- 20 Kasım 2017
- 2.747
- 7.952
- 39
Herkese selam arkadaşlar kısaca özet gecicem sorunu. Kiracimiz var 6 yıldır falan oturuyor düzenli kira ödeyen insanlar, eve ilk girdiklerinde sözleşme yapmıştım daha sonra yenilmedik ama zaten otomatik yenileniyor diye biliyorum neyse önümüzdeki ay zam ayları Babam aramış kiraciyi 2 bin lira ödüyorlar, kıraci demiski yüzde 25 zam tabi ki su enflasyonda çok az ortak bi noktada buluşalım. Neyse Babam da inat bi adam adama demis ki iste anlaşamazsak ihtar cekicem vs. Tehdit vari . Kiraci demis ki ortak noktada anlaşalım 5 bin ödim size Babam yok demis 6500 olacak kiraci da demis ki 5500 yapalım Babam yok en son kiraci demis ki abi 6 bin ödim ikimiz de uğraşmayalım. Babam yok demis 6200 her neyse kiraci de sinirlenmiş sanırım. Ödemiyorum ver mahkemeye demis. Babam da tutturdu ihtar çekelim vs. Benim de bildiğim mahkemeler şuan 2 sene sonraya gün veriyor. Arkadaşım avukat o da dediki kiraci şuan size yüzde 25 zam yapsa yollasa hicbisi yapamazsınız. Fikri olan var mi ? Cidden Babama aşırı kızgınım. Ne yapicam bilmiyorum. Bu durumda kim kazanır. Bildiğim tahliye davasının gerekçeleri olmalı ya da kira tespit davası açsa davaya kadar yüzde 25 zam yapabilir dimi Ay nolur bilen fikir versin
Öncelikle en büyük hatanız şimdiye kadar düzenli zamları yapmamanız olmuş. Tefe tüfeye göre zam yapılsa elbette kira 2 binden fazla olurdu.
İkinci olarak çevrede 9 bine kiralık ev varken elbette 2 bine oturtmayacaksınız. Bunun için kira tespit davası açabilirsiniz, 5 yılı dolmuş zaten.
Sizin cesaretinizi kıran avukatla çalışmayın başka avukat bulun.
Bunun dışında en temizi kiracıyla sizlerin görüşüp 6 binde anlaşmanız.