Bizimkinin oğlu da merkezde oturuyor kiramiz ona endeksli benim oturduğum yerle bir ilgisi yok evinin konumunun işte ev sahibinin paşa gönlü ne isterse. Bu sene de üç katini isterse ben uğraşacağım artık. Adam evi aldığı parayı bir senede kira olarak ödedik resmen. TÜFE'ye göre ödemek baştan beri en mantıklısı. Seneye de artık çıkarım kızım da biraz büyür
işin açıkçası ben olsam yapmazdım ev sahibi istiyor diye
ha 1. sene anlaşamazsanız sözleşmeyi feshedebiliyor, hadi ilk sene yaptım diyelim
ondan sonra zaten süresize dönüyor, 5. sene emsal davası açabilir, kirasını zamanında yatıran kiracıyı da biraz zor çıkarır. çok istiyorsa uğraşsın dursun.
o yıl yasal oran neyse onu yaparım
ben de ev sahibiyim şimdiye kadar 1 kere olsun yasal orandan fazla zam yapmadım, demirbaşları kendim ödedim, dolap vs. istedi yaptım. hiç yok demedim. 10 senedir evim kirada. ilk kiracım varken yasal oranlar %10-15 filandı öyle yapıyorduk. sonraki kiracının da zam döneminde %25 olayı kalkmıştı. yani %25 varken 1 kere zam dönemi oldu, o kadar zam yaptım. olabilir dedim yani, ev alıp kiraya veriyorsanız böyle şeyler olabilir, (hakkaniyet değildi ama devlet bunu getirdi, yarın da belki emlak vergisine %500 koyacaklar, ev sahibi böyle riskleri göze almak durumunda) başkaları uymamışsa bu kiracıların da şaşkınlığı. valla ben %300 yapcam diyen ev sahibine hadi yap buyur gücün yetiyorso derim.
ben de kirada kalıyorum dediğim gibi, evi beğeniyorsam hadi 1. sene suyuna gidebilirim de sonra yasal oran neyse onu yaparım.
abonelikler üzerime gidip iptal ettiremez
ikametim burada
tüm kirayı gününde bankadan yatırıyorum -ki buradan önceki ev sahibimle orada kalsam kesin bu kavgaları ederdim. çok şükür kalmadım 1. senenin sonunda çıktım.
bu tür şeyleri tamamen şeffaf, yasal şekilde yaptıktan sonra neden %300 zam yapayım ki.
hem akla zarar bir miktar hem de %300 isteyen adamla uzlaşacağıma o parayı da versem başka yere bakarım, belki daha geniş olur ya da çarşısı pazarı yakın olur vs.
ben taşındım dediğim gibi. eski evime göre çok daha memnunum
onun karanlık odası vardı, ısınmıyordu, apartman çok daha gürültülüydü, en önemlisi balkon yoktu vs.
ha kaldığım semtte zaten düzgün ev yok yani. ama kötünün iyisi yani, şartlar dahilinde memnunum, şükür.
bilyorum taşınmak masraflı, anlıyorum da, ama valla dediğim gibi yasal oranlarda yapıp, oturabildiğin kadar oturup sonra da taşınmak o kadar da masraflı olmayabilir
zaten 5-6 seneye kim öle kim kala. belki zaten taşınacaksınız?
Evet benim kiracım da İstanbul'un merkezinde. Fiyatlar uçuk gerçekten 4+1daire, hani tefe tüfe'ye göre 24 küsür da 24'e olsun dedim. 22 diyor, hani peki demedim diye kendimi çingene gibi hissediyorum. Ama çok mu istedim ya tefe tüfe diyorum?... Paraları da var ...
konu vur deyince öldürmek şeklinde ilerlemiş
siz TÜFE yapacam onu kabul etmiyor diyorsunuz
burada %200 300ler havalarda uçuşuyor
kadınlar klübunda bu kiracı-ev sahibi konusunda olay ifrat-tefrit eksenine geliyor
biri diyor benim ev sahibi %200 yaptı öbürü diyor %25 yaptık hep etilerde 5 bine oturuyor....
neyse bence TÜFE'yi isteyin, ben olsam kiracımdan isterim. keza ev sahibime de o oranda yaparım.
kira meselesi konuşulurken yok emekli yok oradan alıp çocuğunu ödüyor, yok asgari ücret x lira vs. olayını da anlamıyorum. yavv bunlar ev sahibiyle kiracı arasındaki konu değil ki?