hamile kalmak için incir kürü - ibrahim saraçoğlu
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:
Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.
Bu kürün uygulama şekli:
Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.
Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.
Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.
Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:
Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.
*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır
nckurtcum benim bir arkadadasim 42 yasinda bebegini kucagina aldi.. cok mucadele ettmis bir arkadasim. ona keza yine bir diger 42 yasindaki arkadasim defalarca asilama ve pes pese ivf sonucunda hamile kalamamisti. ama simdi 6 aylik hamile dogal yolla.. simdi mucizesiyle hamileligin keyfini cikartiyor... Allah cok buyuk umudunu kirma... Insallah darisi basimiza olur...
olmadı galiba yine idrar testi negatif çıktı kalakaldım öylece yinede cumayı beklicem ama canım çok sıkıldı....
38 yaş topiğinden beni tanıyanlarınız vardır. Karamel'im başta tabii. Badenur'cum selam. Gabrielle o zaman sen de tanıdıksın ama hadi tahminde bulunmayayımBilen arkadaşlar hikayemi biliyor ama hatırlatayım, bu topicte tanışacağım arkadaşlarıma anlatmış olayım. 40 yaş demişsiniz, Allah'ın izniyle ben 41 yaşında bebeğini kucaklayanlardan olacağım.
Biyolojik saati geç çalanlardanım. 2008 Temmuz ayında başladı denemeler. Önce üç ilaçlı yumurtlama takibi. Sonra Nisan 2009'da ilk tüp denemem. 6 yumurta toplandığında tüh dondurulmuş olmayacak demiştim, hiç bilmiyormuşum bu işleri işte. İlk tüp negatif sonuçlanınca, eski doktoruma geri dönüp, aşılama yaptırdım. Kulağı tersten tuttum ama tüp gözümü artık çok korkutuyordu. İlk aşılama, ilk müjdeli haber. 8. haftada bebeğimin kalp atışlarının durduğunu öğrendim, dipsiz kuyuya yuvarlanma da öyle oldu işte. O zaman zannediyordum ki, yaşım geç olduğundan bir denemeden bir denemeye koşarsam, ne kadar çok denersem, sonucu öyle yakalarım. Kürtajdan sonraki ay iki arka arkaya aşılama, sonra iki tane 40'ar gün arayla iki tüp denemesi daha. Son iki tüp denemesi çöküş budur dedirtti bana. birinde 3, birinde 4 yumurta toplandı ama biri bile embriyo olmadı. Ben tedavileri OPU yaptırmak için oluyordum sanki. Transfer denen birşey yoktu benim tedavi rotamda. Yolun sonu geldi benim için. Sağolsun Karamel'cim hep yanımdaydı, acımı paylaştı benimle.
6 ay ara verdim. Devamlı yazdığım topic'ten de ayrıldım. Kafamı uzaklaştırdım da oldu muhabbeti yapmayacağım. Elbette aklım fikrim bundaydı ancak öylesine umut fakiriydim ki, folic acid bile içmiyordum artık. Bir kere daha denerim yıl sona ermeden ama bilmiyorum ne zaman diyordum. O son deneme olacaktı benim için ama ona da gücüm yoktu. İki kere transfere bile gidemeyen denemeden sonra daha neyi deneyeceksin diyordum kendime. Doktorlar hikayemi dinleyince donasyona lafı getiriyordu, muayene sonrası sizin kendiliğinden de çocuğunuz olur diyorlardı. İyi de nasıl?
Erteleye erteleye, o altı ayın sonunda, Memorial'da yaptım denemeyi. 5 yumurta toplandı. Benim için en heyecanlı bekleyiş de öyle başladı. 3'ü işleme alındı, üçü de döllendi dediklerinde, Karamel'i bir arayışım var, Allah Allah. Sanki olumlu sonuç almış kadar sevindim. Daha önceki denemeler transfere bile gitmediğinden ikinci gün de arayın, duruma göre belki ikinci gün transferi yaparız dediler, transfer lafını duydum ya zıplayarak dolaşıyorum. Ertesi gün sorun yok, bölünmeye devam ediyor, yarın transfer dediler. Of of. bir yandan da kendime diyorum ki, yapma böyle, ne var yani, herkese üçüncü gün transferi yapılıyor. Ancak içim başka. Ulennn benim yumurtalar döllendi, dahası mı var? Eşime de dedim ki, sen unut bu son deneme lafını filan. Şu transfer olsun bir, kendime güvenim gelsin bir, bu tutmazsa tutana kadar devam edicem denemeye. Neyse transfere gittiğimde biri şaka yapıyor sandım. Transfer edecekleri iki embriyonun da birinci kalite olduğu söylendi. Allah fakir çobanı kuzularını kaybettirip sonra buldurarak sevindirir derlermiş ya, benimki o hesap. Neyse işte, uzun uzun yazdım ama sonunda hayal bile etmediğim birşey oldu ve test sonucum pozitif dedi. Şaka gibiydi, inanamadım ve itiraf edeyim hala inanamıyorum, nasıl olur diyorum, boyuna da şükrediyorum. İlk bebeğimi kalbi durduğu için kaybettiğimden, ilk üç ay zorlu geçti. AS sonucu gelene kadar bu rüya ha bitti ha bitiyor diye geçti günler.
Ne olur ukalalık gibi addetmeyin kızlar ama bir sene önce durumu benim kadar iç karartıcı olan kimse yoktu yazıştığım insanlar arasında, çevremde de zaten bebeği olmayan bir tek ben vardım. Şimdi, Allah'ın izniyle kızımı kucaklamama üç ayım var. Aylar sonra da bu foruma hamileyim yuppi demek için değil, belki bu süreçte öğrendiğim birşey benim gibi deneyen arkadaşlarıma bir fayda sağlar diye döndüm. Uğraşacağız ama sonuçta olacak diyorum hayırlısıyla. Karamel'ime de hep diyorum, bu ateşi güzel Allah içimize işkence çekelim diye düşürmüş olamaz. Biz umut etmeyi ve sabretmeyi öğreniyoruz bu uğurda.. Ben hemen herşey olsun, birşeyin olması için benim azmim yeterli diyen biriydim, hala da biraz öyleyim ama umut etmek ve sabretmek, hayatta herşeyin kontrolünün elimizde olmadığını öğrenmek. Ne bileyim bizim sıpalar daha gelmeden sıkı dersler veriyor bize gibi geliyor. Hep yazılırdı, inanırdım ve inanmaya devam ediyorum; bir azimli yumurta ve sperm bize yetiyor arkadaşlar. Allah hepimizin gönlüne göre versin.
yok canım henüz değil:)Gabrielleciğim sen tedavide misin?
Kızlar hayıt suyu nasıl içiliyor bilgi verirseniz sevinirim
selammm,
hayit cayi icmek icin,once,
bir demlik al bir kisilik demliklerden olsun, suyu bir fincanlik kaynat ketelda, demlik icine bir tutam hayit tohumunu koy ve sicak suyu uzerine dok birak demlensin , sonra iliyinca icersin,
bogurtlen yapragi dedigin de cay ,ben cok yazdim ilk sayfalara ama kimse dikkat etmemiz,
sadece bogurtlen yapragi degil civanpercemi, kirkkilit otu, sari kantaron, adacayi, hayit, meyan koku,
biberiye yapragi bunlarin hepsini bir kabda karistir bir kavanoca koy karisim bir cay olsun sonra
ayni sistem bir tutam sicak suya at demlensin ic gunde 3 defa tok karna
aktar ve bahartci amca boyle oneriyor, benim dr umda aynisini soyledi,
bal ve tohum karisimlarini da ac karna gunde 3 ogun bir kasik yiyin ama karisim icine asla metal kasik sokmayin tahta kasik olacak bu sart ,
optum herkesi, sevgilerrrrr))))))
selammm,
hayit cayi icmek icin,once,
bir demlik al bir kisilik demliklerden olsun, suyu bir fincanlik kaynat ketelda, demlik icine bir tutam hayit tohumunu koy ve sicak suyu uzerine dok birak demlensin , sonra iliyinca icersin,
bogurtlen yapragi dedigin de cay ,ben cok yazdim ilk sayfalara ama kimse dikkat etmemiz,
sadece bogurtlen yapragi degil civanpercemi, kirkkilit otu, sari kantaron, adacayi, hayit, meyan koku,
biberiye yapragi bunlarin hepsini bir kabda karistir bir kavanoca koy karisim bir cay olsun sonra
ayni sistem bir tutam sicak suya at demlensin ic gunde 3 defa tok karna
aktar ve bahartci amca boyle oneriyor, benim dr umda aynisini soyledi,
bal ve tohum karisimlarini da ac karna gunde 3 ogun bir kasik yiyin ama karisim icine asla metal kasik sokmayin tahta kasik olacak bu sart ,
optum herkesi, sevgilerrrrr))))))
selam diyet nasıl gidiyor. ne zaman gideceksin doktora.
hadi bakalım işallah güzel sonuç alırsın.ay selam tatlım,
valla diet fena değil ama hafta sonu biraz kaçırdım tiramisu yedimmm:)),
ya nedendir hava bozduya bir tembellik geldi spora gidemedim , bugünde çıkamadım bir yere, pazartesi hep böyle oluyor ama, toparlarım gene,
canıkom ginerayı kullanıyorum , benim hesabıma göre martın ilk haftası regl olmam gerekiyor inşallah 2. gün gideceğim bakalım kist felan yoksa başlarız demişti dr, inşallahhhhhh:))),
onun dışında, çayları ve macunu yiyorum ama, macunu yemek artık çok ozr geliyor valla ne yalan diim:),
tanrım inşallah benimle olur muayene günü ve sonrası:))) senden naber fıstık?
yok arkadaşım yok bu seferde olmadı karaları bağladım oturuyorum. 7.denemede fos çıktı .olmayacak artık gibi geliyor . bilmiyorum ne yapacağım ama daha iyiyim önceki denemelerde aldığım negatif sonuçlarına göre... ama denicem 8.yi gerekirse 9 gerekirse 10 .....Canım seni merak ettim,bugün belli olacaktı,hakkımızda hayırlısı,allah gönlüne göre versin,sevgiler
yok arkadaşım yok bu seferde olmadı karaları bağladım oturuyorum. 7.denemede fos çıktı .olmayacak artık gibi geliyor . bilmiyorum ne yapacağım ama daha iyiyim önceki denemelerde aldığım negatif sonuçlarına göre... ama denicem 8.yi gerekirse 9 gerekirse 10 .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?