Kiracı çıkmıyor, bir akıl verin hanımlar

Vallahi bazen o kadar saçma yorumlar okuyorum ki ağzım açık kalıyor.Kimse için düzeninizi bozmayın başka eve de çıkmayın.Ne demek ya kendi evimle rezil mi olacağım.Bu bazı kiracıların arsızlığı nedir böyle?Hiç mi utanma yüzü yok.Resmen gelip insanların evine konuyorlar zorba gibi.
 
Valla bize sizin gibi cevval, yürekli biri lazım. Bizim hepimiz tırt
Ben aslında şiddet için yüreklendirmek istemiyorum;ama bu ülkede naiflik, medeni bir şekilde derdini anlatmak çok kayda değer görülmüyor. Ben en başta güzelce konuştum dedim bak görüyorsun iki kişi evlendi her şey masraf, krizse bize de kriz, kiraya zam yaptım ama emsallerinden yine bir tık uygundu, yüz verirsen ayıya gelir s*çar halıya işte; zam mam yapamazsın, çıksam da çıkana kadar zamlı vermem diyince benim şarteller attı. Senelerce bedavaya oturttuk, tolare ettik ya, yüreklenmiş. Erkek kardeşlerim birbirlerinden manyak, silah taşıyorlar diye korktu. Bu sandı ki söylemem, söyledim işte. Hepsi kapısına gelince gününde zamlı yatırıyor. Hele bir çıkmasın, ben de karısına bela olacam. Yetti bu yüzsüzlük.
 
Evlenecek oglu gececek diye acilirsa ihtiyaçtan yani pek uzamaz gibi
 
Giren kişi nerdeyse "ben kaptım bana ne vermeseydin" diyecek vala o raddeye geldik.
 
Ben de bu kiracı acıtasyonuna ayar oluyorum. Bir de örgütlüler hemen çıkaramazsın bilmem ne başlıyolar. Şu ülkede onca zamma ekonominin haline ses çıkarmayan sözde garibanların sesi bir tek ev sahibine çıkarabiliyor. Bakkala git 50 kuruşun eksik olsun bakalım bişi alabiliyo musun. Ama senin evinde istiyolar ki bedavaya otursunlar.
 
Adam tutun dovdurun, ciddiyim. Kaçıncı konu bu ya Türkiye'de ev sahibi olmak dert sahibi olmak demek.
Sonra da ceza avukatı tutsunlar mahkeme için. Bu nasıl tavsiye ya resmen suça teşvik. Bence de kiracı haksız bu durumda yasal hakları mahkeme uzasa bile illa çıkacaklar 1. Derece yakını oturacağı için. Ama suça teşvik etmek ne demek. Ayrıca tüm kiracılar genellemeyin lütfen sıkıntılı kiracı olduğu kadar sıkıntılı ev sahibi de var.
 
Yasalar bu durumda sizi koruyor. Ev sahibi eğer kendisi veya 1. Derece yakını oturacaksa kiracıyı çıkartma hakkına sahip. Sadece çıkarttıktan sonra 3 yıl başkasına kiraya veremiyorsunuz. Avukat uygulanacak hukuki prosedürleri de anlayacaktır. Noterden ihtar da çekersiniz.
 
9 yıl önce evleneceğimiz zaman eşim ev arayışına girdi. Acil de lazımdı sokakta kalmıştı uzun hikâye neyse. Devlette memur değil diye, bekar diye bircok ev sahibi reddetmiş ki geliri iyiydi. Eşim dert yanarken haklılar dedim bu devirde kimseye güven olmaz. Vallahi doğru. Şükür oturmalik evimizi aldık. Bu kiracı hikâyelerinden sonra milyonlarım olsa yatırımlık daire almam galiba kaç yıl kirada oturduk bir kere bile kirayı geciktirmedik. Ev sahibi üzüldü çıktığımıza o da çok iyiydi Allah'ı var. Yani karşılıklı anlaşmak zor olmamalı, karşıdakini mağdur etmemek lazım. Gün gelir devran döner yazık ya yani gidip polisle çıkarsanız haksız degilsiniz.
 
Son düzenleme:
Kiracıya üzüldüm. Adam haklı madem oğlunu oturtacaktı kiracı koymasaymış. İnsanlar bir düzen kuruyor. Ben bu evde şu kadar oturur çıkarım diye gitmiyorlardır eve.
Bu ne mantıksız bir düşüncedir yahu. Kira bu kira farkında mısınız? Kiracılığın doğasında vardır günün birinde taşınmak. Adamın tapulu malı, sözleşme ve para karşılığında oturuyor o kiracı. Ben de kiracıyım ve ev alma şansım kalmadı artık bu ülkede. Ev sahibim her an bana çık diyebilir, hukuki sürece bile soksam günün sonunda çıkan ben olacağım. Sözleşmenin ne zaman biteceği belli, hukuken ne kadar zaman kala çıkması isteneceği belli. Adamın evi varken malı varken oğlu neden kirada oturun böyle saçmalık mı olur?
 
Mayısta kontrat bitiyor ocakta ulaşmaya çalıştık ve durumu anlattık. 1-2 ay değil 5 aylık bir süreç.
Merhaba, öncelikle kontratlar yıllık yapılıyor olsada o yıl kontrat süresi bitti diye kiracıyı çıkaramazsınız. Genel anlamda kontratlar ev sahibini koruyor gibi gözüksede aslında kiracıların çok daha fazla hakkı vardır. Mesela kirasını düzgün ödeyen bir kiracıyı 10 yıl dolmadan kendisi istemediği sürece (belli şartlar hariç) çıkaramazsınız. 10 yılın sonunda da 3 ay önceden ihtar çekip çıkmasını istersiniz. Şimdi gelelim o belli şartlara, bu şartlardan birisi altsoy ya da üstsoydan birisinin o eve taşınacak olmasıdır. Yapmanız gereken sözleşme sonunda tahliye davası açmak. Nişanlınızın babası oğlum evleniyor ve taşınacak diye belirterek bu davayı açabilir. Dava kabul olursa İhtiyaçtan kaynaklanan tahliye davası olduğu için daha hızlı sonuçlanır.

İkincisi evet 5 yılı dolmuşsa oturduğunuz mühitin genel kira ortalamasının altında kalıyorsa iyileştirme talep edebilir ve kabul etmiyorsa dava açabilirsiniz. Ancak bu sizin konunuz için gereksiz bir hamle bence.

Hukuki olarak başka da yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. Çıkmayan kişiye süre biriminde tahliye davası açılır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…