Kiracı çıkmıyor, bir akıl verin hanımlar

Geçen de 12 senelik kiracı hadi çıkarsın diye atıp tutuyordu burada akdkalskalal sanki babasının malı.
Yıllarca kiracıydık evlendim annemler hala kiracilar hiç çikarilmadilar ki ev sahibi gelin yarın cik dese biz o evde oturamayız 😳 o ev bize batar ben böyle yüzsüzluk gormedim insanlar kendi malıyla rezil oluyor resmen 🥴

Bilmiyorum ama adam biraz erken söyleseydiniz demiş. Demekki o kiracının yeni bir ev bulması için daha önceden söylemeleri gerek. Yani bi anda bi düzeni alıp başka yere taşımak kolay işler değil.
Evlilik teklifi aldıktan 1 ay sonra söylediler. Sizin için uygun mudur. Hay Allahım ya.
E ona kolay değil de bana mı kolay. Belki 2 ay belki 1 sene sürecek. Ben belirsiz bir durum için mi ev düzeyim ?

Yıllarca kiracıydık evlendim annemler hala kiracilar hiç çikarilmadilar ki ev sahibi gelin yarın cik dese biz o evde oturamayız 😳 o ev bize batar ben böyle yüzsüzluk gormedim insanlar kendi malıyla rezil oluyor resmen 🥴
Ben de. Empati kuruyorum. Yok yapamazdım. Ki benim ailemde kiracı oldu. Çıkmanız gerekiyor dendiğinde de çıktık .

Yok hiç acımayın. Benim de var öyle kiracım. Çok iyiydik, o kadar şeyi tolare ettim ki, babama söylememiştim, bir sene kira veremedi doğru dürüst. Bölük pörçük verdi, taksit taksit. Normalde direkt çıkartabilirdim, anlayış gösterdim, zam yapmadım. Babam duyunca çok kızdı hatta. Emsallerinin dörtte biri kadar kaldı kirası. O kadar tolare ettim. Beş sene doldu, emsallerine çekmek istedim kirayı, o zaman ihtiyacım yoktu;ama şimdi kardeşim evlendi ben evlendim bir ton masraf yaptık. Ben malımı sana peşkeş çekmeye mi kazandım? Yok dedi zam mam vermem dedi, çıkın o zaman dedim, evimde kahvemi içip yemek yediğimiz karısı bile engelledi, sildi, konuşmuyor. Altı aydır da çıkacak bakalım, çocukları hatrına kış geçsin diye bekliyorum, yoksa gerçekten gırtlağına çökerdim. Helallik isteyip, yoluna bakmak zor olmamalıydı.
Peki şuan kirayı yatırıyor mu ?

Hiç dayak yememişler sanırım, 100 TL için adam vuruyor millet, malına çöküp çıkmamaktan bahsediyorlar.

Bundan sonra birine beddua ederken Allah seni kiracılı ev sahibi etsin diyeceğim 🤭 nerdeyse evi üstüme yap diyecekler bildiğin eve çökmek bu. Kiracı olmakta zor, bende kiraciydim bir dönem ama bu şekilde olmaz ev sahibi de insan yani. Kanunlar kiracıdan yana mahkeme süreci sonunda tahliye kararı çıksa bile çok yıpratıcı uzun bir süreç. Ölme eşeğim ölme.

Bundan sonra birine beddua ederken Allah seni kiracılı ev sahibi etsin diyeceğim 🤭 nerdeyse evi üstüme yap diyecekler bildiğin eve çökmek bu. Kiracı olmakta zor, bende kiraciydim bir dönem ama bu şekilde olmaz ev sahibi de insan yani. Kanunlar kiracıdan yana mahkeme süreci sonunda tahliye kararı çıksa bile çok yıpratıcı uzun bir süreç. Ölme eşeğim ölme.
Gerçekten modern zamanın en ağır bedduası

Peki şuan kirayı yatırıyor mu ?
Bu artistlendi çıkana kadar zamlı vermem dedi, ben bu sefer gizlemedim, kocama abilerime söyledim. Hepsi toplu gelip kapısını arşınlayınca mecbur yatırıyor. Kardeşim üzerine yürüdü. Olay çıktı, korkusundan yatırıyor.

Bu kiracılarin edepsizliği de moda oldu. Burda bile ev sahiplerini zora sokacak laflar yazilio surekli yok çıkma yok bisey yapamaz. Gayet yapılır, sözleşmesi bitiyormuş zaten çıkarırsınız her türlü. 5 yil da dolmuş yeniden değerleme yapilmasi lazim tabiki kirada. İnsanların evi var diye paraya ihtiyacı yok sanan terbiye yoksunu arsız dolu memleket.
Gerçekten de böyle..
yani şartlar zor anlıyorum ama ortada bir akit var ve bu akit sonlanıyor. Başkasına kiraya verecekte değiller. Kendi ihtiyacı için kullanacaklar. Ama buna rağmen böyle bir manzara var. Evim olsa kiraya vermek istemem sanırım artık

:halay:Bu artistlendi çıkana kadar zamlı vermem dedi, ben bu sefer gizlemedim, kocama abilerime söyledim. Hepsi toplu gelip kapısını arşınlayınca mecbur yatırıyor. Kardeşim üzerine yürüdü. Olay çıktı, korkusundan yatırıyor.
Valla bize sizin gibi cevval, yürekli biri lazım. Bizim hepimiz tırt

X