- 15 Şubat 2013
- 24.324
- 91.314
-
- Konu Sahibi possibleornot
E izin almis ev sahibi, camlari degisicez demisYazık çocukları üşür.
Bir de kiracı izni olmadan eve giremiyormuşuz mahkeme kararı gerekiyormuş
Çok akıllıcaE izin almis ev sahibi, camlari degisicez demis
Elektrigin borcunu takip da giderse gorursun vsgsgsEv sahipleri bence elektrik abonmanligini artık kiracıya vermesinler ahdhahdh
Ben aslında şiddet için yüreklendirmek istemiyorum;ama bu ülkede naiflik, medeni bir şekilde derdini anlatmak çok kayda değer görülmüyor. Ben en başta güzelce konuştum dedim bak görüyorsun iki kişi evlendi her şey masraf, krizse bize de kriz, kiraya zam yaptım ama emsallerinden yine bir tık uygundu, yüz verirsen ayıya gelir s*çar halıya işte; zam mam yapamazsın, çıksam da çıkana kadar zamlı vermem diyince benim şarteller attı. Senelerce bedavaya oturttuk, tolare ettik ya, yüreklenmiş. Erkek kardeşlerim birbirlerinden manyak, silah taşıyorlar diye korktu. Bu sandı ki söylemem, söyledim işte. Hepsi kapısına gelince gününde zamlı yatırıyor. Hele bir çıkmasın, ben de karısına bela olacam. Yetti bu yüzsüzlük.Valla bize sizin gibi cevval, yürekli biri lazım. Bizim hepimiz tırt
Saati sokerim ajf bu sbdbsbvsElektrigin borcunu takip da giderse gorursun vsgsgs
Yazık çocukları üşür.
Bir de kiracı izni olmadan eve giremiyormuşuz mahkeme kararı gerekiyormuş
Yürrü be doktorum bzbzbzbSaati sokerim ajf bu sbdbsbvs
Her ay sorgularim borc var mı diye.
Baktım ki evden çıkması gerektiğinde bana dikleniyor kapatırım ahdbsvdgs
Aslinda varya mutfak dolabını yaptıracagim, banyoyu yaptıracağım deyip izin alacaksin, ve kırıp dokeceksin, aha da öyle kalacakYürrü be doktorum bzbzbzb
Boşa atıp tutmuş demektir. Vaktini ev arayarak geçirse kendine daha yardımcı olurdu.Geçen kiracının biri burda üye 12 yıldır aynı evdeyim çıkmam beni buradan kimse çıkaramaz inatçıym diyordu .. ev sahibi napsa boş gibisindn işiniz zor valla
Evlenecek oglu gececek diye acilirsa ihtiyaçtan yani pek uzamaz gibiHerkese merhaba
Bir önceki konumda ne yapabiliriz diye açmıştım. O zaman muallaktaydı durum ve şimdi kiracının çirkinleşmesiyle netleşti.
Nişanlımın ailesinin kirada evi vardı. 6 yıllık kiracı. Mayısta kontratı sonlanıyordu ve ihtar çekip çıkmasını isteyecektik. Erken haber verip onun için süreci daha kolaylaştırmak istedik fakat 1,5 aydır sağlıklı bir iletişim kuramadık. Tamam size haber vereceğim 1 hafta içerisinde dedi fakat 1 haftanın sonunda aramaları reddederek hukuki sürece mecbur etti.
Avukatla görüştü nişanlımın ailesi. 5 yıl dolduğu için kira tespit davası ( teknik terimi tam bilmemekle beraber) açılabileceğini, evin emsallerine göre şuan en kötü 3 katı kiraya verilebileceğini, yıllardır 50 TL 100 TL gibi komik zamların yapıldığını ve kira tespit davası ile evin kira bedelinin minimum 2 bin TL olacağını belirtmiş. Bu yol izlenebilir veya siz oğlum oturacak diye ihtarname çekebilirsiniz demiş.
Emlakçı durumu karşı tarafa bildirdiğinde de nişanlımın ailesini arayan kiracı siz çocuk mu korkutuyorsunuz para ile ? Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz ? İyi niyetli davranıyorum ev arıyorum bulamadım neden 8 ay önceden demediniz kiralar daha uygundu benden para alabileceğinizi mi sanıyorsunuz 40 tane davam var benim ben battım üzerimde hiç birşey yok vs diye hiddetlenmiş. Nişanlımın babası da 1,5 aydır ulaşmaya çalışıyoruz bu mu iyi niyetiniz ? Bu planımız yeni oldu ve size ilettik. Telefonları reddediyorsunuz , sözünüzde durmuyorsunuz hukuki süreç başlatmak zorundaydım. Evet kiralar yüksek ama siz daha yüksek kira ödemeyin diye benim oğlum evi varken yüksek kirada mi otursun demiş.
Konuşma neticelenmemiş. Ve kiracı çıkmıyor.
Bizim izlememiz gereken yollar nedir ? Avukat ile tekrar görüşeceğiz. Sen karışma ailesi halletsin diyenler olabilir. Fakat işin şu kısmı çok ilgilendiriyor. Diyelim ki kiraya çıktım geçici süreliğine o eşyalar taşınırken yıpranacak, bir kaç aylığına perde gibi başka eve olduramayacak şeylere boştan yere para ödeyeceğim. Bir gardrobu söküp tekrar oturtmak çok zor. 1+1 eşyalı evler şuan oturduğumuz semtte 3500 TL ve öğrenci evinden bozma haldeler. Düğünü seneye erteleme planımız da yok. Daha doğrusu nişanlım buna yanaşmıyor. Sinirlerim çok bozuldu. Zam gelmeden mobilyaları almak istiyordum şuan onu da alamıyorum.
Evet çok zor bir dönem Allah yardımcısı olsun kiracının da. Ama biz ondan sadece kontratı sonlandığında evden ayrılmasını istedik.
Hanımlar bu ev ve davalar hakkında bilginiz var mi ?
Sizce bir kaç ay veya bir sene sürebilecek bu davada biz evlendiğimizde evi nasıl seçsek daha mantıklı olur ?
Anlayışsız bir kiracı yüzünden maaşımın yarısını kiraya vermek zorunda kalmak üzüyor beni.
Sizce ne yapmalıyız ? Mantıklı yorumlarınızı bekliyorum
Giren kişi nerdeyse "ben kaptım bana ne vermeseydin" diyecek valaGerçekten de böyle..
yani şartlar zor anlıyorum ama ortada bir akit var ve bu akit sonlanıyor. Başkasına kiraya verecekte değiller. Kendi ihtiyacı için kullanacaklar. Ama buna rağmen böyle bir manzara var. Evim olsa kiraya vermek istemem sanırım artık
Sonra da ceza avukatı tutsunlar mahkeme için. Bu nasıl tavsiye ya resmen suça teşvik. Bence de kiracı haksız bu durumda yasal hakları mahkeme uzasa bile illa çıkacaklar 1. Derece yakını oturacağı için. Ama suça teşvik etmek ne demek. Ayrıca tüm kiracılar genellemeyin lütfen sıkıntılı kiracı olduğu kadar sıkıntılı ev sahibi de var.Adam tutun dovdurun, ciddiyim. Kaçıncı konu bu ya Türkiye'de ev sahibi olmak dert sahibi olmak demek.
Yasalar bu durumda sizi koruyor. Ev sahibi eğer kendisi veya 1. Derece yakını oturacaksa kiracıyı çıkartma hakkına sahip. Sadece çıkarttıktan sonra 3 yıl başkasına kiraya veremiyorsunuz. Avukat uygulanacak hukuki prosedürleri de anlayacaktır. Noterden ihtar da çekersiniz.Ben bu durumun dahilinde olmasam bu tarz davranışları bilmezdim. Evet belirli yasalarla kiracılar korunmalı , ama ev sahibinin ihtiyacı varken kiracı çıkmalı diye düşünüyorum.O mağdur olmasın diye biz kiraya çıkacağız maalesef. Bu durum bana haksızlık gibi geliyor
Bu ne mantıksız bir düşüncedir yahu. Kira bu kira farkında mısınız? Kiracılığın doğasında vardır günün birinde taşınmak. Adamın tapulu malı, sözleşme ve para karşılığında oturuyor o kiracı. Ben de kiracıyım ve ev alma şansım kalmadı artık bu ülkede. Ev sahibim her an bana çık diyebilir, hukuki sürece bile soksam günün sonunda çıkan ben olacağım. Sözleşmenin ne zaman biteceği belli, hukuken ne kadar zaman kala çıkması isteneceği belli. Adamın evi varken malı varken oğlu neden kirada oturun böyle saçmalık mı olur?Kiracıya üzüldüm. Adam haklı madem oğlunu oturtacaktı kiracı koymasaymış. İnsanlar bir düzen kuruyor. Ben bu evde şu kadar oturur çıkarım diye gitmiyorlardır eve.
Şaka mı?Kiracıya üzüldüm. Adam haklı madem oğlunu oturtacaktı kiracı koymasaymış. İnsanlar bir düzen kuruyor. Ben bu evde şu kadar oturur çıkarım diye gitmiyorlardır eve.
Merhaba, öncelikle kontratlar yıllık yapılıyor olsada o yıl kontrat süresi bitti diye kiracıyı çıkaramazsınız. Genel anlamda kontratlar ev sahibini koruyor gibi gözüksede aslında kiracıların çok daha fazla hakkı vardır. Mesela kirasını düzgün ödeyen bir kiracıyı 10 yıl dolmadan kendisi istemediği sürece (belli şartlar hariç) çıkaramazsınız. 10 yılın sonunda da 3 ay önceden ihtar çekip çıkmasını istersiniz. Şimdi gelelim o belli şartlara, bu şartlardan birisi altsoy ya da üstsoydan birisinin o eve taşınacak olmasıdır. Yapmanız gereken sözleşme sonunda tahliye davası açmak. Nişanlınızın babası oğlum evleniyor ve taşınacak diye belirterek bu davayı açabilir. Dava kabul olursa İhtiyaçtan kaynaklanan tahliye davası olduğu için daha hızlı sonuçlanır.Mayısta kontrat bitiyor ocakta ulaşmaya çalıştık ve durumu anlattık. 1-2 ay değil 5 aylık bir süreç.