• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına olmadan kız alma yapılamaz mı?

Biz düğün, kına, nişan yapmadık. Bir nikah sonra yenen bir yemek ve bitti. Tüm şartlar uygundu yani ailelerin farklı şehirde olması, maddi sorun vs yoktu. Ben hep düğün istemediğimi söylerdim istediğim de oldu. Gelinlikte giymedim çünkü bana itici geliyor. Güzel bir krem açık krem rengi elbise giydim. Hayatımı başkalarının istekleri doğrultusunda yaşamayı 23 yaşında üniversite bittikten sonra bıraktım, 12 senedir aynı doğrultuda ilerliyorum. Ne istiyorsan, seni ne mutlu edecekse onu yap.

E madem Şırnak'ta düğün yapılacak. Memlekette de kına yapın.
Ne var bu kadar direnecek.
Ben annenize hak verdim (küçük düşürme konusunda değil tabi)
Sonuçta ordaki akrabalar Şırnak'a gelmezler ki...

Ben kimse karşısında kimseyi hiçe saymıyorum . 16 yaşındaki kız kardeşim kaçtı nişanım olduğunda Benim nişanımı erteleyip onun düğününü yapmaya kalktılar insalar 12 saatlik yola çıkmış ben 20 saatlik yoldan gelmişim kimsenin benim misafirime saygısı Yok annem dahil herkes onları bırakıp kardeşimin düğününe gitti gerginlik böyle başladı evet beni gelinlikle görmek isteyebilir hakkı değil ama hadi hakkı olsun bana hem maddi hem manevi hiçbir desteği olmayan bir insan için neden istemediğim şeyleri yapayım . Benim memlekette hiç arkadaşım Yok olanlar evlenip gitti kız kardeşlerim ayrı bir mevzu mutluluğumu paylaşmak istediğim hiç kimsenin olmadığı bir yerde yılda bir kere gittiğim bir yerde sırf insanlar için neden istemediğim şeyler yapayım. Ben ayıp birşeyi yapmadım adam benim hem Allah katında hem kanun önünde eşim yani illa birilerine bunu kanıtlamam mı Laz'ım ? Neden annem için çevredekiler önemli ben bir hiç'ken benim hayallerim önünde annem olsun? Onun istedikleri olsun. Eşime 15 erkeğin içinde senin hiç ana bacın Yok mu yok öyle Yok böyle dedi eşim sesini çıkarmadı babam utancından ağzını açamadı neye dayanarak ben amcalarımın bile annem yüzünden gelmeyeceği bir düğüm bir kına yaparım Allah aşkına...
16 yaşında kj kız kardeşin kaçmış sen misafirler ilgilenmedi diyorsun ciddi misin bizimkiler olsa öyle bir olayda kimseyi gormezler zaten. Nedense bilmiyorum ama ben Ailene hak veriyorum senin de sırf eşinin ailesine böyle dediler diye Ailene kin besleyip nefret etmeni anlamıyorum. Bu arada ben varya nikah kıyıp adamın evinde yaşasam babam büyük ihtimalle kalp krizinden ölür ya da ömrü boyunca adımı dahi anmaz sukret cidden .

Ben fikirlerimi soyleyim bence bu yaptıklarına ilerde çok pişman olacaksın anlattıklarından ailende bir suç görmedim hatta çok yumuşak huylu bir ailen ve çok kaba bir esin var diye hissettim... Bir kere telli duvaklı olmadan sadece nikahla ayrı eve çıkmışsın ailen buna izin vermiş ve sen hala aileni sucluyorsun pes yani ..esinde tabi düğünden kurtuldugu için ses çıkarmıyor isine ge li yor ...kına gecesi en eğlenceli gece düğünümü hatirlamam bile ama kına gecesi arkadaslarimla çok zevkli g geçmişti..keske biraz daha uzun olsaydı derim... Evet görümcen düğün yapmış ona bir şey demememisler ama senin sade nikahına gelmiyorlar ve sen hala aileni sucluyorsun öylemi böyle aileni küçük düşürmeye devam et ilerde zaten seni eşinin aileside dışlar tek başına kalırsın ahh ahh aşk insanin gözünü kor ediyor gerçekten

Birde çalışıyorsun elbette kendin yapacaksın zaten senin yapman demek ailenin yapması demek bu yasa kadar onlar baktı onlar kahrını çekti senin bunun lafını ediyor olman çok ayıp bence

Ayrica evet esin allah katında ve yasal olarak esin olabilir ama gelenek görenek denen bir şey var ilerde seninde kızın olacak belki onu telli duvaklı gelinlike uğurlamak istemezmisin kesin bu lafları esin sokuyor aklına boş yere kendi oz ailene düşman olmuşsun çok bencil birisin gerçekten ilerde anlayıp ahh çekeceksin
. 16 yaşında bir çocuk kaçıyor sen hala düğünü düşünüyorsun pes

Kusura bakma ama sen aileni bir cok konuda hice saymissin
Kendi kafandan evlenmisin onalrinda cevresi dostu dusmani var kiz evlendiriyorlar ne kina ne dugun gelinlikle baba evden cikman onlarida muruvetini gormek ve gostermek isttemeleri en dogal haklari.
Ayrica onlarin kizlari dugunle evlenmis baba komadayken sana gelincemi ayip oluyor.
Ailene cephe alma sakin esinede kotuleme basina birsey gelse yine siginacagin liman onlarin kollari olacak unutma

Şu an aileni bu konuda ezdigin ve üzdüğün için tek bir gelinlikli fotografin olmadigi icin pisman olacaksin .yaşayamadigin seyler icin öfke duyacak ve için için esine kizacaksin.kusura bakma ama bu durum erkek tarafinin isine gelmis kizlari bi guzel dugununu yapmis senide yangindan mal kacirir gibi almislar.annenin yaptigi hatalari one surerek maddi maneci bi cok seyden kaciyorlar sende çanak tutuyorsyn bence aç gözünü

16 yaşında kj kız kardeşin kaçmış sen misafirler ilgilenmedi diyorsun ciddi misin bizimkiler olsa öyle bir olayda kimseyi gormezler zaten. Nedense bilmiyorum ama ben Ailene hak veriyorum senin de sırf eşinin ailesine böyle dediler diye Ailene kin besleyip nefret etmeni anlamıyorum. Bu arada ben varya nikah kıyıp adamın evinde yaşasam babam büyük ihtimalle kalp krizinden ölür ya da ömrü boyunca adımı dahi anmaz sukret cidden .
Ben kin beslemiyorum kimseye ama öyleyse bile senin baban daha kinciymiş.

Ben fikirlerimi soyleyim bence bu yaptıklarına ilerde çok pişman olacaksın anlattıklarından ailende bir suç görmedim hatta çok yumuşak huylu bir ailen ve çok kaba bir esin var diye hissettim... Bir kere telli duvaklı olmadan sadece nikahla ayrı eve çıkmışsın ailen buna izin vermiş ve sen hala aileni sucluyorsun pes yani ..esinde tabi düğünden kurtuldugu için ses çıkarmıyor isine ge li yor ...kına gecesi en eğlenceli gece düğünümü hatirlamam bile ama kına gecesi arkadaslarimla çok zevkli g geçmişti..keske biraz daha uzun olsaydı derim... Evet görümcen düğün yapmış ona bir şey demememisler ama senin sade nikahına gelmiyorlar ve sen hala aileni sucluyorsun öylemi böyle aileni küçük düşürmeye devam et ilerde zaten seni eşinin aileside dışlar tek başına kalırsın ahh ahh aşk insanin gözünü kor ediyor gerçekten

Birde çalışıyorsun elbette kendin yapacaksın zaten senin yapman demek ailenin yapması demek bu yasa kadar onlar baktı onlar kahrını çekti senin bunun lafını ediyor olman çok ayıp bence
Kendi doğurduğuna bakmayı bir kahır olarak mı görüyorsun?

Back