• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracı sorunu

Solukiklimler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2022
628
54
18
iki yıl önce evimizi kiraya verdik. Kiracı evinin kentsel dönüşüme girdiğini bu nedenle bir buçuk iki yıllığına oturmak istediğini söyledi. Biz de tamam dedik. O zaman erken çıkan kiracı makbul da değildi.
Şimdi duyduk ki evi bitmiş. 1600 tl ye oturuyor ama binada daireler 5 bin 6 bin oldu. Bir ay sonra kontrat yenileniyor. Eviniz bitmiş hayırlı olsun çıkmaya yakın haber verirseniz sevinirim ilana çıkarız dedim. Ben evimi kiraya verdim dedi. Adam bedava oturduğu için kendi evini yüksek fiyattan kiraya verip bizi enayi yerine koyuyor.aradaki farkla geçiniyor. Çıkıp gitseydi en az 5 bine kiraya gidecekti. Böyle yapmaya hakkı var mı? Evini gösterip evden çıkarabilir miyiz ? Doğru düzgün zam da yaptırmıyor.

Sozlesmenizde acikca 1,5 yil cikacagini tarih belirtilmemisse evet hakki var. Adamin finansal zekasi iyi calisiyor.
Daha çok ahlâksızlık gibi geldi. O zaman benim de kirama adam akıllı zam yapmalı.o evini kiraya veriyor diye ben mağdur oluyorum. Üstelik paraya bu aralar çok ihtiyacım var

Sözleşmeye açık açık yazdınız mı 1.5 yıl kiraya verdiğinizi? Yazmadıysanız çıkarma ihtimalinin çok düşük. Ciddi bir uğraş vermeniz gerekir. Sizin burda saydığınız sebeplerin hiçbir geçerliliği yok mesela.

Sözleşmeye açık açık yazdınız mı 1.5 yıl kiraya verdiğinizi? Yazmadıysanız çıkarma ihtimalinin çok düşük. Ciddi bir uğraş vermeniz gerekir. Sizin burda saydığınız sebeplerin hiçbir geçerliliği yok mesela.
Sözleşmeye yazmadık. Ben evi kiraya verirken kiracı ne zaman isterse o zaman çıkar. Ama kurnazligina uyuz oldum. Üç ay sonra giden kiracim da oldu. Depozitosunu vermemeye hakkım olmasına rağmen mağdur etmedim.

Sözleşmeye yazmadık. Ben evi kiraya verirken kiracı ne zaman isterse o zaman çıkar. Ama kurnazligina uyuz oldum. Üç ay sonra giden kiracim da oldu. Depozitosunu vermemeye hakkım olmasına rağmen mağdur etmedim.
Sözleşmeye yazmadıysanız işiniz zor. Çeşitli koşullar var kiracıyı çıkarabilmek için. İhtar süreleri falan ciddi bir zaman alacaktır. İmkansız değil ama imkansıza yakın. Ki sizin geçerli bir sebebinizde yok. Adam kurnazmış evet haklısınız ama yapabileceğiniz pek de bir şey yok gibi.
Bu arada depozitoyla ilgili bilginiz çok yanlış. 1 ay sonra da çıksa depozitoyu bu sebeple yakamazsınız. Alınış amacını es geçiyorsunuz.

Evi çok güzel yerde. Yepyeni ev. Bin yıl yaşayacak gibi bu tamahkârlık midemi bulandırıyor. Şok oldum.
Sizin malınız üzerinden zengin oluyor resmen adam. Sizi de düşük bir kira ile mağdur ediyor.
Ne güzel dünya.
Ne yaparsınız bilmem ama bir şekilde çıkması için uğraşın derim. Normalde kiracıları savunurum ama bu adamın zihniyeti pis.

Biz de kirada oturuyoruz, yedi yıldır aynı evdeyiz. Şuan 1500 TL, 2500e çıkarmayı düşünüyoruz kirayı.
Öte yandan geçen kış evler son zam dalgasını yemeden bir ev almıştık, içinde kiracı vardı. Ordan gelen kira bizim kirayı karşıladı. Derken kiracının tayini çıktı şuan ev boş. O evin kredisi 5 bin TL ve civardaki evleri minimum 7-8 bin TL ye kiraya veriyorlar. Yani o evi kiralasak krediyi ödemiş üstüne bu evin kirasını bile karsilamis olacak. Belki de satarız bilmiyorum. Kendin niye oturmuyorsun derseniz biz 6 kişi yaşıyoruz sayılır ev bizim için çok küçük. Sigmamiz mümkün değil. Zaten otururuz diye de almadık. Sırf ev fiyatları her gün artıyor tren kaçmak üzere diye gözü kapalı aldık.
Neyse uzun lafın kısası siz haklısınız. Kiracınız da herkesin şuan yaptığı şeyi yapmış. Siz yasal olarak ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Ben kendim aldığım evi kiraya verip bu evde oturmaya devam edeceksem bile ev sahibine söyleyerim bunu mutlaka. Biz zaten ev sahibimle yan yana oturuyoruz. Diğer türlü onlari kullanıyor gibi hissederim, çok rahatsız olurum.

Sözleşmeye yazmadıysanız işiniz zor. Çeşitli koşullar var kiracıyı çıkarabilmek için. İhtar süreleri falan ciddi bir zaman alacaktır. İmkansız değil ama imkansıza yakın. Ki sizin geçerli bir sebebinizde yok. Adam kurnazmış evet haklısınız ama yapabileceğiniz pek de bir şey yok gibi.
Bu arada depozitoyla ilgili bilginiz çok yanlış. 1 ay sonra da çıksa depozitoyu bu sebeple yakamazsınız. Alınış amacını es geçiyorsunuz.
Eğer kiracı erken çıkarsa ev sahibine kiracı buluncaya kadarki ayları ödemek zorunda. Yani depozitoyu mahsup edebilirdim. Çünkü bir ay sonra hemen hemen tekrar kiralandı

Sizin malınız üzerinden zengin oluyor resmen adam. Sizi de düşük bir kira ile mağdur ediyor.
Ne güzel dünya.
Ne yaparsınız bilmem ama bir şekilde çıkması için uğraşın derim. Normalde kiracıları savunurum ama bu adamın zihniyeti pis.
En azından kirayı biraz yukseltse ben de mağdur olmam. Yoksa adamın evi varmış yokmuş oturmuş oturmamış çok dert değil.

Daha çok ahlâksızlık gibi geldi. O zaman benim de kirama adam akıllı zam yapmalı.o evini kiraya veriyor diye ben mağdur oluyorum. Üstelik paraya bu aralar çok ihtiyacım var
Olayin etik boyutu baska. Herkes kendine yakisani yapar.

Siz hakki var mi diye sordunuz, evet var dedim.

5 yildan once de yeniden kira degerleme yapamiyorsunuz. Kanun ve sozlesme ne diyorsa o.

Oha çakallık yapmış :KK70: Bizde geçen sene bir seneliğine kalmak istedik ev yaptıracağız diye ev sahibi 1.5 seneliğine kalacak birini istiyordu annem de '' kusura bakmayın ama öyle birini bulmanız zor zaten uzun süre kalacak adam zaten gelmez kısa sürelide 1.5 seneyi tutturamaz tam olarak ama yinede siz bilirsiniz, bu arada bizim ev uzunda sürebilir neticede inşaat eşimin 10 aya bitiririz dediğine bakmayın daha belediye izin vermedi başlamaya '' dedi. Gerçekten bu kadar olur günü gününe nasıl tutturduk bilmiyorum tam bir sene doldu öyle çıktık :KK70: Ama adam kurnazlık yapmış. O zaman zamlı olmalı kirası. Tabi sözleşme süresi neyse o kadar kalabilir ama zamanı dolmaya yakınsa bi avukata danışın derim ben olsam bende kızarım.

Biz de kirada oturuyoruz, yedi yıldır aynı evdeyiz. Şuan 1500 TL, 2500e çıkarmayı düşünüyoruz kirayı.
Öte yandan geçen kış evler son zam dalgasını yemeden bir ev almıştık, içinde kiracı vardı. Ordan gelen kira bizim kirayı karşıladı. Derken kiracının tayini çıktı şuan ev boş. O evin kredisi 5 bin TL ve civardaki evleri minimum 7-8 bin TL ye kiraya veriyorlar. Yani o evi kiralasak krediyi ödemiş üstüne bu evin kirasını bile karsilamis olacak. Belki de satarız bilmiyorum. Kendin niye oturmuyorsun derseniz biz 6 kişi yaşıyoruz sayılır ev bizim için çok küçük. Sigmamiz mümkün değil. Zaten otururuz diye de almadık. Sırf ev fiyatları her gün artıyor tren kaçmak üzere diye gözü kapalı aldık.
Neyse uzun lafın kısası siz haklısınız. Kiracınız da herkesin şuan yaptığı şeyi yapmış. Siz yasal olarak ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Ben kendim aldığım evi kiraya verip bu evde oturmaya devam edeceksem bile ev sahibine söyleyerim bunu mutlaka. Biz zaten ev sahibimle yan yana oturuyoruz. Diğer türlü onlari kullanıyor gibi hissederim, çok rahatsız olurum.
Kiracının üniversitede okuyan çocuğu var. Sanırım bu yüzden böyle bir şey yaptı. Ama yine de çok çirkin. En azından benimkini biraz artırabilir. Evinin olduğu site fiyatlarına baktım. 1+1 dahi 10 bin. Onun evi iki artı bir mi üç artı bir mi bilmiyorum en az 15 bin liradır. Bari benimkini de 3500 filan yapsa. Çocuğuna yine ferah feza para yeter.

Back