• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracı sorunsalı

Kiracının taşınma masrafını falan karşılamayın. Olur mu öyle saçma şey? Banka kanalıyla alıyormuşsunuz. Kiranın geç yattığını ispat edersiniz. Haklarını biliyorlarmış bir de yüzsüzler, hiç acımayın. Banka size acıyor mu...

Yaptigi ayip bende kirada oturdum ev sahibim mukemmel bi insandi ihtiyaci da yoktu benden aldigi kiraya ayin 1i dedik bazen mecburi gec yatirdim ama arayip haber verdik abi gec yatircam bankamatik sorunlu ya da net hesabi calismio diye... Yasal haklarimi biliyorum demesi ayri bi terbiyesizlik.. Anlasma gununde yatirmiyorsa bi avukata danisin kesinlikle

Yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltsin ama bildiğim kadarıyla ihtar cektiginizle kalırsınız. Sözleşmesi olduğu için sözleşme bitene kadar polis bile çıkaramıyor. Komşumuz benzer bir olay yaşamıştı ama detaylarını tam hatirlamiyorum

Arkadaşlar Merhaba.
Mutlaka içinizde benzer durumları kendinde yada ailesinde yaşayan vardır. İzmir de kredi ile ev aldık. Kredi ödememiz baya yüklü.tamamına kredi çektik çünkü. Aldığımız ev iş yerime uzak olduğu için kiraya verdik 1 yıllık. Kendimize kirada oturuyoruz. Ordan alıp kendi kiramızı veriyoruz. Kredi ile birlikte ucu ucuna yetiyor du Maaşlar. Kiracı ile emlakçı ve kefil eşliğinde sözleşme yapıldı. Bizi kesinlikle mağdur etmeyeceğini gununde ödeme yapacağını falan söyledi. Bu kişi 3 çocuklu bir aile ve adam mütahit olduğunu söyledi. Olay şu ki kiralayan kişi ilk aydan itibaren sürekli olarak kirayı geç yatırıyor. Ve biz mağdur oluyoruz. Sözleşmeyi feshederek kendi evimize geçmek istiyoruz. Çünkü oturduğumuz evde de kira artışı olacak ve daha da mağdur olacağız. Benzer durum yaşayan yada avukat tanıdığı eşi dostu olan lar yardım edebilir mi. Konut ihtiyacından ve mağduriyetinden dolayı sözleşmeyi feshederek kendi evime geçebilir miyim.
Benim de konum var bakabilirsin ha diye çıkaramıyorsun noterden ihtarname çekmelisin vs

Anlaşarak çıkartabiliyorsanız konuşun ,bizim kiracıda sürekli geciktirip eksik öderdi ,İhtarname çektikten sonra daha da beter oldu hiç ödememeye başladı, tahliye davası açtık ,tahliye kararı çıktı evde döküntü eşyalar bırakmış mecburen yeddi Emin’e almak zorunda kaldık bu ayrı masraf tahliye ayrı masraf birde evdeki petekleri parkeleri kombiyi ne varsa söküp satmış çıkarken ,kefilinde üstüne birşey yokmuş ,kiracının da , yaptığımız dava masrafları ve ödenmeyen 10 aylık kira artı giden demirbaşlarla epey zarardayız, kiracıyı korumak adına mal sahibine zarar veren bir kanun var maalesef ordan pek medet ummayın demek istediğim...

Hayatımda ilk defa kirada oturan müteahhit duyuyorum. :KK70:

Kiranızı elden mi alıyorsunuz? Bankadan mı? Eğer bankadan ise,kontratta yazan tarihten sonra yatırıldığını ispat ederseniz sözleşme tek taraflı fesh edilir.
Ha eldense. İş faturaya döner. Onları da ödemiyorsa ya da geç ödüyorsa avukat aracılığıyla evinize geçebilirsiniz.
Bizde nasıl böyle bir cahillik yapıp mütahit olup ta ev sahibi olmayan bi insana ev verdik diye düşünüyoruz. Gerçekten çekecek çile miz varmış. Canım kira tabiki de bankadan yatıyor. Herşey yasal bi şekilde oluyor. Faturalar adamın kendi üzerine. Ama biz ödemediğini görüyoruz. Zaten ucu ucuna yetiştiriyorduk parayı. Şimdi bir de avukat ücreti falan nasıl içinden çıkılır bilmiyorum.

Bizde nasıl böyle bir cahillik yapıp mütahit olup ta ev sahibi olmayan bi insana ev verdik diye düşünüyoruz. Gerçekten çekecek çile miz varmış. Canım kira tabiki de bankadan yatıyor. Herşey yasal bi şekilde oluyor. Faturalar adamın kendi üzerine. Ama biz ödemediğini görüyoruz. Zaten ucu ucuna yetiştiriyorduk parayı. Şimdi bir de avukat ücreti falan nasıl içinden çıkılır bilmiyorum.

Hani insanın başına gelcek varsa basiret bağlanır derler ya öyle olmuş galiba. İlk mesleğini okuduğumda şok oldum. Benim eşimde müteahhit. Adamın işi ev yapmak. Nasıl evi olmaz bilemedim, güven sağlamak için sallama ihtimali var.
Napcan arkadaşım daha beter zorlanmamak için avukat masrafını gözden çıkarıcan. Ya da hiç mi değilse görüşme sağlayıp akıl alsan, yol yordam anlatsa. O da o kadar pahalı mıdır ben pek bilmiyorum o kısımları.

Hani insanın başına gelcek varsa basiret bağlanır derler ya öyle olmuş galiba. İlk mesleğini okuduğumda şok oldum. Benim eşimde müteahhit. Adamın işi ev yapmak. Nasıl evi olmaz bilemedim, güven sağlamak için sallama ihtimali var.
Napcan arkadaşım daha beter zorlanmamak için avukat masrafını gözden çıkarıcan. Ya da hiç mi değilse görüşme sağlayıp akıl alsan, yol yordam anlatsa. O da o kadar pahalı mıdır ben pek bilmiyorum o kısımları.
Mütahit olduğuna inanmamaya başladık. Araştırıcaz zaten bakalım. Ama avukat masraflarını bilmiyorum işte ne kadar tutar. Davayı kazanırsak masrafları ona ödetme gibigib bi durum olur mu ki acaba

Katılıyorum kaç tane müteahhit tanıdığım var hepsinin kendi evi var kirada oturan müteahhit görmedim ben.

P paris3535 emlakçı ile konuştunuz mu yada kefille kefille konuşun böyle giderse borçlar sizin üzerinize kalır deyin belki faydası olur,ayrıca sürekli kirayı geciktirdiği için çıkarma hakkınız var diye biliyorum noterden ihtar çekin önce,depozito aldınız mı peki eve zarar verme durumu olur mu.

ev için kiracıyı mümkünse memurdan seçerim ben.dukkan büroyu da 1 yıllık peşin kiraya veririm.Daha az olsun aylık kıradan ama uğraştırmasın ay ay diye.kiracılardan öyle çok çektım ki.haksızlıklarında ısırar edersenızde çirkefleşıyorlar hatta şiddete bile başvurmaya kalkanları oldu

Katılıyorum kaç tane müteahhit tanıdığım var hepsinin kendi evi var kirada oturan müteahhit görmedim ben.

P paris3535 emlakçı ile konuştunuz mu yada kefille kefille konuşun böyle giderse borçlar sizin üzerinize kalır deyin belki faydası olur,ayrıca sürekli kirayı geciktirdiği için çıkarma hakkınız var diye biliyorum noterden ihtar çekin önce,depozito aldınız mı peki eve zarar verme durumu olur mu.
Kefil var evet. Geçen ay kefil le konuşmuştuk. Konuştuk tan 2 gün sonra para yatmış tı. Ama her ay artık bu sıkıntıyı çekmek istemiyorum kendim geçmek istiyorum evime. Zaten kirada olduğum için mağdur oluyorum. Bunu öne sürerek ve geç ödenen kira makbuzlarını sunarak bir an önce onları çıkarmak istiyorum. Depozito aldık. Eve zarar veremez. Sözleşme de hepsi yazıyor. Zarar verdiğinde yaptırım gücümüz var.

Back