Kiracı çıkmıyor, bir akıl verin hanımlar

possibleornot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
832
1.659
Herkese merhaba
Bir önceki konumda ne yapabiliriz diye açmıştım. O zaman muallaktaydı durum ve şimdi kiracının çirkinleşmesiyle netleşti.
Nişanlımın ailesinin kirada evi vardı. 6 yıllık kiracı. Mayısta kontratı sonlanıyordu ve ihtar çekip çıkmasını isteyecektik. Erken haber verip onun için süreci daha kolaylaştırmak istedik fakat 1,5 aydır sağlıklı bir iletişim kuramadık. Tamam size haber vereceğim 1 hafta içerisinde dedi fakat 1 haftanın sonunda aramaları reddederek hukuki sürece mecbur etti.
Avukatla görüştü nişanlımın ailesi. 5 yıl dolduğu için kira tespit davası ( teknik terimi tam bilmemekle beraber) açılabileceğini, evin emsallerine göre şuan en kötü 3 katı kiraya verilebileceğini, yıllardır 50 TL 100 TL gibi komik zamların yapıldığını ve kira tespit davası ile evin kira bedelinin minimum 2 bin TL olacağını belirtmiş. Bu yol izlenebilir veya siz oğlum oturacak diye ihtarname çekebilirsiniz demiş.
Emlakçı durumu karşı tarafa bildirdiğinde de nişanlımın ailesini arayan kiracı siz çocuk mu korkutuyorsunuz para ile ? Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz ? İyi niyetli davranıyorum ev arıyorum bulamadım neden 8 ay önceden demediniz kiralar daha uygundu benden para alabileceğinizi mi sanıyorsunuz 40 tane davam var benim ben battım üzerimde hiç birşey yok vs diye hiddetlenmiş. Nişanlımın babası da 1,5 aydır ulaşmaya çalışıyoruz bu mu iyi niyetiniz ? Bu planımız yeni oldu ve size ilettik. Telefonları reddediyorsunuz , sözünüzde durmuyorsunuz hukuki süreç başlatmak zorundaydım. Evet kiralar yüksek ama siz daha yüksek kira ödemeyin diye benim oğlum evi varken yüksek kirada mi otursun demiş.
Konuşma neticelenmemiş. Ve kiracı çıkmıyor.
Bizim izlememiz gereken yollar nedir ? Avukat ile tekrar görüşeceğiz. Sen karışma ailesi halletsin diyenler olabilir. Fakat işin şu kısmı çok ilgilendiriyor. Diyelim ki kiraya çıktım geçici süreliğine o eşyalar taşınırken yıpranacak, bir kaç aylığına perde gibi başka eve olduramayacak şeylere boştan yere para ödeyeceğim. Bir gardrobu söküp tekrar oturtmak çok zor. 1+1 eşyalı evler şuan oturduğumuz semtte 3500 TL ve öğrenci evinden bozma haldeler. Düğünü seneye erteleme planımız da yok. Daha doğrusu nişanlım buna yanaşmıyor. Sinirlerim çok bozuldu. Zam gelmeden mobilyaları almak istiyordum şuan onu da alamıyorum.
Evet çok zor bir dönem Allah yardımcısı olsun kiracının da. Ama biz ondan sadece kontratı sonlandığında evden ayrılmasını istedik.
Hanımlar bu ev ve davalar hakkında bilginiz var mi ?
Sizce bir kaç ay veya bir sene sürebilecek bu davada biz evlendiğimizde evi nasıl seçsek daha mantıklı olur ?
Anlayışsız bir kiracı yüzünden maaşımın yarısını kiraya vermek zorunda kalmak üzüyor beni.
Sizce ne yapmalıyız ? Mantıklı yorumlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
öncelikle taşınmaktan korkmayın 1-2 taşınmaya eşya hemen yıpranmıyor çok mecbur kalırsanız geçici ev tutarsınız veya düğünü 3-5 ay ertelersiniz
siz geçeceğiniz için her türlü çıkmak zorunda çünkü başkasına kiraya verme gibi bir durum yok siz oturacaksınız mecbur çıkacak
bizlik veya sizlik birşey yok avukatla görüşülmüş zaten onlar hallederler merak etmeyin

Kiracıya üzüldüm. Adam haklı madem oğlunu oturtacaktı kiracı koymasaymış. İnsanlar bir düzen kuruyor. Ben bu evde şu kadar oturur çıkarım diye gitmiyorlardır eve.

Kiracıya üzüldüm. Adam haklı madem oğlunu oturtacaktı kiracı koymasaymış. İnsanlar bir düzen kuruyor. Ben bu evde şu kadar oturur çıkarım diye gitmiyorlardır eve.
Kusura bakmayın 6 yıl önceden öngörülü olup oğlum evlenir diye kiraya verdiği için. 6 yıl boyunca boş kalmalıydı çünkü oğlu elbet bir gün evlenecekti.

Mobilyaları alabilirsiniz.
Madem ev belli kiracı çıkana kadar firmanın deposunda durur.
Ki zaten hemen hemen aynı oluyor hangi eve giderseniz uyacak ölçülerde.
Perde halı noktasında çok haklısınız. Ki bu çok tutuyor.
Sizin yerinizde olsam eşyalı bir daireye evlenir, akabinde kiracı çıkınca gönlümce yerleştirirdim evimi.

Bu kiracılarin edepsizliği de moda oldu. Burda bile ev sahiplerini zora sokacak laflar yazilio surekli yok çıkma yok bisey yapamaz. Gayet yapılır, sözleşmesi bitiyormuş zaten çıkarırsınız her türlü. 5 yil da dolmuş yeniden değerleme yapilmasi lazim tabiki kirada. İnsanların evi var diye paraya ihtiyacı yok sanan terbiye yoksunu arsız dolu memleket.

oğlu belki 7 yıl sonra belki 10 yıl sonra evlenecek ? çocuğum var bir gün evlenecek diye kiraya vermesinler mi ?

bu çok mantıklı bence ,ben olsam böyle yapardım

Hayat çok zor ama kiracının yaptığı saçmalık yani sen çok para ödeme diye adam çok para verip kirada mı yaşasın zaten belirli süre anlaşması oluyor sözleşme yenileniyor ev sahibi mağdur etmiyor oldu olacak ev kiracıya verilsin bari yüzsüzlük bu kadarı da
Nasıl yaparsınız bilmiyorum laftan anlamayan insanla uğraşmak zor

Bilmiyorum ama adam biraz erken söyleseydiniz demiş. Demekki o kiracının yeni bir ev bulması için daha önceden söylemeleri gerek. Yani bi anda bi düzeni alıp başka yere taşımak kolay işler değil.
oğlu doğar doğmaz söylemeliydi değil mi ? oğlum oldu büyüyünce kesin bu evde oturacak ona göre gelin diye
hay allahım ya

Bilmiyorum ama adam biraz erken söyleseydiniz demiş. Demekki o kiracının yeni bir ev bulması için daha önceden söylemeleri gerek. Yani bi anda bi düzeni alıp başka yere taşımak kolay işler değil.
Adam resmî prosedürde söylemesi gerektiği zamandan daha önce söylemiş , kiracı oralı olmamış . Ev sahibinin günahı ne ?

Bir de milletin evinde kiracıyız sahibi değiliz , eee o zaman çocuğu olan hiç mi evini kiraya vermeyecek ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…