Ben bir kiracıyım öncelikle ama ev sahibinizi haklı gördüm. Bu olaylarda iki taraflı olarak düşünmek gerektiğine inanıyorum. İki tarafı da mağdur etmemeliyiz. Sizin eviniz olsa 5k kiraya verir miydiniz bu ekonomik durumda Allah aşkına? 5k dediğiniz olay haftalık market alışverişi şu an farkındaysanız ki iki ay sonra muhtemelen tamamen çöp olacak.
Siz doktor değil misiniz? Üstelik evlisiniz, eşinizin de güzel bir işi var diye biliyorum. On bin TL sizin iki haftalık market alisverisiniz olabilir ama bu ülkenin yarısi hala 17 bin lira ile ay gecirmeye çalışıyor.
Bu tarz yorumları çok saçma buluyorum KK'da .
Bu hanımefendinin, Türkiye'nin küçük bir şehrinde daha iki sene önce siz muhtemelen çoook daha fazlasına otururken binbesyuz liraya yeni girdiği bir evde yaşarken haftalık marketin beş bin lira olduğuna, sizin gibi sebzenin organigi, bademi kuruyemisi takviye besin maddesi vs aldığına sizi inandiran nedir?
Siz sertifikalı gezip dolaşan organik tavuk yumurtasi alirsiniz, geçim sıkıntısı yaşayan insan bir kümeste yüz bin tane yaşayan zavallı stresli tavuğun yumurtasını alır yine de pahalı bulur.
Ayrica on bin tutacak ev var, tutmayacak ev var.
Eğer yeni binaysa evin değeri artar
Metroya , metrobüse, duraklara yakınsa evin değeri artar
Asansörü varsa, yakınında güzel tesis varsa vs evin değeri artar
Büyük şehirdeyse evin değeri artar.
Belki de konu sahibinin evi haritada yerini gösteremeyeğiniz bir sehirin merkezi bile olmayan saçma bir yerinde. Belki yakınında bim bile yok, belki tekinsiz bir muhit, belki depremde yıkılma riski yüksek eski bir bina, belki dışı tuğla kaplamalı,belki zemin kat, belki 1+1, belki bir oda komşu duvarıni görüyor, belki sobalı, belli salonun ortasında doğalgaz kombi olan evlerden.
Neden kendi cevrenizdeki evlerle kiyasliyorsunuz ki?
Ayrica
Sariyerin gobeginde haciosman metrosuna yakın deniz gören evi olan iş arkadaşımın kirası daha yeni 5 binden 10 bine çıktı, Büyükada'da tam bir sayfiye evinde yaşayan KK arkadaşımın kirası hâlen 8 bin. Gayet de uygun kiralık evler var ülkenin bir yerlerinde.
*Ev sahibi de değilim kiracı da değilim. Dededen kalma evde oturuyorum. Sadece kendi yüksek hayat standartini genelleyip daha düşük sosyoekonomik düzeydeki insanlara üstten yorum yapılmasi beni rahatsız ediyor