- 9 Ağustos 2021
- 14.978
- 50.946
-
- Konu Sahibi possibleornot
Bu nasıl bakış açısı ya herkes boğazından kısmayla ev mi alabiliyor?15 yıl kredi odeyip ev aliyoruz. O krediyi odeyecegiz diye bogazimizdan kisiyoruz. Kiracilarin tutumuda bu iste. çalış az ye sende kendine ev al baskaninin evine coreklenme. Alismissiniz yatip, beles yasamaya (sozum akli basinda olan, uzlasilabilir kiraci ve ev sahiplerine degil)
Sunuda ekleyeyim: bizde kiraci olduk, kira gunu gelmeden parayi yatirirdik. Ev sahibi evi satmak istiyorum cikin dedi, ciktik. Nasilsa kanun benden yana deyip, bos mezar bulmus gibi atlamaya gerek yok.
Bugün mü dinledim dün mü, Erzurum’da kira alamayınca çıkın diyen kadının evini, kiracının akrabaları basmışlar, bir tehditler bir saldırmalar; hatta evi soyulmuş kadının. Bu devir malınla rezil olma devri.
Herkes oyle alacak diye bir kaide yok tabiiki, muhakkak alamayan bir kesim olacaktir. Biz öyle aldik, dogum izninde bile calismak zorundaydim. Elimdeki isi teslim ettikten 4 gun sonra suyum geldi dogum yaptim. Hayatimizdan cogu seyi cikardik hatta bazi yiyecekler bile bizim icin luks hale geldi maalesef.Bu nasıl bakış açısı ya herkes boğazından kısmayla ev mi alabiliyor?
Ekmek yoksa pasta da yiyelim mi?
Benim yufka yürekli babam kiraya verirken evi telefonu iptal etmedi kiracının isteği üzerine. Kullansinlar ne olacak dedi. Evin duvarlarını kırıp odadan odaya baca açıp kapıları ergen oğlu kırınca çıkmasını istedi babam zira girdi gireli de doğru dürüst kira vermemişti. İstemiyorum biriken kirayi da yeterki çık dedi. Sonra bi baktık telefon borç yüzünden kapatılmış hanımefendi yurtdisinda ki gorumcesi ile konuşuyormuş yıllar önce binlerce TL tutan faizli tutarı ödemişti banka da maaşını faiz bulaşmasın parama diye 1 dakika bile bekletmeden bankamatik önünde bekleyip çeken babam.Elektrigin borcunu takip da giderse gorursun vsgsgs
Faiz bulaşmasın derken? Parasi bankada durunca faiz mi bulasiyo ?Benim yufka yürekli babam kiraya verirken evi telefonu iptal etmedi kiracının isteği üzerine. Kullansinlar ne olacak dedi. Evin duvarlarını kırıp odadan odaya baca açıp kapıları ergen oğlu kırınca çıkmasını istedi babam zira girdi gireli de doğru dürüst kira vermemişti. İstemiyorum biriken kirayi da yeterki çık dedi. Sonra bi baktık telefon borç yüzünden kapatılmış hanımefendi yurtdisinda ki gorumcesi ile konuşuyormuş yıllar önce binlerce TL tutan faizli tutarı ödemişti banka da maaşını faiz bulaşmasın parama diye 1 dakika bile bekletmeden bankamatik önünde bekleyip çeken babam.
aynen iste muhtemelen kiraci degilsiniz, kirada eviniz de yok. o yuzden dalga gecmek yerine konuyu okuyup gecebilirdiniz. cogunlugun sorun yasadigi bir konu bu sonucta.Hepinizde kiracıya olan sinirinizi bana karşı dile getirmişsiniz. Ama konu sahibinin kiracısı ben değilim sakin olun
Ayrıca normal hayattada kiracı değilim kendi evimiz var.
Resmi prosürde herkesin cebinde yeni ev tutacak para oldugu mu yazıyor?Adam resmî prosedürde söylemesi gerektiği zamandan daha önce söylemiş , kiracı oralı olmamış . Ev sahibinin günahı ne ?
Bir de milletin evinde kiracıyız sahibi değiliz , eee o zaman çocuğu olan hiç mi evini kiraya vermeyecek ?
dip not: aynı şehirde başka evi yoksa ev sahibi dava eder vs. bildiğim kadarıyla 2. bir evi varsa davası bile reddediliyorYasalar bu durumda sizi koruyor. Ev sahibi eğer kendisi veya 1. Derece yakını oturacaksa kiracıyı çıkartma hakkına sahip. Sadece çıkarttıktan sonra 3 yıl başkasına kiraya veremiyorsunuz. Avukat uygulanacak hukuki prosedürleri de anlayacaktır. Noterden ihtar da çekersiniz.
4-5 ay önce söylenmiş 1,5 değil.Resmi prosürde herkesin cebinde yeni ev tutacak para oldugu mu yazıyor?
Yazıyorsa yok yani bizde öyle bi para.
Olsa zaten kirada oturmayız:)
1,1-5 ay kala evden cık denmez artık su zmanda.
Valla onun sorunu değil,bunun sorunu değil,basımızdakilerin sorunu değil.4-5 ay önce söylenmiş 1,5 değil.
İyi de bu ev sahibinin sorunu değil .
Hepinizde kiracıya olan sinirinizi bana karşı dile getirmişsiniz. Ama konu sahibinin kiracısı ben değilim sakin olun
Valla onun sorunu değil,bunun sorunu değil,basımızdakilerin sorunu değil.
Ben anlamadım kimin sorunu.
Öksüz kaldık memlekette.
5 ay varsa söyleyip cekilirsin kenara zaten.
Dalasmanın manası nedir hergün arayıp?
Ben 1,5 ay okudum.
Benim demek istediğim otursun istediği kadar değil tabi.Valla bence çekilmek çok büyük hata. Biz tam 4 yıl darlamadık kiracıyı zamanında öde dedik ne olduinsanlara ilham gelmiyor. Kiracı taktiği bu. Tatlı dil, güler yüzle tabi tabi diyor sonra aylar geçiyor sen dava açmıyorsun. Soruyorsun ne iş diye o da çirkefleşiyor. Böylece aylarca dava açılmasını ve doğal olarak o evde kalma süresini uzatıyor. O yüzden kimseye güvenmemek lazım.
Konu sahibi diğer konuda da demiştim konuşmayın, size tabi tabi diyecek diye. Direk avukat ihtarını çekip davasını açacak. Tahliyeyse tahliye. Yok ihtiyaçtan dolayı dava açılamıyorsa elbette kira artırımı davası açılabilir. Ağlamasına asla inanmayın duymayın. Yok bilmemkaç tane davası varmış ne olacakmış da bilmem ne. Parası yoksa paranızı alamayabilirsiniz evet ama memurlarla eve mahkeme kararı ile girip sokağa atarsınız. Sonra kendi düşünsün başındaki onca davayı.
Ama o ev sizin düğüne yetişmez, siz başka bir yol arayın şimdiden. 1 sene sonra falan evinize geçersiniz. Bu süreçler çok yıpratıcı ama hep sakin olun. Evinizi gasp edemez. Sadece süreci geciktirir. Bunu unutmayın.
Hayır kontrat mayısta bitiyormuş , bir buçuk ay önce de arayıp söylemiş ev sahibi yani 4 5 ay .Valla onun sorunu değil,bunun sorunu değil,basımızdakilerin sorunu değil.
Ben anlamadım kimin sorunu.
Öksüz kaldık memlekette.
5 ay varsa söyleyip cekilirsin kenara zaten.
Dalasmanın manası nedir hergün arayıp?
Ben 1,5 ay okudum.
Hepinizde kiracıya olan sinirinizi bana karşı dile getirmişsiniz. Ama konu sahibinin kiracısı ben değilim sakin olun
O zaman ahkam kesmeyeceksiniz .Hepinizde kiracıya olan sinirinizi bana karşı dile getirmişsiniz. Ama konu sahibinin kiracısı ben değilim sakin olun