Ekspertize danıştık evi ve çevreyi gezdi emsal değer olarak 3200 değer biçti sarı sitede aynı sitedeki evlerde 3 milyon küsürden ilanda ben alırsam 2800 e alacağım şuan tek derdim kiracı sorunu adamlar okey diyor ama ülkede kimseye güvenilmediğinden paranla rezil olma durumu da var işin ucundaEv piyasadan uygunsa içinize sindiyse alın.
Alır almaz emlakçı ile birlikte sözleşme imzalayın çıkacağına dair.
Ardından da ihtar çekin.
Bu süreçlerde bir avukata danışın.
Çıkarım demesine kanmayın. 6 ay sonra çıkamayabilir. Hamileyim der işsizim der bir şeyler çıkar.
Bu arada kiracı çıkmazsa süreç 3 yıla kadar uzayabilir. Ama ev uygunsa değer bence.
Biz ev aldık kiracı 6. Ay çıktı. Annemler ev aldı. 1.5 yıldır mahkemelerde uğraşıyorlar kısmet tamamen. Siz önleminizi alın. Her duruma hazırlıklı olun.
Ama evi de kaçırmayın almadığınız her an zarar resmen.
Sakin kontrat falan yapmayın, ne alaka?Evet kesinlikle yapacağız sadece ya aldıktan sonra zora sokarsa diye çekiniyorum
Bence alınabilir.Memurlarmış onlarda çıkana kadar istediğiniz kirayıda veririz dediler ama günümüz şartlarında kimseye güvenilmediğinden midir nedir içim rahat diyemiyorum
Yukarıda yazmıştım yurt dışından iş teklifi almışlar o sebeple satıyor acil olarak. Vizeye başvururken hesabında belli bir miktar olması gerekiyormuş 3 küsürlerde ilandaydı bakmaya gelen bile olmamış satamıyordu yani. Bizde ekspertize danıştık 3200 değer çıkardı yani evle ilgili hiçbir problem yokBunu neden bu kdr indirimli satıyor sebebi öğrenmeye çalışın
Ev çok mu tadilat istiyor neden 450 bin 100 200 daha makul
Annemin planına göre de eğer çıkmazlarsa evi tekrar satmak ama şuan alabilecekken almış olmaken geç 7-8 aya istiyorsanız
evi alınca direkt ihtar çekin zaten 6 ay süresi oluyor onun bildiğim kadarıyla, 1-2 ayı idare edebilirsiniz karşılıklı.
oturana da dersiniz, yaza düğün yapıyorum siz de bulun evinizi çıkın diye
ki onun için de iyice yazın ortası olmadan ev bulmak daha kolay olur
tabi bunu çıkacağını varsayarak konuşuyoruz
kötü senaryoda çıkmayabilir
o durumda oralarda kira mı bulacaksınız
bir süre ayrı evlerde mi yaşayacaksınız
bir süre eşyalı apart vs mi düşüneceksiniz alternatif bir senaroyuyu da göze almanız lazım -en çok da eşyanızı alırken bu senaryo aklınızın bir köşesinde olmalı
Hayır canım neden paranızla rezil olasınız evi aldıktan sonra kanuni haklarınızı kullanacaksınız. Eninde sonunda çıkacaklar. Alınmış mal alınmıştır. Elinizde para tutmayın alıp borca girin.Ekspertize danıştık evi ve çevreyi gezdi emsal değer olarak 3200 değer biçti sarı sitede aynı sitedeki evlerde 3 milyon küsürden ilanda ben alırsam 2800 e alacağım şuan tek derdim kiracı sorunu adamlar okey diyor ama ülkede kimseye güvenilmediğinden paranla rezil olma durumu da var işin ucunda
Bence annenizi dinleyinMerhaba eminim bu aralar kiracı ev sahibi konuları çok açılıyordur banada yorum yapabilir misiniz?
Elime miras olarak güzel bir para geçti (dedemden)
Bu parayı da değeri ölmeden yatırım yapmak istiyorum üstüne kredi çekerek memurum
İstanbulda yaşıyorum malum buralarda uygun ev bulabilmek çok zor kartalda oturuyorum
Yakında evleneceğim hem işimize hemde kendi ailelerimize yakın istediğim için sadece bu bölgeden bakıyoruz. Alabileceğim ev neredeyse yok gibi araştırmadığım sokak kalmadı. Tesadüfi bir komşumuz evini satıyormuş öğrendik yurt dışına gideceği için ve evin fiyatını acil olduğı için emsalden 400 bin kadar uygun veriyor şuan. Ev 5 senelik site içinde. Ama kiracı var. İiçindeki kiracı hiç olumsuz konuşmuyor aldığınız zaman (6 ay süreymiş sanırım yasal süre) bu sürede çıkarız dediler. Bizimde düğünümüz seneye yaza zaten. O sürede kira güncellemesini de kabul ediyorlar hatta. Çıkana kadar istediğinizi veririz dediler. Beni düşündüren şimdi acaba bilerek iyi davranıyorlarda ya sonra çıkmazlarsa? Annem geç kalmadan ev fiyatları yükselmeden al eğer seneye kadar çıkmazlarsa satarsınız diyor.
Eğer bu evi almazsam diğer evler içinde arabamı satmak zorunda kalacağım ki bu beni inanılmaz üzer arabamı çok seviyorum ve hayatımı kolaylaştırıyor bilmiyorum sizce annemi dinleyip alıyım mı? Baktığınızda çok ciddi bir kar yapmış olacağım. Ev bu arada yeni bina 5 senelik site içinde sitenin %90 ı memur nezih ve merkezi çevresi çok fazla gelişmiş bankalar marketler okullar hastane ve metroya 5 dk. Çok uzattım ama yardımcı olur musunuz? Belki daha iyi fikirlerde edinirim diye size yazmak istedim
İşte bu süreç beni çok korkutuyor ama şıan bu fırsatı kaçırırsamda gerçekten arabamı herşeyimi satmak zorunda kalacağım nişanlımda memur malum seneye tekrar araba falan alabilmemiz hayal olarak kalırSakin kontrat falan yapmayın, ne alaka?
Evi aldığınız gün noterden ihtarname çekin taşınmasını isteyin , 6 ay yasal süresi var , eğer yine çıkmazsa dava açarsınız, ihtarname cekmezseniz yasal hakkınız olmaz
2+1 ev 400 bin indirimli keşke sadece 400 olsaydı400 bin mi kaç odalı bu zamanda bu paraya bulmussaniz hiç kacirmayin
Evi alın, alınca bir ay dolmadan noterden ihtar çekin, başınız ağrımasın ,kendinizi garantiye alinBu arada içindeki kiracı da 3 senelik olmasına rağmen emsal bedel kirayı kabul etti çıkana kadae anlamadım insanlara güvenim yok herhalde neden herşeye evet diyor ya oyalıyorsa diye korktum yeni sözleşmede tahliye tahattütnamesi imzalatabiliyormuşum ama ya şimdi tamam diyip imzalamazsa? En kötü satarım diyorum ama seneye ne olur durum ha diyince de evler satılmıyor artık
şimdi eğer ev almaya OK'senizEkspertize danıştık evi ve çevreyi gezdi emsal değer olarak 3200 değer biçti sarı sitede aynı sitedeki evlerde 3 milyon küsürden ilanda ben alırsam 2800 e alacağım şuan tek derdim kiracı sorunu adamlar okey diyor ama ülkede kimseye güvenilmediğinden paranla rezil olma durumu da var işin ucunda
Evin fiyatı nedir ve ne kadar kredi olacakBu arada içindeki kiracı da 3 senelik olmasına rağmen emsal bedel kirayı kabul etti çıkana kadae anlamadım insanlara güvenim yok herhalde neden herşeye evet diyor ya oyalıyorsa diye korktum yeni sözleşmede tahliye tahattütnamesi imzalatabiliyormuşum ama ya şimdi tamam diyip imzalamazsa? En kötü satarım diyorum ama seneye ne olur durum ha diyince de evler satılmıyor artık
O zaman hic yeni kontrat yapalim muhabbetine girmeyin. Direkt ihtar cekin 6 ay sure taniyin. Sure bitince hemen mahkemeye gitmez 7-8 aya kadar mühlet tanırsınız. Anca cikarlar zatenKontrat yaparsak bir yıl daha oturur sonrası için ihtar süresi eklenir sanırım çok bildiğim şeyler değil ben en geç 7 8 ay sonra çıkmasını istiyorum
Çok komik gelecek ama sanırım korkuyorum insanlarla uğraşmaktan iş çekişmeye giderse diye. Millet kiracısını ev sahibini dövüyor tenhada kıstırıp. Fazla paranoyakta olabilirim :)Hayır canım neden paranızla rezil olasınız evi aldıktan sonra kanuni haklarınızı kullanacaksınız. Eninde sonunda çıkacaklar. Alınmış mal alınmıştır. Elinizde para tutmayın alıp borca girin.
anladım ama hemen çıkmadılar diyelim sizin düğün zamanı gelmiş oluyorAnnemin planına göre de eğer çıkmazlarsa evi tekrar satmak ama şuan alabilecekken almış olmak
En doğrusu dediğiniz gibi direk ihtar çekmekEvi alın, alınca bir ay dolmadan noterden ihtar çekin, başınız ağrımasın ,kendinizi garantiye alin
Ben şunu anlamadım bu evi alamazsam seneye arabamı sarmak zorunda kalacağım diyorsunuz ne kadar artacağını nereden biliyorsunuz belki seneyse bu tarz aciliyeti olan bir ev düşer hemde seneye kadar birikiminizin üstüne koymuş olursunuz ama krediler faizler ne olur onu kestiremiyorum tabiAnnemin planına göre de eğer çıkmazlarsa evi tekrar satmak ama şuan alabilecekken almış olmak
Çevrede ev kiraları olmuş 18 20 bin çıkmayan kiracı da haklı ev sahibi de nolacaksa böyle…O zaman hic yeni kontrat yapalim muhabbetine girmeyin. Direkt ihtar cekin 6 ay sure taniyin. Sure bitince hemen mahkemeye gitmez 7-8 aya kadar mühlet tanırsınız. Anca cikarlar zaten