Kiracımızla inatlaşma durumu

Herkese selam arkadaşlar kısaca özet gecicem sorunu. Kiracimiz var 6 yıldır falan oturuyor düzenli kira ödeyen insanlar, eve ilk girdiklerinde sözleşme yapmıştım daha sonra yenilmedik ama zaten otomatik yenileniyor diye biliyorum neyse önümüzdeki ay zam ayları Babam aramış kiraciyi 2 bin lira ödüyorlar, kıraci demiski yüzde 25 zam tabi ki su enflasyonda çok az ortak bi noktada buluşalım. Neyse Babam da inat bi adam adama demis ki iste anlaşamazsak ihtar cekicem vs. Tehdit vari . Kiraci demis ki ortak noktada anlaşalım 5 bin ödim size Babam yok demis 6500 olacak kiraci da demis ki 5500 yapalım Babam yok en son kiraci demis ki abi 6 bin ödim ikimiz de uğraşmayalım. Babam yok demis 6200 her neyse kiraci de sinirlenmiş sanırım. Ödemiyorum ver mahkemeye demis. Babam da tutturdu ihtar çekelim vs. Benim de bildiğim mahkemeler şuan 2 sene sonraya gün veriyor. Arkadaşım avukat o da dediki kiraci şuan size yüzde 25 zam yapsa yollasa hicbisi yapamazsınız. Fikri olan var mi ? Cidden Babama aşırı kızgınım. Ne yapicam bilmiyorum. Bu durumda kim kazanır. Bildiğim tahliye davasının gerekçeleri olmalı ya da kira tespit davası açsa davaya kadar yüzde 25 zam yapabilir dimi Ay nolur bilen fikir versin

Öncelikle en büyük hatanız şimdiye kadar düzenli zamları yapmamanız olmuş. Tefe tüfeye göre zam yapılsa elbette kira 2 binden fazla olurdu.

İkinci olarak çevrede 9 bine kiralık ev varken elbette 2 bine oturtmayacaksınız. Bunun için kira tespit davası açabilirsiniz, 5 yılı dolmuş zaten.

Sizin cesaretinizi kıran avukatla çalışmayın başka avukat bulun.

Bunun dışında en temizi kiracıyla sizlerin görüşüp 6 binde anlaşmanız.

Kiraciyi cikardiktan sonra kiraya verirseniz dava acip 1 yıllık tazminat alma hakkı var çıkarmaya hakkı varmış öyle mi cahillik neyle ölçülür bilmiyorum kendi kendini zora sokmuş zırt pırt arayıp rahatsız ederseniz onun sizi şikayet etme hakkı da var aklınızda olsun

Uğraşsın istiyorum ama mesele şu ki beni uğraştıracak. İhtar cek ciksinlar diyor. Kahveden arkadaşı demis ki bi kac aya çıkar. Ay valla cildiricam ya

Kusura bakmayın güldüm sonra bize kimse ekonomi kötü demesin ya biz kötü insanlarız olaya bak
İhtar hakkınız yok dava hakkınız var yok öyle keyfim geldi çık git deme hakkı:)

Öncelikle en büyük hatanız şimdiye kadar düzenli zamları yapmamanız olmuş. Tefe tüfeye göre zam yapılsa elbette kira 2 binden fazla olurdu.

İkinci olarak çevrede 9 bine kiralık ev varken elbette 2 bine oturtmayacaksınız. Bunun için kira tespit davası açabilirsiniz, 5 yılı dolmuş zaten.

Sizin cesaretinizi kıran avukatla çalışmayın başka avukat bulun.

Bunun dışında en temizi kiracıyla sizlerin görüşüp 6 binde anlaşmanız.
Her zaman düzenli zam yapıldı zaten kucuk bi ev bin TL den girdi .

Hatalı bilgi, çıkartabilirsiniz.

Bir de bunca yıl eksik kira alıp zarar etmeyi göze alıyorsanız artık o ev yatırım aracı olmaktan çıkmıştır. Satıp (o zaman kiracı 6 ay içinde çıkmak zorunda) paranızı farklı şekilde değerlendirin.
Anlamadim hatalı bilgi derken? Eksik kira almadim o nerden çıktı anlamadım her sene konuştuk her sene de yüzde 25 den fazla zam yaptık. Çıkartabiliriz belki ama süreç uzun bunu demek istiyorum

Uğraşsın istiyorum ama mesele şu ki beni uğraştıracak. İhtar cek ciksinlar diyor. Kahveden arkadaşı demis ki bi kac aya çıkar. Ay valla cildiricam ya
Beklesin çıkar babanız çünkü o kadar kolaydı çıkmak.

Babanızın mahkeme ile uğraşmak istiyorsa yapacağı kira tespit davası açacak 5 yıl dolduğu için bu hakkı var çevre evlerde kira şu kadar ben de şu kadar istiyorum gibi.

Mahkeme karar verir o zaman ki çevre evlerde kira 5-6 bin civarı ise yine kiracının dediği olur büyük ihtimalle.

Öyle ihtar çekeyim evden çıksın diye birşey yok ha babanız oturmak isteyecektir bulunduğu şehirde başka evi yoktur o zaman evet çıkar ama onda da gerçekten oturacaksa yoksa oturmayip kiraya verilmesi durumunda onunda cezası var .

Arkadaşlar hepinize iyi niyetinizden dolayı tesekkur ederim ama hukuki bilgi dahilinde cevap veren olursa sevinirim haklarım ne hakkı ne . Yoksa bende çok sinirliyim:KK66:)))

O kadar üzgünüm ki anlatamam . Ama gerçekten anlamıyor söz. Sen zararlı çıkarsın diyorum yok çıkmam evden çıkartma hakkım varmış diyor. Süreç nasıl bilmiyorum..

Adam şimdiye kadar bir sürü zarar etmiş bırakın da biraz kızsın. Halen artırmak istiyor diye çevresinden laf geliyor.

Kendisi duruma uyanmayıp artırmasa ne siz ne de kiracı zarar ediyorsun demeyecekti, herkes mutlu mesut yaşayacaktı.

Kiracı 2 binlik kirayı bir zahmet düzenli ödesin o fiyata artık küflü depo bile tutulmuyor çoğu yerde.

Kiralar bir anda artmadı, yıllardır kira yüksek niye bugüne kadar beklendi? Kademe kademe 3 bin 4 bin diye yıllar içinde yavaşça artırılsaydı kiracı da mağdur olmazdı siz de.

Düzgün bir avukatla görüştürün. Avukat dava açamazsınız vs derse evi satın, o parayla yeni bir evi rahatça alır, 9 binden de kiraya verirsiniz.

Para bu kadar rahat vazgeçebileceğiniz bir şey değil. Yarın Allah korusun babanız hastalanıp bakıcı tutmak gerekse o 9 bin gelse diye yalvaracak hale gelinir aman diyeyim.

Adam şimdiye kadar bir sürü zarar etmiş bırakın da biraz kızsın. Halen artırmak istiyor diye çevresinden laf geliyor.

Kendisi duruma uyanmayıp artırmasa ne siz ne de kiracı zarar ediyorsun demeyecekti, herkes mutlu mesut yaşayacaktı.

Kiracı 2 binlik kirayı bir zahmet düzenli ödesin o fiyata artık küflü depo bile tutulmuyor çoğu yerde.

Kiralar bir anda artmadı, yıllardır kira yüksek niye bugüne kadar beklendi? Kademe kademe 3 bin 4 bin diye yıllar içinde yavaşça artırılsaydı kiracı da mağdur olmazdı siz de.

Düzgün bir avukatla görüştürün. Avukat dava açamazsınız vs derse evi satın, o parayla yeni bir evi rahatça alır, 9 binden de kiraya verirsiniz.

Para bu kadar rahat vazgeçebileceğiniz bir şey değil. Yarın Allah korusun babanız hastalanıp bakıcı tutmak gerekse o 9 bin gelse diye yalvaracak hale gelinir aman diyeyim.
Babamın zarar ettiği yok nerden çıktı anlamadım apartmandaki kiralar zaten bu şekilde. E malum bu sene arttı. Şimdi de zam ayı geldi. Yani zam yapılacak tabi ki fazladan. Avukat gayet düzgün yakın arkadaşım. Kiraci konusunda sinirlisiniz belli ki ama bu benim konum değil.

Anlamadim hatalı bilgi derken? Eksik kira almadim o nerden çıktı anlamadım her sene konuştuk her sene de yüzde 25 den fazla zam yaptık. Çıkartabiliriz belki ama süreç uzun bunu demek istiyorum

10 yıldan önce çıkartamazsınız bilgisi hatalı.

Mahkeme yeni kirayı belirler, bu durumda piyasa fiyatı ile karşılaşan kiracı yeni kirayı öder veya çıkar.

Dediğim gibi düzenli artış yapılmış olsa kiracı babanızın istediği rakamı da öderdi.

Çok düşük kira olunca kiracı gerçekten alışıyor, birkaç katı kira artışı istenince de piyasanın çok altında bir fiyat olsa bile kiracılar çirkinleşiyor.

Bu nedenle kiranın çok düşmemesini sağlamak çok önemli, yoksa iş kavgaya dönüşüyor.

“Kiram 3 katı arttı” oluyor “Şimdiye kadar piyasanın dörtte biri kadar kira ödeyip para biriktirdim, yine de yüzde 25 düşüpe oturacağım” değil.

Tefe tüfeye göre 6 yıl önce 1000 tl den giren kiracının şimdiki kirası 4015 tl olmalıydı. Hesaplama araçlarından siz depeki s

10 yıldan önce çıkartamazsınız bilgisi hatalı.

Mahkeme yeni kirayı belirler, bu durumda piyasa fiyatı ile karşılaşan kiracı yeni kirayı öder veya çıkar.
Mahkemenin kirayı belirlemesi uzun sürer. Bundan eminim.

Hatalı bilgi, çıkartabilirsiniz.

Bir de bunca yıl eksik kira alıp zarar etmeyi göze alıyorsanız artık o ev yatırım aracı olmaktan çıkmıştır. Satıp (o zaman kiracı 6 ay içinde çıkmak zorunda) paranızı farklı şekilde değerlendirin.
Evi sattığı kişinin ihtar çekmesi lazım. 6 ay mühlet var. Bu süre içinde boşaltmazsa dava yolu. Uzun bir süreç yani

Evin fazla bir değer oranı yok ki 2.000 TL, kiracı inada bindirmeden 3 katına onay vermiş. Babanız ihtar çekebilir fakat süreç size gelene kadar %25 oranında zamma razı olmalısınız.

Sözleşmeler de yenileme yapmanız gerekiyor ki güncel bir sözleşme sizin işinize yarardı. Ücreti elden mi yoksa bankada işlem adı gözüken dekont ile mi alıyorsunuz?

Bu arada aklıma geldi.
Kız kardeşim, kiracısına ihtar çekti 4 aylık kirayı alamadığı ve binada 7/24 kavga çıkarttıları için olay mahkemeye taşındı, karar 1 yıl sonra çıktı. Polis eşliğinde çıkartıldı. Aradan 3 yıl geçti o zaman ki kiraları taksit taksit zor alıyor.

X