Kiracı çıkmıyor, bir akıl verin hanımlar

Kiracıya üzüldüm. Adam haklı madem oğlunu oturtacaktı kiracı koymasaymış. İnsanlar bir düzen kuruyor. Ben bu evde şu kadar oturur çıkarım diye gitmiyorlardır eve.
bu nasıl saçma bir mantık ya adam eşkiya resmen. siz de kiracıya üzüldüm diye duyar kasıyorsunuz aklınızca.
o zaman gelsin millet sizin evinize işgal etsin madem çok güzelse. ben okurken sinirlerim bozuldu bi de üstüne böyle bir yorum.
8 ay önceden söyleyin diyen adamda ne iyi niyeti arıyorsunuz. daha çıkmasına da 3 ay ve kabul etmiyor.

Bilmiyorum ama adam biraz erken söyleseydiniz demiş. Demekki o kiracının yeni bir ev bulması için daha önceden söylemeleri gerek. Yani bi anda bi düzeni alıp başka yere taşımak kolay işler değil.
sizin kafanız mı güzel?
madem adama üzüldün çık evinden o adamı oturt ve kirasını ver. nasıl? ha ama kendinize gelince ortalığı yırtasınız.
ne kadar boş boş konuşan insan var ya.

Belkide kiracınız benimdir
Çıkmıyorum kardeşim benim bissürü davam var zaten birde siz açarsınız nolcak
konu sahibi burada ciddi bir şekilde derdini paylaşmış.
siz niye gelmiş burda milletle dalga geçiyorsunuz. ne kadar basit ve boş bir insansınız ya.
bu kadar insan size anlatıyor gerizekalıya anlatır gibi hala aynı konuda ısrar edip bi de üstüne dalga geçiyorsunuz. yazık

Zaten ben yazdım diye hemen bir adam tuttular :) valla mahkemeler bir ömür sürüyor insanda ne sabır kalıyor ne sinir sonunda haklı çıksan ne olur. Kiracılar kanundaki açıkları kullaniyorlar.

Kiracıya üzüldüm. Adam haklı madem oğlunu oturtacaktı kiracı koymasaymış. İnsanlar bir düzen kuruyor. Ben bu evde şu kadar oturur çıkarım diye gitmiyorlardır eve.
Üf şaka mısınız ya kajdjsjdjd.
Adam 6 yıldır oturuyormuş, 1 yıl oturtup e hadi sen çık oğlum oturacak dememiş kimse. Koskoca 6 yıl.
Kiracıyız diye milletin evini üzerimize geçirmedik değil mi?

O zaman kiracı olmanıza ithafen yazıyorum;
Sorsak hepiniz kul hakkını çok önemsiyorsunuzdur. Ama milletin hakkını yemekten de geri kalmıyorsunuz hiç. Saçma sapan tavırlar gerçekten ya. Azıcık kendine saygısı olan istenmediği yerde durmaz çıkar gider zaten.

Zaten ben yazdım diye hemen bir adam tuttular :) valla mahkemeler bir ömür sürüyor insanda ne sabır kalıyor ne sinir sonunda haklı çıksan ne olur. Kiracılar kanundaki açıkları kullaniyorlar.
Siz yazdınız diye hemen adam tutmayacak olmaları sizin yaptığınızın yanlış olduğunu ve suça teşvik olduğunu değiştirmez diye düşünüyorum.

Tipik borçlu psikolojisi bana açılan dava sayısı çok benden birşey alamazsınız da nedir? Çok davası olandan birşey alınamıyor mu hak, hukuk konusunda maddi olarak geri çekiliyor genelde kimse dava açmıyor kiracı öyleee bir zaman sonra zaten birşey yapmıyorlar bunlar diye kirada ödememeye başlıyor. Avukatınızın izlediği yoldan gidin . siz muhattap olmayın bu olayı taciz ettiler beni diyip, kendisi başka bir dava konusuna dönüştürebilir.

Ne saçmalıyorsun sen ya. kiracı için mi ev alacak insanlar. Çocuk ana rahmine düşünce kiracıya çık evladım için boş bırakacam illaki bundan 25 yıl sonra evlenir mi desin. Sonsuza kadar oturacak ev arıyorsanız ev alın. Milletin evini gasp etmeyin.

Siz yazdınız diye hemen adam tutmayacak olmaları sizin yaptığınızın yanlış olduğunu ve suça teşvik olduğunu değiştirmez diye düşünüyorum.

Yıllardır birikim yapıp ev alacağım, kiracı eve coreklenecek ve benim çocuğum madur olacak. Ben bu durumda dediğimi yapardım size göre yanlış olabilir. Zaten eve tapulu malı muamelesi yapan ara yorumları görünce tekrar hak verdim kendime :) O kadar katil psikopat dışarda dolanırken ben bu yüzden ceza alırdım kesin ama olsun

15 yıl kredi odeyip ev aliyoruz. O krediyi odeyecegiz diye bogazimizdan kisiyoruz. Kiracilarin tutumuda bu iste. çalış az ye sende kendine ev al baskaninin evine coreklenme. Alismissiniz yatip, beles yasamaya (sozum akli basinda olan, uzlasilabilir kiraci ve ev sahiplerine degil)
Sunuda ekleyeyim: bizde kiraci olduk, kira gunu gelmeden parayi yatirirdik. Ev sahibi evi satmak istiyorum cikin dedi, ciktik. Nasilsa kanun benden yana deyip, bos mezar bulmus gibi atlamaya gerek yok.

Son düzenleme:
Geçen konu açtığınızda da demiştim milletin evine çökmüş çıkmıyor ne terbiyesiz diye mesajım beğenmedim yağmuruna tutulmuştu şok olmuştum.
Arkadaşlar gördünüz mu mağdur kiraciyi

Ya ben de kirada oturdum adı üstünde kiracı evin sahibi değil ama kimseye böyle terbiyesizlik yapmadım.
Ev sahibi de yatırım diye almış o evi senelerce bedavadan az pahalıya otursun diye millete hibe etmek için almamış.

Ki zaten kaç yıldır oturmuş hani 6 ay sonra çık dersin tamam derim ama resmen evi kendi malı gibi görüyor şu an ve çok tehlikeli bu durum eve zarar falan verebilirler.
Mutlaka gerekli güvenlik önlemlerini alın yani gözlerini de korkutmak lazım kötü niyetli bu insanlar çünkü belli ki.Allah yardımcınız olsun.

devlet biraz kiracıyı destekleyince insanlar mokunu çıkardı hemen ,

birde araçlar yayalara yol verecek dedi diye 10 dk insankların yürümesini bekliyoruz ,bu yol benım gibi yavaş yavaş gidiyorlar ,

Oğlunun oturmasına bile gerek yok.
5 yıl geçtiği için kira tespit davası açılır, bölgesinde mevcut olan kira bedeline göre güncelleme yapılır.

O durumda kiracı isterse yeni kira bedelini öder, isterse çıkar.

Yani şöyle düşünün kiracıların sonsuz düşük kirada oturma hakkı yok ki? Üçte bir kiraya devamlı otursun diyorsak o zaman hiç kiraya vermemek daha mantıklı en azından ev yıpranmaz. İnsanlar nasıl kiralık ev bulacak o zaman?

Beş yıldan uzun süredir oturan eli yüzü düzgün kiracılara taktik vereceğim:

Ortada uzlaşın.

Yasalarımız zaten 5 yıllık bir koruma sağlıyor, ev sahibiyle kavga edip birkaç ay oyalasanız da sonuçta yeni eve geçilecek. Yeni ev sahibi korkunç kiralar isteyecek mi? İsteyecek.

Ev sahibinin dava durumuna gelmesi için genellikle kiranın çok düşük olması gerekiyor. O ip bir koparsa icraydı avukattı uğraşırsınız.

Mevcut yaşadığınız yerden düşük, ancak dava açmakla uğraştırmayacak arada bir kira belirleyip vaziyeti kurtarın.

Benim milyon tane icram var, 10 milyon davam var tek çöpüm yok derseniz zaten benim tavsiyeler size işlemez. Bari hapse falan girmemeye çalışın diyeceğim de o da zor size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…