Kiracı çıkmıyor, bir akıl verin hanımlar

15 yıl kredi odeyip ev aliyoruz. O krediyi odeyecegiz diye bogazimizdan kisiyoruz. Kiracilarin tutumuda bu iste. çalış az ye sende kendine ev al baskaninin evine coreklenme. Alismissiniz yatip, beles yasamaya (sozum akli basinda olan, uzlasilabilir kiraci ve ev sahiplerine degil)
Sunuda ekleyeyim: bizde kiraci olduk, kira gunu gelmeden parayi yatirirdik. Ev sahibi evi satmak istiyorum cikin dedi, ciktik. Nasilsa kanun benden yana deyip, bos mezar bulmus gibi atlamaya gerek yok.
Bu nasıl bakış açısı ya herkes boğazından kısmayla ev mi alabiliyor?
Ekmek yoksa pasta da yiyelim mi?

Bugün mü dinledim dün mü, Erzurum’da kira alamayınca çıkın diyen kadının evini, kiracının akrabaları basmışlar, bir tehditler bir saldırmalar; hatta evi soyulmuş kadının. Bu devir malınla rezil olma devri.

Vallahi bu moda olursa zaten kiralık evler az, ortada hiç kalmaz. Sırf kiracıyla uğraşmamak için evini boş tutan bir sürü kişi var. Sonuçta evi elinizde boş tutsanız da değerleniyor.

Yurtdışında şirketler kiraya veriyor da onlar klasik ev sahiplerinden daha acımasız. Evet eviniz hasar görürse hemen tamir ediliyor, ama zınk diye de çıkartıveriyorlar. Yasalar Türkiyede kiracıdan yana, çoğu ülkede 5 yıl koruması yok. Bu arada yanlış anlaşılmasın korumaya destekliyorum zira yüksek enflasyonda kiracının her yıl taşınmaya zorlanması çok acımasız, insaf. İşin suyu çıkmasın yeter.

Bu nasıl bakış açısı ya herkes boğazından kısmayla ev mi alabiliyor?
Ekmek yoksa pasta da yiyelim mi?
Herkes oyle alacak diye bir kaide yok tabiiki, muhakkak alamayan bir kesim olacaktir. Biz öyle aldik, dogum izninde bile calismak zorundaydim. Elimdeki isi teslim ettikten 4 gun sonra suyum geldi dogum yaptim. Hayatimizdan cogu seyi cikardik hatta bazi yiyecekler bile bizim icin luks hale geldi maalesef.
Yorum yapan arkadasin tavrindan hoslanmadigim icin ona o sekilde yorum yaptim. Emekliligimizde rahat edelim diye bugun cogu seyden feragat ediyoruz. Bazi kiracilarda evi hibe etmemizi bekliyor gibi yazıyor. Emegimizle aldigimiz evde bedavadan 3 5 ay daha oturmaya calisan kisiler sinirimi bozuyor. Insan issiz kalir, zorda kalir, hasta olur kirasini odeyemez buna asla lafim yok sahsen ben boyle bir durumda kimsenin bogazina yapisip cik demem, insanlik hali sonucta. Bu yuzden parantez icinde sozum akli basinda olan insanlar icin degil diye belirttim.

Hepinizde kiracıya olan sinirinizi bana karşı dile getirmişsiniz. Ama konu sahibinin kiracısı ben değilim sakin olun 🤣
Ayrıca normal hayattada kiracı değilim kendi evimiz var.

Elektrigin borcunu takip da giderse gorursun vsgsgs
Benim yufka yürekli babam kiraya verirken evi telefonu iptal etmedi kiracının isteği üzerine. Kullansinlar ne olacak dedi. Evin duvarlarını kırıp odadan odaya baca açıp kapıları ergen oğlu kırınca çıkmasını istedi babam zira girdi gireli de doğru dürüst kira vermemişti. İstemiyorum biriken kirayi da yeterki çık dedi. Sonra bi baktık telefon borç yüzünden kapatılmış hanımefendi yurtdisinda ki gorumcesi ile konuşuyormuş yıllar önce binlerce TL tutan faizli tutarı ödemişti banka da maaşını faiz bulaşmasın parama diye 1 dakika bile bekletmeden bankamatik önünde bekleyip çeken babam.

Benim yufka yürekli babam kiraya verirken evi telefonu iptal etmedi kiracının isteği üzerine. Kullansinlar ne olacak dedi. Evin duvarlarını kırıp odadan odaya baca açıp kapıları ergen oğlu kırınca çıkmasını istedi babam zira girdi gireli de doğru dürüst kira vermemişti. İstemiyorum biriken kirayi da yeterki çık dedi. Sonra bi baktık telefon borç yüzünden kapatılmış hanımefendi yurtdisinda ki gorumcesi ile konuşuyormuş yıllar önce binlerce TL tutan faizli tutarı ödemişti banka da maaşını faiz bulaşmasın parama diye 1 dakika bile bekletmeden bankamatik önünde bekleyip çeken babam.
Faiz bulaşmasın derken? Parasi bankada durunca faiz mi bulasiyo ?

Hepinizde kiracıya olan sinirinizi bana karşı dile getirmişsiniz. Ama konu sahibinin kiracısı ben değilim sakin olun 🤣
aynen iste muhtemelen kiraci degilsiniz, kirada eviniz de yok. o yuzden dalga gecmek yerine konuyu okuyup gecebilirdiniz. cogunlugun sorun yasadigi bir konu bu sonucta.

Düğün yapılacagı ne zman belli oldu?Yani sizin orda oturacagınız?
Gercekci olalım 1,5 ayda su zmanda ev buldum cıktım olmuyor.
Bütcene uygun ev buluyorsn,o evi tutmaya para ayarlaman lazım,tasınma masrafı.
Yani bana ev sahibim 1,5 ay önce cık evden dese ,agır küfürü yer benden.
Artık acil cıkan bisey yoksa ev sahipleri 3-5 ay önceden söylesin.
Kiracının yaptıgı tabiki hak değil yanlıs ama siz de hatalısınız yani nisanlının ailesi.

Adam resmî prosedürde söylemesi gerektiği zamandan daha önce söylemiş , kiracı oralı olmamış . Ev sahibinin günahı ne ?

Bir de milletin evinde kiracıyız sahibi değiliz , eee o zaman çocuğu olan hiç mi evini kiraya vermeyecek ?
Resmi prosürde herkesin cebinde yeni ev tutacak para oldugu mu yazıyor?
Yazıyorsa yok yani bizde öyle bi para.
Olsa zaten kirada oturmayız:)
1,1-5 ay kala evden cık denmez artık su zmanda.

her iki tarafında haklı olduğu bir konu ya. siz evinize geçmek istemekte haklısınız, o şu ortamda ev bulmak o kadar cok zor ki onda haklı. valla umarım anlaşırsınız cunkü mahkemeye verseniz bile kazanmanız cok zor ya

Yasalar bu durumda sizi koruyor. Ev sahibi eğer kendisi veya 1. Derece yakını oturacaksa kiracıyı çıkartma hakkına sahip. Sadece çıkarttıktan sonra 3 yıl başkasına kiraya veremiyorsunuz. Avukat uygulanacak hukuki prosedürleri de anlayacaktır. Noterden ihtar da çekersiniz.
dip not: aynı şehirde başka evi yoksa ev sahibi dava eder vs. bildiğim kadarıyla 2. bir evi varsa davası bile reddediliyor

Resmi prosürde herkesin cebinde yeni ev tutacak para oldugu mu yazıyor?
Yazıyorsa yok yani bizde öyle bi para.
Olsa zaten kirada oturmayız:)
1,1-5 ay kala evden cık denmez artık su zmanda.
4-5 ay önce söylenmiş 1,5 değil.
İyi de bu ev sahibinin sorunu değil .

4-5 ay önce söylenmiş 1,5 değil.
İyi de bu ev sahibinin sorunu değil .
Valla onun sorunu değil,bunun sorunu değil,basımızdakilerin sorunu değil.
Ben anlamadım kimin sorunu.
Öksüz kaldık memlekette.
5 ay varsa söyleyip cekilirsin kenara zaten.
Dalasmanın manası nedir hergün arayıp?
Ben 1,5 ay okudum.

Zaten dalga geçtiğiniz için bu kadar tepki aldınız.

Yüksek kiralar yüzünden karda kıyamette çıkmak zorunda kalan kiracılar da mağdur olan ev sahipleri de var bu konuda, biraz hassas olalım lütfen.

Öksüz kaldık memlekette.
Ben 1,5 ay okudum.

Valla bence çekilmek çok büyük hata. Biz tam 4 yıl darlamadık kiracıyı zamanında öde dedik ne oldu :p insanlara ilham gelmiyor. Kiracı taktiği bu. Tatlı dil, güler yüzle tabi tabi diyor sonra aylar geçiyor sen dava açmıyorsun. Soruyorsun ne iş diye o da çirkefleşiyor. Böylece aylarca dava açılmasını ve doğal olarak o evde kalma süresini uzatıyor. O yüzden kimseye güvenmemek lazım.

Konu sahibi diğer konuda da demiştim konuşmayın, size tabi tabi diyecek diye. Direk avukat ihtarını çekip davasını açacak. Tahliyeyse tahliye. Yok ihtiyaçtan dolayı dava açılamıyorsa elbette kira artırımı davası açılabilir. Ağlamasına asla inanmayın duymayın. Yok bilmemkaç tane davası varmış ne olacakmış da bilmem ne. Parası yoksa paranızı alamayabilirsiniz evet ama memurlarla eve mahkeme kararı ile girip sokağa atarsınız. Sonra kendi düşünsün başındaki onca davayı.

Ama o ev sizin düğüne yetişmez, siz başka bir yol arayın şimdiden. 1 sene sonra falan evinize geçersiniz. Bu süreçler çok yıpratıcı ama hep sakin olun. Evinizi gasp edemez. Sadece süreci geciktirir. Bunu unutmayın.

Valla bence çekilmek çok büyük hata. Biz tam 4 yıl darlamadık kiracıyı zamanında öde dedik ne oldu :p insanlara ilham gelmiyor. Kiracı taktiği bu. Tatlı dil, güler yüzle tabi tabi diyor sonra aylar geçiyor sen dava açmıyorsun. Soruyorsun ne iş diye o da çirkefleşiyor. Böylece aylarca dava açılmasını ve doğal olarak o evde kalma süresini uzatıyor. O yüzden kimseye güvenmemek lazım.

Konu sahibi diğer konuda da demiştim konuşmayın, size tabi tabi diyecek diye. Direk avukat ihtarını çekip davasını açacak. Tahliyeyse tahliye. Yok ihtiyaçtan dolayı dava açılamıyorsa elbette kira artırımı davası açılabilir. Ağlamasına asla inanmayın duymayın. Yok bilmemkaç tane davası varmış ne olacakmış da bilmem ne. Parası yoksa paranızı alamayabilirsiniz evet ama memurlarla eve mahkeme kararı ile girip sokağa atarsınız. Sonra kendi düşünsün başındaki onca davayı.

Ama o ev sizin düğüne yetişmez, siz başka bir yol arayın şimdiden. 1 sene sonra falan evinize geçersiniz. Bu süreçler çok yıpratıcı ama hep sakin olun. Evinizi gasp edemez. Sadece süreci geciktirir. Bunu unutmayın.
Benim demek istediğim otursun istediği kadar değil tabi.
Kimse kimsenin hakkına girmesin.
Ben 1,5 ay oldu dediği icin sasırdım.1,5 ayda ev bulamıyosn v
Madem 5 ay süre verdin bırak baksın ev adamlar.
Valla ofisde arkadas var 2haftadır arıyor ev bulamıyor:KK43:
İnanmazsınız ev sahibi gün asırı arıyor.
Ay sonu cıkcan mı noldu diye:S
Ben ondan da etkilenmis olabilirim.
Ev sahiplerine cok sinirliyim suan:)

Öksüz kaldık memlekette.
Ben 1,5 ay okudum.
Hayır kontrat mayısta bitiyormuş , bir buçuk ay önce de arayıp söylemiş ev sahibi yani 4 5 ay .
Ev sahibi ne yapsın daha ?
Adamın kendi oğlu oturacakmış.
Ev sahibinin sorunu değil , milletin evinde kiracıyız sahibi değiliz. Bu kadar zıtlaşmanın anlamı yok.

bence siz ev bakmaya başlayın, çıkarken eve zarar verebilir, zaten tadilat sonrası oturacaktınız, yetişeceğini hiç sanmıyorum.

ben şahsen eve zarar verme endişesiyle hiç muhattap olmazdı hele.

İnsanlar size durduk yere tepki göstermişler gibi gülerek verdiğiniz bu cevabı okuyunca, aklıma Tayland'ta serbest gezen makak maymunlarını konu almış bir belgesel geldi. Çok yüzsüz oluyor maymunlar. Serbest çağrışım işte.

X