Kiracınız çok makul bir insanmış bence. 5.500 tl teklifi bile kendisinden gelmiş, 2.000 tl olan mevcut kira için çok iyi bir zam. Yani şu dönemde bence her iki taraf da birbirini anlamalı. 6 yıldır oturan düzenli kira ödeyen bir insana ben bunu da seve seve kabul ederdim. Çıkmazsa hiçbir şekilde çıkaramazsınız sadece 5 yıl dolduğu için kira yenileme yapabilirsiniz mahkemenin de 6.000 üzerinde bir karar vereceğine zaten inanmıyorum. Adam size 25 zam yapıp yollasa mahkeme mahkeme uğraşırsınız yıpratıcı bir süreç olur. Yeni giren 6.000den 1.500 tl fazlaya oturup bir ton uğraştıran, kirasını düzenli ödemeyen ya da eve iyi bakmayan birisi olsa ne yapacaksınız?
Benim kendi kiracım şu an kiraları 25.000-30.000 arası olan sitede 10.000tlye oturuyor. Onu da 6.000 üzerinden konuşarak yaptık. Herkes bana 15.000 yap ödemezse çıksın bu fiyata nereden ev bulacak dedi üstelik tahliye taahhütnamem de var istesem şartsız şurtsuz çıkarıp bir Arap’a 40.000 tlye de kiraya verebilirim ama düzen kurmuş düzenli kira ödeyen bir insana durumları çok iyi olmasına rağmen böyle bir şey yapamam.
Bir de yanlış anlamadıysam kiracı sizin kiracınız sanırım. Siz önceden babanla konuşup şu fiyata tamamım diye bir fiyat belirlemediniz mi?