Kınaya gelmeyen damat ve ailesi

Bizimkiler kınada beni evden almaya yetişememişlerdi (plansızlıktan), sinirden kudurmuştum. Gelmediklerini düşünmek bile istemiyorum. O ne öyle ya insan bir kere heves eder.

İyi geceler kızlar. 2 gün sonra nişanım var. O başka şehirde ben başka şehirde yaşıyorum.Biraz önce müstakbel nişanlımla telefonda konuşurken kına gecesi mevzusu açıldı. Ben hiçbir zaman damadın ya da herhangi bir erkeğin kınaya girmesi taraftarı olmadım. Bunun üzerine konuşurken “ben kınaya gelmeyeceğimki, sence burdan taa oraya gelinir mi bunun için” dedi hatta ailesi de gelmeyecekmiş. Kınaya gelmeyecekleri için nişana kalabalık geliyorlarmışmış. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Erkek tarafından kimse olmayacak? Sinirlendim en son kapattım telefonu. Anneme de bi şey söyleyemedim kime sorsam bilemedim. Bu normal mi? Bir akıl verin.
bende de gelmediler sonuç boşandık bazı şeyleri ALLAH gözümüze sokuyorda görmüyoruz

Biz de ülkenin iki ucundanız. Kına ve düğün arası 10 gündü. Bizde kınaya erkek girmez diye bir şey yok herkes vardı ama girilmeyecek olsa da damat kv yenge görümce gibi temel faktörlerden bir kaçının bulunması lazım kınada. Hepsi geldiler sağ olsunlar. Bu kadar uzaksa kına aynı zamanda gelin çıkarma gibi düşünülür, yalnız mı gideceksin erkek evine. Ben kınadan sonra onlarla beraber binip çıktım evden.

Ha kınadan sonra düğüne 3 ay var dersen yine damat ve kvnin gelmesi lazım bence

Aklıma eski nişanlım geldi 😄 bayramda erkek tarafı kızı görmeye gider ya ben bunu güzel bir şekilde söylerken bana demişti ki ailem tatilde keyiflerini bozamazlar bunun için 😄 bir de nikah onların şehrinde olacaktı , damat tarafı kızı evinden çıkarır değil mi ? Bunlar ,siz gelin bir daha o kadar yolu mu gelicez demişti o kadar yol dediği de bir buçuk saatlik yol 😄 bu çiğlikleri önceden görmek çok büyük bir şans haberin olsun

Ben daha önce sadece kız tarafının olduğu birkaç kınaya gitmiştim, genelde evde aile arasında, yakın arkadaş - akrabanın geldiği samimi ortamlardi. Oylesinde belki ama salon tutacaksaniz gelmesi gerekir.
Ben de böyle yaptım hatta talebim bu yöndeydı
Bir kaç akrabam arkadaşlarım fılan
Şimdi erkek tarafı olsa onların misafirliği yemesi içmesi
Uzak şehirlerde zor oluyor bu tür işler

Arkadaslarıyla eğlensin konu sahibi ne güzel işte
Eğlenmek için yapılan şeyler de niye insanlar eziyet ederki birbirine🤷‍♀️

Eşimle aynı şehirdeyiz. Kınama kendi çekirdek ailesi ve teyzesi dışında hiçbir akrabası katılmadı. Arkadaşları vardı. Eş akrabaları neyse ama damadın ve ailesinin gelmediğini ilk defa duydum. Dans etmeyecek misiniz ne biliyim kına yakıldıktan sonra oynamayacak mısınız? Bizim de kınaya erkekler girmez ama damat ara ara program dolayısıyla geldi. Çok ilginç gerçekten bunu çözmeden evlenmeyin

Nasıl yani kınada nasıl damat ve ailesi olmaz.Bu kiz kiminle evleniyor altin toplamak icin sahte düğün mü yapıyor aloo olur millet ay cok sacma yaa ne demek gelmemek siz de dügüne gitmeyin madem bu mantıkla sacmaliklar silsilesi

X