• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına olmadan kız alma yapılamaz mı?

Ya bize kalsa biz zaten sadece eşimin memleketinde bir kutlama tarzı birşey ile yetiniriz ama benim annem felaket bir kadın babam küfür etti bana düğün yapmazsan benim senin gibi kızım Yok dedi. Annem kaçan kızlar bile düğün yapıyor bizi sadece utandırıyorsun dedi. Eşime o düğün olmasa onu sana kadın yapmam gibi rezalet cümleler kurdu . Mideme kramplar giriyor resmen istemiyorum diye avaz avaz bağırdım telefonda ... ama anlamıyorlar
neden dügün yapmamakta bu kadar ısrar ediyosun ki ailenin dehakkı yani yani davullu zurnalı bi dügün napalım esinin babası böyle diye senelerde böyle mi kalıcan bizdede öldür kardesin dügünü vardı gunduz öldü gömüldü aksam dügün oldu hayat devame diyo o adaman daha kac sene hastanede kalıcagı belli degil ne olucagı belli dgil yanii bence

kendi aileni bu kadar ezdirme gurur duydi böyle bi anne baban var dügün isteriz diyo defol git evimde deyip seni yollamamıslar ailen arkanda kımetini bil

Ya bize kalsa biz zaten sadece eşimin memleketinde bir kutlama tarzı birşey ile yetiniriz ama benim annem felaket bir kadın babam küfür etti bana düğün yapmazsan benim senin gibi kızım Yok dedi. Annem kaçan kızlar bile düğün yapıyor bizi sadece utandırıyorsun dedi. Eşime o düğün olmasa onu sana kadın yapmam gibi rezalet cümleler kurdu . Mideme kramplar giriyor resmen istemiyorum diye avaz avaz bağırdım telefonda ... ama anlamıyorlar
Aile olarak onlarda kizlarinin evlerinden gelinligi ile çıkmasını ister bence doğal bisey bu fakat ailenizin yaklaşımı yanlış. Yine de onlari cok uzmeyin derim.

Çok bilinmeyenli denklem mübarek
İsteme+ Söz+nişan + kına+ nikah+düğün= evlilik
Piffff
Ben eşimi ailemle tanıştırdım ertesi gün gittik başvurduk ertesi gün de nikahı kıydım. isteme ondan sonra oldu. Nişan kına yapmadım. Memleketimde nikah töreni yaptım milleti çağırmak için. Eşimin memleketinde zoraki düğün yaptık düğünüme 9buçukta gidip 11de döndüm :KK45: keşke hiç olmasaydı hatta.
Gönlünüzden geçeni yapın bunlar çok gereksiz.
Hayat kısa, kuşlar uçuyor falan:KK200:

Ben aileme anlatamıyorum bunu . Bizi utandırdın diyorlar nikah kıyıp aynı eve yerleştim düğünsüz törensiz
aaaaaaaa neden yaptın bunu yaa nasıl yaparsın yani valla benim ailem olsa baya bi küs durrudu ne güzel bi ailen varmı kıymetini anla esin icin ezme olları

Kesinlikle öyle bir çabası Yok eşime ayrı kayınvalideme ayrı laf sokuyor. Babamıda dolduruyor babamla eşimin arasını da açtı . Babamın herşeyi sadece laftadır ama bana beni sinir etme dedi ağza alınmayacak küfürler edip sonra da ikinizde kurşuna dizdiririm falan dedi eşimde bir daha ölsem aramam babanı dedi
eeee sen neden ailenle aranda koprü lmuyosun esine herseyi anlatma tamam belki baban suratına esinin biseyler dedi ama herseyi bilmiyodur sen söylediysen yarın o cok korudugun esin neler der sanada ailen arkanda olur hersey nisanlıya kocaya anlatılmaz

Siz çoktan oralı olmuşsunuz bence ama yanlış yaptığınız. Ailenizin hiç mi hakkı yok nedir bu böyle. Tabi ki seni gelinlikle evinden çıkarmak ailenin en doğal hakkı. Annen belki de bu düğün yapamayız onu yapmayalım laflarına karşı size ve erkek tarafına bu tavırları sergiledi. Tek taraflı anlatıyorsunuz olayları. Annem bunu dedi diyorsunuz da neden dedi kısmı yok. Deli değil ya kadın durduk yere küfürler savursun.
Benim de bi kızım ar kafasına göre nikah kıyıp adamla aynı eve yerleşse beni yok sayıp bu biçimde ben de çıldırırım.
Yarın pişman olursun aileni böyle erkek tarafı karşısında hiçe saydığına ama geç olur.

ben de böyle evlendim
ilk aylarda bir eksiklik olduğunu düşünüyodum
şimdi 5.5 yıl oldu ve böyle yaptığım için iyi olmuş bile diyorum
ailem utandığını düşündüler, hamile falan olduğumdan öyle düğünsüz falan evlendiğimi düşündü çevredekiler ama sonra herkes her şeyi kabullendi

bence bi kına gecesi yapın ama kız alma falan şu aşamada saçma gibi.

Şimdi bir yandan düşününce eşinin kız kardeşi kendi babası komadayken davullu zurnalı düğün yapmış, annen de kendince düşünüyor kendi kızları düğün yaptı benim kızım evde bir nikah yaptı ona bile surat astılar diye annen bu konuda haklı bence...

Ama sen düğün istemezsin kına istemezsin annen diretir olacak diye, bu ayrı mevzu...

Sen Zaten adamın eşi olmuşsun nikah kıyılmış kız alma düğün kına bunlar sizin için artık formaliteden ibaret, ileride senin içinde ukte kalmayacak şeyleri yap önemsemediklerini yapma es geç sonuçta o gün senin günün...

Kına istemiyorsan yapmak zorunda değilsin veya kız alma, düğün vs. İstemiyorsan yapma kime ne...

Siz çoktan oralı olmuşsunuz bence ama yanlış yaptığınız. Ailenizin hiç mi hakkı yok nedir bu böyle. Tabi ki seni gelinlikle evinden çıkarmak ailenin en doğal hakkı. Annen belki de bu düğün yapamayız onu yapmayalım laflarına karşı size ve erkek tarafına bu tavırları sergiledi. Tek taraflı anlatıyorsunuz olayları. Annem bunu dedi diyorsunuz da neden dedi kısmı yok. Deli değil ya kadın durduk yere küfürler savursun.
Benim de bi kızım ar kafasına göre nikah kıyıp adamla aynı eve yerleşse beni yok sayıp bu biçimde ben de çıldırırım.
Yarın pişman olursun aileni böyle erkek tarafı karşısında hiçe saydığına ama geç olur.
Ben kimse karşısında kimseyi hiçe saymıyorum . 16 yaşındaki kız kardeşim kaçtı nişanım olduğunda Benim nişanımı erteleyip onun düğününü yapmaya kalktılar insalar 12 saatlik yola çıkmış ben 20 saatlik yoldan gelmişim kimsenin benim misafirime saygısı Yok annem dahil herkes onları bırakıp kardeşimin düğününe gitti gerginlik böyle başladı evet beni gelinlikle görmek isteyebilir hakkı değil ama hadi hakkı olsun bana hem maddi hem manevi hiçbir desteği olmayan bir insan için neden istemediğim şeyleri yapayım . Benim memlekette hiç arkadaşım Yok olanlar evlenip gitti kız kardeşlerim ayrı bir mevzu mutluluğumu paylaşmak istediğim hiç kimsenin olmadığı bir yerde yılda bir kere gittiğim bir yerde sırf insanlar için neden istemediğim şeyler yapayım. Ben ayıp birşeyi yapmadım adam benim hem Allah katında hem kanun önünde eşim yani illa birilerine bunu kanıtlamam mı Laz'ım ? Neden annem için çevredekiler önemli ben bir hiç'ken benim hayallerim önünde annem olsun? Onun istedikleri olsun. Eşime 15 erkeğin içinde senin hiç ana bacın Yok mu yok öyle Yok böyle dedi eşim sesini çıkarmadı babam utancından ağzını açamadı neye dayanarak ben amcalarımın bile annem yüzünden gelmeyeceği bir düğüm bir kına yaparım Allah aşkına...

ben de böyle evlendim
ilk aylarda bir eksiklik olduğunu düşünüyodum
şimdi 5.5 yıl oldu ve böyle yaptığım için iyi olmuş bile diyorum
ailem utandığını düşündüler, hamile falan olduğumdan öyle düğünsüz falan evlendiğimi düşündü çevredekiler ama sonra herkes her şeyi kabullendi

bence bi kına gecesi yapın ama kız alma falan şu aşamada saçma gibi.
Bende aynı şeyi yapıcam gerçekten daha fazla strese girmek istemiyorum Çünkü

Hepsi formalite, masraftan başka bi şey değil bu nişan kına falan olaylarının...
Keşke nişan ve kınayı gösterişli yapmasaydım da balayında 1 hafta daha kalsaydım. Geriye kalan koca bi pişmanlık...

Sadece nikah kıyılmış, bir imza sonuçta. Bence düğün yapmalısınız Şimdi yoruldugunuz için oldu bittiye getirmek istiyor olabilirsiniz ama dugunsuz evlenmek de olmaz yani...formalite fln değildir düğün, bizim yazılı olmayan adetlerimizdir. Ha gösterişe gerek yok bence de ama ufak bir düğün yapilmali .Kendi ailenizi de düşünün.

Sadece nikah kıyılmış, bir imza sonuçta. Bence düğün yapmalısınız Şimdi yoruldugunuz için oldu bittiye getirmek istiyor olabilirsiniz ama dugunsuz evlenmek de olmaz yani...formalite fln değildir düğün, bizim yazılı olmayan adetlerimizdir. Ha gösterişe gerek yok bence de ama ufak bir düğün yapilmali .Kendi ailenizi de düşünün.
Haklısınız her iki şehirde de sadece düğün yapma kararı aldım

Takıldığınız şeye bakın atı alan üsküdarı geçmiş evlenilmiş, kına olsa ne olur olmasa ne olur. :işsiz:Bende yapmadım kına. Hiç te pişman değilim. Gerçi bana kalsa düğünlerden de nefret ediyorum ya neyse. Annenin hareketleri hiç mi hiç hoş olmamış hele hele hasta bir adam yatarken ne sebeple olursa olsun kızının düğün yapmasını da gayri ahlaki bulduğumu belirtmem gerek. :oha:... Bu cehalet kokan aileyle sabır diliyorum size. 2 seçeneğiniz var ya kimseyi takmadam kendi doğrularınızı uygulayacaksınız ya da hem ailenizin hem eşinizin ve onun ailesinin suyuna gidip mahalle baskısına boyun eğeceksiniz. Her 2 şekilde de yıranacaksınız malesef. En az zararla atlanmanızı diliyorum:işsiz:

Madem elalem ne derin derdine düşmüşler neden kendi görevlerini yapmıyorlar. Damadına hiçbir şey almamış diye el gün aileniz hakkında dedikodu yapmayacak mı? Kızlarının mutluluğundan daha mı önemli diğer şeyler. Eşinizle mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmeye niyetliyseniz bu yolda ilerleyin. Ortak kararla hareket edin. Gerekirse ailenizi duymayın. Herkes kendi yaşamına baksın.

Yalnız kendi kızlarına düğün yapıp size hastalık var diye düğün dernek yapılmaması da garip değil mı ? Niye annenize bu kdr kızıyorsunuz evet doğru olan karşı tarafı kaz gibi yolmak değil ama anneniz sizin içinizde kalsın istemediği için bunları diyor olabilir. üstelik karşı tarafında tavırları birbirini tutmadıgi için bunları diyor olabilir. Erkek tarafına bu kadar güvenerek değilde ailenizin dediklerinde haklılık payı var mı diye düşünerekte olaylara bakın derim.

İnan'ın dik durmak çok zor alıyor . Çeyizim için kendi paramla aldığım şeyleri bile vermiyor kadın eşime söyleyemiyorum annemin vermediğini hakkederiz diyorum üstelik onunda para verip aldığı birçok şey var evlendiğimizde kullanırız diye ama annem resmen gasp etti
Şu an şoklardayım.

Bide söyle düsün kendi kizlari el ne der diye damat baski yapti die telli duvakli beyaz gelinligiyle cikmis ewden peki ya sen????? Senin ailen senin cevren?? Kusura bakma annen baban sonuna kadar hakli!! Sen hatayi Basta yapmisin hastalari varsa calgisiz muziksiz sade bi nikahlada evlenebilirdin. 4 ay snra Dugun yapmak nedir ya 5. Evliligin fln mi kuma mi gidion??
Son olarak sunuda soyleyim bi 10 yil sonra geriye baktiginda keske diceksin!! Icinde kalcak Hersey. Aileni anlicaksin

Back