Merhaba Hanımlar. Umarım iyisinizdir.
Birkaç gündür kendimce sıkıntı yaptım en sonunda size danışayım dedim. Kısa tutmaya çalışıcam.
İki arkadaşım var adılarına Mine ve Tuğçe diyelim.
Mine evlenip İstanbul’dan gitti.
Bizde 3 ay önceden bilet alıp gittik düğününe Tuğçe ve birkaç başka arkadaşlarla.
Benimde Mine’den 1,5 ay sonra düğünüm oldu.
Mine bunu çook önceden bilemsine rağmen gelmedi düğünüme.
Bahanesi de maddi olarak sıkışık olmaları ve eşinin izin vermemiş olmasıydı.
Bende öyle diyince birşey diyemedim açıkçası.
Tavır vs yapmadım.
Benim düğünümden 2 hafta sonra Tuğçe’nin düğün tarihi belli oldu ve Mine hemen onun için uçak biletini almış (ki Tuğçe’nin düğününe daha 3,5 ay vardı).
Mine biletinin ekran görüntüsünü atmış Tuğçe’de bunu hikayesinde paylaşmış bende bu şekilde öğrendim.
2-3 hafta önce benim düğünüme bütçesi olmayan arkadaşım (çook önceden haberi olmasına rağmen) 2-3 hafta sonra daha 3,5 ay olan düğüne bilet alabildi.
Ben çok kırıldım Mine ile konuştum.
Bana dediği “bileti abim alınca eşim izin verdi”.
Ben bununla ikna olmadım araya bir soğukluk girdi.
Tuğçe’nin yaptığı apayrı birşey zaten.
Hikaye paylaşmayan kız gitti paylaşa paylaşa bana nispet yapar gibi onu paylaştı.
(Tuğçe ile önceden yakındık eşimle sevgilisi tanıştıktan sonra Tuğçe çok değişti. Soğuk davranmaya başladı. Eşim Tuğçe’nin sevgilisinin çalıştığı yerde üst bir makamda çalışıyor. Az buçuk biliyorlardı zaten birbirlerini)
Sonra diğer arkadaşlar bana geldi mesela hayırlı olsuna Tuğçe bahane uydurdu gelmedi.
Ben yine bişey demedim.
Şimdi haftaya haftaiçi akşam taa İstanbul’un bir ucunda kınası ondan 4 gün sonrada düğünü var.
Davetiyesinin fotoğrafını attı. (İkiside haftaiçi)
İstanbul trafiğini bilen bilir hele akşamları iş çıkışı cehennem gibi.
Benim 7’deki kına için en azından 4’te evden çıkmam lazım.
Düğününe mecbur gitmem gerekiyor.
Ama kınasına gitmeyi gerçekten zerre istemiyorum.
Nasıl bir bahane uydurabilirim bilmiyorum.
Onlar kaç kere benim kırılıp kırılmayacağımı düşünmeden hem davrandılar hem konuştular.
Ama işte ben öyle değilim aman kırılmasınlar diye diye hep tepeme çıkardım.
Sizce son birkez daha adım atıp kınayada gitmelimiyim yoksa bir bahane bulup düğününe mi gitmeliyim yalnızca?
Not: Tuğçe benim İstanbul dışındaki nişanıma gelememişti. (Yine çok boş bir bahaneyle)
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim