Kiracımızla inatlaşma durumu

Mahkemenin kirayı belirlemesi uzun sürer. Bundan eminim.

Ne yazık ki, düşük kira ödeyen kiracılardaki genel problem bu. Yıllar sonra bedeli ağır oluyor gördüğünüz gibi.

Sonuçta kiracı yaşam konforunu düşük kiraya göre ayarlıyor, evet babanızı istediği rakam makul ancak alışkanlıklar zor değişir.

Avukatla görüştürün, kararı babanıza bırakın bu işe çok girmeyin.

Davayı tercih edebilir, evi satabilir, anlaşabilir vb. Kiracının yanında da olmayın (size çok kızar bu sefer, para kaybetmemi mi istiyorsun sen der), dava açalım diye de teşvik etmeyin.

Nötr olun, ne karar verirsen arkandayız yalnız bu aralar çok yoğunum dava açılacaksa X bey ilgilensin diyin. Biraz diplomatik olacaksınız.

9 bine ev var diyor çevrede. Ya akşamdan beri 2 paket sigara içtim asabım aşırı bozuk. Kiraci çıldırdı demek ki en son demis ki size yüzde 25 dışında zam yapmıyorum yasal yollara başvurun..
E haksız değil kiracı, babanızın gözünü para bürümüş. 9 bin nedir 6 bin nedir el insaf gerçekten el insaf. Uğraşsın dursun şimdi babanız kolay kolay çıkaramaz. İnsanlık nereye gidiyor noluyor bu millete yazık.

Evi sattığı kişinin ihtar çekmesi lazım. 6 ay mühlet var. Bu süre içinde boşaltmazsa dava yolu. Uzun bir süreç yani

Yeni alıcının problemi, konu sahibini ilgilendirmiyor.

Zaten piyasa fiyatının dörtte biri kadar gelir elde ediyorlar. Ev fiyatları aldı başını gitti, kiracı olduğu için biraz kayıpları olsa da oturup evi dörtte biri fiyatına satacak değiller. Her türlü kardalar.

Evin fazla bir değer oranı yok ki 2.000 TL, kiracı inada bindirmeden 3 katına onay vermiş. Babanız ihtar çekebilir fakat süreç size gelene kadar %25 oranında zamma razı olmalısınız.

Sözleşmeler de yenileme yapmanız gerekiyor ki güncel bir sözleşme sizin işinize yarardı. Ücreti elden mi yoksa bankada işlem adı gözüken dekont ile mi alıyorsunuz?
Bankaya yatırıyor. Yok sözleşme 1 senelik ilk girdiğinde yapıldı ama sonra otomatik oluyormus ztn.

Ne yazık ki, düşük kira ödeyen kiracılardaki genel problem bu. Yıllar sonra bedeli ağır oluyor gördüğünüz gibi.

Sonuçta kiracı yaşam konforunu düşük kiraya göre ayarlıyor, evet babanızı istediği rakam makul ancak alışkanlıklar zor değişir.

Avukatla görüştürün, kararı babanıza bırakın bu işe çok girmeyin.

Davayı tercih edebilir, evi satabilir, anlaşabilir vb. Kiracının yanında da olmayın (size çok kızar bu sefer, para kaybetmemi mi istiyorsun sen der), dava açalım diye de teşvik etmeyin.

Nötr olun, ne karar verirsen arkandayız yalnız bu aralar çok yoğunum dava açılacaksa X bey ilgilensin diyin. Biraz diplomatik olacaksınız.
Kiraci aslında normale oturuyordu şuan düşük kaldı ama zam yapacak işte yani inanın bilmiyorum. Evi satmaz. Bu saatten sonra kiraci onla anlaşmaz. Ver mahkemeye yüzde 25 yapicam demis. Adamı delirtti demek ki . Babam şu mantıkta yeni girenler 9 bin ödüyor o da ödesin. Benim anladığım Babam zararlı çıkar bu işten bu mahkeme sürer giderrr

Zaten piyasa fiyatının dörtte biri kadar gelir elde ediyorlar. Ev fiyatları aldı başını gitti, kiracı olduğu için biraz kayıpları olsa da oturup evi dörtte biri fiyatına satacak değiller. Her türlü kardalar.
Evet yeni alıcının problemi

Kaç eviniz var?

Ay 6 bin yapmış daha nedir yani..
Bizim kiracı 1200 e otuyormuş ve burda kiralar 1+1ler 5000 liradan başlıyor.
Bizim 3+1.
En son dedim çıksın zaten evlendi gitti eşyaları sadece duruyor depo niyetine eşya tutuyor ben eşyalarımı koyucam dedim Allah rızası için 1.500 lira yapmış şaka gibi..
Biz ihtar çektik öyle çıkıyor şimdi ama ben gerçekten kendi eşyalarımı koyucam.

Arkadaşlar hepinize iyi niyetinizden dolayı tesekkur ederim ama hukuki bilgi dahilinde cevap veren olursa sevinirim haklarım ne hakkı ne . Yoksa bende çok sinirliyim:KK66:)))
Merhaba, 5 sene dolduğu için kira tespit davası açabilirsiniz. Mahkeme emsallere göre kira bedelini belirler.
Bunun haricinde, kiracı kirayı zamanında eksiksiz ödüyorsa, elinizde hukuken geçerli şartları sağlayan tahliye taahhütnamesi yoksa ve sizin kiradaki eve ihtiyacınız yoksa malesef 10 yıldan önce tahliye davası açamazsınız.

Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim kiracı 6000 teklif etmişken 200 TL için mahkemelik olmak da sinir bozucu haklısınız..

Ay 6 bin yapmış daha nedir yani..
Bizim kiracı 1200 e otuyormuş ve burda kiralar 1+1ler 5000 liradan başlıyor.
Bizim 3+1.
En son dedim çıksın zaten evlendi gitti eşyaları sadece duruyor depo niyetine eşya tutuyor ben eşyalarımı koyucam dedim Allah rızası için 1.500 lira yapmış şaka gibi..
Biz ihtar çektik öyle çıkıyor şimdi ama ben gerçekten kendi eşyalarımı koyucam.
İhtar çektiniz diye mi çıkıyor anlamadim

Adamin gozu dönmüş para diye 200 liraya bile tapar olmus yazik kiracıya. Umarim insan gibi insan olan ev sahiplerine denk gelsinler bundan sonra.
Ya da kimsenin agiz kokusunu cekmeyecekleri bir evleri olsun.

Herkese selam arkadaşlar kısaca özet gecicem sorunu. Kiracimiz var 6 yıldır falan oturuyor düzenli kira ödeyen insanlar, eve ilk girdiklerinde sözleşme yapmıştım daha sonra yenilmedik ama zaten otomatik yenileniyor diye biliyorum neyse önümüzdeki ay zam ayları Babam aramış kiraciyi 2 bin lira ödüyorlar, kıraci demiski yüzde 25 zam tabi ki su enflasyonda çok az ortak bi noktada buluşalım. Neyse Babam da inat bi adam adama demis ki iste anlaşamazsak ihtar cekicem vs. Tehdit vari . Kiraci demis ki ortak noktada anlaşalım 5 bin ödim size Babam yok demis 6500 olacak kiraci da demis ki 5500 yapalım Babam yok en son kiraci demis ki abi 6 bin ödim ikimiz de uğraşmayalım. Babam yok demis 6200 her neyse kiraci de sinirlenmiş sanırım. Ödemiyorum ver mahkemeye demis. Babam da tutturdu ihtar çekelim vs. Benim de bildiğim mahkemeler şuan 2 sene sonraya gün veriyor. Arkadaşım avukat o da dediki kiraci şuan size yüzde 25 zam yapsa yollasa hicbisi yapamazsınız. Fikri olan var mi ? Cidden Babama aşırı kızgınım. Ne yapicam bilmiyorum. Bu durumda kim kazanır. Bildiğim tahliye davasının gerekçeleri olmalı ya da kira tespit davası açsa davaya kadar yüzde 25 zam yapabilir dimi Ay nolur bilen fikir versin
Böyle kiracı bulmuşsunuz bunuyorsunuz. Akrabam 2bin tl olan kirasını 3000’e çekti zar zor dik döküp. Çok acımasız babanız inşallah mahkemede ağzının payını alır

Herkese selam arkadaşlar kısaca özet gecicem sorunu. Kiracimiz var 6 yıldır falan oturuyor düzenli kira ödeyen insanlar, eve ilk girdiklerinde sözleşme yapmıştım daha sonra yenilmedik ama zaten otomatik yenileniyor diye biliyorum neyse önümüzdeki ay zam ayları Babam aramış kiraciyi 2 bin lira ödüyorlar, kıraci demiski yüzde 25 zam tabi ki su enflasyonda çok az ortak bi noktada buluşalım. Neyse Babam da inat bi adam adama demis ki iste anlaşamazsak ihtar cekicem vs. Tehdit vari . Kiraci demis ki ortak noktada anlaşalım 5 bin ödim size Babam yok demis 6500 olacak kiraci da demis ki 5500 yapalım Babam yok en son kiraci demis ki abi 6 bin ödim ikimiz de uğraşmayalım. Babam yok demis 6200 her neyse kiraci de sinirlenmiş sanırım. Ödemiyorum ver mahkemeye demis. Babam da tutturdu ihtar çekelim vs. Benim de bildiğim mahkemeler şuan 2 sene sonraya gün veriyor. Arkadaşım avukat o da dediki kiraci şuan size yüzde 25 zam yapsa yollasa hicbisi yapamazsınız. Fikri olan var mi ? Cidden Babama aşırı kızgınım. Ne yapicam bilmiyorum. Bu durumda kim kazanır. Bildiğim tahliye davasının gerekçeleri olmalı ya da kira tespit davası açsa davaya kadar yüzde 25 zam yapabilir dimi Ay nolur bilen fikir versin
Kiracıyı nadir haklı bulurum 😀 ama buldum
Babanız zorlamış
Ben kiracının yerinde olsam hadi dava aç 2 seneden önce çıkmam derdim 😂

Babanız gibi paragözler kötü ev sahibi oluyor sonra bizim gibi masumlara da suç buluyorlar burda 😂

Kiraci aslında normale oturuyordu şuan düşük kaldı ama zam yapacak işte yani inanın bilmiyorum. Evi satmaz. Bu saatten sonra kiraci onla anlaşmaz. Ver mahkemeye yüzde 25 yapicam demis. Adamı delirtti demek ki . Babam şu mantıkta yeni girenler 9 bin ödüyor o da ödesin. Benim anladığım Babam zararlı çıkar bu işten bu mahkeme sürer giderrr

Çevresinde evler 9 bine giderken yüzde 25 diyen kiracı çok da iyi niyetli değildir onu söyleyeyim.

Niye kiracıyı bu kadar tuttuğunuzu anlayamıyorum.
Zaten babanız 6200 demiş 9000 değil.

Mahkeme isterse 2 yıl sürsün, kira hesabında yine kara geçiyor babanız. 4 yıllık kiraya geliyor 1 yıllık kira.

Burada en karlı durum 6 bine iki tarafın da anlaşması olur ancak kiracı bunu kabul etmeyebilir zira mahkeme bitene kadar ne kadar kirada kalırsa o kadar karda.

5 yil ve uzeri kiraciya, emsale gore kira artirabilorsiniz. Yuzde 25 kurali yok. Etraftaki evler kac liraysa artabilir.
Ama kiraciniz ilimli davranmis. Babanizi haksiz buldum. 5bini kabul edebilirdi.
Babanizi ikna edin bence. Davadan falan vazgecsin. Kiraci 6bine de okey demis. Kabul edin gitsin.

Kaç eviniz var?

Soruya soruyla karşılık vereyim 2 tane olsa ne olur 200 tane olursa ne olur? Kiracılarım var çok şükür ancak kendilerini hiç üzmedik onlar da bizi üzmedi halen çıktıktan sonra bile her bayramda bizleri ararlar.

Çok düşük kiralı yerlerde inanın bu kavga klasik, iyi niyetli kaç ev sahibi tanıdık bu tuzağa düştü. Aniden bütçeye 4000 tl yük getirirseniz herkes kızar.

X