Eşiniz zaten avukat.bizlerden kat kat bilgilisiniz
Artık şu dönemde ev alıp içine kiracı koymak büyük risk.biz de cok dertliyiz.ya evi darmaduman ediyor ya kira ödemiyor bizim kiracılar.
Bu saatten sonra en azından memur kiraci şartı koyun benim fikrim.
Ben de memurum diye ev sahibi bir gün geçse hemen nerede kiram diyor ki haftasonu eft yapılamıyor malum.
Artı memursun nasilsa kazaniyorsun deyip.evin eksiklerini de karsilamak.istemiyorlar kime.ne kazandigim paradan
Kontrat ne zaman doluyor kaç yıllık yaptın?
Kontrat dolduktan sonra herhangi bir islem.yapilmadiysa otomatik olarak 1 sene daha uzar ve 1 yillik süreli kontrat, süresiz kontrata dönüşür.
Cok zor is..allah helal sut emmis insanlarla karsilastirsin.maalesef pek cok kiraci ev sahibini zengin saniyor.oysa bizlerde her ay o odemeleri bekliyoruz.hele su donem
Ah ah bende durum tam tersi, nasilsa memursun deyip paramin hesabini yapan ev sahiplerine denk geldim
Sozlesme kadının üzerine olduğu için elestiriyorum. Cunku bana göre iyi niyette olsalardı kim calisiyorsa onun üzerine yapılırdı. Madem esinin maaşı yetmiyor kiraya o zaman ya kendisi de çalışıp kirayı ödemeli ya da ölçüsüne göre bir eve çıkmalı. Ben onun rahatı ve evde oturabilmesi için çalışıyorum bu durumda.
Kira kontratinin kimin üzerine oldugu önemli değil ama hukuki islemlerde tabii ki islemler kadinin bilgileri üzerinden yapılır.
Benim de kontrat ev sahibi olarak muhatap.oldugum kişinin karısının üzerine ama ben adamla iletisimdeyim. Hatta sanırım baskasiyla da ortakmis bu ev ama orasi beni baglamaz ben kimle.sozlesme yaptıysam muhatabim odur, sizde de kadın ve aynı evde kim oturuyorsa muhatabiniz onlardir.
Yatırım için, kira geliri için ev almanın çok mantıksız olduğuna karar verdim bir süredir.
Kiracıyla , yıpranan evle , evin tutulması boşaltılması,kaporası aidatı vesairesiyle uğraşmak çok sıkıntılı. 2017 de bir ev aldım. Ev almayıp altın alsam daha karlıydım. Çok pişmanım. Kombi bozuldu kiracı girdi çıktı.
Şimdi de işi bozuldu 3 aydır kira almıyorum
Zekatımıza saydım.
İnşallah satacağım şu ortalık bir düzelsin.
Oturacağın evi alıp bir daha da ev almayı aklından geçirmemek lazımmış. Bana göre değilmiş.
Yatırım amaçlı ev alıp kiraya vermek bence de yanlış şayet ev alirsam oturmak icin alırım yoksa arsa alirim daha iyi, durdugu yerde degeri artar akmaz kokmaz geliri olmasa da gideri de olmaz.
Bu arada benim de kombi bozuldu ev sahibi ilgilenmiyor usta çağırdım ücreti kiradan düştüm benden izinsiz islem yapamazsin kiradan düşemezsin, sozlesme bitince uzatmayi düşünmüyorum dedi. Ben de kombi için çözüm bulun dedim ses yok, en son da evden cikmayi düşünmüyorum dedim. Yani demem o ki, bazi kiracilar ev sahibini dolandirma derdinde, bazi ev sahipleri de kiraci kirasini tam yatirsin ama evle.ilgili.sorunlari da yansıtmasın cebinden ödesin istiyor. 7 senelik tecrübem bu yönde.