Kiracı sorunsalı

Bu konuda az çok tecrübem var. Bildiğim kadarını aktarayım.

Kirayı geç yatırdığı için evden çıkarmanız çok zor. Baya araştırmıştım mahkeme süreci 1-2 yıl sürermiş. Aylarca yatarmayanlarda bile durum bu ki sizinki sadece geciktiriyor.

Eğer siz taşınacaksınız gerçekten kiracıyı çıkarmanız kolay. Bu konuda ihtarname çekiliyor olabilir onu net hatırlamıyorum ufak bi google araştırmasıyla bulabilirsiniz. Ama dediğim gibi sizin o eve taşınmanız durumunda kolayca çıkartabiliyorsunu çünkü haklı sebep sayılıyor.

Bundan sonra da kiracıya verecekseniz aklınızda olsun, tarihsiz olarak tahliye taahhütnamesi imzalatın. Bu tip sorunlarda kurtarıcı oluyor

Ama elimizde sözleşme varken eve bi zarar geldiğinde yasalar bizden yana olmuyor mu. Mağdur olan benim sonuçta.
Valla biz hiç yasanın bişeyin faydasını göremedik,avukatta arkasında koşsan anca yorulursun dedi.
Bizde Allaha havale ettik,sonuçta burada olmasada ahirette verecek hesabını.
Bir yıl kiracı sokmadık eve yeni yapıldı sıfır diye,kuzenim girdi. Şimdide ne düzgün kira ödeniyor ne ev yapılı halinde kaldı.
Kiracınız varsa 1 yıllık kirasını biriktirin anca masrafını karşılıyor çıkınca,öyle oluncada evinizde bedavaya oturmuş gibi oluyorlar.
Sadece stres ve üzüntü,millet kirada evi var diyor ama işin iç yüzü öyle değil işte.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet davalar uzun süreli olabiliyormuş ne yazıkki. Burası Türkiye. Ben kendim Çıkıcam evet. Zaten sadece 1 yıllığına vermiştik. 1 yıl sonunda tadilatı yaptırıp kendimiz giricektik. Bi kaç avukata DanıştİK. Haklı çıkabilirsiniz eğer kendiniz kesin olarak çıkacaksın İz dedi konut ihtiyacına dolayı bi madde var borçlar kanununda. Ona dayanarak sanırım. Bunun için 2 kere ihtarname çekmemz gerekiyormuş. Avukattan kesin bilgi alıp ona göre hareket edeceğiz.

Ee siz davaları kazanamadıniz mi yoksa kazandınız ama parayı alamadınız mi?

Ee siz davaları kazanamadıniz mi yoksa kazandınız ama parayı alamadınız mi?
Kazandık ama şuan kayıplar maaş icrası da yapılamıyor çünkü ne kefil ne kiracı sigortalı olarak biryer de çalışmıyor gözüküyor ayrıca demirbaşları alıp sattığı için ayrı bir dava açmamız gerekiyor onun masrafında demirbaşlar kadar çıkıyor , astarı yüzünü geçti...

Eski kiracınız paya pişkin mis

Güzel bir dille konuşun isterseniz ama kabul edeceklerini sanmıyorum. Taşınalı zaten çok kısa bir süre olmuş. Bir masraf daha yapmazlar. 1 sene sonrasında tahliye kağıdıyla çıkartabilirsiniz. Ben de hazır sözleşme aldım her yerini okudum baktım istemediklerimi çizdim üstünü yerine yeni madde yazdım. Bir dahakinde çok dikkatli olun sözleşmede. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…