- 21 Eylül 2021
- 3.624
- 10.577
- 29
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba eminim bu aralar kiracı ev sahibi konuları çok açılıyordur banada yorum yapabilir misiniz?
Elime miras olarak güzel bir para geçti (dedemden)
Bu parayı da değeri ölmeden yatırım yapmak istiyorum üstüne kredi çekerek memurum
İstanbulda yaşıyorum malum buralarda uygun ev bulabilmek çok zor kartalda oturuyorum
Yakında evleneceğim hem işimize hemde kendi ailelerimize yakın istediğim için sadece bu bölgeden bakıyoruz. Alabileceğim ev neredeyse yok gibi araştırmadığım sokak kalmadı. Tesadüfi bir komşumuz evini satıyormuş öğrendik yurt dışına gideceği için ve evin fiyatını acil olduğı için emsalden 400 bin kadar uygun veriyor şuan. Ev 5 senelik site içinde. Ama kiracı var. İiçindeki kiracı hiç olumsuz konuşmuyor aldığınız zaman (6 ay süreymiş sanırım yasal süre) bu sürede çıkarız dediler. Bizimde düğünümüz seneye yaza zaten. O sürede kira güncellemesini de kabul ediyorlar hatta. Çıkana kadar istediğinizi veririz dediler. Beni düşündüren şimdi acaba bilerek iyi davranıyorlarda ya sonra çıkmazlarsa? Annem geç kalmadan ev fiyatları yükselmeden al eğer seneye kadar çıkmazlarsa satarsınız diyor.
Eğer bu evi almazsam diğer evler içinde arabamı satmak zorunda kalacağım ki bu beni inanılmaz üzer arabamı çok seviyorum ve hayatımı kolaylaştırıyor bilmiyorum sizce annemi dinleyip alıyım mı? Baktığınızda çok ciddi bir kar yapmış olacağım. Ev bu arada yeni bina 5 senelik site içinde sitenin %90 ı memur nezih ve merkezi çevresi çok fazla gelişmiş bankalar marketler okullar hastane ve metroya 5 dk. Çok uzattım ama yardımcı olur musunuz? Belki daha iyi fikirlerde edinirim diye size yazmak istedim
Doğru diyorEğer şimdi almazsan ileride alamazsın diyor inanın bir ayda satılmayan evlerin fiyatını 300 400 artırdılar şaka gibi olay
Kontrat yaparsak bir yıl daha oturur sonrası için ihtar süresi eklenir sanırım çok bildiğim şeyler değil ben en geç 7 8 ay sonra çıkmasını istiyorumYatirim icin aliniyorsa neden olmasin ki. Yeni ev sahibiyle sıfırdan fiyat belirlenip kontrat yapilabiliyor zaten yasal olarak. Kiraci da buna raziysa oturmaya devam eder. Razi olmazsa ihtar cekersiniz noterden 6 ayda bosaltmasi gerke
Bir sürü iş yani. Kiracılı ev sadece yatırım amaçlı alınır. Elde edeceğiniz kirayla kredinizi ödersiniz. Yine kirada oturursunuz.İşte ikinci bir seçeneğimde evi seneye tekrar satmak olur ya satamazsam nerede oturacağım bunu almazsam zaten çekmiş olduğum kredinin üstüne arabamı satmam gerekiyor o kadar kredi öderken bi daha araba alamam
Evet çıkarız diyorlar ama hemen çıkamam ne zaman bulursak süremiz içinde dedi. Umarım yanıltma süre kazanma taktiği değildir insanlar kiracılarıyla baya uğraşıyor bu yüzden tedirginliğimBilmem ben içinde 1 senelik kiracı olan bir ev aldım. Ev yeniydi ve yeni evlenmiş bir çift oturuyordu..başımız ağrımadı. Çıkarız dedikleri vakitte çıktılar.
Yani evinizi zorla gasp etmezler..kanun var hukuk var yani bi miktar hak hukuk kalmış olması lazim ama neyse konu o değil.
Alın bence. Her şekilde kâr gibi duruyor
Bu tamamen benim kendime evlilik öncesi yaptığım bir yatırım olacakSözlü beyanlara asla inanmayın. İsterse melek gibi görünsün. Herşeyi yazılı noterde tastikli isteyin ve yapın.
Bunun dışında tam bilmiyorum nasıl işliyor ama sanırım evlenmeden önce aldığınız mülklerde eşiniz pay iddia edemiyor ama evlendikten sonra alınınca ortak oluyor. Belki diyeceksiniz evlenmeden ayrılığımı düşüneceğim ama mantıklı olmakta fayda var. Dünyanın binbir türlü hali var bunada bi göz gezdirin.
Evet baştan korkutucu gibi ama ev sahibi komşumuz yurt dışından teklif aldılar gerçekten gidiyorlar yani. Şuan oturduğu evi de satıyor ama 3+1 olduğu için benim gücüm yetmiyor onaBen almam 450 bin neyin ücreti ne yaşadılar asla güvenemem
Kimsenin lafına da bakmayın avukat ile ilerleyin sözleşme yaparsanız başınıza iş alırsınız
Evet baştan korkutucu gibi ama ev sahibi komşumuz yurt dışından teklif aldılar gerçekten gidiyorlar yani. Şuan oturduğu evi de satıyor ama 3+1 olduğu için benim gücüm yetmiyor ona
Ailemşn yanındayım şuan evlenene kadar maaşımın çoğu krediye gidecek ama en azından bir güvencem olur. Dövize falan yatırsam gayrimenkul kadar kazandırır mı bilemiyorumDoğru diyor
Alın bir süre sonra ödenen kredi miktarı çok az geliyor. Maaş artıyor kredi miktarı sabit kaliyor,
Ayy kusura bakmayın çok güldüm bı kiracı olarak yazıyorum bunu çok zoruma gittiBenim de kiracı olduğum evi satacaklardı, ben ne olcam dedim. Beni de ev sahibine devredeceklermiş, seni de satıyoruz diyemediler tabi. İnsanın siniri bozuluyor
Memurlarmış onlarda çıkana kadar istediğiniz kirayıda veririz dediler ama günümüz şartlarında kimseye güvenilmediğinden midir nedir içim rahat diyemiyorumEv yeni ve gayet makul fiyatı. Aklınızda kiracının sorunlu olup olmadığını soracak başka bir komşu vardır. Bir sorun nasıl insanlarmış.
Niye kusura bakayım, süreç öyleymiş işte bizi de devrediyorlar yeni ev sahibine:)Ayy kusura bakmayın çok güldüm bı kiracı olarak yazıyorum bunu çok zoruma gitti
İşte seneye düğüne kadar ailemleyim bu sürede ya çıkacaklar yada seneye satacağım başka çözüm üretemiyorum onun dışında baska evlere de maddi olarak çok eksiğim kalıyorBir sürü iş yani. Kiracılı ev sadece yatırım amaçlı alınır. Elde edeceğiniz kirayla kredinizi ödersiniz. Yine kirada oturursunuz.
en geç 7-8 aya istiyorsanızKontrat yaparsak bir yıl daha oturur sonrası için ihtar süresi eklenir sanırım çok bildiğim şeyler değil ben en geç 7 8 ay sonra çıkmasını istiyorum