Allah kimseyi o aşamaya getirmesin. Çok zor. İnan yuva kurmak zor ama yuva yıkmak daha da zor. Bıçak kemiğe dayanmayınca zaten hiç bir kadın yuvasının yıkılmasını istemez. Hele bir de çocuk varsa son kurşuna kadar harcıyorsunuz. Boşanma aşamasında, yaşayan bilir, işte o zaman karşınızdaki kişinin gerçek yüzünü görüyorsunuz.
Konu sahibinin konusuna gelince anladığım kadarıyla yeni evliler. 2,5 senelik. Eşi kaç yaşında bilmiyorum ama en az iki çocukları olmalı, çünkü çocuklar diyor. Evet eşinin problemleri var ama hem sorununu saklıyor hem de çözüm yoluna gitmekten çok sorundan kaçıyor. Maddi olanaklar mı bilmiyoruz. Belki maddi sorunlar yüzünden bunalıma girmiştir. Hiçbirşey belli değil. Eşi çabalıyor ama adam da hiç çözüm için çaba yok. Aksine eşini alıp annesine bırakmış. Oysa büyükler bize şöyle öğretmişlerdi; eşinle aranda ne olursa olsun sakın yatağını ayırma, çünkü yatak yatak ayırmak çiftleri birbirinden soğutur. Derdi boşanmayı mı istemesi belli değil. Zamana ihtiyacı olabilir belki ama annesinin evine eşini bırakması arayı soğutmaz mı? Aile terapistini de kabul etmiyor. Bilmiyorum ne yapmak istiyor. Bildiğim tek şey sorunlar kaçarak çözülmez. Tek taraflı da olmaz. Derdini söylemeyen de derman bulmaz. Yani eşinin önce çözüm istemesi lazım.
Zor bir durum.
7 senelik evliyim maddi problemimiz yok çok şükür fakat işleri yoğun evet problerden kaçan bir insan konuşmayınca hallolucak sanıyor konuştukça canı acıyor herhalde bu durumun değişmesinden yanayım bende üstüne gitmedim bir haftadır aramadım yarın gelir belki o kunuşmak ister ne olacaksa olsun artık yoruldum gelişmeleri yazarım