun regl oldum. persembe gunu kontrolum var
dua edın lutfen en az 2 yada 3 yumurtam olsun... Cok heyecanlıyım umarım bır mucıze olur.Şu mubarek gunlerde Allah hepımıze dilediğini versin...

dua edın lutfen en az 2 yada 3 yumurtam olsun... Cok heyecanlıyım umarım bır mucıze olur.Şu mubarek gunlerde Allah hepımıze dilediğini versin...

Allah yardımcın olsun canım. inşşaallah bissürü koca koca yumoşun vardır da doktor hangi birini beğeneceğini şaşırır:)) ama hiçbir koşulda umudunu yitirme, bir arkadaşın başlığı var, işte doktorun beğenmediği toplamaya bile layık bulmadığı 8 mm. lik yumurtası doğal yoldan dölleniyo arkadaş da şimdi bi kız bebek bekliyor. o da hayırlısıyla kucağına alır inşaallah sen de ben de... hepimiz de alırız:))

Canım,tedavine güle oynaya git,umutlu ol,iste yaradan verir.Ben de eğer bir mucize olupta bu ay kendiliğimden kalamazsam eylül 5.gibi, başlıyacağım 2.tedavime.Bak 43 yaşımda olduğum halde nasıl umutluyum gör.Olmaz diye bir şey yok.ana bir dr uğraşan herkesin çocuğu olur demişti.Uğraşıyoruz olacak demekki.Sevgiler...

azazil'cim güzel dileklerin için teşekkür ederim. Umarım cuma günü güzel şeyler yazabilirim buradan..

hepimiz için dua ediyorum. ve hepimizin cocugunun olacagını hissediyorum...Sevgiler

ınsallah hamıle kalmıssındır canım .. Allah hepımıze verecektır er ya da geç evet dedıgın gıbı güle oynaya gıdıcem.. Hayırlısı ıle ıyı haberler alıcam ama olmasada pes etmeyecegım yola devam edecegım. İçimdekı ses cocugumun olacagını soyluyor. Umarım o ses dogru soyluyordur .Hayatım boyunca arzuladıgım kuzuma benı kavusturur. Hep bırlıkte buradan sevınclerımızı paylasırız...

Sevgıler..

canım işallah tez zamanda kavuşursun bebeğine allahım olmayan herkese versin ...

alkan59 canım sana ben cevap yazdım 40 yaşımın hikayesi başlığında kaldı:)

Kızlar sabah uyandım aldım aleti kucağıma ne iş ne güç yapıyorumGece de sevgilim tv seyrederken kaçıyorum açıp yazılanları yazdıklarınızı okuyorum yakalanınca fırça yiyorum,:)))en güzeli bu saatler:))).Ben öğretmenim tatildeyim yani.Ama bu formu yeni yani bu yaz keşfettim.Geçen kış haberim olsaydı içimden bir ses buradaki tecrübelerle şimdiye hamile kalmış olurdum diyorum:)))Anlayacağınız insanın yalnız olmadığını bilmesi çok güzel bir duygu.Bir yolu yalnız yürümemek kadar güzel bir şey yok.Hele ki bu yol acı,üzüntü,stres umut,umutsuzluk ve güzel sevindirici haberlerle doluysa....Ben bu yolu çok sevdim yalnız kalmamak umuduyla sevgiler....

inşallah canım...
inşallah allah emeklerini boşa çıkarmaz,inşallah herşey düşündüğünden iyi olur ve en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.

KIZLAR

nasılsınız ben cok heyecanlıyım beynımın yarısı yarın yumurtam olacak ve tedavım devam edecek dıyor. Ama dıger yarısı bır oncekı doktoru soyledıklerını.. cocugun olmaz bosuna kendını kandırma parana canına yazık hele hele uzun protokol ıle küllüyen olmaz!!! stress tüm hormonları etkılıyor bılıyorum ama ne yapabılırım elımde degıl sureklı kendımı mesgul etmeye calısıyorum ama bıran olsun aklımdan cıkmıyor.

Bırde esım yarın ıtıbarıyle tansıyonve kolestrol ılacı kullanmaya baslayacak .tansıyon ılacı ıcın duydugum sperm kalıtesını dusuruyormus. Sımdı bende yumurta olur bu sefer onun spermde sorun cıkar dıye dunden berı uyumuyorum. Bılgısı olan var mı? tansıyon hapı sperm kalıtesını dusurur mu?

ben sana bişi diyeyim mi ben her ay yumurtlamayı takip etmekten helak olmuştum doktor bana yumurtan büyümemiş bu ayı es geçelim demeseydi ovülasyon günüm diye o hafta 12 gün ile 18 gün arası eşimle beraber olacaktım ve sonra regliye kadar paydos edecektim malum her zaman kedi keşkek yemiyor:) doktor bana yumurtan büyümemiş dedi can sıkıntısından beraber bile olmadık ama adetin 21. günü beraber olmuştuk meğer yumurtam da o zaman çatlamış hiçç planlamadan oldu. demek istediğim şey şuki ne kadar planlı hareket edersen o kadar çuvallıyorsun,ne kadar hırs yaparsan o kadar geri tepiyor. ben doğumdan beş altı ay sonra sırf merakımı yenmek için yumurta sayıma baktıracağım eminim stres ortadan kalkınca daha çok yumurtam olacak. aynı yaştayız eminimki yumurtaların tükenmedi ama stres işte herşeyin düşmeni. rahat ol diyemiyorum bunun mümkün olmadığını bildiğim için ancak elinden gelen herşeyi yapıpta azcıkta oluruna bırakabilsen keşke eminim daha güzel sonuç alırsın...
senin tek sorunun yumurta azlığı sanırım dimi?
psikolojik ilaçların sperm azlığı yaptığını duymuştum ama tansyon ilaçları konusunda bir fikrim yok en iyisi ilacın adını verip sitedeki doktorlara yazarak sorabilirsin canım.
rabbim tez zamanda sizleri de bebeğine kavuştursun işallah...

Canım yaa,uzun süredir siteye girmiyorum bilerek ama yine duramadım,neler olmuş öyle sizleri üzgün umutsuz görmek istemiyorum,hadi bakalım.Biliyorsun bir ara ben de yerlerde sürünüyordum,sonra ne oldu hiç beklemediğim bir anda oluşan toplanan ve döllenip dondurulan bir yumoş.Takılma demek kolay ama bazen gerçekten ruhsuz oluyor bu doktorlar ya da göre göre duygusuzlaşıyorlar.Bu tedaviden önce kontrole gittiğim bir doktorda bana yaşın geçmiş bu yaşta yumurta olmaz olsa bile kaliteli olmaz ya da boş çıkar,hiç uğraşma git donör dene,kendi yumurtanla hamile kalma şansın milyonda üç dedi,eşim çok sinirlendi ve o da bir ihtimaldir ya olursa deyince salak güldü ve paranıza acımazsanız siz bilirsiniz dedi.O günü ve o doktoru asla unutmayacağım,bunun üzerine gürgan cliniğe gittim,oradaki doktor bunları duyunca güldü ve böyle şeyler söylemesi için o doktorun hiç birşey bilmemesi lazım sen kendiliğinden bile hamile kalabilirsin dedi.Sonra onun üzerine yumoşlar oluştu,hem kaliteli hem de içi doluydu.Bu seferkini zaten biliyorsun ilaçsız gelişen içi dolu yumoşlar.Derim ki boşver sen içindeki sese kulak ver çünkü ben öyle yapıyorum,içimdeki ses bana bizim çocuğumuzun olacağını söylüyor,hem de bu tedaviler son olacak inşallah seneye bu zamanlar bebişlerimizi anlatacağız birbirimize,sakın umudunu kaybetme canım,Birgül Hanıma kulak ver,sakin ol,stres yok olmamalı biliyorsun.Hayırlısıyla herşey güzel olacak,herkes için dua ediyorum,allahım bizim kucağımızı da boş bırakmayacak inşallah,hayırlı haberlerini bekliyoruz sevgiler

Seni buralarda görmek ne güzel,neler yapıyorsun,bebiş nasıl,nasıl gidiyor hamilelik?Sevgiler,öptüm

Rozalin nerelerdesin yaaaa,sanki epeydir yoktun ya da ben mi atladım?Neler yapıyorsun,tedavi ne durumda?Gerçektende Nazenin nerelerde haberin var mı?Hiç rastlamıyorum ona ne durumda?Tatil hepimize sekte vurdu galiba,kimseler uğramıyor,kış gelince yine hareketleniriz herhalde,malum kış geceleri uzun oluyor,sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…