• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracıyım

polanegri

Nefis-e
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
1.167
8
116
kızlar mrb.şuanda kirada oturuyoruz ama kiramız bize ağır geliyor ve giriş katında oturuyorum ne çamaşır asabiliyorum ne halı sirkeleyebiliyorum.yeni bir ev bulduk hem daha uygun hemde 3.kat m2 olarakta daha büyük.8 aydr bu evde oturuyoruz evi taşımak niyetindeyiz.yeni taşınmak istediğimiz evde ev sahibi bi kaç yer tadilat edicek 1 ayı bulucak taşınmamız.sorun şu ki kontrat 1 yıllık anlaşmalı 1 yıl dolmadan kiracı ev sahibine 1-2 ay önceden haber vererek evden çıkabilir mi.verdiğim depoziti alamamaktan korkuyorum.ev sahibi çok huysuz aksi sorun çıkarabilir.bunun için böyle bir anlaşma var mı 1 yıldan önce çıkamam mı evden??? bu konu hakkında fikri olan varsa yazarmısınız ??????

canım biz 9.ayda taşındık kabul etti para yerine 1 ay kira vermeden oturtuk ama çoğu ev sahibi yıl dolmadan çıkarsan kirayı ödüceksin diyo

Bizim de kiracimiz var, bazen ayin sonuna dogru oduyor kirayi. Ona ragmen biliyoruz ki kirayi takip gitse lanet olsun der mahkeme falan ile ugrasmayiz. Ev sahibinize soyleyin, ariza cikarirsa depozito kadar kirayi vermezsiniz olur biter.
Bir de hukuk forum siteleri var, onlardan arayip bulup yazarsaniz hukuki haklarinizi da ogrenebilirsiniz ya da "ne yaparsaniz yanlis olur" sorusuna cevap bulursunuz.

çok zor kiracı olmak bizde 1senelik anlaşma yapmıştık 6aydan önce çıkarsan veririm depozitoyu dedi ben evde duramadım korkuyordum onun için 3ay sonra çıkmak istedik öyle lanet bi ev sahibiydiki 1çivi bile çakmamıştım eve yeni evliydim zarar ermemiştik ama vermedi depozitoyu bizde çok safız kiramızı yatırdık 15gün sonra çıkmak istedık 15gunluk kıra paramızıda vermedi

şimdi ben önceden söylesem oluyor yani.kontratıda okudum ev sahibi çıkaramaz kiracıyı yazıyor sözleşme bitmeden.ama kiracıda 1 yıldan önce çıkamaz diye bi şart yazmıyor.ev sahibim huysuz umarım sorun çıkarmaz.olmadı depozitoyu vermesse kiraya saysın dimi.sonuçta bu ev ağır geliyor kaldıramıyoruz giriş katı ve doğru dürüst ne temizlk yapabiliyorm ne çamaşır asıyorm.bidfe yeni evliyim korkuyorm gece yatarken.umarm yolunda gider herşey.

şimdi ben önceden söylesem oluyor yani.kontratıda okudum ev sahibi çıkaramaz kiracıyı yazıyor sözleşme bitmeden.ama kiracıda 1 yıldan önce çıkamaz diye bi şart yazmıyor.ev sahibim huysuz umarım sorun çıkarmaz.olmadı depozitoyu vermesse kiraya saysın dimi.sonuçta bu ev ağır geliyor kaldıramıyoruz giriş katı ve doğru dürüst ne temizlk yapabiliyorm ne çamaşır asıyorm.bidfe yeni evliyim korkuyorm gece yatarken.umarm yolunda gider herşey.

Uygulamada çok fazla rastlamadım bu duruma. Genelde Depozitonu alırsın lanet bir ev sahibin yoksa.
Kiranı düzenli ödemezsen noter aracılığıyla sana ihtarname çekerse kanuni olarak sözleşme bitimine kadar olan kiraları talep etme hakkı var.
sonuç olarak ev sahibin iyiyse halden anlıyorsa sana problem çıkarmayacaktır.
En kötü kirayı vermeden oturursun depozito bittiğindede çıkarsın.

Son düzenleme:
Uygulamada çok fazla rastlamadım bu duruma. Genelde Depozitonu alırsın lanet bir ev sahibin yoksa.
Kiranı düzenli ödemezsen noter aracılığıyla sana ihtarname çekerse kanuni olarak sözleşme bitimine kadar olan kiraları talep etme hakkı var.
sonuç olarak ev sahibin iyiyse halden anlıyorsa sana problem çıkarmayacaktır.
En kötü kirayı vermeden oturursun depozito bittiğindede çıkarsın.

yok kirayı gününden önce bile verdiğim oluyor gününü hiç geçmedi.ama zor geliyor kiram fazla ağır geliyor.dediğiniz gibi depozitide vermem derse kirayada sayamam derse depoziti yapcak bişey yok zorla tutamaz ya bizi.vermem kira oturum 1 ay zaten 1 ayı bulcak taşınmam.en iisi öyle.çıkıp konuşcaz bakalım önce tatlı dille baktım olmuyor vermem kira mira çıkar giderm

yok kirayı gününden önce bile verdiğim oluyor gününü hiç geçmedi.ama zor geliyor kiram fazla ağır geliyor.dediğiniz gibi depozitide vermem derse kirayada sayamam derse depoziti yapcak bişey yok zorla tutamaz ya bizi.vermem kira oturum 1 ay zaten 1 ayı bulcak taşınmam.en iisi öyle.çıkıp konuşcaz bakalım önce tatlı dille baktım olmuyor vermem kira mira çıkar giderm

Zaten muhtemelen ev sahibinde nakit para vermek istemeyecektir. kiraya sayalım diyecektir. Gel gör ki bazıları evde tadilat boya var diyip çamura yatabilir. Siz bu kadar iyi niyetliyken kiranızı aksatmadan öderken evinizi temiz tutarken zannetmiyorum problem çıkarsın.
hakkınızda hayırlısı olsun

bu gece ev sahibine çıktık zaten çok aksi bi adam olduğunu söylemiştim.öylede oldu zaten.bir sürü bahaneler üretti.depozitoyu vermem dedi.ben çıktım 1 ay önceden haber vermek için.ama böylelerine 3-4 ay kira vermeyip çekip gitmek.badana boya yaptm ben o eve dedi 600 tl masraf ettm dedi.tmm dedik çıkarken boyuycaz.neymiş marshaln boyasıyla boyuyucakmışz çok pahalıymış onun yerine boyamayın depozitodan kesiyim dedi.bende olmaz biz boyarız dedim.halbuki çocum yok 8 aydır oturdum bu evde boya yapılcak bi yeri yok.neyse onada tamam dedik.bana şimdi marshhalın kutusu lazım.eski çalıştm yerden dandk bi boya alıp marshalın kutusuna koycam göstermelik.:):):):) kirada vermicem bu ay.yoksa depozitomu vermicek.adli yollara gitmek istemiyorum bide ona para ödeyecek durumum yok.olsa keşkede versem mahkemeye kesn ben haklı çıkarım ama adli yola giremem.ben nerden marshall kutusu bulabilirim acaba ya.vala kızlar sizlerde varsa ist da oturan marshall kutusu olan bana yardımcı olsun.içine dandik bi boya koyup boyuycaz duvarları.200 tl boya ya çok pahalı.kızlar yardım ve fikirlerinizi bekliyorum :)

benim eski ev sahibi depoziti vermediği gibi elindeki teminat senedini de vermek istemedi bir ton sorun çıkardı allahından bulsun ev aldığımıza sevinememiştik bile o gün..sonra aldık gerçi senedi ama haram olsun o depozit ona diyorumm..ah ettim o ev hala boş duruyor :) daha çok boş kalacak

benim eski ev sahibi depoziti vermediği gibi elindeki teminat senedini de vermek istemedi bir ton sorun çıkardı allahından bulsun ev aldığımıza sevinememiştik bile o gün..sonra aldık gerçi senedi ama haram olsun o depozit ona diyorumm..ah ettim o ev hala boş duruyor :) daha çok boş kalacak

bende ah ettim hakkımız olan parayı vermiyor.allahından bulsun ne diim.bi an önce çıkayımda şu evden

canım madem sorunlu bi adam sende biraz daha sabret....
ve en önemlisi muhakkak kontrat bittiğinde karşılıklı fes edin
ben bu aptallığı yaptım ve kontrat otomatik yenilendi diyip mahkemeye verildim
benim ki uzun mesele ama bu tür mal sahiplerine dikkat benim ki emlakçıydı ve bu işin kurduydu
ama adalet benden yanaydı ve o kaybetti ya kazansaydı davayı.......

D:D:D:D: ay napim çıkcam eve ne 200 lira para verip boyuyım ki.ama buldum teysemde varmış hehehhe:D

canım,bizimde kiracılarımız var bu boya badana işi nedir ki...anlamadım valla ben kiracı çıktıktan sonra bakımını yaptırıp gelen kiracıya teslim ediyorum...depozitoyu da sadece ödenmeyen elektrik,su,doğalgaz faturaları eğer ödenmemişse o sebeple alıyorum...çok şükür önemli bir sıkıntımda olmadı kiracılarımla...

allaha bırakıyorum rabbim herşeyi görüyor.ben gerekeni yapıcam.ne diim dünden beri sinirden geberiorz eşimle.vermicem bu ay da kira zaten girerken önce ödeme yapıorz sıkıysa onuda istesn bakim bak ne yapıorz o zmn.Allah hrşeyin hayırlısını versn evin bile.bide ne oldu biliyomusunz kızlar evi toparlamaya başladım halının altından 100 tl çıktı bu evde bi musibetlik varmış demekki halı bile sevindi taşınıoz die sanırım para çıktı altından hehehhehehe.:36::36::36::36::36::36::36::36:

Back