Kınaya gelmeyen damat ve ailesi

Hatta ben saçmalıyormuşum gibi falan konuştu, gerçekten ilginç.
Aslında siz de biraz saçmalıyorsunuz. Konu açarken damadın veya başka erkeğin kınada olması taraftarı değilim demişsiniz.
Büyük bir organizasyon yaparken damat neden yanınızda oturmasın kına yakılırken anlamadım ben mesela
Ona da yeşil yazma örterler omzuna oturur yanınızda.
Tabii ki kendisi de ailesi de gelecek.

İyi geceler kızlar. 2 gün sonra nişanım var. O başka şehirde ben başka şehirde yaşıyorum.Biraz önce müstakbel nişanlımla telefonda konuşurken kına gecesi mevzusu açıldı. Ben hiçbir zaman damadın ya da herhangi bir erkeğin kınaya girmesi taraftarı olmadım. Bunun üzerine konuşurken “ben kınaya gelmeyeceğimki, sence burdan taa oraya gelinir mi bunun için” dedi hatta ailesi de gelmeyecekmiş. Kınaya gelmeyecekleri için nişana kalabalık geliyorlarmışmış. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Erkek tarafından kimse olmayacak? Sinirlendim en son kapattım telefonu. Anneme de bi şey söyleyemedim kime sorsam bilemedim. Bu normal mi? Bir akıl verin.
Kinada damat annesi damat muhakkak bulunur.En muhafazakar düğünde bile damat kına yakılırken girer gelinin yanında oturur.Erkek misafir ayrı agirlanir.Bence bununla evlenirken iyi düşün.Simdiden 3 5 i hesaplayan adamla olmaz.

Bence biz ayrı dünyaların insanıyız daha sonra üzüleceğime şimdi oturup paralarım kendimi canım sana ailenle mutluluklar bana da yeni taliplerle der son noktayı koyar şutlardım ben olsaydım
Kınaya mutlaka her iki tarafında yakınları aileleri arkadaşları dostları katılır böyledir yani

Ben de kendime düğün gibi kına yapacağım, büyük olacak yani. Damadın ve ailesinin bu organizasyonda olmaması anormal değil mi??
Bu tarz davranışlar çok önemlidir size verdiği değeri gösterir asla hafife almayın tartışıp trip atıp sonra da adamın dediğine gelirseniz ileride başınız çok ağrır. Beyefendi ailesi ile görüşüp bunu uygun görmüşler bu kısım bile çok sinir bozucu. Nişana 2 gün var aile sizi arayıp bilgi dahi vermiyor nişanlınız da laf arasinda söylüyor. Sizi yalnız bırakmamalı ve bunu kendisi akıl etmeli. Bizde de düğün ayrı şehirde olacaksa gelinlik giyinilir kına da siz kendi kendinize mi takilacaksiniz. Tepkinizi koyun kendinizi saydırın.

Kimse gelmiyorsa bile annesi ve damat kesinlikle gelmeli kinadan eşinizle bir fotonuz olmasin mi ayrica hic girmesini istemiyorsaniz bile oncesinde yada bitiminde bir hatira fotonuz olsun en azindan birde soylenmis ama elinize kina yakildiginda altini kim koyacak bunu bence nişanliniza bir sorun onun cevabi ne olcak merak ettim nişana kalabalik gelmektense o haklarıni kinada kullansinlar nişan kinaya gore daha sade bir olay sonucta

Eline kina yakılırken kim altin koyacak, kimin ayaklari dibinde testiyi kıracaksın 😅
Şaka bir yana kina da sen tek çalıp tek mi oynayacaksin? Damat nerede diye sorduklarinda ne diyeceksin? Evden kim çıkaracak seni? Kına salonuna tek mi gideceksin? Kiminle dans edeceksin? Ben Damatsiz olmasını kesinlikle kabul etmezdim

Kınaya ailesinin gelmemesini geçtm, damadın gelmemesi abzürt değilmi komik
Yani bu olay bence tartışmaya bile kapalı .
Akrabalar gelmesin ama ailenin gelmesi lazım
Kınayı gerekirse düğünden 2 hafta önce yapın gelsinler 1. Derece anne baba kardeşler.

Düğüne beniö gelmemem ne kadar saçmaysa
Seninde kınaya gelmemem bi okadar saçma de

İyi geceler kızlar. 2 gün sonra nişanım var. O başka şehirde ben başka şehirde yaşıyorum.Biraz önce müstakbel nişanlımla telefonda konuşurken kına gecesi mevzusu açıldı. Ben hiçbir zaman damadın ya da herhangi bir erkeğin kınaya girmesi taraftarı olmadım. Bunun üzerine konuşurken “ben kınaya gelmeyeceğimki, sence burdan taa oraya gelinir mi bunun için” dedi hatta ailesi de gelmeyecekmiş. Kınaya gelmeyecekleri için nişana kalabalık geliyorlarmışmış. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Erkek tarafından kimse olmayacak? Sinirlendim en son kapattım telefonu. Anneme de bi şey söyleyemedim kime sorsam bilemedim. Bu normal mi? Bir akıl verin.
Annene anlat. Gelmeleri lazım bence. Bu sana verdikleri değeri gösterir.

Şöyle yapacağız. Benim memlekette büyük bir kına, onunkinde düğün. Farklı şehirler olduğu için arada 1-2 hafta oynayabilir kına düğün arası.
Hiç olmazsa onun memleketine gittiğinizde düğünden bir gün önce onlarda onların ailesiyle beraber olacağınız bir kina gecesi daha düzenleyin. Sen o aileye gelin gidiyorsun bak turkiyenin bir ucundan , diğer ucuna onlarda biraz kıllarını kipirdatsinlar

Kinada damat annesi damat muhakkak bulunur.En muhafazakar düğünde bile damat kına yakılırken girer gelinin yanında oturur.Erkek misafir ayrı agirlanir.Bence bununla evlenirken iyi düşün.Simdiden 3 5 i hesaplayan adamla olmaz.
Bizde erkek olmuyor hiç. Ama erkek akrabalar ve damat kapı önünde veya başka bir mekanda otururlar mutlaka. Erkek tarafının kadın akrabası mutlaka bulunur. En azından kayınvalide görümce gib

Nişana da gelmeyin de.
Bence nikaha da gelmesin.

Kinaya en azindan damat ve annesi gelmeli. Konu sahibi, sizin geleneginizde nasil bilemiyorum ama bizde damada ve geline birlikte kina yakilir, gelin aglatilir, sonra kaynana yuz gorumlugu icin gelinin eline altin koyar, gelin kabul ederse altini, duvagini actirir. Baska seyleri bilmem de kinada en azından kv ile damat olmali.

Bende doğuluyum çok şaşırdım bizde çok önemlidir böyle şeyler 1 hafta önceden eğlencesi bile başlar akrabalar gelip gider yemekler yapılır halaylar çekilir vs milletin demelerine çok önem verirler çünkü hatta bizde kınadan sonra kalabalık şekilde kızın evine kına yakmaya gidilir tekrar geç saate kadar durulur benim eşim samsunlu onlarda görmedim öylesini o yüzden başka yerde var mı bilmiyorum eşinizin ailesi ya çooooook cimri masraf yapmamak için gelmiyor yada malesef ki istenmeyen bir evlilik :KK43: ve bide bizde kınada ikramlık ekstradan yiyecekler vs erkek tarafından karşılanır kınada onlarda hazırlanıp getirilir gelinmemesi çok saçma

X