• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına olmadan kız alma yapılamaz mı?

Balparmak95

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2017
113
52
18
29
Merhabalar
Çok sıkıntılıyım açıkçası paylaşacak tek bir Allah kulu olmadığı için buraya yazıyorum.
Eşimle yaklaşık 4 Aydır evliyiz . iş yerimde problem yaşadığım için istifa etmem lazımdı o yüzden mart ayında resmî nikahımızı kıydık evimizi eşyalarımızı hallettik ve yerleştik. Düğünü hala yapamadık çünkü nişanımızdan beri de babası yoğun bakımda eşimin... sadece evde yaptığımız bir nikah bile eşimin ailesi tarafından tepki gördü. Ama hallettik bir şekilde . Bu süre içinde eşimin 2 yıldır nişanlı olan kız kardeşi damat tarafının baskısı ile düğün yaptı omlarında kendilerince haklı sebepleri var . Benim ailemde adamın kendi kızı yapıyor sen niye yapmıyor diye bana baya baskı yaptı hatta sadece Mevlüt okut dediler . Çileden çıktım o adamın yerinde siz olsanız dedim ne hissederdiniz? Annem ölüm hepimizin için deyip eşimi de çileden çıkardı. Nişanımda annem yüzünden inanılmaz berbat geçti . Eşimin ailesi benim memleketime 12 saatlik yoldan gelip annemin saygısızlıkları yüzünden dinlenmeden beni isteyip sonra otelde dinlenip döndüler 1 gece içinde . Yine annem yüzünden amcalarım nişanıma gelmedi . Kısacası annem resmen benim için eziyete çevirdi olayı. Gözlerim şişmiş bir şekilde yüzüklerimiz takıldı . Ve şimdi aynı şekilde düğünüme yapıyor . Ben çalışmak için ayrıldım 4 yıl önce memleketten ve orda ne arkadaşım nede eşim dostum var . Kına yapıp aynı rezaleti yaşamak istemiyorum sadece kız alma olsun istiyorum. Doğru mu yanlış mı olur bilmiyorum ama gerçekten eşimle huzurumuz kalmadı daha şimdiden . Zaten ailem eşime karşı hiçbir görevini yerine getirmedi . Ne damatlık ne yüzük ne saat . Hepsini bana yüklediler sen çalışıyorsun yap diye . Allah yukarda ne eşim ne ailesi bir dayatmada bulunmadı bu damat tarafına karşı göreviniz diye . Ailemin bir çöpü bile yok bende birde üstüne ben tazminattan 7 bin gönderdim onlara . Çok çaresizim akıl alacak kimsem Yok . Hiç kına gecesi falan zaten düğün falan da sevmem gitmem hiç ama birde bunlar iyice soğuttu.

Ya bize kalsa biz zaten sadece eşimin memleketinde bir kutlama tarzı birşey ile yetiniriz ama benim annem felaket bir kadın babam küfür etti bana düğün yapmazsan benim senin gibi kızım Yok dedi. Annem kaçan kızlar bile düğün yapıyor bizi sadece utandırıyorsun dedi. Eşime o düğün olmasa onu sana kadın yapmam gibi rezalet cümleler kurdu . Mideme kramplar giriyor resmen istemiyorum diye avaz avaz bağırdım telefonda ... ama anlamıyorlar

Ya bize kalsa biz zaten sadece eşimin memleketinde bir kutlama tarzı birşey ile yetiniriz ama benim annem felaket bir kadın babam küfür etti bana düğün yapmazsan benim senin gibi kızım Yok dedi. Annem kaçan kızlar bile düğün yapıyor bizi sadece utandırıyorsun dedi. Eşime o düğün olmasa onu sana kadın yapmam gibi rezalet cümleler kurdu . Mideme kramplar giriyor resmen istemiyorum diye avaz avaz bağırdım telefonda ... ama anlamıyorlar

yuh ailen fenaymış..
git eşinin yanına yerleş babası komadan çıkınca yaparsınız madem düğünü.

Nikah yaptığınızda kimseyi cagirmadiniz mi ?
Hayır eşimin ailesi Şırnak'ta benim Bayburt'ta sadece bi görümcem var İstanbul'da oda siz nasıl yapıyorsunuz falan diyip gelmedi . Bizde evde birkaç arkadaş ile yaptık bir hafta sonra da evlilik sebebi ile istifa ettim bende

Zaten evlisiniz su an, ne kiz almasi ki bu? Alin bavulunuzu gidin evinize esiniz de gelsin. Merasime gerek yok damadin babasi komadayken. Kizi hatali davrandiysa o sizi baglamaz
Ben aileme anlatamıyorum bunu . Bizi utandırdın diyorlar nikah kıyıp aynı eve yerleştim düğünsüz törensiz

Hayır eşimin ailesi Şırnak'ta benim Bayburt'ta sadece bi görümcem var İstanbul'da oda siz nasıl yapıyorsunuz falan diyip gelmedi . Bizde evde birkaç arkadaş ile yaptık bir hafta sonra da evlilik sebebi ile istifa ettim bende

Kız isteme olmuş, nikah olmuş , aynı evde yaşamaya başlanmış.

Anneniz bazı şeyleri istemekte haklı olabilir, büyüttüğü kızını gelinlikle çıktığını görmek istiyor. Ancak tamamlanmış çoğu şey. Belki bir formalite nikah yapılabilir.

Ayrıca ister dinlensinler ister dinlenmesinler , tabiki kız istemeye nisana gelecekler.

İyi de düğün yapacaksan yap

Al davetiyeyi dağıt el aleme

Gelin alma nedir ki yani kına da yapmayacaksan o şehirde bir şeye gerek yok
Annem diyor buradaki insanlar nerden bilecek evlendiğini bende dedim istersen Şırnak'taki düğün için davetiye göndereyim gelmek çok istiyorlarsa gelsinler . Sen rezilsin diyor bana

Aldirmayin. Kocaman kadinsiniz, dugun yapip yapmamak sizin karariniz
İnan'ın dik durmak çok zor alıyor . Çeyizim için kendi paramla aldığım şeyleri bile vermiyor kadın eşime söyleyemiyorum annemin vermediğini hakkederiz diyorum üstelik onunda para verip aldığı birçok şey var evlendiğimizde kullanırız diye ama annem resmen gasp etti

İnan'ın dik durmak çok zor alıyor . Çeyizim için kendi paramla aldığım şeyleri bile vermiyor kadın eşime söyleyemiyorum annemin vermediğini hakkederiz diyorum üstelik onunda para verip aldığı birçok şey var evlendiğimizde kullanırız diye ama annem resmen gasp etti
kaç yaşındasın? git al eşyalarını ve bizim kararımız budur de. yolladığın parayı yerken iyi kendi kararını verirken kötü yok ya..

Annem diyor buradaki insanlar nerden bilecek evlendiğini bende dedim istersen Şırnak'taki düğün için davetiye göndereyim gelmek çok istiyorlarsa gelsinler . Sen rezilsin diyor bana

Tamam da gelin alma ile de bilinmez ki

Bir araba gelip alacak erkek tarafı 40 araçlık konvoy yapmayacağına göre Şırnak tan yola çıkan

Orada düğün yapın istiyorlar özetle

Back