Kiracı sorunsalı

Offf demeyin yaa

Arkadaşlar kira bedellerimiz yüksek. Ben oturduğum yere 1350 lira kira veriyorum. 2 ay sonra 1500 olacak. Kendi Evimi de 1250 lira ya kiraya verdim. Aynı zaman da 3500 lira kredi ödüyorum.Mebla lar yüksek olduğu için sıkıntı çekiyoruz.

Offf demeyin yaa
inşallah sizde böyle sorunlar olmaz.koskoca emekli oğretmen adam kıracımdı dükkânımda eskıdende tanıdıktı birde 3 kira vermeden çıktı isteyınce de o ....pu demişti bana.o lafı ona fena halde yedırttırdım ama sonradan ama ılk duyduğumda şok olmuştum.benden 28 yaş buyuk eğitimciydi bir de yazıkk

Keşke evi aldığınızda kendiniz otursaydiniz.Eger evi kiracısı ile bile alsaydiniz başka meskeniniz olmadığı için rahatlıkla cikarabiliyordunuz ama bu şekilde mahkemelik olursunuz.

Ekim ayında verdik kiraya.
4 ay olmus ya bu kadar kısa sürede cıkartmak ıstemek karsı tarafı sınırlendırır cocuk oyuncagımı bu dıye ama tasınması da zor degıl tabı bastan sızın kıraya cıkmanız yanlış olmus kendı evınızde oturup kredıyı ödeye bılırdınız anladıgım kadarıyla evdekı hesap carsıya uymamıs bırde kıracı 15 gun gecıktırıyırsa tamam haklısınız fakat 7 gun gecıktırıyırsa boyle gecıkmelerın ustun de durulmaz.

sozlesmede yazan tarihte ödemiyorsa bunu kanıtlarsınız.
ihtar çekin o da ugrassın.
biz de kiradayız 1 gun gecıkmedi şimdiye kadar ayıp yani
Bende kiracıyım ıkı gun gecıkıncs kapıya dayanıyo sankı hıc vermıcem her ay duzenlı verıyorum gıcık oluyorum böyle paracı ev sahıplerıne.

Cahilliğimize geldi. Çekecek çile miz varmış gerçekten. 15 günlük geciktirmë bizi mahveder maddi olarak. Adam bize bunun sözünü verdi kesinlikle sizi mağdur etmem. Bende paranız kalmaz hiç merak etmeyin diye. 3 çocuk la eşiyle gelince bizde ne güzel aile deyip kandık

Ne iyi ev sahipleri var ya
Ben de kiracıyım
Kiramızın ödeme tarihi ayın 20-30. Günleri arası
Biz memuruz o yüzden 5 gün önceden 15. Günde yatırıyoruz

Geçen 15 i cumartesiye geldi
17 sinde öğlen gönderecekti eşim
Ev sahibi sabahın 9 unda arayıp bi sorun mu var neden yatırmıyosunuz dedi sinirlerimizi zıplattı
Her ay 5 gün önceden yatırdığımız halde gördüğümüz muameleye bak

Şeytan diyor geç öde o uğraşsın
Ama işte iyilik yaramıyor

Sizinki de o hesap olmuş
3 çocuk var yazık derken evi mahvedip öyle çıkmasalar bari

En güzeli öğrencıye vermek yada bekar öğretmene o da yoksa gerekırse boş kalsın .Kiracı demek dert demek bela demek cunku insanların cogu nankör ev sahıplerıde acımasız en ıyısı kendı evının sahıbı olmak.Şimdi bunlara süre tanıyın ve cıkmalarını ısteyın kredımı ödeyemeyecek duruma geldım dıyın ama sık bogazda etmeyın 4 aylık kuracılar daha yenı oturmuslar kesın hır gür cıkacak dıkkatlı olunda tartısmaya gırmeyın .

İşte bosuna dememışler devryı dıken ınsanı .... ....yapan yaranırmış çok özur dılerım ama olay bu.

Ev zaten eski canım. Tadilat yaptırıp girmeyi düşünüyorduk. Hani biraz elimizi toplayalım öyle girelim hesabı. Ama olmadı işte. Bu iş uzarsa bütün birikimimiz avukatlara gidecek

Bizim de 5 günlük bir sure var kirayı odemek icin. Eger kira gününde odenmezse uyari yapilmaksizin ihtar cekilerek ev bosaltilir yaziyor sozlesmemizde. Sizin de sozlesmede boyle bir madde vardir herhalde. Ihtar cektirerek bosalttirabilirsiniz.

Bizim kiracı öyleydi,en sonunda defoldu ama eve 15bin masraf yaptık evi harabeye çevirip çıktı.
Yasal olarakta hiç bişey geri dönüşü olmadan haybeye mahvolduk.

Yasalar malesef kiracidan yana oluyor. Kotu niyetli olan kiraci da bunu bildigi icin sonuna kadar suistimal ediyor. Kiracinin evden tahliye edilebilmesi icin noter araciligi ile uc defa ihtar cekilmesi gerekiyor sonra mahkeme avukat durumlari basliyor. Surec biraz uzun oluyor ve tahliye edilirken nakliye ucretine kadar ev sahibi oduyor diye biliyorum. Bizim de kirada evimiz var wn buyuk korkum art niyetli kiracilar; varsin 3-5 kurus asagi olsun ancak duZgun iyi niyetli insanlar gelsin fikrindeyim.

Evet canım. Öyle bi madde var. 2 kere haklı ihtar çekilmesi tahliye sebebi. Fakat tahliye edilmesi için de avukat tutulup dava açılması lazım. Bugün avukatla görüşüp nasıl bir yol izlememiz gerektiğini öğrenicez

Bizim kiracı öyleydi,en sonunda defoldu ama eve 15bin masraf yaptık evi harabeye çevirip çıktı.
Yasal olarakta hiç bişey geri dönüşü olmadan haybeye mahvolduk.
Ama elimizde sözleşme varken eve bi zarar geldiğinde yasalar bizden yana olmuyor mu. Mağdur olan benim sonuçta.

Sözleşmede birkaç gün hak tanındığına dair madde var. Ben kiracımla sözleşme yaparken bu maddeyi sildim kesinlikle sözleşme tarihinde yatırmanızı istiyorum ne öncesinde ne sonrasında tam gününde diye kesin bir dille söyledim. Birkaç senedir oturuyorlar ve geciktiriyorlardı. Bu sefer böyle yapınca gününde yatırmaya başladı. Eğer taviz verirsen böyle yapmaya devam ederler. Ben sözümden hiç dönmedim seslerini yükselttiklerinde bastırdım onları. Sözleşmeye uymak zorundalar. Ve sözleşme bitene kadar bir şey yapamazsın yasal tarihi geçmiyorlarsa ödemede.

Ama elimizde sözleşme varken eve bi zarar geldiğinde yasalar bizden yana olmuyor mu. Mağdur olan benim sonuçta.
Üstüne hiçbir mali malayan adama yasaların ne yapabileceğini düşünüyorsunuz?Adam evi yikip dokse sonrada ben evi bosaltirken herşey düzgündü ev sahibi yapmış dese? Millet boşuna mı memur kiracı olsun varsın piyadadan 100/200 eksik olsun diyor.

Emlakçı aracı olunca ve hazır sözleşme olunca pek dikkat etmedik ona canım ya. İlk aylar düzenli ödedikler. Sonra cozuttular. Seneleri dolunca bir gün dahi tutmam. Tarihli tahliye kağıdı var 1 yılı dolunca boşaltacağına dair. Ama işte benim amacım önceden çıkmaları. Ki ben evime geçeyim.mağdur olmayayım

Anlamını bilen var mı?
Kociş, hamiş, bebiş kadar itici, ve karşılığı yok.
İlk üye olduğum zamanlardan beri takılırım bazı şeylere.
Sizlik durum yok:)
Konu sahibinin yazdığı kelimenin de sizlik durumu yok o halde.
polemik yaratmak için irdelemeyin allah askına

sorunsal. SORUNSAL. srnsl. s-o-r-u-n-s-a-l

burası internet alemi karısamazsınız.

haaa bu arada biraz arastırın zor degil aklı kullanmak tdk da geçiyor

http://www.tdk.gov.tr/index.php?kel...rama=gts&guid=TDK.GTS.594ffddbdd83d2.79361123

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…