Kiracımızla inatlaşma durumu

10 yıldan önce çıkartamazsınız bilgisi hatalı.

Mahkeme yeni kirayı belirler, bu durumda piyasa fiyatı ile karşılaşan kiracı yeni kirayı öder veya çıkar.

Dediğim gibi düzenli artış yapılmış olsa kiracı babanızın istediği rakamı da öderdi.

Çok düşük kira olunca kiracı gerçekten alışıyor, birkaç katı kira artışı istenince de piyasanın çok altında bir fiyat olsa bile kiracılar çirkinleşiyor.

Bu nedenle kiranın çok düşmemesini sağlamak çok önemli, yoksa iş kavgaya dönüşüyor.

“Kiram 3 katı arttı” oluyor “Şimdiye kadar piyasanın dörtte biri kadar kira ödeyip para biriktirdim, yine de yüzde 25 düşüpe oturacağım” değil.
Konudaki kiracı çirkinleşmemiş ki. 6 bine okey demiş, baba tutturmuş 6200 olsun diye. 200 TL için, karşısında uzlaşan insan varken çirkinleşen kişi ev sahibi burada, kiracı değil. E öyle dedi olmadı böyle dedi olmadı, kiracı da sinirlenip yasal hakkımı kullanıyorum diyebilir bu çok doğal. 200 TL için çirkinleşen kişi ev sahibi burada. Kiracıdan yana nasıl bir yaranız var bilmiyorum ama kusulacak konu burası değil.

Herkese selam arkadaşlar kısaca özet gecicem sorunu. Kiracimiz var 6 yıldır falan oturuyor düzenli kira ödeyen insanlar, eve ilk girdiklerinde sözleşme yapmıştım daha sonra yenilmedik ama zaten otomatik yenileniyor diye biliyorum neyse önümüzdeki ay zam ayları Babam aramış kiraciyi 2 bin lira ödüyorlar, kıraci demiski yüzde 25 zam tabi ki su enflasyonda çok az ortak bi noktada buluşalım. Neyse Babam da inat bi adam adama demis ki iste anlaşamazsak ihtar cekicem vs. Tehdit vari . Kiraci demis ki ortak noktada anlaşalım 5 bin ödim size Babam yok demis 6500 olacak kiraci da demis ki 5500 yapalım Babam yok en son kiraci demis ki abi 6 bin ödim ikimiz de uğraşmayalım. Babam yok demis 6200 her neyse kiraci de sinirlenmiş sanırım. Ödemiyorum ver mahkemeye demis. Babam da tutturdu ihtar çekelim vs. Benim de bildiğim mahkemeler şuan 2 sene sonraya gün veriyor. Arkadaşım avukat o da dediki kiraci şuan size yüzde 25 zam yapsa yollasa hicbisi yapamazsınız. Fikri olan var mi ? Cidden Babama aşırı kızgınım. Ne yapicam bilmiyorum. Bu durumda kim kazanır. Bildiğim tahliye davasının gerekçeleri olmalı ya da kira tespit davası açsa davaya kadar yüzde 25 zam yapabilir dimi Ay nolur bilen fikir versin
Bazı ev sahiplerinin resmen gözü dönmüş hal hatır kalmamış onca yıllık kiracı üç kuruş için mahkemeye gitmeye değer mi bilemem 😦

Çevresinde evler 9 bine giderken yüzde 25 diyen kiracı çok da iyi niyetli değildir onu söyleyeyim.

Niye kiracıyı bu kadar tuttuğunuzu anlayamıyorum.
Zaten babanız 6200 demiş 9000 değil.

Mahkeme isterse 2 yıl sürsün, kira hesabında yine kara geçiyor babanız. 4 yıllık kiraya geliyor 1 yıllık kira.

Burada en karlı durum 6 bine iki tarafın da anlaşması olur ancak kiracı bunu kabul etmeyebilir zira mahkeme bitene kadar ne kadar kirada kalırsa o kadar karda.
Ya hanımefendi siz anlamıyorsunuz adam yüzde 25 demedi. Adam yüzde yüz elli zam yaptı Babam kabul etmedi adam da ondan sonra sinirlendi yüzde 25 yapiyorum ver mahkemeye dedi. Olay bu. Babam da ihtar çekerse kiraciyi cikartabilecegini mahkemeye verirse cikartabilecegini düşünüyor . Halbuki benim bildiğim mahkemeye verse Babam kiraci mahkemeye kadar yüzde 25 zam yapar oturur o mahkeme yıllar sürer ben böle biliyorum . Başka bilen varsa yazsın doğrusunu.

Kontrat benle kontratlı tefe tufe oranında yazıyor hatta ozaman yüzde 10 Du o yaziodu. Tahliye taahautnamesi diye bisi yok
Tefe Tüfe değil o zaman %10 yazıyorsa o özel orana girer babanız daha fazla inatlasirsa adamda benim kontratimda %10 rakamı yazıyor o oranda yapıyorum o zaman derse ne yapacak babanız ki kanunen adam %10 da yapabilir o zaman.

Adam şimdiye kadar bir sürü zarar etmiş bırakın da biraz kızsın. Halen artırmak istiyor diye çevresinden laf geliyor.

Kendisi duruma uyanmayıp artırmasa ne siz ne de kiracı zarar ediyorsun demeyecekti, herkes mutlu mesut yaşayacaktı.

Kiracı 2 binlik kirayı bir zahmet düzenli ödesin o fiyata artık küflü depo bile tutulmuyor çoğu yerde.

Kiralar bir anda artmadı, yıllardır kira yüksek niye bugüne kadar beklendi? Kademe kademe 3 bin 4 bin diye yıllar içinde yavaşça artırılsaydı kiracı da mağdur olmazdı siz de.

Düzgün bir avukatla görüştürün. Avukat dava açamazsınız vs derse evi satın, o parayla yeni bir evi rahatça alır, 9 binden de kiraya verirsiniz.

Para bu kadar rahat vazgeçebileceğiniz bir şey değil. Yarın Allah korusun babanız hastalanıp bakıcı tutmak gerekse o 9 bin gelse diye yalvaracak hale gelinir aman diyeyim.
Konu sahibi zaten önceden de kirasını düzenli artıyor diyor kiracısı için siz hâlâ zarar etmiş diyorsunuz. Apartmanda da o civardaymış kiralar ısrar ediyorsunuz neden 2000den kiraya verdiniz diye. Adam 6000 e tamam demiş ama konu sahibinin babası hâlâ 200tlnin peşinde. Bu kadarı da vicdansızlık.

Ya hanımefendi siz anlamıyorsunuz adam yüzde 25 demedi. Adam yüzde yüz elli zam yaptı Babam kabul etmedi adam da ondan sonra sinirlendi yüzde 25 yapiyorum ver mahkemeye dedi. Olay bu. Babam da ihtar çekerse kiraciyi cikartabilecegini mahkemeye verirse cikartabilecegini düşünüyor . Halbuki benim bildiğim mahkemeye verse Babam kiraci mahkemeye kadar yüzde 25 zam yapar oturur o mahkeme yıllar sürer ben böle biliyorum . Başka bilen varsa yazsın doğrusunu.
Siz doğrusunu biliyorsunuz. Sadece 5 yıldan fazla kiracı olduğu için yüzde 25 değil. Sözleşmeye göre arttırim yapması gerekiyor

5 yıl boyunca hep tefe Tüfe oranında mi yapıldı zam? Kontrat da taraf sizsiniz, kira size mi ödeniyor.
Evet hatta daha fazla yapıldı Babam tefe tufeyi az buldu. Atıyorum yüzde 25 se yüzde 40. İlk başta bana odeniyordu sonra babamın hesabına. Kontrat ev sahibinin eşinin kadının üstüneydi kirayı adam atıyor. Ama bunlar çok detay tabi.

Herkese selam arkadaşlar kısaca özet gecicem sorunu. Kiracimiz var 6 yıldır falan oturuyor düzenli kira ödeyen insanlar, eve ilk girdiklerinde sözleşme yapmıştım daha sonra yenilmedik ama zaten otomatik yenileniyor diye biliyorum neyse önümüzdeki ay zam ayları Babam aramış kiraciyi 2 bin lira ödüyorlar, kıraci demiski yüzde 25 zam tabi ki su enflasyonda çok az ortak bi noktada buluşalım. Neyse Babam da inat bi adam adama demis ki iste anlaşamazsak ihtar cekicem vs. Tehdit vari . Kiraci demis ki ortak noktada anlaşalım 5 bin ödim size Babam yok demis 6500 olacak kiraci da demis ki 5500 yapalım Babam yok en son kiraci demis ki abi 6 bin ödim ikimiz de uğraşmayalım. Babam yok demis 6200 her neyse kiraci de sinirlenmiş sanırım. Ödemiyorum ver mahkemeye demis. Babam da tutturdu ihtar çekelim vs. Benim de bildiğim mahkemeler şuan 2 sene sonraya gün veriyor. Arkadaşım avukat o da dediki kiraci şuan size yüzde 25 zam yapsa yollasa hicbisi yapamazsınız. Fikri olan var mi ? Cidden Babama aşırı kızgınım. Ne yapicam bilmiyorum. Bu durumda kim kazanır. Bildiğim tahliye davasının gerekçeleri olmalı ya da kira tespit davası açsa davaya kadar yüzde 25 zam yapabilir dimi Ay nolur bilen fikir versin
Babanız şuan içten içten pişmandır :KK70: Düzenli olarak kiralarını ödeyen insanlarda üçü beşi aramam ben açıkçası. Bu zamanda kirasını zamanında ödeyeni bulmakta zor ki zamı kabul etmemezlikte yapmamışlar. Bence babanızla ve kiracıyla tekrardan siz konuşun.

Konudaki kiracı çirkinleşmemiş ki. 6 bine okey demiş, baba tutturmuş 6200 olsun diye. 200 TL için, karşısında uzlaşan insan varken çirkinleşen kişi ev sahibi burada, kiracı değil. E öyle dedi olmadı böyle dedi olmadı, kiracı da sinirlenip yasal hakkımı kullanıyorum diyebilir bu çok doğal. 200 TL için çirkinleşen kişi ev sahibi burada. Kiracıdan yana nasıl bir yaranız var bilmiyorum ama kusulacak konu burası değil.

Kiracıdan yana bir sıkıntım yok sonuçta ayda 4000 tl ek para isteniyor kızması normal. Elbette ne kadar yol varsa direnecek.

Benim buradaki derdim ev sahibi ve konu sahibi aslında, artış yapılacaksa düzenli yapılması. Yıllarca bekletip bir anda artış yapınca bu tip kavgalar çok oluyor, sonuçta kiracı da ev harcamalarını o kiraya göre ayarladı.

Sonra kiracı çıktığında eski kiracı olduğu için biraz daha düşükten oturacakken bir de 9 bin lira ödüyor.

Mesele 6000 - 6200 farkı da değil, kiracı hiç artış yapmazsa daha kara geçeceğini anlamış durumda. Kiracının hedefi 2000 civarında mümkün olduğu kadar direnebilmek.

Keşke kiracı ile anlaşılabilse ancak zor.

Uğraşsın istiyorum ama mesele şu ki beni uğraştıracak. İhtar cek ciksinlar diyor. Kahveden arkadaşı demis ki bi kac aya çıkar. Ay valla cildiricam ya
Kahveden söylemişlerse kesin doğrudur :) Bence babanızın iyi bir derse ihtiyacı var. İhtar çekin de bir gmrdün bakalım inat nasıl oluyormuş.

Konu sahibi zaten önceden de kirasını düzenli artıyor diyor kiracısı için siz hâlâ zarar etmiş diyorsunuz. Apartmanda da o civardaymış kiralar ısrar ediyorsunuz neden 2000den kiraya verdiniz diye. Adam 6000 e tamam demiş ama konu sahibinin babası hâlâ 200tlnin peşinde. Bu kadarı da vicdansızlık.

Düzenli artırsalar kiranın 4000 tl civarında olması lazımdı 2000 tl değil.

Bu ailenin alıştığı bir bütçesi, bir yaşam standardı var. Artı 4000 tl para istenirse elbette zorlanırlar.

Mesele 200 tl de değil, kiracı aslında 2000 tl hattında mümkün olduğu kadar tutunmanın daha karlı olduğunu anlamış durumda. Ne kadar oyalasalar o kadar iyi.

Biraz acımasız geliyor biliyorum ancak düşük fiyattan ani artışların getirdiği yıkımın yanında kademeli ancak makul bir artış bence daha iyi sonuç veriyor.

Kiracı hangi fiyat hattına alıştıysa öyle gitmeli, yoksa bir taraf aile bütçesini nasıl ayarlayacağını düşünürken öbür taraf yıllarca düşük oturdukları için minnetsiz olduklarını düşünüyor.

Buradaki mesele suçlu bir tarafın olmasından ziyade en makul insanlar arasında bile kavgaya gidecek bir yolda ilerlenmiş olması.

Kiracıdan yana bir sıkıntım yok sonuçta ayda 4000 tl ek para isteniyor kızması normal. Elbette ne kadar yol varsa direnecek.

Benim buradaki derdim ev sahibi ve konu sahibi aslında, artış yapılacaksa düzenli yapılması. Yıllarca bekletip bir anda artış yapınca bu tip kavgalar çok oluyor, sonuçta kiracı da ev harcamalarını o kiraya göre ayarladı.

Sonra kiracı çıktığında eski kiracı olduğu için biraz daha düşükten oturacakken bir de 9 bin lira ödüyor.

Mesele 6000 - 6200 farkı da değil, kiracı hiç artış yapmazsa daha kara geçeceğini anlamış durumda. Kiracının hedefi 2000 civarında mümkün olduğu kadar direnebilmek.

Keşke kiracı ile anlaşılabilse ancak zor.
Ya siz neden acaba anlamak ve saçma sapan bi inatla ev sahibi zam yapmamış az yapmış diyorsunuz. Muz cumhuriyeti mi burası? Kanun ne diyorsa o oranda zam yaptım diyorum neden anlamak istemiyorsunuz? Yaptım güzel kardeşim yasal zammı hatta bazen daha bile fazla. Benden iyi mi biliyorsunuz kiracima yaptığım zammı ya la havle ya.

Düzenli artırsalar kiranın 4000 tl civarında olması lazımdı 2000 tl değil.

Bu ailenin alıştığı bir bütçesi, bir yaşam standardı var. Artı 4000 tl para istenirse elbette zorlanırlar.

Mesele 200 tl de değil, kiracı aslında 2000 tl hattında mümkün olduğu kadar tutunmanın daha karlı olduğunu anlamış durumda. Ne kadar oyalasalar o kadar iyi.

Biraz acımasız geliyor biliyorum ancak düşük fiyattan ani artışların getirdiği yıkımın yanında kademeli ancak makul bir artış bence daha iyi sonuç veriyor.

Kiracı hangi fiyat hattına alıştıysa öyle gitmeli, yoksa bir taraf aile bütçesini nasıl ayarlayacağını düşünürken öbür taraf yıllarca düşük oturdukları için minnetsiz olduklarını düşünüyor.

Buradaki mesele suçlu bir tarafın olmasından ziyade en makul insanlar arasında bile kavgaya gidecek bir yolda ilerlenmiş olmasinatla
İnatla diyor ki 4 bin olması lazımdı. İşte o 4 bin şimdiki zamla olacak! Size yalan borcumuz bu var ya. Hayret bi olay. Israrla yok az yaptın bilmem ne. Yaptım diyorum yok ikna olmuyor. Zorla sinirlendiyorsunuz insanı Allah sizin kiracilariniza yardım etsin valla kabus gibisiniz

Evet hatta daha fazla yapıldı Babam tefe tufeyi az buldu. Atıyorum yüzde 25 se yüzde 40. İlk başta bana odeniyordu sonra babamın hesabına. Kontrat ev sahibinin eşinin kadının üstüneydi kirayı adam atıyor. Ama bunlar çok detay tabi.
Aslında şu detaydan birşeyler çıkarda uzlasmazsa dusunebilirsiniz.Herkes 5 yıl olarak bilir ancak 1+ 5 yıldır.tahliye davası açarsanız 2 yıl sürer.( O da en az) eğer ki kira tespit davası açarsanız o süre de kiracıyı karar çıkana kadar icraya da veremezsiniz karar Yargıtay'a gidene kadar o da ortalama 3 yıl falan. Bence kiracı ile uzlaşmak en mantıklısı

Aslında şu detaydan birşeyler çıkarda uzlasmazsa dusunebilirsiniz.Herkes 5 yıl olarak bilir ancak 1+ 5 yıldır.tahliye davası açarsanız 2 yıl sürer.( O da en az) eğer ki kira tespit davası açarsanız o süre de kiracıyı karar çıkana kadar icraya da veremezsiniz karar Yargıtay'a gidene kadar o da ortalama 3 yıl falan. Bence kiracı ile uzlaşmak en mantıklısı
Ne çıkar bu detaydan. Valla sagolun en azından bilgi verdiniz bu durumda biz mağdur olucaz. Kiracı delirdi çünkü vazgeçtim 6 binden yüzde 25 yapicam dedi. Haklı buluyorum gayet düzgün insanlar .

5 yılı doldurunca emsal kiralara çekebilirsiniz diye biliyorum. Kira tespit davası vs gibi. Ama bence hiç karışmayın babanız halletsin.

X