• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına olmadan kız alma yapılamaz mı?

kaç yaşındasın? git al eşyalarını ve bizim kararımız budur de. yolladığın parayı yerken iyi kendi kararını verirken kötü yok ya..
22 ... aynen 3 yıldır 30-40 bine yakın para verdim onlara ailemdir diye ama şuan bunu yaşattıkları için yüzlerine bakmak istemiyorum .

Canım benim de ailemin bulunduğu yerde ne düğün ne de kına yapıldı,gelin alma oldu yalnızca gelinlikle ciktim.dugun de 7 saat uzaklikta eşimin memleketinde, yemekli oldu oynamalı falan da değil ama yine de milletin haberi olsun diye oturduğumuz yerde formalite icabı davetiyeleri dağıttık.siz de dağıtın ne olacak ki

Zaten senin gibi kizi yok ki. Olsaydi boyle davranmazdi. Benimde ailem hic bir gorevini yerine getirmedi. Herseyi ben aldim ben yaptim. Dugunume son bir hafta kala bir iki kucuk sey aldi annem. Dugunde hepsi boy gosterdiler. Dugunden sonra burnumdan getirmeye devam etti annem. Yani degmez oyle olacaksa olmasin. Cunku ne yapsan yaranamazsin. Al cantani cik git.

Tamam da gelin alma ile de bilinmez ki

Bir araba gelip alacak erkek tarafı 40 araçlık konvoy yapmayacağına göre Şırnak tan yola çıkan

Orada düğün yapın istiyorlar özetle
Ama orda düğün yapamayız anlamıyorlar geç gerek Yok hem ekstra masraf zaten Şırnak uzak insanların hastaları var yol uzun tamam elbette gelecekler ama annem onlara evini açıp Güler yüz bil göstermiyor eşim nişan için 1 gecelik otel masrafı 1000 tl verdi gelen insanların benzinler aldı 1.500 tl ailem hem katkıda bulunmuyor hemde kız alıyor diyip sürekli çocuğa birşeyler yüklüyor . Birde üstüne annem sürekli aşağılamaya çalışıyor

Zaten senin gibi kizi yok ki. Olsaydi boyle davranmazdi. Benimde ailem hic bir gorevini yerine getirmedi. Herseyi ben aldim ben yaptim. Dugunume son bir hafta kala bir iki kucuk sey aldi annem. Dugunde hepsi boy gosterdiler. Dugunden sonra burnumdan getirmeye devam etti annem. Yani degmez oyle olacaksa olmasin. Cunku ne yapsan yaranamazsin. Al cantani cik git.
Ben sadece kendi paramla aldıklarımı ve eşimin ailesinin yaptığı şeyleri almak istiyorjm vermiyor kadın

Canım benim de ailemin bulunduğu yerde ne düğün ne de kına yapıldı,gelin alma oldu yalnızca gelinlikle ciktim.dugun de 7 saat uzaklikta eşimin memleketinde, yemekli oldu oynamalı falan da değil ama yine de milletin haberi olsun diye oturduğumuz yerde formalite icabı davetiyeleri dağıttık.siz de dağıtın ne olacak ki
Annem onu rezillik olarak görüyor

Ya bence bunlarin ikisi ayri konular. Yani hastalik ölüm ayri düğün tören ayri. Tabii babasi yogun bakimdayken esiniz gidip düğünde gobek atacak degildi ama diger herkes nasil evleniyorsa oyle evlenebilirdiniz. Sizin orda kiz alma olurdu, sirnakta da nikah olurdu tamam. Kiz almada da calgici olmazdi, iste genelde dua filan okutuluyor o tarz bir sey yapardınız muslumansaniz olur biterdi. Sapla samani karistirmamak lazim. Ha ben olsam tum dugun dernek islerini hastalik sonuclandiktan sonraki zamana birakirdim ama sizin iş sorunlarınız oldugu icin evlenmek zorunda kalmissiniz galiba. Anneniz gercekten cok saygısız ama her anne de kızını boyle gormek istiyor ve bence cok temiz ve guzel bir istek. Ama simdi zaten evlenmis barklanmissiniz durup dururken kiz almak bir tuhaf olur.

Annem onu rezillik olarak görüyor
Allah yardımcın olsun senin yaa.. ne olursa olsun annenin yanında durması gerek,bi an önce hatasını anlasin insallah.bence kendini de çok ezdirme artık sana da yazık.kendi ailen de eşinin ailesi de eşin de senin ortada kalmana yol açan kimse artık bunu yaptırmayacağını açık bi şekilde belirt.:sinirli:

Annenize laf geçirmenin bir yolunu bulun.
Yaptığı hiç bir şey kabul edilemez.
Babanız yok mu? Rahat bırak demiyor mu? Yada aile büyüğünüz biri yok mu sözünün geçeceği?
siz mutluysanız gerisi boş.
Evlenirken işler yokuşa sürmek kadar anlamsız bir şey olamaz...
zaten kendiniz hallediyorsunuz her şeyi, hala söz hakkı varmış gibi davranması anlamsız. Gidin gasp ettiği eşyaları alın.
O bir bağırıyorsa siz 2 bağırın.
Yakınlara dağıtın davetiye Şırnak taki kutlama için gelen gelsin..
sonra herkes kendi yoluna...

Aynen ağız ishali olmuş böyle zamanlarda çocuğumun huzuru denir az susulur, sustur basın ağrır
Kesinlikle öyle bir çabası Yok eşime ayrı kayınvalideme ayrı laf sokuyor. Babamıda dolduruyor babamla eşimin arasını da açtı . Babamın herşeyi sadece laftadır ama bana beni sinir etme dedi ağza alınmayacak küfürler edip sonra da ikinizde kurşuna dizdiririm falan dedi eşimde bir daha ölsem aramam babanı dedi

Kesinlikle öyle bir çabası Yok eşime ayrı kayınvalideme ayrı laf sokuyor. Babamıda dolduruyor babamla eşimin arasını da açtı . Babamın herşeyi sadece laftadır ama bana beni sinir etme dedi ağza alınmayacak küfürler edip sonra da ikinizde kurşuna dizdiririm falan dedi eşimde bir daha ölsem aramam babanı dedi

:KK57::KK57: bence de aramasin. Siz de aramayin hatta

Allah yardımcın olsun senin yaa.. ne olursa olsun annenin yanında durması gerek,bi an önce hatasını anlasin insallah.bence kendini de çok ezdirme artık sana da yazık.kendi ailen de eşinin ailesi de eşin de senin ortada kalmana yol açan kimse artık bunu yaptırmayacağını açık bi şekilde belirt.:sinirli:
Annemi tanısan ana laf anlatmamın mümkün olmayacağını anlardın kendini Melek sanıyor . Çok teşekkür ederim İnan'ın hepinizin zaman ayırıp yaptığı her yorum bana güç veriyor beni bu hale düşüren bir anne işte

Ablam evlenirken kına falan yapmadı.bizim ailemiz zonguldakta eniştemin ailesi yalovada ablamla eniştemde İstanbul'da tanıştı orda yaşıyorlar.iki tarafada gidip düğün dernek uğraşmak istemediler nişandan sonra evlerini barklarını hazırladılar kına yapmadılar nikah salonunda nikahları oldu aile arasında sonra bi yere gidilip bi kutlama yemeği yiyildi sonra herkes evine ;)

Annenize laf geçirmenin bir yolunu bulun.
Yaptığı hiç bir şey kabul edilemez.
Babanız yok mu? Rahat bırak demiyor mu? Yada aile büyüğünüz biri yok mu sözünün geçeceği?
siz mutluysanız gerisi boş.
Evlenirken işler yokuşa sürmek kadar anlamsız bir şey olamaz...
zaten kendiniz hallediyorsunuz her şeyi, hala söz hakkı varmış gibi davranması anlamsız. Gidin gasp ettiği eşyaları alın.
O bir bağırıyorsa siz 2 bağırın.
Yakınlara dağıtın davetiye Şırnak taki kutlama için gelen gelsin..
sonra herkes kendi yoluna...
Annemle aynı ortama girmiyorum pek nişanımda bana k*ltak or*spu tarzı söylemlerde bulundu bende saldırdım sonra bir daha memlekete gitmedim çünkü katil edecek beni

Ablam evlenirken kına falan yapmadı.bizim ailemiz zonguldakta eniştemin ailesi yalovada ablamla eniştemde İstanbul'da tanıştı orda yaşıyorlar.iki tarafada gidip düğün dernek uğraşmak istemediler nişandan sonra evlerini barklarını hazırladılar kına yapmadılar nikah salonunda nikahları oldu aile arasında sonra bi yere gidilip bi kutlama yemeği yiyildi sonra herkes evine :KK66:
Çok şanslıymış benim annem herkesin ayağının altını öpmesini bekliyor

Ya bence bunlarin ikisi ayri konular. Yani hastalik ölüm ayri düğün tören ayri. Tabii babasi yogun bakimdayken esiniz gidip düğünde gobek atacak degildi ama diger herkes nasil evleniyorsa oyle evlenebilirdiniz. Sizin orda kiz alma olurdu, sirnakta da nikah olurdu tamam. Kiz almada da calgici olmazdi, iste genelde dua filan okutuluyor o tarz bir sey yapardınız muslumansaniz olur biterdi. Sapla samani karistirmamak lazim. Ha ben olsam tum dugun dernek islerini hastalik sonuclandiktan sonraki zamana birakirdim ama sizin iş sorunlarınız oldugu icin evlenmek zorunda kalmissiniz galiba. Anneniz gercekten cok saygısız ama her anne de kızını boyle gormek istiyor ve bence cok temiz ve guzel bir istek. Ama simdi zaten evlenmis barklanmissiniz durup dururken kiz almak bir tuhaf olur.
Bizim orda nikah kıydığımı pek bilen Yok ve ben Mevlüt okutmak istememin tek sebebi annemin bunu dayatması. Çünkü nişanda insanları evden kovmaktan beter etti kaynanam biraz ona benzeşe kavga çıkacaktı o kadar gergin bir ortamdı ve bu şekilde olsun istemiyorum yine benim içim güzel olmayacak birşeyi sırf inşalar tatmin olsun diye yapamam

annen dugun istiyor taki gelsin diye,gelen takilarida gasp edecek dgunude sana odetecek tabiki
çok degisik bi annen varmis ne desem bilemedim

Annemle aynı ortama girmiyorum pek nişanımda bana k*ltak or*spu tarzı söylemlerde bulundu bende saldırdım sonra bir daha memlekete gitmedim çünkü katil edecek beni
O zaman Şırnak taki kutlama için birinden rica edin, dağıtsın davetiyeleri. Siz yine hiç gitmeyin. Gelen gelir...
Hatta anneniz gelmese daha bile iyi olur, nişanda böyle yaptıysa hayal edemedim yapabileceklerini..
Yok saymaktan başka yapabileceğiniz bir şey yok..

Back