- 5 Ekim 2020
- 13.263
- 35.325
- 36
-
- Konu Sahibi gecenin_resmi
Babanıza yazıklar olsun.
O ailenin ahını daha çok çeker.
Aslında benle iyi gecinseydi çok samimiyim, banyoya dolaplar yapar, ıvır zıvırı toplasın diye dolap ve balkonu kapatırdım.
Valla evde bı aspiratör var. İsterseniz özelden resmini atayım.
Adam utanmıyor bu aspiratörden.
Bende öylece tutuyorum.
Ki benim ankastre takımım var. Ocağı fırını kullanıyorum.
Aspiratörü takmadım.
Kombinin bakımı kiracıya ait, arızası ev sahibine.benim kombim bozuldu 5 yıldır oturduğum evde. 1000 tl masraf çıktı motoru değişti garanti uzattım bakım yaptırdım. Söylemedim bile adama. Oturuyorum kaç yıldır bariz ben bozdum yani. Her şey değişti hiç söylemem ki.
Ama ev sahibimiz de iyi niyetli ondan söylemiyorum böyle masrafları.
Bütün banyo ve mutfağı yaptırdım, ev sahibi hiç karışmadı. Ev alma gibi bir durumum yok, içime sinmeyen, eski mutfak ve banyoda yapamadım. Kiracıyım ama 5 senedir oturuyorum, daha da oturacağım satılmazsa. İyi ki yaptırmışım. 15 bin harcadım ama kendi evime yaptırır gibi seçtim, bayılıyorum mutfak ve banyoma :) diğer türlü mutsuz 5 yıl geçirecektim.Hayırlı günler hanımlar. Kirada oturup evin de sevmediği çirkin görünen yerleri yaptıran düzelten varmı.tabiki parke, dolap yaptırmayı demiyorum.2 yıldır oturuyorum evimde. Boyatıp girmiştim. Siliyorum genelde. Ama silme ile artık temizlenmiyor sanki. Bu yıl da geçsin seneye boya yaptıracağım diyorum, kendi evin mi ki boşver diyorlar. lavabo arkasına, mutfak çekmecelerine yapışkanlı raf örtülerinden aldım mesela, elalemin evine niye harcıyorsun kiracı adamsın çıkacaksın diyorlar. Ben yaşam alanım güzel temiz olsun istiyorum. İş yerinde de öyle. Hemen masama çekmeceme düzen koyup parfüm falan takıyorum. İnsanlar öyle diyince bu kez vicdan azabı çekiyorum. Kendi evine yaparsın diyorlar. Fikir sormuyorum. Sohbet arasında geçiyor. Önümüzdeki 5 sene ev alma durumu yok. Ben ev alana kadar duvar kapı boyamayayım mı. Bahar temizliği yaptım eve biraz harcadım. Kendime de bakım ürünü siparişi vermiştim ona verdim. Şuan vicdan azabı çekiyorum para tutmayı beceremiyormuyum. Bir ay savur ak için mi çalıştım. Bilinç altımda para harcamaktan dolayı huzursuzluk var.
Siz kirada oturduğunuz ece bakım yapıyormu sunuz
zaten normaldede evi tutan kişi badana yaptırır ki belki öyle site yada cok pinpirikli ev sahibi kiraya vermeden evi banada yaptırır ama öyleside uzak dursun herseye karısırEve girerken çok pisti duvarlar falan boyattık. Liradan düşmedi. Aldığın gibi bırakırsın dedi. Eşimde bpyatmayacağım pis aldık pis bırakacağım diyor. Ama kimbilir ne zaman çıkarız. Ev alma durumu yok şuan. 10 sene otursam boyamsyacskmıyım yani. Lafını dinlemiyorum ama bu kez vicdanen huzursuz oluyorum. Haklı mı diye
Valla sende zor şeyler yaşamışsın.çok zor ve çok saçma şeyler yaşamışsınız. allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. yine iyi dayanmışsınız başkası olsa bozar sözleşmeyi taşınır gider, zorla değil ya? bi de eski kiracının faturası falan nasıl sizin üstünüze kalabiliyor ya da size itelenebiliyor ki? eski abonenin borcundan yeni abone sorumlu değildir. tabii abonelik ev sahibi üzerineyse o ayrı konu. tüm aboneliklerim benim üstümedir. eski evde ödemediğim, payıma düşmeyen su faturası oluyordu ya. resmen başkasının fazla kullandığı suyu ödüyorduk ortak saat muhabbeti yüzünden. ev tutarken çok dikkatli olmak lazım çok. dediğiniz gibi ne tamir edilecek ne yapılacaksa hepsi yazılmalı, kayıt altına alınmalı. mesela bizim de eski kiracı ikametini aldırmamıştı, ben kendi ikametimi geçirirken sildirdim. ne olur ne olmaz. hayır bir de siz anladığım kadarıyla ev hanımısınız. çalışıyor, sabahtan akşama kadar işte de olabilirdiniz. bu saçmalıklarla uğraşacak zamanınız da olmayabilirdi. o zaman ne olacaktı?
kombidir vs bunlar ucuz şeyler değil. arızası da bakımı da az değil. biz yanlışlıkla doldurma musluğunu bozduk, tamir ettirdik gelmişken bakımı da yaptı. 300 küsür liraya mal oldu. niye kombiyi kiracı alıp taksın? saçmalık.
benim ev sahibine öfke duyma sebebim sizinki kadar karman çorman ve olaylar olaylar tarzı şeyler değildi ama benim evim yaşanacak gibi değildi. biz taşındık kısa süre sonra alt katımıza serseri ve madde bağımlısı yeğenini yerleştirdi. çocuğu görseniz iflah olmaz bi tip. yani ne iş verirler ne ev verirler, ailesi resmen başından atmış, ev sahibi de amcalık yapacak ya güya, vermiş buna. ha diyebilirsiniz ki adamın kendi evi, yeğenine destek olmak istemiş ne var? öyle değil işte. gün 24 saat ve bunun 16-17 saati kesintisiz gürültü düşünün. kafayı çekip çekip halüsinasyonlar görüp sürekli bağırıyordu. duvarları yumrukluyor, eşyaları parçalıyordu. sanırsınız ki deprem oluyor. bazen tv'den müziği bi açardı aman allahım mahalle dinliyor. çocuğun kendisini de ikaz ettim, ev sahibine de söyledim, apartman görevlisine de söyledim, kaç kere polis de çağırdım, üst katta 3 tane haydut vardı aldım onları yanıma kapısına gittim yok. çözülmüyor. ne huzur kaldı ne bişey. uyumayı boşverin iki insan oturup konuşamıyoruz birbirimizi duymuyoruz bağırma seslerinden. evden çalışıyorum, zoom toplantılarımız oluyordu. allahım kamera mikrofon açık, konuşuyorum sunum yapıyorum alttan sürekli bağırma sesi. nasıl mahçup oluyorum iş arkadaşlarıma anlatamam. utanıyordum ya. dünya kadar kira veriyorum ama düştüğüm durum bu. en son şey dedim arkadaşlara, komşunun engelli oğlu var sürekli bağırıyor kusura bakmayın. en son gece saat 1.20 sularında falan yine kıyamet gibi gürültü varken aradım ev sahibini. gözüm dönmüş ama. bi kavga ettik telefonda. bana diyor ki ben napayım ailesi de sorunlu, polise şikayet et diyor. bana babasının numarasını veriyor ben laf anlatamıyorum babasıyla konuş. ya böyle bişey olabilir mibu çocuk o evdeki sorunlardan sadece bir tanesi. apartmanda hırsızlık da vardı fuhuş da. kim geliyor kim gidiyor belli değil. bunu insanların hayatını gözetlemek ya da yargılamak maksatlı söylemiyorum. apartmana devamlı yabancı birilerinin gelmesi ve insanların evine hırsız vs girmesi durumlarını düşünün. o apartman kapısı hiç mi kapalı olmaz ya? hep açıktı. her gelen girebilirdi yani. gecenin bi yarısı zile basarlar, karşı dairenin kapısı zorlanır, bizim ayakkabımız çalındı vs. hayır bunların aksine evin konumu falan nasıl güzeldi. ama kısmet işte. bunu da yaşadık napalım. şu an oturduğumuz evi sadece 1 günde buldum mesela. ilanı gördük, baktık, beğendik. çok içim gitmedi, çok bayılmadım ama yaşanabilir, ferah bir daireydi. kirası da diğer evlere kıyasla bi 100-200 tl falan daha düşüktü. bir de ailelerin olmasını istiyorduk burası da ailelerin oturduğu bir apartman. dış kapı daima kapalı olur vs tabii ufak tefek kusurlar var ama yaşadıklarımın yanında devede kulak. buna da şükür yani. yalnız biz bu evi tutmadan önce ev sahibi bizi adli açıdan araştırmak istedi. sorunlu kişilere kiralamıyoruz falan dedi. yani icra dosyası mı var, başım mı belada, suça mı karıştım bunları öğrenmek istedi artık ne yaşadıysa onlar da zamanında. tertemizim neyimi istersen araştır, istersen iş yerime gel bi kahvemi iç dedim. herkesin içine sindi yani. umarım sorun yaşamaz ve iyi geçiniriz.
Bence etraftan söylenenlere kulak asma o evde sen yaşıyorsun ve en önemli şey akşam işten eve geldiğinde sıcak mutlu bi evde olmaktır bende kirada oturuyorum tv duvarının arkasına taş duvar yaptım hangar gibi bi kapısı vardı kullanışsız onu yarıya kadar duvar ördük biliyorum gereksiz masraf yapmışsın evin değerini arttı sayende diyenler var olsun ben gayet mutluyum çünkü orası benim yaşam alanım ve taşınana kadar evin sahibi benim.Hayırlı günler hanımlar. Kirada oturup evin de sevmediği çirkin görünen yerleri yaptıran düzelten varmı.tabiki parke, dolap yaptırmayı demiyorum.2 yıldır oturuyorum evimde. Boyatıp girmiştim. Siliyorum genelde. Ama silme ile artık temizlenmiyor sanki. Bu yıl da geçsin seneye boya yaptıracağım diyorum, kendi evin mi ki boşver diyorlar. lavabo arkasına, mutfak çekmecelerine yapışkanlı raf örtülerinden aldım mesela, elalemin evine niye harcıyorsun kiracı adamsın çıkacaksın diyorlar. Ben yaşam alanım güzel temiz olsun istiyorum. İş yerinde de öyle. Hemen masama çekmeceme düzen koyup parfüm falan takıyorum. İnsanlar öyle diyince bu kez vicdan azabı çekiyorum. Kendi evine yaparsın diyorlar. Fikir sormuyorum. Sohbet arasında geçiyor. Önümüzdeki 5 sene ev alma durumu yok. Ben ev alana kadar duvar kapı boyamayayım mı. Bahar temizliği yaptım eve biraz harcadım. Kendime de bakım ürünü siparişi vermiştim ona verdim. Şuan vicdan azabı çekiyorum para tutmayı beceremiyormuyum. Bir ay savur ak için mi çalıştım. Bilinç altımda para harcamaktan dolayı huzursuzluk var.
Siz kirada oturduğunuz ece bakım yapıyormu sunuz