Kiracımızla inatlaşma durumu

Ayy aynı benim en yakın arkadaşımın durumu. Ev sahibi kira 3.500ken 7 bine çıkarmak istedi. Enflasyonla birlikte 4500 olması gerekiyordu Arkadaşım da 4500 evin hakkı değil değil (ev temizdi) ,ben size 5500 vereyim dedi. Ev sahibi de 7 bin vermiyorsan evimden çık demişti. Mahkemeye verdi, şu an mahkeme kararıyla arkadaşım 4500e oturuyor 6 aydır :)))) Düzenli ödediği için evden çıkarması da söz konusu değil. Böyle vicdansız ev sahiplerine müstehak :)) Herkes para kazanmak ister elbette ama hakkıyla olması lazım! Yoksa böyle bedelleri olur.
Tesekkurler başımıza gelecekleri öğrendim en azindan:)

Şizofreni böyle bir şey galiba. Kendin yazıp kendin oynamak. Allah şifa versin ne diyim avukata git demedin ukala ukala üst perdeden insanlar yazarlar bilmem ne diye ötüp cevap alınca saldırdın. Ah tuzu kuru biz fakirler anlamayız sizi ahhahahaha o kadar tuzun kuru madem gezinme ilgilenmediğin konularda arıza mıdır nedir.kesmiyorum terbiyesize terbiyesizce cevap verilir çünkü anladığın dilden yani .

Babama hakaret eden tuzu kuru hanım, gereksiz paylaşım diye öten kendi, sonra yok ben ne dedim bık bık. Alır cevabını oturursun. Her halktan kavga çıkartmaya çalışan tayfa ya resmen.
Babanız da sizin gibi belli ki. Boşuna değil bu öfke ve aç gözlülük. Size iyi uğraşmalar, yıllarca uğraşın da aklınız başınıza gelsin.

Biz de ev sahibiyiz ben şu durumda ne kiracıya kızıyorum ne de ev sahiplerine. Millet ev sahiplerini karun kadar zengin zannediyor herhalde. Banka yoluyla yani yasal olarak ödenen kiralarda kiranın belli bir miktarı vergi olarak gidiyor. Ev sahibi 1000, 2000 lira aldığı kirayı ne yapacak? Öte yandan bu kiracılar da para basmıyor bir eve milyarlar ödeyecek kadar. Bir yerlerde yanlış giden bir şeylerin olduğu pek açık. Sizinkisi hiç olmazsa sizin durumunuzu anlamış bizimkiler ödemeyeceğim, çıkarsam o fiyata ev bulamam diyor açıkça. Babanız mahkemelerle uğraşır durur aylarca çünkü kanunlar kiracılardan yana bu da bir gerçek. Biz tahliye tahattütnamesi olduğu halde bu kadar uğraşıyoruz.

X