- 20 Ocak 2010
- 45.224
- 153.100
- 43
-
- Konu Sahibi possibleornot
Yıllarca kiracıydık evlendim annemler hala kiracilar hiç çikarilmadilar ki ev sahibi gelin yarın cik dese biz o evde oturamayızGeçen de 12 senelik kiracı hadi çıkarsın diye atıp tutuyordu burada akdkalskalal sanki babasının malı.
Evlilik teklifi aldıktan 1 ay sonra söylediler. Sizin için uygun mudur. Hay Allahım ya.Bilmiyorum ama adam biraz erken söyleseydiniz demiş. Demekki o kiracının yeni bir ev bulması için daha önceden söylemeleri gerek. Yani bi anda bi düzeni alıp başka yere taşımak kolay işler değil.
Merak ettim, nerde?Kira 1000 bile değil biliyor musunuz. Ve Ankara’da en yaşanabilir yerlerden birinde. Aklınıza gelecek herşey evin dibinde.
Bir de bu kadar orantısız zam yapılabilir mi ?
Ben de kiracıyım ama bu kafayı asla anlamıyorum. Millet ne ara bu kadar arsızlaştı bilmem.Yahu 8 ayda bunların olacağını tahmin etsek zaten evlenirdikHerşey iki katına çıktı
Ben de. Empati kuruyorum. Yok yapamazdım. Ki benim ailemde kiracı oldu. Çıkmanız gerekiyor dendiğinde de çıktık .Yıllarca kiracıydık evlendim annemler hala kiracilar hiç çikarilmadilar ki ev sahibi gelin yarın cik dese biz o evde oturamayızo ev bize batar ben böyle yüzsüzluk gormedim insanlar kendi malıyla rezil oluyor resmen
Evĺatlıkta edinsin mi ev sahibi kiracıları mesela ...Kiracıya üzüldüm. Adam haklı madem oğlunu oturtacaktı kiracı koymasaymış. İnsanlar bir düzen kuruyor. Ben bu evde şu kadar oturur çıkarım diye gitmiyorlardır eve.
İfşa olmayayımMerak ettim, nerde?
Ne güzel kardeş kardeş yaşarız tıpkı Yeşilçam filmleri gibi..Evĺatlıkta edinsin mi ev sahibi kiracıları mesela ...
Peki şuan kirayı yatırıyor mu ?Yok hiç acımayın. Benim de var öyle kiracım. Çok iyiydik, o kadar şeyi tolare ettim ki, babama söylememiştim, bir sene kira veremedi doğru dürüst. Bölük pörçük verdi, taksit taksit. Normalde direkt çıkartabilirdim, anlayış gösterdim, zam yapmadım. Babam duyunca çok kızdı hatta. Emsallerinin dörtte biri kadar kaldı kirası. O kadar tolare ettim. Beş sene doldu, emsallerine çekmek istedim kirayı, o zaman ihtiyacım yoktu;ama şimdi kardeşim evlendi ben evlendim bir ton masraf yaptık. Ben malımı sana peşkeş çekmeye mi kazandım? Yok dedi zam mam vermem dedi, çıkın o zaman dedim, evimde kahvemi içip yemek yediğimiz karısı bile engelledi, sildi, konuşmuyor. Altı aydır da çıkacak bakalım, çocukları hatrına kış geçsin diye bekliyorum, yoksa gerçekten gırtlağına çökerdim. Helallik isteyip, yoluna bakmak zor olmamalıydı.
Hiç dayak yememişler sanırım, 100 TL için adam vuruyor millet, malına çöküp çıkmamaktan bahsediyorlar.
Neyse ki nişanlımın ailesi güvenlikli sitedeler .Bugün mü dinledim dün mü, Erzurum’da kira alamayınca çıkın diyen kadının evini, kiracının akrabaları basmışlar, bir tehditler bir saldırmalar; hatta evi soyulmuş kadının. Bu devir malınla rezil olma devri.
Gerçekten modern zamanın en ağır bedduasıBundan sonra birine beddua ederken Allah seni kiracılı ev sahibi etsin diyeceğimnerdeyse evi üstüme yap diyecekler bildiğin eve çökmek bu. Kiracı olmakta zor, bende kiraciydim bir dönem ama bu şekilde olmaz ev sahibi de insan yani. Kanunlar kiracıdan yana mahkeme süreci sonunda tahliye kararı çıksa bile çok yıpratıcı uzun bir süreç. Ölme eşeğim ölme.
Gerçekten ben de anlamıyorum. Allah herkese nasip etsin. Çok zordur eminim ki. Ama ev varken biz bu zorluğu yaşamak zorunda bırakılıyoruzBen de kiracıyım ama bu kafayı asla anlamıyorum. Millet ne ara bu kadar arsızlaştı bilmem.
Bu artistlendi çıkana kadar zamlı vermem dedi, ben bu sefer gizlemedim, kocama abilerime söyledim. Hepsi toplu gelip kapısını arşınlayınca mecbur yatırıyor. Kardeşim üzerine yürüdü. Olay çıktı, korkusundan yatırıyor.Peki şuan kirayı yatırıyor mu ?
Gerçekten de böyle..Bu kiracılarin edepsizliği de moda oldu. Burda bile ev sahiplerini zora sokacak laflar yazilio surekli yok çıkma yok bisey yapamaz. Gayet yapılır, sözleşmesi bitiyormuş zaten çıkarırsınız her türlü. 5 yil da dolmuş yeniden değerleme yapilmasi lazim tabiki kirada. İnsanların evi var diye paraya ihtiyacı yok sanan terbiye yoksunu arsız dolu memleket.
Valla bize sizin gibi cevval, yürekli biri lazım. Bizim hepimiz tırtBu artistlendi çıkana kadar zamlı vermem dedi, ben bu sefer gizlemedim, kocama abilerime söyledim. Hepsi toplu gelip kapısını arşınlayınca mecbur yatırıyor. Kardeşim üzerine yürüdü. Olay çıktı, korkusundan yatırıyor.
Yazık çocukları üşür.Gecen bi ev sahibi, cikmayan kiraciya pimapen yaptiricam diyip camlari söktürüp bırakmıştı oyle, burda yazmislardi, kiraci mecbur kalmıştı cikmaya, bence guzel bisey
Bilmiyoruz maalesef.Ne zor artık her şey ya kiracı olmak ayrı, ev sahibi olmak ayrı zor yani elbet çıkacak avukat halleder evin m2 sini biliyorsanız alın mobilyaları mağazada kalsın çıkınca da yerleştirirsiniz